Serdar Burak
Cezalı
- 27 Ocak 2009
- 18.458
- 2
- 1.363
Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...
anlatamamisim
ben diyorumki isin sonu bosluk son ruhun amacinin kalmamasi igrenc bir son (cehennem) ne dersen de
allah diyorki bana inan dediklerime dikkat et saygi sevgi goster seni o aci sondan kurtaran sey bu olur
dogru yol budur diyor
secim senin
ortada bahsettigin gibi bir otorite yok
prensipler dogrular var seni zorla o yola sokmaya calisiyor
su acidanda mantikli
kitaplarin dili gittikce sertlesiyor
en cok korkutan kizan otoriter kitap bizimki
emirleri bol agresif
digerleri daha cok hikayelerle dogru yolu gostermeye calisiyor
anlatabildimmi?
Zaten asil problem olan sonuc. Neden-sonuc olarak anne bir Tanri'dan daha ustun. Zaten anne acisindan dusundum. Cocuk katilse diyorsun benim orda yazdigim ørnekte oldurmemek ve iyi olmak vs. vs. 'den bahsettim. Gelip kurtulusu ( iyi olmaya degil ) sadece otoriteye tapinmaya bagliyor Tanri. Yani verdigim ørnekten cocuk katilseye geldik. Onun otoritesi disinda da iyi olma sansi var hatta inananlardan da iyi olma sansi var. Fakat burda ne olursa olsun onun otoritesine tapinmaya bagliyor cennete gitmeyi iyilige køtuluk yapmamaya falan degi. Bu egoistlik bence. Verdigim ørnekte zaten ilk yazida idam edilecek bir kisi degil ørnek o hale getirilince adalet varmis gibi dusunuluyor fakat diger turlu iyi olmasi, oldurmemesi, adaletli olmasi ve buna karsin cehennemi boylamasi adalet duygusunu sorgulamaya yol aciyor. Zaten o yuzden o ørnegi verdim ilk basta.
anlatamamisim
ben diyorumki isin sonu bosluk son ruhun amacinin kalmamasi igrenc bir son (cehennem) ne dersen de
allah diyorki bana inan dediklerime dikkat et saygi sevgi goster seni o aci sondan kurtaran sey bu olur
dogru yol budur diyor
secim senin
ortada bahsettigin gibi bir otorite yok
prensipler dogrular var seni zorla o yola sokmaya calisiyor
su acidanda mantikli
kitaplarin dili gittikce sertlesiyor
en cok korkutan kizan otoriter kitap bizimki
emirleri bol agresif
digerleri daha cok hikayelerle dogru yolu gostermeye calisiyor
anlatabildimmi?