Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Dünyanın sonu ya güneşin enerjisi bitince ya da çok büyük bir meteor çarparsa olacak başka bir ihtimal aklıma gelmiyor bu senaryolar olacağı zaman belki çoktan başka gezegenlere göç etmiş kadar büyük teknolojilere sahip oluruz

Muhammet icin evreni yaratmasi sacmalik. Fakat insanlar acisindan esitseler bile Tanri acisindan esit degiller. Tanri Tanrilarini bazilarina ustun kiliyor. Birsekilde orda da bazilarinin bazilarindan ustun olma durumu var. Tabi bu durum beni rahatsiz etmiyor mu saniyorsun (: Hep Muhammet Muhammet digerleri cok geri planda kaliyor. Halbuki onlar da peygamber. Fakat onlar cok fazla anilmazlar ):

Şahsen inanmayanlar sudan bahaneler üretirler...

ve Kendilerini kandırırlar...

Sana diyebileceğim tek şey...

ALLAH senin kalbine hidayet versin...

"Öyle olmasa iman edeceğim gibi şart şurt koşanların hallerini bakıpta görmez mi o kimseler..."

Ben küfürü bıraktım umarım cennete giderim

Muhammet icin evreni yaratmasi sacmalik. Fakat insanlar acisindan esitseler bile Tanri acisindan esit degiller. Tanri peygamberlerinin bazilarini bazilarina ustun kiliyor. Bazisina gørunuyor bazisina gørunmuyor ): Birsekilde orda da bazilarinin bazilarindan ustun olma durumu var. Tabi bu durum beni rahatsiz etmiyor mu saniyorsun (: Hep Muhammet Muhammet digerleri cok geri planda kaliyor. Halbuki onlar da peygamber. Fakat onlar cok fazla anilmazlar ):
nasl geri planda ???pardon???

adem tanrının ilk insanoğlu

isa tanrının oğlu

maradona tanrının eli

gördüğün gibi ;) kimse gri planda felan değil ayrıca peygamberler normal insanlardan daha zulumlü bir hayat geçirmiştir

hz.muhammedin hicretini oku

milleti dine çağırdığında kafirler çocuklarıyla beraber kafalarına dışkı pislikleri felan atmşlar düşünün yaene

Bu hadisin dogrulugundan emin miyiz ? Satih mi salih mi ne tam hatirlamiyorum o kelime gecmisti ondan mi yani ?

Valla o kadar ayrınıtısını bilmiyorum ama her yerde gecen hadisler bunlar.Hem kuranda yazan hemde Hz.Muhammed SAV. in Allahtan almıs oldugu seyleri bize söylemesi bunlar.

Ben küfürü bıraktım umarım cennete giderim

tamam o zaman kesin sen gel gel mübarek adam dicekler sana renk taş

sahi sırat köprüsüne değinmedik hiç??? nasıl olurda atlarız böle mühim bir konuyu hayret doğrusu?

kıldan ince kılıçtan keskin evet varsa fikirlerinizi alayım???

Hadisler konusunda, evet zayıf hadisler var bununla ilgili çalışmalar yapılıyor araya karışmış yalan hadisler var diyanet yakın bir zaman önce bununla ilgili bir çalışma başlatmıştı.Bildiğim kadarı ile ''kütübi sitte'' hadisler konusunda, en güvenilir kaynak konumundadır.Kuran hemen anlaşılacak kadar basit bir kitap değildir,Yardımcı ve en önemli tamamlayıcı unsurlar hadislerdir.

Yanlışım var ise düzeltin lütfen,peygamberimiz Habibullah(Allah'ın sevgilisi) sıfatındadır. Yaratılan ilk nur peygamber efendimizin nuru idi.Alemler onun için yaratıldı.Cennette ki en üst makam olan Makam-ı mahmud sahibidir, Hz. Muhammed (s.a.v).

