İşte beklenen sürprizler

1. Night King ölmedi. Diğer akgezenlerin aksine Night King, valyrian çeliği ile öldürülemiyor. Sadece yaratıldığı şekilde yani kalbine dragon glass sokularak, gözlerindeki mavi renk ve büyü daha doğrusu laneti sonlanabiliyor.

2. Night King, en baba askerlerini ve ejderhasını feda ederek Kuzey'e fake bir zafer kazandırmış, kışı yendiklerine inandırmış oldu. Azor Ahai'nin ortaya çıkmamasının nedeni de bu.

3. Azor Ahai'nin bildiğiniz üzere sevdiği kadının kalbine kılıç saplamasından bahsediliyordu. Kings Landing'de yaşanacak Stark vs Lannister savaşında kuzeyliler savaşı kazanacak. Bu savaş sırasında ya James, sevdiği kadının, Cercei'nin kalbine kılıç saplayacak veya savaştan sonra doğan bir anlaşmazlıktan dolayı Jon, Daenerys'in kalbine bir kılıç saplayacak ve Azor Ahai'nin temelleri atılacak.

4. Bu olaylardan sonra tam zafer kazanılmış, olaylar yaşanmış, her şey yerli yerinde derken ikinci bir buz fırtınası bu sefer Kings Landing'i vuracak. Winterfell üzerinden değil de başka bir yerden Kings Landing'e ulaşan ölü ordusu ortaya çıkacak ve Night King kendini tekrardan gösterecek.

5. Bran bunların hepsini bilmesine rağmen kimseye bundan bahsetmeyecek çünkü kendisinin yeni gece kralı olarak hazırlandığının farkında ve geçmişe dair her şeyi gördüğü için o da Night King gibi insanlardan nefret eden, insanlığın bitmesini isteyen birine dönüştü.

6. Son bölümde son savaş yaşanacak, Jon veya Jamie, Azor Ahai olarak kehanetlerdeki gibi alevli kılıcıyla Night King ile savaşacak, Kings Landing büyük bir yıkıma uğrayacak. Night King, kalbine saplanan bir dragon glass ile yok edilecek ve Winterfell'de bırakılan Bran, bir şekilde duvarın diğer tarafına geçerek bir şekilde yeni Night King olacak.

7. Tabi Bran sahnesinden önce herşey bitmiş, zafer kazanılmış ve güneşe doğru bakışmalar yaşanmış olacak
Yok haci bosuna senaryo kasmaya gerek yok. NK ve branin olayi bitti o is kapandi. 4. bolum yolda gecer, 5. bolumde savas olur, 6. bolumde de dügün dernek, toprak paylasimi falan olur olay biter. Rezalet bir son sezon. Abv.

Iyi de Aryayi fark etmeyenler genelde canlılar ve bu bölümdeki wightler oldu. Night King sezonlar boyunca çok güçlü biri olduğu anlatıldı.

Aryanın eğitim alması bu kadar güçlü bir yaratığın birden beklenmedik bir saldırıya mâruz kalacağı anlamına gelmiyor bence. Arkasinda 3-4 akgezen varken de.

Ha öldüren kişi Arya olsun ama bari biraz anlamlı olsun. Branin 3raven/ warg/ süper güçleri boşuna mıydı? Jon snow boşuna mı ölümden geri döndü ve onca macera yaşadı? Night king hk. Şu ana kadar ne kadar çok şey biliyoruz? Yani dizide bu konularla ilgili onca zaman ayırırken öldüren kişinin Arya olması biraz hayal kırıklığı uğrattı diyebiliriz [bence]

Daha öbür karakterlerin mucizeli şekilde hayatta kalmalarından bahsetmiyorum bile. Eh
Yalnız aynı şekilde Night King'in gücünün Arya'yı farkedebilecek kadar olduğuna dair bi işaret de yok. Senin düşüncene yakın ifade edecek olursam, NK'in bu kadar güçlü olması, sinsice alt edilmeyeceği anlamına gelmiyor. Evet, çok güçlü ama bu onu yenilmez yapmıyor. Ki Arya ona hamle yaptığında da çabuk bi hareketle Arya'yı boynundan tuttu, basit bişey değil.* Night King'in Arya karşısında çaresiz kaldığını, bu yüzden de o "güçlü" haliyle çeliştiğini söyleyemeyiz bence. Arya'nın zekice davrandığını düşünebiliriz ama. Gördüğümüz Night King'in sıradan yollarla (savaş mavaş) alt edilebileceğinden ziyade, daha akıllıca yollarla öldürülmesinin tek yol olduğunu da dizi boyunca gördük zaten.

