Galatasaray'ın UEFA Raporu Ortaya Çıktı! Hangi Maddeler Sıkıntılı?

İşte bu konuda sayfalarca tartışılandan dolayı biz satılmalıyız diyorum. Dernek olduğumuz için mümkün gözükmüyor kağıt üstünde ama kılıfına göre bir şey uydurulabilir. Her zaman ezmeye devam edecekler bizi, çünkü okyanusun içinde çok küçük bir balığız, okyanusun gidişatına en ufak bir etkimiz bile yok. Hal böyle olunca adam basıyor cezayı, sen kimsin ki? Lobin yok, reytingin yok, paran yok. Sesi sana geçiyor. Aynisini City veya Paris'e de yapsınlar yerse. Kimse çıkıp saçma sapan kurallar dizilemesin şimdi. UEFA yöneticilerinin ne boklar yediğini de biliyoruz geçmişte, her şey ortada.

Ozaman bu şerefsiz uefa nın mantıgı ile ilerlersek 2 ay sonra bizim klübü zengin bi arap satın alıp Hazarda 250 milyon gömsek dokunmayacaklar bize heralde.Ulan biz içerde isek bu psg nasıl kendi imkanları ile Neymara ona buna toplam da 350 400 milyon euro bayılıyorda hala artıda oluyor onu açıklasınlar bakalım.

Nasil yani? FFP 2009-2010'dan beri konusulan, 2012'den beri uygulanan bir sistem. Bu surecte Sevilla, Roma, Monaco, Dortmund, Benfica, Porto, Leicester City, Wolfsburg, Malaga, Galatasaray, Marsilya ve APOEL sampiyonlar liginde son 8 takim arasina girmisler. FFP bu makasi nasil aciyor?

Düşünsene adamlar sana diyor ki mali durumunu düzeltmen gerek, tamam düzelteyim diyorsun. Bir yatırım yapmışsın CL'ye katılmak için riskli transferler yapmışsın adam onu beğenmeyip seni CL gelirinden men ediyor. O gelir olmadan nasıl düzelteceksin? Kendi çapında sıradan bir kulüp ol diyor sana. Belli rakamları aşma, büyük transfer yapma, yüksek maaş verme... Kısaca büyüklerle rekabete girme kardeşim onlar büyük işte diyor. Adil oyun (fair play) bunun neresinde?

Senin dediğin kısım güzel de onun fair playle ilgisi yok. Zaten o ayarda kulüplerden 1-2 tanesi aşağı yukarı her sene çeyrek final oynuyordu CL'de eskiden de. Büyük kulüpler batırmadan senin çıkman mümkün değil öyle bir sistem var.

Diğer taraftan bakıyorsun, PSG çapını defalarca aşmış, para cezası veriyorsun adam öderiz kardeş sıkıntı yok diyor yine aşıyor. Men cezası verebiliyorlar mı? Barcelona büyük borca giriyor transfer yasağı koyuyorlar men cezası var mı? Atletico Madrid usulsüzlük yapıyor, bayağı dolandırıcılık yapıyor adamlar bilerek ve isteyerek men cezası? Güçleri bizim gibi kulüplere yetiyor işte.

kaynak fotospor,bi zahmet konu kilit

Insallah yalan haberdir yoksa halimiz perisan vallah. Sampiyon olmamizin bir anlamida kalmaz zaten.
ben baskanın dediklerine kulak veriyorum.son olarak burak elmasta baskan gibi konustu.agır bi durum da yok ortada.fotospor gibi Galatasaray düşmanı bi paçavranın sıcmıgına nasıl deger veriyosunuz anlamıyorum...konuyu kilitle adminim.ben fotospor baslıklı bi haber acsam neler neler söylenirdi...

zamanında tootmaç transferi haberi koyuyorum diye yapılmayan kalmadı.

ben baskanın dediklerine kulak veriyorum.son olarak burak elmasta baskan gibi konustu.agır bi durum da yok ortada.fotospor gibi Galatasaray düşmanı bi paçavranın sıcmıgına nasıl deger veriyosunuz anlamıyorum...konuyu kilitle adminim.ben fotospor baslıklı bi haber acsam neler neler söylenirdi...

zamanında tootmaç transferi haberi koyuyorum diye yapılmayan kalmadı.

Fotomacin balon haberleri konusunda katiliyorum sana ama sevgili uyemiz konuyu acmis emek vermis biraz yorum yapilsin.

Bu fotospor haberi şampiyonluk yolunda motivasyonumuzu düşürmek için yapılmış belliki. Bu haberlere inanmıyorum, uefa clden bizi men etmez, hele şampiyon olursak asla etmez. Ancak 3 sene boyunca transfer yaptırımı harcama sınırı gelir. Bazı kongreüyelerinin içimizi karartmasına izin vermeyin.

F5121 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

şampiyon olup men yesek bi dünya gelirden olacağız ee nasıl düzeltcez madem durumu, hadi oyuncu satıp transfer yaptık diyelim borçları nasıl kapatacağız, kim gelip sponsor olur verenleride görüyoruz 3-5 milyon anca oda tl anasını satayım inş şu ffp denen saçmalık tez elden kaldırılır

Hem maaş hem de sattığın kadar al cezası vermeleri ödül olur ödül. Umarım bunu yaparlar. Maaş sınırını da 65'den 50'ye düşürsünler. Muhtemelen Feghouli ve Gomis gider Sinan ve Yasin kalır şu anki anlayışla ama yine de mali durum biraz toparlanır.

