Cevap: Gelecekteki Milli Takım
sistem ne olacak çok merak ediyorum. ben 4-2-3-1 olmasını isterim. en garanti sistem. 4-3-3'e nazaran daha kolay...
pozisyonlara bakacak olursak, kalede sorun yok gibi görünüyor. cenk, sinan, onur, tolga... bunlardan biri mutlaka en iyi şekilde kaleyi koruyabilir.
stoperde ömer değişilmez isim olabilir. yanına bir de semih / serdar veya herhangi bir x stoper oturturabilirse, sağlam bir tandem olur.
beklere gelince: sol bek hakkında hiç bir fikrim yok. hepsi birbirinden kötü. ismail, hasan ali, gökhan süzen, hakan balta, vs. vs. hepsinin mutlaka en az bir yönü eksik. şüphesiz en zayıf bölgemiz.
sağ bekte sabri değişilmez olur önümüzdeki senelerde.
2x ön libero için aday çok: nuri beyin olur bu bölgede takıma. bir nevi oyun kurucu olarak oynar. yanına alternatif çok: selçuk, topal, hamit... maçına ve rakibine göre bunlardan birisi seçilir. defansif yönünden topal, ofansif yönünden hamit ağır basar. selçuk ikisinin karışımı olur.
sağ ve sol açıkta durum karışık biraz. herkesin dilinde gökhan töre var ve gerçekten yetenekli bir oyuncu. ama daha 19 yaşında, nasıl ilerler hep beraber göreceğiz. arda turan banko oynar ve anadolu kulüplerinde top koşturan bir çok yetenekli adam var, bunlar denenebilir. mesela olcan gibi.
forvet arkasına gelince: yok, maalesef tam anlamıyla alex türünde bir adam yok şu koskoca ülkede. veya var da ben bilmiyorum. özellikleriyle arda sanki bu pozisyona daha yatkın gibi ama zamanında anlam veremediğim sebeplerden dolayı sol açığa yöneltildiği için oraya yapıştı kaldı. halbuki arda'nın asıl mevkii 10 numara pozisyonudur. bunu kendi bazı eski röportajlarında söylemiştir. ama antalya'da oynayan emrah bu bölge için düşünülebilir. veya ekici... ama pek zannetmiyorum.
forvete gelince antepli muhammet gerçekten bu sezona inanılmaz başladı. gerisi gelir mi gelmez mi bilinmez, ama gelirse cuk diye oturur. onun haricinde bence kazım tam 4-2-3-1 sisteminde forvet oynamaya uygun bir oyuncu bence.