Bu arada sahneyi tekrar izleyince atladığımı fark ettiğim bi detay var. Arya NK'e atlamadan hemen önce white walkerlardan bi tanesinin saçları uçuşuyor, sağına bakıyor ama bişey göremiyor. Arya'nın gelişi.

*= Burasını Arya kasıtlı yapmış da olabilir. Sonuçta bağırarak atladı NK'e. Boynundan tutturup, Night King'in daha savunmasız olmasını amaçlamış olabilir ama ben pek sanmıyorum. Yine de yazayım dedim.

Bran son bölümde ne yaptı pek anlamadım, eğer önemli bişeyse ortaya çıkar. Değilse bi acayip. Ama güçlerinin boşuna olduğunu söyleyemeyiz. Bran'in güçleri, Night King'in hedefini Bran yapmış oldu ve NK'i istedikleri yere çekmiş oldular kabaca. Jon ölümden döndü ama Beric de ölümden bikaç kez dönmüş bi adam mesela. Ölümden dönmesi NK'i öldüren kişi olacakmış hissi uyandırsa da, NK'in ölümünün yolunu açan ana karakterlerden biri olması bile ölümden dönmesi için yeterdi. Basit bi örnek verecek olursak, Dragonglass madenini bulan oydu yanlış hatırlamıyorsam. Bu da az buz bi fark değil Battle of Winterfell'de.

Hayal kırıklığının ana kaynağı NK'in çetin bir savaş sonucunda değil de, ufak sayılacak bi kız tarafından sinsice çat diye yok edilmesi bence. Ama daha önce de anlattığım gibi, Night King'e yaklaşabilecek kimse yok Winterfell'de Bran hariç. Ve tabi Arya. Bran'in pek de kafa tutamayacağını düşünürsek de geriye sadece Arya kalıyor ve açıkçası şahsen bu durum da beni oldukça tatmin etti. Çünkü Arya dizide en güzel işlenen karakterlerden biri bence.

Ana karakterlerin hayatta kalmasını ben de yadırgadım ve bu bölüm hakkındaki en önemli şikayetim de bu konu. Brienne/Tormund/Jaime üçlüsünden bir veya ikisinin, Arya/Sansa ikilisinden birinin, Missandei/Grey Worm ikilisinden birinin ölmesini beklerdim. Veya başka bi ana karakter Jon, Dany ve Bran hariç. Biraz abes kaçmış önemli kimsenin ölmemesi.

Bizim bir arka sokaklar dizisi vardi. Bitmek bilmezdi. Bircok yerde alay konusu oldu. Bu GoT arka sokaklardan beter cikti.

Yalnız aynı şekilde Night King'in gücünün Arya'yı farkedebilecek kadar olduğuna dair bi işaret de yok. Senin düşüncene yakın ifade edecek olursam, NK'in bu kadar güçlü olması, sinsice alt edilmeyeceği anlamına gelmiyor. Evet, çok güçlü ama bu onu yenilmez yapmıyor. Ki Arya ona hamle yaptığında da çabuk bi hareketle Arya'yı boynundan tuttu, basit bişey değil.* Night King'in Arya karşısında çaresiz kaldığını, bu yüzden de o "güçlü" haliyle çeliştiğini söyleyemeyiz bence. Arya'nın zekice davrandığını düşünebiliriz ama. Gördüğümüz Night King'in sıradan yollarla (savaş mavaş) alt edilebileceğinden ziyade, daha akıllıca yollarla öldürülmesinin tek yol olduğunu da dizi boyunca gördük zaten.

Bu arada sahneyi tekrar izleyince atladığımı fark ettiğim bi detay var. Arya NK'e atlamadan hemen önce white walkerlardan bi tanesinin saçları uçuşuyor, sağına bakıyor ama bişey göremiyor. Arya'nın gelişi.

*= Burasını Arya kasıtlı yapmış da olabilir. Sonuçta bağırarak atladı NK'e. Boynundan tutturup, Night King'in daha savunmasız olmasını amaçlamış olabilir ama ben pek sanmıyorum. Yine de yazayım dedim.