Nasil yani? FFP 2009-2010'dan beri konusulan, 2012'den beri uygulanan bir sistem. Bu surecte Sevilla, Roma, Monaco, Dortmund, Benfica, Porto, Leicester City, Wolfsburg, Malaga, Galatasaray, Marsilya ve APOEL sampiyonlar liginde son 8 takim arasina girmisler. FFP bu makasi nasil aciyor?

Düşünsene adamlar sana diyor ki mali durumunu düzeltmen gerek, tamam düzelteyim diyorsun. Bir yatırım yapmışsın CL'ye katılmak için riskli transferler yapmışsın adam onu beğenmeyip seni CL gelirinden men ediyor. O gelir olmadan nasıl düzelteceksin? Kendi çapında sıradan bir kulüp ol diyor sana. Belli rakamları aşma, büyük transfer yapma, yüksek maaş verme... Kısaca büyüklerle rekabete girme kardeşim onlar büyük işte diyor. Adil oyun (fair play) bunun neresinde?

Senin dediğin kısım güzel de onun fair playle ilgisi yok. Zaten o ayarda kulüplerden 1-2 tanesi aşağı yukarı her sene çeyrek final oynuyordu CL'de eskiden de. Büyük kulüpler batırmadan senin çıkman mümkün değil öyle bir sistem var.

Diğer taraftan bakıyorsun, PSG çapını defalarca aşmış, para cezası veriyorsun adam öderiz kardeş sıkıntı yok diyor yine aşıyor. Men cezası verebiliyorlar mı? Barcelona büyük borca giriyor transfer yasağı koyuyorlar men cezası var mı? Atletico Madrid usulsüzlük yapıyor, bayağı dolandırıcılık yapıyor adamlar bilerek ve isteyerek men cezası? Güçleri bizim gibi kulüplere yetiyor işte.

Atletico’ya ceza FIFA’dan geldi diye biliyorum ben. PSG ve Man City defalarca para cezasi odedi.

FFP acisindan kulubun gelirlerine kiyasla borclanma durumu bizim kadar yuksek olan fazla bir kulup yok. Bu yuzden cezasinin daha agir olmasi da dogal. Yalniz men cezasinin yapiciliktan uzak oldugu elestirisine katilirim.

Ayrica UEFA’da kuvvetli lobimiz olmamasi da buyuk bir sikinti yaratiyor acimizdan. Yaklasan donemde Milan gibi kuvvetli lobisi olan bir kulup incelemeye girecek ve durumlari bizimle kiyaslanabilir. Onlara men cezasinin gelmemesi UEFA’nin ciddi anlamda kotu niyetli oldugu anlamina gelir zaten.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

1522046461128.webp

Atletico’ya ceza FIFA’dan geldi diye biliyorum ben. PSG ve Man City defalarca para cezasi odedi.

FFP acisindan kulubun gelirlerine kiyasla borclanma durumu bizim kadar yuksek olan fazla bir kulup yok. Bu yuzden cezasinin daha agir olmasi da dogal. Yalniz men cezasinin yapiciliktan uzak oldugu elestirisine katilirim.

Ayrica UEFA’da kuvvetli lobimiz olmamasi da buyuk bir sikinti yaratiyor acimizdan. Yaklasan donemde Milan gibi kuvvetli lobisi olan bir kulup incelemeye girecek ve durumlari bizimle kiyaslanabilir. Onlara men cezasinin gelmemesi UEFA’nin ciddi anlamda kotu niyetli oldugu anlamina gelir zaten.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Atletico men cezası almış mıydı, ben hatırlamadığım için öyle yazdım. Ben sadece transfer yasağı aldılar diye biliyorum.

Bizim kulüpler rezil yönetiliyor zaten orada Uefa'ya b.k atamam kesinlikle ama bu getirilen uygulama City, PSG, Chelsea gibi kulüpler piyasanın anasını ağlatmışken anca onlara yarıyor gibi duruyor. O kadar taraftar gücümüz var, bir yandan diyorsun bizim yönetimler bunu paraya çeviremiyor. Bir taraftan da bakıyorsun senin 10 milyon Euro verirken 50 kere düşündüğün yerde senden mali gücü 5-6 kat güçlü kulüpler (daha fazlası değildir) 100 milyonlarla oynuyorlar. Adamların borcu yok ama paranın kaynağını da artık Uefa sormayı bıraktı gibi, onlar da kabullendiler.

Bizim açımızdan durum zor, ligde rekabet son yıllarda kızıştı. Mesela orta sahaya Fernando gibi bir adam almak zorunda kalıyorsun rekabeti düşününce, başka türlü şampiyon olamazsın. O adamı da daha düşük maliyetlere getiremezsin. Uefa'nın koyduğu sınırlarla sen takıma böyle 2-3 transfer yapabiliyorsun, ananızın liginde oynayın işte beni uğraştırma diyor adamlar. Sen böyle 6-7 transfer yapıp CL'de iddialı olmak isteyince yapıştırıyor cezayı. Ben buna kızıyorum.

Tamam belki başarılı olmak için bu paralar harcanmak zorunda değil, belki altyapıyla yapabilirsin ya da genç takım kurup maaşları düşük tutarsın da bu çok daha büyük bir kumar ve neticesini yıllarca alamıyorsun. Büyük kulüplerin o lüksü yok, biz her sene şampiyonluğa oynamak zorundayız, yani böyle transferleri yapmak zorundayız. E Avrupa katliam yapmış, ne paralar harcanıyor, bizim harcadığımız 20 milyon üzerinden bizi vurmaları haksızlık oluyor.

Geri
Üst Alt