Gelecekteki Milli Takım

Cevap: Gelecekteki Milli Takım

Testten kastım aylardır oynamamıs Zapata, Servet, Sarp ve gibilerinin bulundugu takım karsısında gecen sezon show yapmak degil. Onu yapmayanı dövüyolardı gecen sezon :) Deplasmanda oynadıkları Fener macından beri begenmiyorum Cenki. Bu sezon elendikleri Rus takımına karsıda hic birsey oynamadı. Lig'de de bir halt yedigi yok. 9 kisi kalmıs Galatasaraya gol attı. Ilk geldiginde baya iyi olur demistim. Ama biraz iyi defans oyuncularına karsı cok pasif kaldıgına sahit oldum. Böyle bir adam Avrupa hedefi olan bir takım icin yetersiz olur kanaatindeyim.

Allah askina Mete, sanki 14 golude Galatasaray'a attida, Zapatalara felan show yapmayani dovuyorlar diyorsun :)

Cenk Tosun su an elimizdeki bulunan en iyi santrofor. Sirf potansiyele bakarsak. Cenk fizik guclu, hava hakimiyeti iyi, teknigi iyi, son vuruslari iyi. Ama bizim Turk insani boyle. Daha birkac ay once herkezin begendigi, ozamanlari 19 yasindaki olan Cenk'i kotu gecen 10 macla herkez silmis oluyor.

Bu yuzden Turkiyeden buyuk yetenek zor cikar. Cunki biz sabirli insan degiliz ve yeteneklere sahip cikamiyoruz. Christian Eriksen su an Ajax'in en kotu oynayan oyuncularindan biri. Buna ragmen herkez onu hala cok begeniyor, cunki potansiyelde neler yapabilecegini herkez biliyor. Lukaku'da gecen sezon bir ara cok, inanilmaz kotu oynuyordu. Ama ondaki potansiyeli herkez gormustu. Boyle cok ornek var.

Cenk'in potansiyelini hepimiz gorduk. Onun ne yapabilecegini hepimiz gorduk. Onu yine yapabilir, sadece daha iyi takima gitmesi gerekir.

Tartışmaya gerek yok Muhammet Demir bu takımın forveti olur net.

Cenk milli takimda oynatilmaliydi. Antep de oynayarak bir yere kadar gelisir.

Memo, iddia ediyorum sizin Mustafa Pektemek Cenk'ten daha iyi yerlere gelicek. Sonucunu zamana bırakalım :)

renkdaşlar gelecekte iyi oyuncu olabilir dediğiniz sağ bek var mı acaba ? Her mevkiye birilerini buldum ama sağ bek bulamadım malesef.

Gelecekteki Milli Takım icin hicbir fenerli sikeye karismis futbolcu olmamasi dileyiyle.Nokta.

Bu milli takımı ya ligi 4-5 sene -şike falan işlerine girmeden- domine eden takımın oyuncuları ya da çeşitli takımlarda oynayan gurbetçi oyuncular ayağa kaldırır. İkinci şık bizi pek başarıya götürecek gibi görünmüyor. O yüzden birinci şık üzerine çalışmalar yapmalıyız. Birinci şıkkın gerçekleşmesi için atılacak en önemli adım altyapıya verilecek desteğin gözle görülür biçimde arttırılmasıdır. Özellikle Galatasaray bu konularda yıllarca öncü olmuş bir takımdır, federasyonun alt yapıdan futbolcu kazandırabilme istatistiğine dayanarak, -Galatasaray gibi- çeşitli takımların altyapılarına ekstra yatırım yapması gerekiyor, en azından yöneticileri ve camiaları bunun için teşvik etmesi lazım.

.

151111212646.png

ben şimdilik böyle bir şey yaptım. Her şey 2014'e kadar değişe bilir. Sağ kanata şimdilik iyi genç oyuncular aklıma gelmedi.

Emre Belözoglu zaten çok yasli olur 2014 de ama onu, Volkan'i ve Arda'i bir daha Türk formasınlan görmek istemiyorum.

Cenk Tosun da, Muhammet Demir de çok iyi forvetler, ama kendini kanıtlamış, istikrar yakalamış oyuncular değil. En fazla 4 milyon Euro eder her biri. İsmail Köybaşı'nı 8 milyon Euro'ya Beşiktaş'a çakan Antep, bu paralara hayatata vermez bu oyuncuları, onlarda ellerinde çürür gider.

151111212646.png

ben şimdilik böyle bir şey yaptım. Her şey 2014'e kadar değişe bilir. Sağ kanata şimdilik iyi genç oyuncular aklıma gelmedi.

Gökhan Töre sag kanat da daha etkili. onun disinda 11'i begendim. atila turan takip ediliyor mu bilmiyorum. ama o olmasa bile Hasan Ali veya Ismail olmali artik orda. Hakan Balta kesilmeli artik.

Gökhan Gönül aklına başına toplasa sağ kanat sorunu olmayacak ama adam tam bir... ve Fenerbahçe'yi milli takımdan üstün görüyor.Yine de benim kadrom.

----------------------------------------Sinan Bolat/Tolga Zengin/Onur Kıvrak---------------------------------

----Gökhan Gönül/Sabri-------Serdar Aziz/Semih Kaya------Ömer Toprak/Egemen----İsmail/Hasan Ali?

