Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Zaten asil problem olan sonuc. Neden-sonuc olarak anne bir Tanri'dan daha ustun. Zaten anne acisindan dusundum. Cocuk katilse diyorsun benim orda yazdigim ørnekte oldurmemek ve iyi olmak vs. vs. 'den bahsettim. Gelip kurtulusu ( iyi olmaya degil ) sadece otoriteye tapinmaya bagliyor Tanri. Yani verdigim ørnekten cocuk katilseye geldik. Onun otoritesi disinda da iyi olma sansi var hatta inananlardan da iyi olma sansi var. Fakat burda ne olursa olsun onun otoritesine tapinmaya bagliyor cennete gitmeyi iyilige køtuluk yapmamaya falan degi. Bu egoistlik bence. Verdigim ørnekte zaten ilk yazida idam edilecek bir kisi degil ørnek o hale getirilince adalet varmis gibi dusunuluyor fakat diger turlu iyi olmasi, oldurmemesi, adaletli olmasi ve buna karsin cehennemi boylamasi adalet duygusunu sorgulamaya yol aciyor. Zaten o yuzden o ørnegi verdim ilk basta.

anlatamamisim

ben diyorumki isin sonu bosluk son ruhun amacinin kalmamasi igrenc bir son (cehennem) ne dersen de

allah diyorki bana inan dediklerime dikkat et saygi sevgi goster seni o aci sondan kurtaran sey bu olur

dogru yol budur diyor

secim senin

ortada bahsettigin gibi bir otorite yok

prensipler dogrular var seni zorla o yola sokmaya calisiyor

su acidanda mantikli

kitaplarin dili gittikce sertlesiyor

en cok korkutan kizan otoriter kitap bizimki

emirleri bol agresif

digerleri daha cok hikayelerle dogru yolu gostermeye calisiyor

anlatabildimmi?

Eeee ********. Onlari ne yapacagiz. Onlar lanetli gibi dinde. Eee simdiki arastirmalar da gøsteriyorki bazilarinda fiziksel bir durum bu. Hani hormonlarla alakali. Onu hormonal olarak o sekilde yaratan kim Tanri ? Tanri niye yarattiklarini disladi ? Niye fiziksel øyle yaratip onlari bize karsi daha bahsettigi gunahlara acik hale getirdi ? Eee niye burda yaratilista bile esitlik yok ? Yoksa insanlar bilmiyor muydu bunu son yillara kadar ********ligin bir bølumunun de hormonal oldugunu. Evet son yillara kadar bunun yaratilistan gelen hormonlarla da alakali oldugunu bilmiyorlardi bazi es.cinseller icin insanoglu.

Hormon bir yere kadar etki eder.Akıl devreye girecek bir süre sonra.

Ona bakarsan şöyle bi örnek veriyim sana.Dinde zina da yasaktır.Şimdi bir kadın evli olmadığı bir adamı bir şekilde tahrik ediyor.O adam da hormonlarına hakim olamıyor o kadının rızasıyla onunla birlikte oluyor.Tek gecelik ilişki.Aklı var bu adamın kendine dur diyemez miydi? Tabii ki derdi.

Eğer iş sadece hormonlara kalsaydı ne evlilik kalırdı ne de aile kavramı.İnsanı hormonları yönetmez aklı yönetir...

Ona bakarsan şöyle bi örnek veriyim sana.Dinde zina da yasaktır.Şimdi bir kadın evli olmadığı bir adamı bir şekilde tahrik ediyor.O adam da hormonlarına hakim olamıyor o kadının rızasıyla onunla birlikte oluyor.Tek gecelik ilişki.Aklı var bu adamın kendine dur diyemez miydi? Tabii ki derdi.

Eğer iş sadece hormonlara kalsaydı ne evlilik kalırdı ne de aile kavramı.İnsanı hormonları yönetmez aklı yönetir...

Aklıma Devil's Advocate'in sonlarındaki Al Pacino'nun konuşması geldi :)

kücükpehlivan'dan Büyük yorum.

Altina imzami atiyorum.

totoshlugun bir hastalik oldugunu dusunurum ve daha fazla kafa yormam

Eeee ********. Onlari ne yapacagiz. Onlar lanetli gibi dinde. Eee simdiki arastirmalar da gøsteriyorki bazilarinda fiziksel bir durum bu. Hani hormonlarla alakali. Onu hormonal olarak o sekilde yaratan kim Tanri ? Tanri niye onlari o sekilde yaratip sonra o yarattiklarini disladi lanetli hale getirdi? Niye fiziksel øyle yaratip onlari bize karsi daha bahsettigi gunahlara acik hale getirdi ? Eee niye burda yaratilista bile esitlik yok ? Yoksa insanlar bilmiyor muydu bunu son yillara kadar ********ligin bir bølumunun de hormonal oldugunu. Evet son yillara kadar bunun yaratilistan gelen hormonlarla da alakali oldugunu bilmiyorlardi bazi es.cinseller icin insanoglu.

