ulan bırı yazmıs ejderha ölür diye niye korkuyonuz khaleesi zaten yumurtluyor ejderhaları dıye :d

Bu bölüm sıkıcıydı, fazla diyalog az aksiyon vardı

Gelecek bölüm mükemmel olacak gibi

_f88c4464-80b8-11e7-aa81-8a4dce36eef3.jpg

Bence gayet iyi bölümdü beğendim. Bu bölüm bizi alenen 6. bölüme hazırladı. Tam tahmin ettiğim gibi olacak. 6. bölümde coşarlar diyordum hatta bu sezonun en efsane bölümü büyük ihtimal 6. bölüm olur diyordum. Fragmandan anladığımız kadarı ile öyle de olacak gibi görünüyor.

Bir bölümü iyi diye nitelendire bilmemiz için illa savaş sahneleri olmasına gerek yok. Yine çok ciddi sürprizleri olan gayet iyi bir bölümdü. Gendry'nin tekrardan dahil olması, Mormont'un Danny'nin yanına tekrardan gelmesi, Cercei'nin hamileliği ve Tyrion'un Jaime ile görüşmek için gizlice King's Landing'e gitmesi derken bölüm bitmesin istedim.

Son düzenleme:

Hele yiğide bak hele. Bran'i bile görüyor Reis. Muhtemelen ejderhaları Reis dürtecek.

Serçeparmak kadar çakal bir adam yok. Ölme de ölmüyor pezevenk. Taht oynunu en iyi oynayan açık ara o. Herif tam bir mixer.

Tyrion-Khaleesi arasında sorunlar çıkacağı belli. Jon'un da Targeryen olduğu kesinleşti Drogon'un onayıyla.

Gelecek sezon için en az 1.5-2 sene beklemek zorunda kaldığımıza göre bu diyalog dolu bölüme sıkıcı diyebiliriz aslında.

Şurada sezonun bitmesine daha 2 bölüm kaldı ve bu 2 bölümü iyi değerlendirmek lazım.

Gereksiz characterlerin gereksiz sahneleri azaltmaları lazım mesela.

Mesela Littlefinger şuan hikayeye fazla şey katmıyor. Ona 10-15 dk screen time vermek yerine 3-5 dk verseler daha iyi olur. Bunu düşünmek zor değil gerçekten.

Son düzenleme:
Dizi diğer sezonlara göre hiç olmadığı kadar hızlı ve akıcı ilerliyor. Daha ne yapmaları gerekiyor anlamadım ki. Direkt olarak final bölümünü çekip konuyu kapatsınlar mı? Ben bu dizide sıkıcı gelen hiçbir bölümün daha sonradan bize yol, su ve elektrik olarak dönmediğine şahit olmadım. Her sıkıcı denilen bölüm bir şeylerin altyapısını oluşturdu. Altyapı oluşturulup bize yol, su ve elektrik olarak dönen bölümlerin en güzel örnekleri çok uzak değil; "The Battle of Bastards" ve "The Winds of Winter" ve son olarak "The Spoils of War". Ayrıca bu bölüm bence sıkıcı falan değildi. Şahsen bölüm bitmesin istedim.

Mevzu yeni sezonu 14 ay beklemekse herkes bekliyor ve bu durumdan herkes şikayetçi lakin yapacak bir şey yok bekleyeceğiz. Adamlar kaliteden taviz vermiyorlar ki iyi yapıyorlar. Beklemek istemiyorum artık diyen diziyi bıraksın o halde ne diyelim :)

Son bölüm muazzamdı. Tyrion u Westerosta tekrar görmek hoş oldu.

Gendry'i ekibe katmak bence hareket kazandırdı kurguya.

Littlefinger sahneleri sıkmıyor aksine merak ettiriyor. Bu herifi Arya mı öldürecek Jon mu ? Süpriz Sansa olur.

Bence bu dizi hiç bitmesin, ölülerden sonra yaşayan ölülerin dirilişi gibi bir seri çeksinler :asd:

altyapı oluşturdu, ona katılıyorum

ama baelish gibi gereksiz character yerine zamanı daha iyi doldurabilirler. zira yeni bölümler için 1-2 ay değil, 1-2 sene bekledik/bekliyoruz/bekleyeceğiz

Bu dizi beni hiç sarmadı arkadaş ya. İlk 4-5 bölümüne baktım, ciddi anlamda sıkıcı geldi.

Zaten genel anlamda Breaking Bad, Narcos, True Detective, Fargo stili dizileri seviyorum. Game of Thrones çok farklı geldi bana.

Bu dizi beni hiç sarmadı arkadaş ya. İlk 4-5 bölümüne baktım, ciddi anlamda sıkıcı geldi.

Zaten genel anlamda Breaking Bad, Narcos, True Detective, Fargo stili dizileri seviyorum. Game of Thrones çok farklı geldi bana.

