GSCimbom

Üye Görüşü Galatasaray’ın Yeni Mertens’i: "Gündoğan mı?"

Kemal Tan Canatan

Üye GörüşüGalatasaray’ın Yeni Mertens’i: "Gündoğan mı?"

Kemal Tan Canatan ·

Cevap
41
Okunma
1,3K
Sayfa
1/3

Ilkay Mertensin yerini doldurabilir mi?

• Doldurur

Oy: 23 35,4%
  • Daha iyi olur

Oy: 30 46,2%
  • Dolduramaz

Oy: 12 18,5%

• Kullanılan toplam oy
    65

Kemal Tan Canatan

Dursun başkanla sonsuza
Hocaların Hocası
Ilkay Gündoğan’ın Galatasaray’a transferi sonrası, tecrübesi, oyun zekâsı ve liderlik özellikleriyle Dries Mertens’in takım üzerindeki etkisini benzer şekilde gösterebileceğini düşünüyor musunuz?

Mertens i çok sevdik.. 3 yıl boyunca üst düzey katkı verdi.. Kendisi de 3 yıl boyunca rüya gibi bir hayat yaşadı.. Güzel ailesi ile birlikte ömür boyu mutlu olsunlar..

Katkı boyutuna gelince.. İlkay performansının %80 ini gösterirse Mertens i cebinden çıkarır..

İleride sete yerlesme ve pas oyunu ile alan acikdiginda bir oyuncuyu pozisyona sokma,kilit acma

Daha kisa baglanti ve pas oyunlari

Yayda donen toplari hizli kullanip tekrar hucuma donusturme

Gibi seylerin ilkay ile artacagini ve cevresinde olan herkesin skor ya da asist katkisinin artacagini bekliyorum.

İlkay olana kadar oyun akli olarak bunlari dusunebilecek tek oyuncu, mevcut fizigi ve kondisyonuyla ne kadar sure alabiliri soru isareti olan İcardi idi.

Mertens kurt bir forvet oyuncusuydu o yüzden kafası gol yollarındaki aksiyonlarda baya iyi çalışıyordu. Fizik gitmeyince duruldu. İlkay ise ondan çok daha farklı olarak orta saha merkezli bir oyuncu. Hücumda sızmalar ve goller atacaktır ama farklı adamlar bana göre.

Ortak yanları ligde tansiyon arttığında ayaklar titremeden sonlandırmada ve üretkenlikte takıma büyük katkı verebilmeleri.

Mertens'ten Gündoğan, Gündoğan'dan Mertens'lik beklemek anlamsız bence. Biri santrfora yakın, öbürü orta sahaya. Mertens daha skora dönük, İlkay oyun kurulumuna ve pas dağıtımına.

City'deki Barça'daki gibi oynatabilirsek sahada fazlasını verir.

Mertens'in sempatisi, takımı kaynaştırması başka bir seviye. Ama İlkay da maşallah istekli geldi, tüm takıma etki edecektir. Hatta Barış da aptallık etmese İlkay'dan çok şey kapar.

Ben Mertens geldiği zaman Yunus'la Kerem ne yapsın etsin adamın dibinden ayrılmasınlar demiştim. İlkay için bu daha da geçerli, müthiş bir tecrübe, müthiş bir oyun görüşü var adamda. Her iki oyuncu da beraberindekiler için acayip bir fırsat bence.

Pozisyonu her türlü doldurur hatta fazlasını bile verebilir ama bambaşka tipte oyuncular. Mertens o yaşına rağmen yüksek eforla oynadığı için ayaklar bir noktadan sonra gitmemeye başlamıştı. İlkay enerjisini daha tasarruflu kullanıp tekniği ve oyun aklıyla fark yaratacaktır.

Tabi ki fazlasini bekliyoruz..
Aslinda mertensin biz de harika gecirdigi totalde 1 .5 sezon.. İlk yil cok buyuk etkisi olmadi ama 2. Sampiyonlukta X faktordu bilhassa ligin 2. Devresi barisla birlikte aldi goturdu takimi.. Son sezon da ilk devre guzel katki verdi tabi fiziksel olarak dusunce leminanin gelisiyle yedek kaldi..
İlkay cok farkli yillarca en iyi kulupler 6-8-10 olarak oynadi hep ust seviyedeydi..Mertens bizden once kanat forvetti zaten burada o role gecti

Geri