Fizyolojik bir eksikliği bahane etmek manasız. Bir hastalık o. Hastalığı tedavi ettirmek veya nefsine hakim olmak yerine kendini dışlatmak kolay geliyorsa o da eksikliği bulunan vatandaşın sınavı değilmi?

Krallarin savasin su anda devletlerin savasin mantigi ya da o dønemki dusuncelerin vs. vs. kutsal kitaplara yansimasi.

Zulum yapan imanli birisi ne olursa olsun cennete gidecek. Hic zulum yapmayan iyilik yapan birisi de kendisine ibadet etmedi diye cehenneme gidecek.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Tüm GSC cemaat boyz'a ve iyi niyetli Selen renktaşa Allah rahatlık versin diyip teşekkür eder ve kaçarım.

beyler kacmadan önce siz son bir tavsiye de bulunmak istiyorum.

Youtube'de Sapphira marmarisa yazip ilk videoya tiklayin

özellikle de Arap müzigini ve dansözlük sanatini sevenlere duyurulur, forumda bu video ile ilgili konu acacaktim fakat yönetim'e sordugumda konunun farkli yerlere cekilecegi icin acmama karari aldik, izleyin ve keyfini cikarin ;)

yorumlarinizi da eksik etmeyin :)

Allah'ın kimsenin tapınmasına ihtiyacı yok. Diyorki aklı verdim, ölç tart varlığımı kabul veya inkar et. Kabul edersen benim kurallarımla yaşa ki fiziksel olarak tapınmasanda varlığıma inandığın müddetçe senin için kurtuluş var. Inkar ediyorsan kendi kurallarınla yaşa ki varlığıma inananlardan haberdarsan ve beni inkar ettiysen ne kadar iyi olursan ol o verdiğim akıl seni doğru yola sevkedebilirdi. Keza Hz.Ibrahim sadece aklı ile hiçbir kaynak olmadan benim varlığımı bulmuştu.

Ihtiyaci yok mu? Eger egoistse var. Kendi buyuklugunu gørmesi icin. Zaten o duygu olmasa bu sekilde bir sistem yaratip kendisine ibadeti yani tapinma olamadan ( iyilikler ve køtulukler uzerinden de ) kurtulusa erdirebilirdi. Devletin otoritesini tanimazsan ne kadar iyi olursan ol bir anlam ifade etmez. Krallarin otoritesini tanimazsan ne kadar iyi olursan ol bir anlam ifade etmez. Insan da o zamana kadar farkli bir egemenlik bicimi deneyimlemediginden pratik olarak bu durum da var olan dinsel kitaplara yansiyor. Sevkedebilir ama yapmiyor hatta senin beni øldurmeni istiyor (: Tek kistasi tapinman. Bak bir insan bile daha iyisini yaratabilir. Tabi biz bunu anlamlandiracak bir zekaya ve algilamaya sahip degiliz oluyor genelde cevap.

Arkadaşlar güzel bi tartışma oldu.Herkese iyi geceler...

Burda iyilik bile ayri bir sorunsal. Kisi bunun guzel oldugundan daha cok kurtulusa giris kosullarinin bu oldugundan dolayi yapiyor. Benim iyiligim senin iyiliginden daha degerli aslinda. Cunku sen iyiligini bir otoriteye tapinma uzerine yapiyorsun. Køtulugu de onun uzerine yapiyorsun. Beni øldurmen emrediliyor ya da benle konusmaman. Iyiliginin kaynagi ayni zamanda køtulugunun de kaynagi. Yarattigi evren modeli ve insan modeli mitolojik anlatilar gibi sacma sapan.

Kusurlu cunku cinayetlerine seni ortak ediyor. Kendi otoritesine tapinmayanlara ceza verecekken seni ortak ediyor buna senin ellerine kan degdiriyor. Bu senin kurtulusa gøturecek cunku egosantrikligin dorugunda. Ve sen beni olasilik zincirleri uzerinden køtuluk yapacagima dair cunku inanmayanlarin zulm edecegi køtuluk yapacagi mantigi øldurme hakkin var ya da dislama hakkin.

Sorun halen yaziyorum dinlerin Tanri betimlemesinde. Tanri teknik olarak cogu dinde de farkli. Kafir iman etmeyen Hristiyan da olabilir ya da Budist. Bak surda bile nasil bir adalet var. Inaniyoruz 5 vakit namaz kilmiyor hacca gitmiyor ve o bile bir sure cehennemde yatacak. Fakat o zulm etmemis diyelim øldurmemis diyelim, burda bile tek derdinin kendisine tapinma oldugu acikca ortaya cikiyor. Egoist bu kadar basit. Aslinda basit degil bu dinlerin Tanri betimlemesindeki problemi gøsteriyor. Bir yandan affedici herseyin bagislayicisi herseye gucu yeten vs. vs. o kadar adaletli ve mukemmelki o mukemmelik egoistligine izin vermez. Verirse ya dinde problem var onlarin anlatilarin da ya da Tanri'nin kendisinde. Her ikisi de problemli.

