Galatasaray'ın UEFA Raporu Ortaya Çıktı! Hangi Maddeler Sıkıntılı?

Arif Çelik

Hocaların Hocası
9 Mart’ta UEFA karşısına hesap veren ve o günden sonra iki kez yenileme amaçlı CFCB’ye evrak gönderen Galatasaray için hiç de iç açıcı haberler gelmiyor.

Araştırma Komisyonu (Investigatory Chamber-IC) müfettişleri hazıladıkları raporlarda Galatasaray’ın FFP’nin 58 ve 63’üncü maddelerine uygun hareket etmediğini not ettiler.

1522005814923.webp

Araştırma Komisyonu (Investigatory Chamber-IC) müfettişleri hazıladıkları raporlarda Galatasaray’ın FFP’nin 58 ve 63’üncü maddelerine uygun hareket etmediğini not ettiler.

* UEFA tarafından belirlenen 2012 tarihli FFP kurallarının 58 ila 63’üncü maddelerinde belirtilen “başabaş” kuralına uyma taahhüdü G.Saray kulübü tarafından ikinci kez yerine getirilmemiştir.

* CFCB Baş Müfettişi (Yves Leterme) arafından görevlendirilen müfettişler, Uzlaşma Anlaşması’nın 2014 numaralı Usul Kurallarının 16(1) maddesi uyarınca CFCB Hakim Kurulu tarafından gözden geçirilmesini tavsiye etmektedir.

* CFCB Baş Müfettişi tarafından Başvuru Anlaşması'nın sonuçlandırılmasına ilişkin kararının, Usul Kuralları'nın 2014 sayılı maddesinin 16(2) fıkrası uyarınca CFCB Hakim Kurulu tarafından gözden geçirilmesini talep etmektedir.

* Yeni dönemde yapılacak Uzlaştırma Sözleşmesinde madde 1.2’de 2019-20 dönemi sonuna kadar yani 2018, 2019 ve 2020 yılları içinde başabaş uyum göstermesini sağlamak, UEFA’nın CLFFPR sözleşmesinin 63’üncü maddesi uyarınca kabul edilebilir sapmaların olabileceği göz önüne alınmalıdır.

1-2-3’ÜNCÜ MADDELERE UYULMADI 9 VE 10’DAN CEZA

CFCB Araştırma Dairesi, IC Müfettişlerinin hazırladığı rapordan yola çıkarak Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in lisanslama dönemi için kabul edilebilir sapmanın üzerinde toplam başabaş açığı bulunduğunu kabul ettiği notunu düştüler. Cengiz’in bunun doğruluğunu kabul etmesi Galatasaray için avantaj oldu. Yapılan savunmaya rağmen CFCB, anlaşmanın 1.2 ve 3. maddelerine uymadığına karar verdi. Daha önce yapılan anlaşmada yer alan ceza 9 ve 10. paragraflarında belirtildiği gibi ceza verilmesi tavsiyesinde bulundu.

CENGİZ’İN UZLAŞMA ANLAŞMASI YENİLENMESİ HAMLESİ OLUMLU

Başkan Mustafa Cengiz’in yaptığı; CL&FFP Yönetmeliği'nin Ek XI'in (e), (f) ve (g) fıkraları gereği mücbir sebepler, ekonomik ortamdaki büyük ve öngörülemeyen değişiklikler ve yapısal olarak verimsiz bir piyasada faaliyetler göz önüne alındı. Uzlaşma Anlaşmasını 31 Mayıs 2020 tarihine kadar yenilenmesi talebinin yargılamada gözönünden alınması rapora eklendi.

Fotospor

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ic acici bir rapor degil

Bakalim ne olacak, ceza kapida gibi

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum

aksam aksam can sıkan bir haber oldu

Yaptirimlarin aciklanmasi muhtemelen ligdeki siralamanin bitmesini bulur

Uefa , elemeler oncesi tff den takim listesi talep ediyor prosedur olarak

Bu talep esnasinda bir not dusulerek ceza alan klupler olursa kaydirmali sistemle siradaki takimin yazilmasini belirtecektir

Endisem +1 in de devreye sokulup 2 veya uzeri bir donemi kapsayan ceza gelmemesi

Bu ffp nin en çok incelediği klüp biziz heralde bi salmadılar kaç senedir

Bizi men ederseniz CL geliri olmadan nasıl düzeltelim ulan mali durumu?Sattığın kadar al cezası verin

Evet cunku klup butce buyuklugune gore en cok kar/zarar negatifligi orani olan klubuz

Evet cunku hem aysal hem ozbek domeminde dogru olmayan beyan ve vaadlerle kurumu yanilttilar

Evet cunku tonla dava ve dosyamiz var , cozulmuyor ve surekli yenileri ekleniyor

Evet cunku en onemlisi de ceza almisken durumunuzu duzeltmek yerine daha da makasi actik

Bunlari yeni soylemiyoruz , sezon basinda da yazdik , alin alin bu kadar adam , sampiyon oluruz ama edirneyi gecemeyiz diye

Mevcut maaş sınırlamasını devam ettirsinler. Tekrar anlaşmaya gidelim. Süre uzatılsın gerekirse. Bu sezon şampiyon olabilirsek ve Şampiyonlar Ligi'ne gidebilirsek doğru adımları atarak mali yönden rahatlarız.

Mevcut maaş sınırlamasını devam ettirsinler. Tekrar anlaşmaya gidelim. Süre uzatılsın gerekirse. Bu sezon şampiyon olabilirsek ve Şampiyonlar Ligi'ne gidebilirsek doğru adımları atarak mali yönden rahatlarız.