Sana özgü bir davranış olarak, gecenin bir kısmında, o Kur'an'la meşgul olmak üzere uyanık ol/uykudan uyan. Böylece Rabbinin seni övgüye layık bir konuma (Makamı Mahmuda) ulaştırması umulur. (İsra Suresi 79)

Peygamberlerin aralarinda esitlik yok. Esitlik olmamasi birisini iyi ya da digerini køtu yapmaz. Sonucta hepsi Tanri'nin bir elcisi ve hepsi de insan. Zaten Kuran'da da yaziyor hepsi insan diye. O ondan iyi o ondan køtu diye bir yargida bulunmadim. Ekstra su da gercektir insanlar kendi dinleri disindaki peygamberleri cok anmazlar. Pratikte Muslumanlar icin Muhammet yuksektir ne denilirse denilsin Hristiyan icin ise Yahudusi icin digeri. Zaten ønceki peygamberler aradakiler de cok pratikte øne cikmazlar. Yani dediklerinin biraz farkli sonucta o ondan iyi øtekisi en iyisi gibi bir yargi yok. Farkli yerlerden gidiyoruz esitler mi degiller birisi birisinden iyi mi køtu mu hepsi iyi sonucta elciler. Basit bir sey yani.

Arap dunyasi neyi okuyor neyi okumuyor bilmiyorum. Fakat Iran'da Kuran'i okuduklarini biliyorum gerci onlar Fars Arap køkenli degiller. Turkiye'de de yolda gecen kac kisi Kuran'i okumus ya da Incil ya da Tevrat'i. Turkiye'nin buyuk kesiminde de bu var. Yani her Muslumanim diyen bile okumuyor Kuran'i Turkiye'de. Cami hocalari ya da cevreleri falan daha fazla øne geciyor. Zaten Arapca okunuyor ve anlamlari kismen biliniyor Turkiye'de de. Yapan yok mu okuyan kesinlikle var fakat siradan insanlarin geneli de okumuyor Turkce ne diyor ne demiyor diye. Diger dini kitaplari zaten cogu kimse okumuyor. Incil ya da Tevrat kac kisi vardir okuyan burda ?

Moderatör tarafında düzenlendi:

hadisler genelde birbiriyle çelişiyor. bu da gösteriyor ki hadis olmayan çok söz katılmış kitaplara peygamberin hadisi diye.

şahsen buhari'nin hadislerine bile temkinli yaklaşılması taraftarıyım.

Namaz kılmak hakikatten col güzel bir sey,Birde o namazı tam teslimiyet icinde kılarsanız,Namazdan sonra o tatlı havayı icinizde hissedersiniz.Ama sadece namaz kılmakta yetmez tabi,Diger kulluk vazifelerini de unutmamak gerek:)

Konu ile ilgili bazı satırbaşları;

1-Mehdi icin 2 alamet vardir.. Bunlarin birincisi, Ramazan’in birinci gecesi Ay’in ikincisi de ortasinda Güneş’in tutulmasidir.

2-Şark tarafindan bir kuyruklu yildiz dogup aydinlik verecektir. Onun her günkü irtifi ( geciş yönü ) meşriktan magribedir( dogudan batiya dogrudur ) .

3- insanlar başlarinda bir imam bulunmaksizin hac ederler. Mina’ya indiklerinde etraflari, köpeklerin sarişi gibi sarilip, kabilelerin birbirine girmesi ile büyük savaşlar olur. Öyle ki ayaklar kan gölü icinde kalir.

4-Tozlu dumanli, karanlik bir fitne görülecek, bunu digerleri takip edecek.

5-O’ndan önce Şam ve Misir melikleri öldürülecektir.

6-Kiyametten önce iki büyük hadise vardir.. ve sonra da zelzeleli yillar.

7-Yüksek yüksek binalar inşa edilmedikce.. kiyamet kopmaz.

8-Şu hadiseler meydana gelmedikce kiyamet kopmayacaktir.. Zaman kisalacak ve vasitalarla mesafeler kisalacak.

9- Onun zamaninda… ömürler uzayacaktir.

10-Allah apacik inkar edilir hale gelmedikce kiyamet kopmaz.

11-Erkekler erkeklerle, kadinlar kadinlarla yetindiklerinde… kiyamet yaklaşmiş olacaktir."