Bran son bölümde ne yaptı pek anlamadım, eğer önemli bişeyse ortaya çıkar. Değilse bi acayip. Ama güçlerinin boşuna olduğunu söyleyemeyiz. Bran'in güçleri, Night King'in hedefini Bran yapmış oldu ve NK'i istedikleri yere çekmiş oldular kabaca. Jon ölümden döndü ama Beric de ölümden bikaç kez dönmüş bi adam mesela. Ölümden dönmesi NK'i öldüren kişi olacakmış hissi uyandırsa da, NK'in ölümünün yolunu açan ana karakterlerden biri olması bile ölümden dönmesi için yeterdi. Basit bi örnek verecek olursak, Dragonglass madenini bulan oydu yanlış hatırlamıyorsam. Bu da az buz bi fark değil Battle of Winterfell'de.

Hayal kırıklığının ana kaynağı NK'in çetin bir savaş sonucunda değil de, ufak sayılacak bi kız tarafından sinsice çat diye yok edilmesi bence. Ama daha önce de anlattığım gibi, Night King'e yaklaşabilecek kimse yok Winterfell'de Bran hariç. Ve tabi Arya. Bran'in pek de kafa tutamayacağını düşünürsek de geriye sadece Arya kalıyor ve açıkçası şahsen bu durum da beni oldukça tatmin etti. Çünkü Arya dizide en güzel işlenen karakterlerden biri bence.

Ana karakterlerin hayatta kalmasını ben de yadırgadım ve bu bölüm hakkındaki en önemli şikayetim de bu konu. Brienne/Tormund/Jaime üçlüsünden bir veya ikisinin, Arya/Sansa ikilisinden birinin, Missandei/Grey Worm ikilisinden birinin ölmesini beklerdim. Veya başka bi ana karakter Jon, Dany ve Bran hariç. Biraz abes kaçmış önemli kimsenin ölmemesi.

"Hardhome" bölümünde bir akgezeni öldüren Jon Snow (bu bölüme kadar) Nki devirecek kadar güçlüydü bence. O dünya hk. bilgili, tecrübeli, ve bunun yaninda iyi bir savasci (dandik bir taktisyen)

Ben dizinin su ana kadar gösterdigi ve anlattigi sahnelerden sonra NK akg. dünya hk. hic bir sey bilmeyen birisi tarafindan öldürülmesini tuhaf buluyorum. Yani onca sezon o dünya hk. cesitli karakterler ve cesitli sahneler gösterildi, anlatildi. Sonra o dünyayla zerre alakasi olmayan biri geliyor insanlarin kabusunu öldürüyor. Evet Jon Snow Bran gibilerin katkilari oldu ama Aryanin yaninda cok marjinal kaldilar. Daha dogru bir senaryo mesela söyle olabilirdi; Arya Nki öldürdü, ama öbürleri daha ölmedi. Burada da Jon Snow ve saz ekibi gelip kahraman olur. Aryanin sahnesi yine elestirilir, ama daha cok kabul edilebilir cunku o durumda tüm düsmanlari tek basina öldürmemis olur. Dizi kitaptan bir kac sezon önce kopmustu zaten ama en azindan dizideki kurallara göre böyle bir sonuç olsa daha uygun olurdu.

+Bir de Brani cok marjinal yaptilar. Tamam Nki kendisine getirtti ama cocugun anormal gucleri var ve sanirim bolumun sonlarinda bir seyler deniyordu (buna hic degenmediler). Önceki sezonlarda Brani takip edip onun en sonunda sadece bir "decoy" olmasi hayal kirikliga ugratti denebilir.

Eger Arya bu kadar güçlüyse Cerseiyi yenmek icin 3 bölüme de gerek kalmaz bence. 3 kisi yeter bile. Davos Aryayi Kingslandinge getirir, Varys gizli yollari gösterir gerisini Arya halleder. Kalan bölümlerde de Tormund agabeyin hikayelerine dinleriz.

ben sizin kadar hakim değilim yeni night king bran mı olacak ciddi
öyleyse süper çünkü

Evet daha önce de buraya yazdığım gibi gözleri kapalı 10 puanı yapıştıran fangaylerin şişirme oylarıyla 9.5'lerde başlayan imbd yolculuğu an itibariyle 8.9'lara düşmüş durumda. Tahminimde de belirttiğim üzere 8.6-8.7 hatta 8.5 arasına demir atacaktır. Bu da bölümü serinin en kötü ilk on-on beş bölümü arasına sokar. Rottan tomatoes puanını ve yorumları yazmaya ise gönlüm el vermedi. En çok zaman ve paranın harcandığı bölümün bu şekilde çakılması ise elbette yönetmen ve senaristin hanesine eksi olarak yazacaktır lakin artık çok geç. En azından "sürprizli olsun herkesin beklediği olmasın" diye senaryo yazılmayacağını anlamışlardır. Bir de gece savaşı olayını zorlamamak lazım, Peter Jackson'u çağırsınlar bir dahaki sefere 1-2 trick öğretecektir.

Yönetmenin olacak denyoda 3.bölüm için Yüzüklerin Efendisini geride bırakacak demişti bu da kofti çıkarsa...

siradaki bölümde bence fazla aksiyon olmayacak, daha çok besinci bölüm icin seyahat, askerlerin düzen alması vs olacak (ikinci bölümde olduğu gibi).

sonra besinci bölümde savas sahnesi, derken son bölümde sürpriz final

7. bölüm görüp görebileceğiniz en müthiş bölüm olacak. Hem sinematik hem oyunculuk hem de senaryo açısından böyle bir yapım olmadı diyeceksiniz.
(olmazsa burdayım)

Bence dizi kitaplari sollayinca is afedersiniz boka sardi, senaristler nasil devam edecegiz diye kafa yorurkene heralde isin icinden cikamadi. En büyük suc tabiki George R.R. Martin de ulan bu seriyi bitrecegine tonca farkli kitap yazdi, öleceksin be adam öleceksin hala bitiremedin A Song of ice and Fire .

Dizinin final sezonun gelince bence bukadar basit bitmemeli bitmeyecekde.

Night Kingin bukadar basit öldüne göre bunun altinda birseyler ararim, en büyük rakip öldü kranlik bitti artik Cersei ve yoldaslaini bitrmek ve kral olmak savasina girerkene bence son bir süpriz bizi bekleyecek, herkesin oha bunu beklemiyordum diyecek bir son ile bitecek dizi. Cünkü havada kalmis cok sorular kaldi Night King veya Bran hakkinda, böyle bitireceklerini inanmiyorum, herkesi ters köse birakmazlarsa bence tarihin en kötü Finali olur. Hala The Winter is coming diyorum cünkü gercek Winter hala gelmedi ama 3 bölümde herkesi ters köse birakabilirlermi merakla bekliyorum
bütün "winter'in" sebebi Bran olabilir. Belki bu "büyüden" kurtulmak icin night king bran'i öldürmek istedi ve herkes night King'i kötü sanarken asil kötü Bran cikacak

mantiken de mümkün çünkü o kadar insan ve düsman varken night king neden bran'a gitsin onu öldürmek istesin? bran zaten tekerlekli sandalyede bir şey yapamaz (diye düsünüyor herkes)

ama bran'in bakislarindan falan da görüldüğü üzere ici karanlık

tahta bran oturup yeniden "night king" efsanesini bastan baslatabilir, kisir döngü, bknz avengers

Bence dizi kitaplari sollayinca is afedersiniz boka sardi, senaristler nasil devam edecegiz diye kafa yorurkene heralde isin icinden cikamadi. En büyük suc tabiki George R.R. Martin de ulan bu seriyi bitrecegine tonca farkli kitap yazdi, öleceksin be adam öleceksin hala bitiremedin A Song of ice and Fire .

Dizinin final sezonun gelince bence bukadar basit bitmemeli bitmeyecekde.

Night Kingin bukadar basit öldüne göre bunun altinda birseyler ararim, en büyük rakip öldü kranlik bitti artik Cersei ve yoldaslaini bitrmek ve kral olmak savasina girerkene bence son bir süpriz bizi bekleyecek, herkesin oha bunu beklemiyordum diyecek bir son ile bitecek dizi. Cünkü havada kalmis cok sorular kaldi Night King veya Bran hakkinda, böyle bitireceklerini inanmiyorum, herkesi ters köse birakmazlarsa bence tarihin en kötü Finali olur. Hala The Winter is coming diyorum cünkü gercek Winter hala gelmedi ama 3 bölümde herkesi ters köse birakabilirlermi merakla bekliyorum
normal bence 5 sezon boyunca kitaplara göre ve kitabın yazarına göre dizi yapılırsa olabiliyor bunlar...

Gesendet von meinem SM-G955F mit Tapatalk

sizmis fakat full bölüm henüz sizmamis sanirim

se08ep04den bir sahne.
45147

Geri
Üst Alt