Sonuc: Kan vahset gøzyasi ve bunun nedeni olarak mitolojik hikaye gibi seytan ve Tanri iddaasinin anlatilmasi. Farkli bir mitolojik hikaye olsa buna benzer insanlar guler gucer. Burda otorite inanmayi sagliyor. Øyleki 3 milyardan fazla Hristiyan 1.5 milyardan fazla Musluman. Tarihsel surecte farkli birisi guc olarak øne gecseydi su an halen farkli seylere tapinabilirdik. Bu gerci dinlerin dogasinda olan bir celiski.

3 milyardan fazla Hristiyan gercegi gørmuyor onlar da Muslumanlara diyor gercegi gørmuyorsunuz diye. Aslinda fazla fark yok. Tek din disinda diger tum dinleri disliyor insanlar yani onlarin da cezalandirilacagini dusunuyor bazilari +1 dini daha disliyor.

Kuran'i okudum. Cizye verene kadar savasin vs. vs. ayetler var. Zaten dediginiz yaklasim aslinda icindeki celiskileri de gøsteriyor. Ben de yakaladim celiskileri. Bir yandan gucu var bunu istese yapabilir fakat yapmayip insanlara yaptiriyor. Savas diyor o dønem icin cizye alana kadar diyor vs. vs.

Kuran'i tartismiyoruz aslinda, genelde bu mantik. Adalet duygusunu tartisiyoruz. Adalet derseniz gene kadinlarla ilgili seylere bakin derim. Inaniyorsaniz zaten birilerinin ( erkeklerin ) kadinlardan ustun olduguna yapacak birsey yok.

Kuran'i okudum. Cizye verene kadar savasin vs. vs. ayetlerini ne yapacagiz. Zaten dediginiz yaklasim aslinda icindeki celiskileri de gøsteriyor. Ben de yakaladim celiskileri. Bir yandan gucu var bunu istese yapabilir fakat yapmayip insanlara yaptiriyor. Savas diyorsun o dønem icin cizye alana kadar diyor vs. vs. Yani sen de oku Kuran'i. Hadisler isine gelirse saptirilmis bunlar yanlis isinize gelirse de hadislerden ørnekler. Ac gercekten Kuran'i tarafsiz bir sekilde oku.

Kuran'i tartismiyoruz ki konudan konuya ziplama. Genelde bu mantik. Adalet duygusunu tartisiyoruz. Adalet dersen gene kadinlarla ilgili seylere bak derim. Inaniyorsan zaten birilerinin ( erkeklerin ) kadinlardan ustun olduguna yapacak birsey yok.

Konuyu sobote etmeyeyim. Kurani oyle dupe duz yorumlanacak bir kitap olarak gormek zaten tarafli hareket etmektir.

Tefsir ilminde yazilan kitaplarla beraber hareket etmek gerekir.

2+2 gibi kesin kelaamlarin yani sira 6+2:3 gibi yarumlanmasi ,(donemlere gore) gereken konularda vardir.

Azıcık sakin olalım renkdaşlar Çabamızın Adı Dinimizi Öğreniyorum.*

hulki cevizoglu iz watching you

Cok guzel ispatlamissin tebrikler. Buyuk ødulun sahibi oldun. Bu yazini Ingilizce'ye cevirip sitelerine gønderelim. Hatta inanmayanlara da cevirip okutalim nøtrinolar ve elektronlari falan. Nobel ødulu almis inanmayan fizikcilere de (: Bilimsel bir ønerme degil Tanri'nin varligi ya da yoklugu meselesi bence. Su su deyip ispata gidersen Hawking de bilimsel olarak su su deyip yoktura cikiyor. O belgeseli izle. Sonucta cunku nøtrino, elektron, Andromeda makinesi falan (:

Halen Tanri var eder yikar døker. Eee neki simdi bu ? Yani Tanri eder yapar vs. vs. zaten sorgulanan ondaki adalet anlayisi. Sen konuyu farkli yerlere getiriyorsun.

Ben niye agliyorum. Niye elektron vs. vs. Tanri'nin varligina dair bir tartisma yapiyorsun fakat tartisma adaleti ile ilgili idi.

Karsi atak teknigi. Yakinda su tez de gelir. Andromeda galaksisine gidemezsin. Eee ne alaka yani. Adaletli olup olmadigi egoist olup olmadigi bunun dinde sunulan mukemmel Tanri kavrami ile celistigi vs. vs.

Mantigina hayranim. Bana insanlari ørnek verme sonra tecavuz eden birisi Jesust Christ falan.

Kisaca yazdiklarinin tartisilan adalet duygusu falan ile yeri yok. O yaratti o etti kisaca bu. Ben nasil bøyleyim nasil agliyabiliyorum falan iste diyorsunki Tanri var. Ama asil tartisma bu degil (:

cabamizin adi jesus christ :hang:

İntihar eğilimi gördüm, kısaca eğilim var hayri sende sakıncalı.

Geri
Üst Alt