Galatasaray'ın Transferleri ve Sistemi

Guzel yazi. En begendigim iki bolum:

Bizde alışkanlık oldu. Yabancı kuralını, sakatlıkları, cezalıları, form düşüklüklerini, rakip takımların sistemlerini, güçlü ve eksik yönlerini hesap etmeden kendilerince herkes bir 11 çıkarıyor ama bu çok büyük bir saçmalık. Hiçbir geçerliliği yok.

Dün ile bugün arasında bile bir sürü fark varken, bu kadar değişkenin olduğu yerde sabit bir 11’den bahsetmek saçmalık. Prandelli laf arasında sıkıştırmış. “Taraftarlar rotasyon fikrine alışmalı” demiş. Yeni futbol bu! Ezberlenen 11’le koca sezonu yürümek ancak tek kulvarda ilerlerseniz olur. Senede en az 50 maça çıkarsanız olmaz!

Ben bir hafta öncesine kadar bu rotasyon transferinin fizikli, dağıtan, bozan bir pivot olması gerektiğini düşünüyordum fakat futbol fikirlerine çok saygı duyduğum bir ağabeyim bu düşüncemi değiştirdi. "Fizikli adam fizikle topu tutsa bile, Burak'ın önüne pası nasıl bırakacak" dedi. Ya da Sneijder'le verkaçı nasıl yapacak, Sneijder, Olcan, Dzemaili'nin önüne şut paslarını nasıl açacak? Gayet mantıklı bir düşünceydi bu bence. Tabi Galatasaray'ın hem teknik, hem fizikli santrfor bulması da çok mümkün değil. Hem fizikli, hem teknik olunca çok pahalı oluyorlar zaten. O yüzden teknik bir forvetin Burak'a tamamlayacılık konusunda da çok iyi olacağına kanaat getirdim.

.......................Muslera............... (mac kazandıracak kaleci)

...Hamit......Semih....Balta......Tarık......... (süper lig şartlarında iyi bir defans)

........Furkan....Melo....Dzemali........ (savascı ortasaha)

......Olcan......Pandev....Sneijder.... (her an skor degistirebilecek, yetenekli hücum hattı)

Selçukla Burak övülmüş şaka gibi

.......................Muslera............... (mac kazandıracak kaleci)

...Hamit......Semih....Balta......Tarık......... (süper lig şartlarında iyi bir defans)

........Furkan....Melo....Dzemali........ (savascı ortasaha)

......Olcan......Pandev....Sneijder.... (her an skor degistirebilecek, yetenekli hücum hattı)

orta saha da oyun kuran oyuncularda lazim.

Şu Selçuk'u devamlı savunmaya çalışmak neyin nesidir? Kosmak o kadar önemli özellik mi Allahin aşkina?

Iki sezondur formsu olan, yavaş oynamayi ve onun için tempoyu düşüren adam'in son sezonu olsun böyle devam ederse.

Bence tek noktaya cok fazla odaklaniyorsunuz. Konu sadece Selcuk degil onu gectim sunun analizini yapalim ilk sezonla diger iki sezonun baslica farklari nelerdi?

Bana gore Selcuk'u bozan ilk etmen Burak, cok bariz yani.

Temposuz diyorsunuz da bu adam hep boyleydi o yuzden Avrupa'ya gitme ihtimali yoktu zaten.

$

Saha içinden çok anlayan bir adam değilim ama basit mantık kurarsak.

Selçuk ilk sene çok iyiydi, sonrası iki sene çok kotuydu.

Demek ki ilk sezonda olmayıp, sonradan ortaya çıkan bir olgu arayacağız.

Adı lazım değil baş harfi kral

-Tapatalk-

Saha içinden çok anlayan bir adam değilim ama basit mantık kurarsak.

Selçuk ilk sene çok iyiydi, sonrası iki sene çok kotuydu.

Demek ki ilk sezonda olmayıp, sonradan ortaya çıkan bir olgu arayacağız.

Adı lazım değil baş harfi kral

-Tapatalk-

Ne zamandır forumda işte böyle sebep-sonuç ilişkisi kuran bir yorum arıyordum. Aynı şeyi her ne kadar eleştirsem de Melo içi de düşünmeliyiz.

Bir ekleme daha yapalım. İlk 1,5 seznda olan ama şimdi olmayan şeyler de performanslarını etkiliyor.

Nedir onlar: Ujfalusi ve Elmander.

burak bozdu derseniz katılılırm ya da ujfaya elmanderin gitmesi

milli takımda da berbat çünkü ileride burak var

sneijder bozuyo diyenler vardı onlarında gözlerinde öperim

Analizi yapan benim fayda saglayan Ozgur K.

NEREDE ADALET?

$

Sen çok sıkıcı anlattin ben insanlarin keyifle okuyabileceği hale getirdim.