-------------------------------Selçuk İnan--------Mehmet Ekici---------Nuri Şahin---------------------------

----Gökhan Töre--------------------------------------------------------------------------Arda*---------------

---------------------------------------Muhammet Demir/Burak Yılmaz---------------------------------------

Arda son maçta çok yanlış yaptı ama formda olduğu sürece bu takıma yanlışı,doğrusu ile hizmet vermek zorunda.

Bu arada Abdullah Avcı forvette Muhammet'e şans verebilecek tek isim bana kalırsa,ayrıca defansta da yazdığım devrimi yapabilecek kişidir ve bana kalırsa tercihleri de aşağı yukarı bu doğrultuda olacaktır.Kazım'ı bir daha milli takıma girmesi zor.

Serdar Aziz

Semih Kaya

Muhammet Demir

Mehmet Ekici

Nuri Şahin

Gökhan Töre

Ömer Toprak

tarzı isimlerden en iyisini alabileceğine inanıyorum.Arda Bey'i de iyi oynatacaktır.Gökhan Gönül'ü muhtemelen dener ve verim alırsa oynatır yoksa orada yine Sabri'yi izleyebiliriz.

Tabi Mustafa Pektemek'i de oynatması yine muhtemel.Muhammet,Mustafa Pektemek,Cenk Tosun tarzı isimlere 18 yolu açılır.Defansta top tutan adamı sevmez,pas yapabilen stoper tercih eder ve mental yönden gelişmiş oyuncular ile çalışmak ister.

sinan bolaut

sabri - omar - semih - ismail

arda - selcuk - nuri - g. tore

cenk - mevlut

ATAK YAPAN HOYS :yenieek:

Sinan Bolat neden ilk kaleci olarak yaziliyor?

Onur Kivrak sakatliktan önceki performansini gösterirse kesinlikle 1 Numara onun olmalidir. Sonra Cenk ve Tolgalan kapisir Sinan.

Ömer Toprak ve Serdar Aziz ilk stoperlerim olur. Semih Kaya henüz kendini tamamen kanitlamasi lazim . 2 kez iyi oynadi diye pohpohlamak sacmalik. Ama istikrarli sekilde böyle devam ederse olur.

Ardayi sirf yanlislari yüzünden kadrodan tamamen silmek sacmalik.

Mehmet Ekici, Nuri Sahin, Mehmet Topal, Selcuk Inan gibi orta sahada cok iyi genc oyuncularimiz var. Selcuk Sahin, Emre B. leshlerini birdaha görmeme dilegiyle.

Forvete kesinlikle Muhammet Demir, Cenk Tosun, Mustafa Pektemek gibi isimler denenmeli. Mevlüt Erdincede birdaha sans verilmeli.

Bek pozisyonlari disinda gelecekteki milli takim iyi görünüyor. Yedigimiz üc golün ikisinde beklerin hatasi vardi, bekler cok önemli vesselam.

sistem ne olacak çok merak ediyorum. ben 4-2-3-1 olmasını isterim. en garanti sistem. 4-3-3'e nazaran daha kolay...

pozisyonlara bakacak olursak, kalede sorun yok gibi görünüyor. cenk, sinan, onur, tolga... bunlardan biri mutlaka en iyi şekilde kaleyi koruyabilir.

stoperde ömer değişilmez isim olabilir. yanına bir de semih / serdar veya herhangi bir x stoper oturturabilirse, sağlam bir tandem olur.

beklere gelince: sol bek hakkında hiç bir fikrim yok. hepsi birbirinden kötü. ismail, hasan ali, gökhan süzen, hakan balta, vs. vs. hepsinin mutlaka en az bir yönü eksik. şüphesiz en zayıf bölgemiz.

sağ bekte sabri değişilmez olur önümüzdeki senelerde.

2x ön libero için aday çok: nuri beyin olur bu bölgede takıma. bir nevi oyun kurucu olarak oynar. yanına alternatif çok: selçuk, topal, hamit... maçına ve rakibine göre bunlardan birisi seçilir. defansif yönünden topal, ofansif yönünden hamit ağır basar. selçuk ikisinin karışımı olur.

sağ ve sol açıkta durum karışık biraz. herkesin dilinde gökhan töre var ve gerçekten yetenekli bir oyuncu. ama daha 19 yaşında, nasıl ilerler hep beraber göreceğiz. arda turan banko oynar ve anadolu kulüplerinde top koşturan bir çok yetenekli adam var, bunlar denenebilir. mesela olcan gibi.

forvet arkasına gelince: yok, maalesef tam anlamıyla alex türünde bir adam yok şu koskoca ülkede. veya var da ben bilmiyorum. özellikleriyle arda sanki bu pozisyona daha yatkın gibi ama zamanında anlam veremediğim sebeplerden dolayı sol açığa yöneltildiği için oraya yapıştı kaldı. halbuki arda'nın asıl mevkii 10 numara pozisyonudur. bunu kendi bazı eski röportajlarında söylemiştir. ama antalya'da oynayan emrah bu bölge için düşünülebilir. veya ekici... ama pek zannetmiyorum.

forvete gelince antepli muhammet gerçekten bu sezona inanılmaz başladı. gerisi gelir mi gelmez mi bilinmez, ama gelirse cuk diye oturur. onun haricinde bence kazım tam 4-2-3-1 sisteminde forvet oynamaya uygun bir oyuncu bence.

Geri
Üst Alt