12-Kiyamet yaklaşinca... kadinla yolun ortasinda cinsel münasebette bulunacak kadar haya ortadan kalkar."

13-Cinayetler artmadikca… kiyamet kopmaz.

14- İnsanların ölümü temenni etmeleri.

15- İslâmî ilimlerin ortadan kalkması, cehaletin artması.

16-Yahudilerle Müslümanların savaşmaları, Müslümanların Yahudileri öldürmesi.

17-Zinanın açıkça işlenmesi, içki tüketiminin artması, kadınların çoğalıp erkeklerin azalması.

Birşey bilirim...

ALLAH diyen'in başına kıyamet kopmaz...

Kıyamet Kafirlerin ve Münafıkların başına kopacak...

Bu hadis Sahih'tir...

İnsallah o gün biz dünyada olmayız:DHerkesin kendi kıyameti öldügü zaman kopar kısmını katmadan konusuyorum:)

Køtuluk ya da iyilik meselesi degil. Ekstra su da gercektir insanlar kendi dinleri disindaki peygamberleri cok anmazlar. Pratikte Muslumanlar icin Muhammet yuksektir ne denilirse denilsin Hristiyan icin ise Yahudusi icin digeri. Zaten ønceki peygamberler aradakiler de cok pratikte øne cikmazlar.

Incil ya da Tevrat kac kisi vardir okuyan burda ?

Tüm peygamberleri anman için sebeb var Kuranda. Neredeyse hepsinin hayatını okuyabildiğim kadarıyla okumuş ve etkilenmişimdir.Sadece hikaye gibive sıfır önyargı ile okuyan herkesin etkileneceğinden de eminim. Hatta okurken vay Yunus a.s de Allah'a isyan etmiş yalnız kalmış dediğim, Musa a.s Allahla nasıl bu kadar rahat ve ateist gibi konuşuyor dediğim, Yusuf a.s 'i kim kurtarcak o kör kuyudan dediğim, Ibrahim a.s Hatice validemizi Mekkede yalnız bıraktığında içinden dememişmi Allahtan da mı korkmazsın Ibrahim ki beni bir sabiyle uçsuz bucaksız çölün ortasında aç,susuz yalnız bırakıpda gidiyorsun demedimi acaba dediğim, vs. olmuştur. Elbette peygamberlerin arasında fark var her insan birbirinden farklıdır. Farklı kılanda yaratılıştan ziyade insanın yaptıklarıdır. Misalen X kişisi çok yalancı birisi olsun. Y de dürüst birisi. Yalan söylemekde, dürüst olmakda doğduklarından itibaren X,Y nin kendi ellerinde. Toplum içinde dürüst olan kişi el üstünde tutulurken yalancıya saygı bile gösterilmemesi kadar normal bir durum olamaz. Peygamberler arasında da birbirlerine takva bakımından üstünlük olması normal değilmi?

Ek: Tevrat da Incilde okumadım. Sadece pasajlar bilirim ama bozulmuş kitabı okuyup bilmek bana Lafontaigne'den okuduğun bir hikayeden daha fazlasını katmayacağı için okumadım. Kimseyede inanmak için Kuran-ı Kerim harici bir kitap okumasını salık vermem.

Kıyamet alametleri ile ilgili 1400 sene evvel söylenmiş hadislerin hepsi meydana geldi bilimsel olarak ispatları ile zelzeleli yıllardan tutunda daha ötesine kadar görünen diğer alametler ise zina fitne kargaşa cinayet ölümler Allah'ı inkar etmeler günümüzde meydana gelmektedir,Bunlar insanoğlu tarafından rahatlıkla görülüyor. Kuran'ın tefsiri olduğu gibi hadisi anlamakta önemlidir tarih boyunca günümüzün dönemsel yapılaşmasına vede nüfusuna ulaşılamadı.Bina yapmadaki yarışı görüyorsun orada anlatılmak istenen kanımca en yüksek binada öte nüfusun artması yapılaşmanın çok hızlanmasıdır.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Valla ben bu forumda degisik dinden renkdasların oldugunu bilmiyordum,Gercekten ilginc geldi bana:)

Geri
Üst Alt