İlk sezonu bitirebilseydin sarardı. Bende aynı kanıdaydım. İlk 7 bölümü 5 ayda falan izledim. Sonra ki kalan 5 sezonu 2 günde bitirdim :asd:

Lord Baelish sinir bozucu bir karakter olabilir hak veriyorum lakin bana göre Got'u Got yapan en önemli karakterlerden biridir.

Bu herif Ned Stark'a ihanet edenlerin başında geliyor ve Ned'in ölümünden sonra koskoca House of Stark darmadağın oldu. Ölümden kurtulan Starklar ise yeni yeni bir araya gelebildiler. Krallığa ihanet eden Tyrell hanesi konusunda Harrenhall'da Tywin Lannister ile görüşen ve Tyrelllerin Lannister'ların yani Joffrey'nin tarafına geçmesinde en önemli rolü oynayan da yine Peter Baelish karakteridir ki aynı karakter Joffrey'nin cinayetinde de yine Tyrell hanesi ile işbirliği yapmıştır. Piçlerin savaşındaki etkisi ve hikayeye katkısını ise daha saymadım bile :) Bundan sonra ise yine ne olacağı ne yapacağı belli değil. Yine ortalığı karıştırıp istediklerini elde edebilecek mi yoksa bunu yapamadan öldürülecek mi göreceğiz.

Yani şöyle bir karaktere nasıl oldu da gereksiz diyebildiniz la? Hiç mi vicdanınız sızlamadı :D Şükrü gündüz vakti içiyor musun ne yapıyorsun? Kafan mı güzel? :D

Baelish gereksiz derken şuanki durumunu kastediyorum; adam hikayeye bir şey katmıyor. Tek amacı pusuda bekleyip Winterfellde kaos yaratmak.

Mesela euron, daha o malum sahneden sonra görmediğimiz Yara, lekesizler, Bran (daha fazla), akgezenler, tormund gibiler varken biz çocuklarla kafa tutan serçeparmağı izlemek zorunda kalıyoruz. :D Bunun icin 365 gün beklemeye razı isen diyecek bir şey yok tabi. :D

Son düzenleme:
Hikayeye bir şey katmadığı kısmına katılmıyorum. Şu an pek aktif değil pusuda bekliyor lakin ne yapacağı belirsiz. Winterfell'de varlığı her zaman bir tehdit olacaktır ki senaristler bu bölümlere Lord Baelish sahneleri serpiştiriyorsa eğer mutlaka bir sebebi vardır. 6. veya 7. bölümde o sahneleri neden koyduklarını anlarız. Yara ve Lekesizler ben de pek merak uyandırıyor diyemem. Bu sezon Kuzey'de olan biten benim için çok daha önemli. O yüzden Jon Snow, Bran, White Walkers ve Tormund'lu sahneleri 6. ve 7. bölümde daha çok göreceğimizi düşünüyorum ki fragmanlarda tam tahmin ettiğim gibi dizinin bu yönde olduğunu gösteriyor. Öyle tahmin ediyorum ki 6. bölüm sonunda ağzımız açık kalacak :) Gel de bir hafta bekle şimdi :red:

Neyse konuyu daha fazla uzatmayalım. :DD 6. Bölüm güzel bölüm olacak gibi. Bakalım başarabilecekler mi

Son düzenleme:

Bu sefer kararlıyım izlemeyeceğim sezon bitene kadar. Haftada 1 bölüm cidden kesmiyor, başlamasıyla bitmesi bir oluyor bir şey anlamıyorum. Şunun şurasında kaldı 2 hafta 3 bölüm arka arkaya izleyeceğim. Bu arada son bölüm 90 dakika diyorlar doğru mu ?

İlk 4 bölümü bir çırpıda izlemiştim dayanamayıp 5'i de izledim hata ettim. Bekleyip 5-6-7'yi de aynı anda indirip izleseydim 2 hafta sonra iyi edermişim.

Bu arada...

Daenerys Jon'un halası oluyor değil mi?

Bu sefer kararlıyım izlemeyeceğim sezon bitene kadar. Haftada 1 bölüm cidden kesmiyor, başlamasıyla bitmesi bir oluyor bir şey anlamıyorum. Şunun şurasında kaldı 2 hafta 3 bölüm arka arkaya izleyeceğim. Bu arada son bölüm 90 dakika diyorlar doğru mu ?
Spoiler yemem diyorsan bekle kardeşim lakin ben öyle bir risk alamam kimse kusura bakmasın. Açıkçası tavsiye etmiyorum. Cümleyi geçtim bir yerde denk geleceğin tek bir kelime ile dahi spoiler yiyebilirsin ve bir anda bölümleri biriktirmiş olmanın hiçbir anlamı kalmayabilir kardeşim :) Lakin yine de sen bilirsin.

Son bölümün 90 dakika olduğuna dair hiçbir şey duymadım lakin olursa muazzam olur keşke olsa :)

Geri
Üst Alt