Gedson Fernandes, Spartak Moskova'da

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
Beşiktaş, Gedson Fernandes'i Spartak Moskova'ya 20+5 milyon euro karşılığında sattı .(A Bola)

Beşiktaş, Gedson Fernandes'in %50'lik sonraki satıştan pay hakkının 10 milyon euro karşılığında Benfica'dan satın alındığını açıkladı. Daha önce 6 milyon euro ödeyen Beşiktaş böylece toplamda 16 milyon euro ödemiş oldu.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklama şöyle:

“Şirketimiz, Profesyonel Futbolcu Gedson Carvalho Fernandes'in transfer sözleşmesinde bulunan; “Oyuncunun ileride başka bir kulübe kiralanması ya da satılması durumunda, elde edilecek gelir Kulübümüz ve SL Benfica Kulübü arasında 50%-50% olarak paylaşılacaktır.” maddesindeki 50% 'lik payı SL Benfica kulübünden 10.000.000 Avro
karşılığında satın almıştır.”

31.07.2025:

Beşiktaş, Gedson Fernandes'in Spartak Moskova'ya transfer olduğunu açıkladı.

🔹 20.779.220 € bonservis
🔹 7.272.729 € şarta bağlı bonus
1753973014042.webp

Açıkçası para kazanmalarına üzüldüm. Gedson'u severdim, yazık etti kendisine.

2 gün daha niye beklemediler acaba

shakhtar macinda oynasaydi bari

Coğu maçta hiç bir şey yapamadıkları için çocuk defansdan topu alıp karşı kaleye kadar sürmeye calışıyordu aynı senaryoyu geçen sene defalarca gördüm, onun ani driplingleri falan olmasa halısaha futbolundan ötesini izleyemezdi jk'liler olan güçlerininde yarısını kaybettiler inanılmaz beyinsizler ya.

Takımda tek başına çırpınan 3 tane oyuncu vardı.

Gedson, Rafa Silva, Rashica

Birini gönderdiler.

Şimdi sıra Rashica'ya geldi.

Abartmıyorum ama Beşiktaş eğer Rashica'yı da gönderirse iki sene belirli doğrultamaz.

Cadı avına gerek yok.

Ben bu tarz durumlarda takımda kalburüstü dahi oynayan oyuncu varsa elde tutulması gerektiğini savunuyorum artık. Çünkü yerini milyonlarca Euro verip dolduruyorsun ve tek transferle de bu olmuyor. Ettiğin zararın haddi hesabı yok.

10 üstünden 6-7 oynayan oyuncu varsa sözleşme uzat devam et. Yerine daha iyisini alabiliyorsan al mevcut olanı yedeğe çek.

valla ne yalan söyleyim, şu an bile kadroda isterdim. lemina torreira sara 3lüsünün arkasında rotasyonda beklerdi. 3ünün görevini de yapabilirdi

Hayatta sansin faktorune en acik ornek bu Gedsonun durumu. Cocuk havaalaninda bekledi ama Galatasaray tarihinin en capsiz baskanina denk geldi kavusamadik. Berkan yerine Gedson olacakti.

20 milyona topcu gonderirken zarar eden ilk takim oldun jeke kutlariz

Geri
Üst Alt