Allah Rahmet Eylesin. Yaralılara acil şifa versin. Çok merkezi yerdeymiş patlama alıştık artık en kötüsü bu alışmak
Haftasonuna bu şekilde uyanmak artık bir alışkanlık oldu. Özellikle haftasonu sabah haberlere açıp bakıyorum neresi patlamış yine acaba diye. Bir de akşam iş çıkışı eve gelince tedirgin açıyorum televizyonu. 10 yılda terörün yüzünden ölen kişi sayısını 1 yılda yakaladık sanırım belki daha fazladır. Demek ki bir yerde hata yapılıyor mücadelede eksik noktalar var istihbarat veya mücadelede kararlılık vs bilmiyorum.
Şurası temizlendi diyorlar 2 gün sonra tekrar bomba patlıyor. Bu iş bittiğinde hem askeri personel, hem sağlık personeli, hemde yerel halk için ağır sonuçları olacak psikolojik olarak. Bu psikolojik sıkıntının birde sonucu olacak karşılıklı nefret isteseniz de, istemeseniz de zamanla orada çalışan personel yerel halktan, evlerine döndüğünde evlerinin delik deşik olduğunu gören yerel halk devletten nefret etmeye başlar. Terörün istediği de bu değil midir zaten?
Bundan daha farklı bir mücadele de bugün pek mümkün olamaz o yüzden insan isyan ediyor işte her patlama haberinden sonra isyan ediyorum geçmişte yapılan hatalara, bugün bile devam eden hatalar var. Sınırda İŞİD yapılanmasına zamanında müsaade edildi yarın bunun bedelini ödeyeceğiz. İnşallah yanılırım tabi ama gidişat ortada.