Biz neden ceza alma durumundayiz ? Yazdigin seyi vaad edip yapmadigimiz icin

Ustelik maas kisitlamasi , transfer yasagi gibi cezalardan daha buyugunu almis olmamiza ragmen bu seneki gozetlemede halen ayni yanlisi devam ettirmisiz

Uymadigimiz bir anlasmanin suresi uzatilir mi ?

Uefa , eger kriterlerine saygi duyulmasini istiyorsa agir bir ceza verecektir

Bunlari ilk kez yazmiyoruz , bin kere soyledik , aldigimiz cevap "helal ozbek e , sonunda bir kus tuttu bu transferlerle" dendi

Adam sana "almayacaksin , daha dogrusu para harcamayacaksin cunku limiti coktan astin zaten" diyor , sen klup tarihinde gorulmemis harcama yapiyorsun

Ne verseler haklidirlar

Biz neden ceza alma durumundayiz ? Yazdigin seyi vaad edip yapmadigimiz icin

Ustelik maas kisitlamasi , transfer yasagi gibi cezalardan daha buyugunu almis olmamiza ragmen bu seneki gozetlemede halen ayni yanlisi devam ettirmisiz

Uymadigimiz bir anlasmanin suresi uzatilir mi ?

Uefa , eger kriterlerine saygi duyulmasini istiyorsa agir bir ceza verecektir

Bunlari ilk kez yazmiyoruz , bin kere soyledik , aldigimiz cevap "helal ozbek e , sonunda bir kus tuttu bu transferlerle" dendi

Adam sana "almayacaksin , daha dogrusu para harcamayacaksin cunku limiti coktan astin zaten" diyor , sen klup tarihinde gorulmemis harcama yapiyorsun

Ne verseler haklidirlar

Ne dersin bari 1 yil men alsak sadece

Ben birkac yil men, hatta belki daha fazlasindan korkuyorum

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Ne desem bos . Cok katmanli bir degerlendirme yapiyor uefa , aleyhte olan seyler kadar lehtekileri de sayiyor

Fakat +1 in devreye sokularak 2 sene men mantikli gibi duruyor

Iyimser tahminle 1 sene de op basina koy cezasi olabilir

Men cezasi disinda bir ceza gelirse , lehte sunulan rakamlarin kabul gordugu manasina gelir .

Eger gecmiste men almamis olsaydik , +1 erteleme verilmemis olsaydi veya bu sezon ileriye de ciddi maas yuku olacak 7-8 transfer yapilmamis olsaydi ben de pozitif dusunurdum

Ama mevcut kosullarda bizim parayi basaksehir veya bjk alacakmis gibi duruyor , baya kotu bir durum

Umarim yanilirim

Ne desem bos . Cok katmanli bir degerlendirme yapiyor uefa , aleyhte olan seyler kadar lehtekileri de sayiyor

Fakat +1 in devreye sokularak 2 sene men mantikli gibi duruyor

Iyimser tahminle 1 sene de op basina koy cezasi olabilir

Men cezasi disinda bir ceza gelirse , lehte sunulan rakamlarin kabul gordugu manasina gelir .

Eger gecmiste men almamis olsaydik , +1 erteleme verilmemis olsaydi veya bu sezon ileriye de ciddi maas yuku olacak 7-8 transfer yapilmamis olsaydi ben de pozitif dusunurdum

Ama mevcut kosullarda bizim parayi basaksehir veya bjk alacakmis gibi duruyor , baya kotu bir durum

Umarim yanilirim
Keyfim yoktu pek
Ustune senin yazdiklarin kalan keyfimide kacirdi umarim yanilirsin.

Gozlemlerinin yaninda aldigin duyum var mi camia icinden?

SM-G610F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bu rapor değil de Uğur Güzel'in foruma ara vereceğini söylemesi beni endişelendirdi valla.

Hayir duyum yok ama mail gruplarinda buraya yansiyan haberler bir sure once bize ulasiyor

Uefa gelirlere engel olmasin deniyor , bu ilk ihlal olsa buna biraz daha hak verirdim ama adamlar en agir cezayi veriyor ve arkasindan 1-2 sene sonra karsilarina kovdugun teknik adamla davalik , kar zarar dengesi sorunlu ve en onemlisi eski aldigin cezadan ders cikarmamis sekilde cikiyorsun

Bu durumda ceza verecek kurum sen olsan , bir onceki takdir ettigin cezadan daha azini mi verirsin ?

Hayir duyum yok ama mail gruplarinda buraya yansiyan haberler bir sure once bize ulasiyor

Uefa gelirlere engel olmasin deniyor , bu ilk ihlal olsa buna biraz daha hak verirdim ama adamlar en agir cezayi veriyor ve arkasindan 1-2 sene sonra karsilarina kovdugun teknik adamla davalik , kar zarar dengesi sorunlu ve en onemlisi eski aldigin cezadan ders cikarmamis sekilde cikiyorsun

Bu durumda ceza verecek kurum sen olsan , bir onceki takdir ettigin cezadan daha azini mi verirsin ?
Ben merhametli insanim :)
Iyi niyete bakarim karsimdakiler samimiyse projelerine guveniyorum şans veririm.

SM-G610F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Kurum iliskilerinde romantizm olmaz . Ben men cezasina uzulurum ama esas korktugum bu kez menden daha agir bir ceza gelmesi

Geri
Üst Alt