-Tapatalk-

Selcug'un hic sakatlanmamasinin tek bir sebebi var, ikili mucadelesi falan yok... top bizdeyken arkadan biri geldimi tik yerde... top rakipdeyken zaten adam basip geciyor selcuk pozisyonda bile degil.. sakatlanan adamlar pozisyonun ICINDE olan adamlar... adam sahada gezinirken sakatlanmaz. Ayrica 'kosmak' dedigin o allahin belasi istatistik...yuruyerek oynasin da top geldimi tik diye takimi ilerletsin tugay hicbir zaman kosan bir oyuncu olmadi ama oyuna olan faydasi istastigini cikartsam..

Son düzenleme:
Çok güzel kısımlar var yazıda. Ama şu yazıyı yazıp hala koşu mesafesi demesi yakışmamış. Selçuk sahadaki ortalama koşu hızını tutsak Muslera dan az çıkar. Adam tempo yapmıyor ki niye sakatlansın ya da yorulsun.

Selçuk defansif koşularının büyük kısmını salaklığından yapıyor. Karşısındaki rakibe saçma bi şekilde hamle yapıp topu alamayınca kovalamaya devam... Bi de maçlarda çok koşuyor olmasının (en azından maçın ilk yarısında) geri ve yan pas yapmasıyla olan bağlantısını çözebilmek zor. Maçlarda en çok tanık olduğumuz olay muhtemelen Selçuk'un stoper ikilisinden aldığı topu usulca o ikiliye (bazen de beklere veya Melo'ya) geri verip ileri koşmasıdır. Ürkek bi oyun sergiliyor uzun zamandır. Ön tarafta çoğunluğu Burak'a yöneltilen saçma pas hataları yapıyor. En komik örneklerinden biri Fenerbahçe maçında rakip ceza sahasının sol köşesinde tuttuğu topu, sol taraftan ileriye çıkmış olan Telles'e gönderememesiydi mesafe 3-5 metre olmasına rağmen. Bunun yorgunlukla pek alakası yok. Gereksiz bi korkaklık var üzerinde, veya naziklik...

Burak konusuna gelince, evet her takım ileride top tutmuyor. Ama Burak sadece bununla kısıtlı değil. Yapabileceği şeyleri yapmıyor en başta basit gol pozisyonları değerlendirememesi gibi. 2 metre ötesindeki adama pas atamıyor. Eboue dakikalarca yerde kıvranıp oyunu soğutuyor diye demediğimizi bırakmamıştık haklı olarak, Burak da bunun farklı bi versiyonunu yapıyor. Hücumda gereksiz fauller.

Melo konusunda kısmen de olsa haklı.

Genel olarak güzel bi yazı. Pandev'in mi Dzemaili'nin mi daha sıklıkla forma bulacağını bilemiyorum şahsen, tabi sözleşme detaylarına göre Dzemaili formaya yakın duruyor ama ikisinin de rotasyona müthiş bir güç kattığı doğru. Belki de en önemli eksiğimiz yedek futbolcuların as kadroyu zorlayamayacak kadar berbat olmalarıyken bu sorunun ortadan büyük oranda kalkmış olması futbolcularımızın daha istekli ve çalışkan olmaları ve dolayısıyla daha keyifli bir futbol izlememiz anlamına geliyor.

selcuk inan futbol oynuosa wilshere ankara havasi oynuy o hal ,her mac oynadigi icin sampiyonluk gitti ula

Haftada 2 defadan yılda 104 halı saha maçı yapıyorum. 1 maç kötü oynasam arkadaşlarım sövüyor
Selçuk kim ?

ilk sezon muhtesem oyanyip sonradan performansi düsen milyonlarca topcu var!!nedir bu sizdeki sisteme veya yanindaki topculara baglama sevdasi arkadas?
attigi muhtesem frikikler ve tek kulvarda oynamamizdan dolayi bazi eksiklikleri taraftarlar tarafindan gözardi edildi..
yoksa selcuk hizli düsünen,oyunu yavaslatmayan,pres yapan futbolcuydu da biz mi görmüyorduk?arsivler acik beyler isteyen girsin okusun.bugün selcugu elestirenlerin büyük cogunlugu zamaninda selcugu elestiriyorduk diye bizleri elestiren arkadaslar..

Burak'in gelisi de kotu etkiledi takimi ama haftada iki maci kaldiracak ne disiplin ne de fizik var cogu yerli oyuncuda. Bizde Fener gibi haftada tek mac yapsak Burak, Selcuk bu kadar elestirilmezler.

Yazida Burak ve Selcuk ovuluyormus gibi gelmedi bana. Bizim oyuncularin eksik yonleri var kuskusuz. O eksik yonleri olan oyunculardan kadro muhendisligiyle isleyen bir takim kurmak olmali amac. Dzemaili ve Pandev transferleri de bu amaca yonelik yerinde transferler.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt