hikaye cok agır ilerliyor. bu da sıkıyor insanı.mesela bu bolum trion yoktu jon yoktu. ana karakterlerin dizinin 1 bölümünde hiç gözükmemesi sacmalık

Bölüm sıkıcıydı evet. Peşpeşe izlenince sıkmaz ama bir hafta bekleyince beklentinin altında kalıyor.

Sam ya da gilly kılıç yüzünden ölebilir.

Bölüm sıkıcıydı evet. Peşpeşe izlenince sıkmaz ama bir hafta bekleyince beklentinin altında kalıyor.

Sam ya da gilly kılıç yüzünden ölebilir.
o kılıç akgezen öldürebiliyor benim bildiğim kadarıyla. Ayrıca bölüm vasat falan değildi bence her yeri bi yere bağlıyolar sonuçta bi yerlere varıcak Jon ekip toplamaya başlıcak haftaya yavaş yavaş oluşuyo ama Stark 4lüsü şu an farklı yerlerde jon ve sansa kavuştu diğerlerine bakıcaz.

Danynin son sahnedeki konuşmasını beğenmeyen tek benmiyim? Egosu tavan yaptı.

Asiri cacik bir bolum daha. Boyle giderse birakicam.

Ben 4. Sezonda bıraktım izlemeyi nedense cazip gelmiyor artık

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

o kılıç akgezen öldürebiliyor benim bildiğim kadarıyla. Ayrıca bölüm vasat falan değildi bence her yeri bi yere bağlıyolar sonuçta bi yerlere varıcak Jon ekip toplamaya başlıcak haftaya yavaş yavaş oluşuyo ama Stark 4lüsü şu an farklı yerlerde jon ve sansa kavuştu diğerlerine bakıcaz.

senede 10 bölüm için vasattı. kefaret yürüyüşü sırasında bişey bekledim ama o da olmadı.

arya yı öldürürlerse önümüzdeki bölüm bomba olur. Bu seferde karşımıza anası olarak çıkabilir. Hep gelecek diyorlar ya o yüzden böyle düşündüm.

ve bu sezonu muhtemelen ramsey savaşı ile bitiririz. Khalesi'nin savaşını ancak 2017 de görürüz belki 2018 :D

sahsi düsüncem piclerin savasi son bölüm olacak ve savasin sonucunu gelecek sezona/seneye birakacaklar, 1 sene kanser olacaz yine

Bu sezonun finali dahil sonuna kadar çok fazla spoiler var, alta ekliyorum merak eden okuyabilir. Evet direk spoiler, teori değil. Bu spoilerlar bir reddit kullanıcısı tarafından yazılmış ve bir ekşi sözlük yazarı da çevirmiş. Bu reddit kullanıcısı dizinin çekimlerinde bulunduğunu söylüyormuş ve geçen sezon için yazdıkları doğru çıkmış. Yazı ekşi sözlükte 22 mayısta paylaşıldı ve son bölümde altta yazanlardan birkaçı aynen gerçekleşti. Son olarak altta yazılanlar kronolojik değil.

- bu sezon 1 tane stark ölecekmiş sadece (rickon stark)
- finalde bir sürü kişi ölüyormuş
- king tommen red keep'de bir camdan kendini aşağı atarak intihar ediyor.
- lyanna stark'ı görecekmişiz bu sezon
- high sparrow cersei'nin trial by combat isteğini reddediyormuş. the mountain ile de septa unella arasında bişeyler oluyormuş. büyük ihtimal mountain septayı harcayacak.
- (bkz: r+l=j) teorisi doğru çıkacakmış. bran the wall'a ulaşınca tower of joy rüyasının devamını görmeye başlıyormuş. (bu bölüm görmeye başladı, ned'i yine kardeşim nerede diye sorarken gördü ve hemen ardından kanlı el bilekleri göründü, muhtemelen Lyanna'nın) rüyada (daha doğrusu geçmişe gitme şeysinde) lyanna ned'in kulağına bişeyler fısıldıyormuş, sonra bebek doğuyormuş ve bir sonraki sahnede jon snowu görüyormuşuz. kısaca r+l=j teorisi doğru. bu teoriye göre jon snow lyanna stark ve rhaegar targaryen'in oğlu. (bu kısmı sanırım finalde izleyeceğiz.)
- jon snowramsay'i öldürmek yerine hapse tıkıyormuş (büyük savaş sonrası)
- jon kuzeyin kralı oluyor. (önceden destek vermeyen haneler de destek veriyorlar sonrasında)
- ramsay ve jon savaşta karşı karşıya gelince ramsay piçi rickon stark'ı salıyor ve rickon abisi jon'a koşuyor. ramsay teker teker ok atmaya başlıyor koşan rickona doğru fakat bilerek ıskalıyor. tam rickonla jon kavuşacakken bi ok rickona saplanıyor ve rickon jon'un ellerinde ölüyor. kısaca ramsay klasik piçliklerinden ödün vermiyor. fakat hepsinden öte bunlar gerçekleşmeden sansa stark ramsayin nasıl bir ruh hastası olduğunu bildiği için jon snowa savaş öncesi rickon'u unutabilirsin diyor. (ramsayin bi piçlik yapıp sağ bırakmayacağından emin)
-arya 5. bölümde gönderildiği tiyatro aktrisini öldürme görevine gidiyor. fakat faceless man (jaqen h'ghar) aryaya güvenmiyor. arkasından sopalı sarışın kızı da gönderiyor (bkz: the waif). arya waif'i öldürüp bravostan kaçıyor. (bu bölüm bunun ilk kısmı gerçekleşti, muhtemelen önümüzdeki bölüm de arya braavos'tan kaçar)
- 5. bölümün sonunda (hodor öldükten sonra :( ) white walker ve wights lardan kaçan meera ve bran stark'ın imdadına benjen stark yetişiyor. ve bunları the wall'a götürüyor.
-qyburn,grand maester pycelle'i öldürüyor.
- the hound* yaşıyormuş. birileri tarafından kurtarılmış. (en çok sevindiğim kısım bu sanırım)
- ser davosshireen'in yakıldığı yerde shrieen'in oyuncağını buluyor ve ardından melisandreye hesap soruyor. melisandre de kızı yaktığını itiraf ediyormuş.
- samwell tarly'nin babası gilly'i kabul etmiyormuş. samwell de babasını takmayıp oradan ayrılıyormuş. aynı zamanda gitmeden önce de babasının valyrian çeliği kılıcını çalıyormuş. (bu bölüm gerçekleşti)

Son düzenleme:
2011 yılından beri ilk defa izlerken sıkıldım hatta ileri alasım bile geldi. Bir Emilia Clarke hayranı olarak da Khaleesi karakterine gıcık kapmaya başladım. Hep aynı boş bakışlar, gaza gelmeler, ejderin üstüne çıkıp artistlik yapmalar icraat desen yok. Son sahnedeki konuşmasına da güldüm diyebilirim. Ah ulan Stannis meydanı çoluğa çocuğa bıraktın. Stannis adamdı adamın hasıydı ama yaptığı hareketler yanlıştı. Yaptığı düzenlemeler yanlış değildi.

Game-Of-Thrones-6-Episode-7-Lady-Stone-Heart-Spoiler.jpg

6. sezona bu hafta başladım 3 günde 6 bölümü de bitirdim. Bildiğim kadarıyla bu sezon başından beri kitaptan bağımsız gidiyorlar, zaten bir şeyler değişmiş belli. O aşırı ağır giden diziyi hafif ağır giden diziye çevirmişler. En azından bir şeylerin olması için birkaç sezon geçmesini beklememişler. Bu haliyle öncekine göre çok daha güzel olmuş. Özellikle 5. bölüm gayet güzeldi. Biraz daha hızlanırsa olaylar dizi daha da güzel olur.

Yalnız bir sürü abuk subuk dizi için 24 bölüm çekilirken şu dizinin 10 bölüm olması küfür resmen.

bcef22e013bf67241e6fdba0d5adc40802177247.gif
giphy.gif

Hayvandaki karizmaya bak.

7. Sezon 7 bolum olacakmıs

Geri
Üst Alt