Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Zaten dikkat edersen din de bir nevi nufus cuzdani gibi. Dogustan geliyor cogu sey. Hristiyanliktan Islama ya da Islam'dan Hristiyanliga gecenler var. Fakat bu oran az. Geneli cevresinden ailesinden edindigi dini anlayisi tasir.

Allah herkese akıl vermis,Tamam cevreden etkilenipte kendi dinine saygı gösterebilirsin ama Ergenlik cagına geldigi zaman,Birazda aklının yolunu dinleyerek dogruyu bulabilirsin:)

@Selen

Değişmeyen yerleri elbette var Tevratında İncilinde fakat bir kelime bile bir insanı farklı düşünmeye itebilecek ise ve hangisinin doğru hangisinin yanlış, veya Kuranla karşılaştırma yaptığında aynı olayda bile farklı yönlendirme olduğunu görüyorsan değişmiş demektir. Seçimlerin konusuna yazmıyorum ama mesela ben Buddha'nın Allahın bir peygamberi olduğunu düşünürüm. Belki adam peygamberdi ama müridleri işin cılkını çıkardı. Allah yüzbinlerce peygamber göndermiş. Mesela senin bir kaç gün önce bir postun vardı iskandinav mitolojisinden, orda da bir peygamber yaşamış belki ama gittikten sonra millet sapıtmış. Bu birbirine benzeşen dediğin olaylar bence buradan kaynaklanıyor. Dinsel anlatıyı öğrenip seçmek senin tercihin elbette. Allah free will demiş zaten, ama insanların senin frii wilini zorlamaya çalışmaları insanların terbiyesizliği.

Birşeylere inanmak senin kodlarında yazılı, dinsel anlatıdan tatmini geç. Mesela hiç tamamen doğa ile başbaşa kaldınmı boş boş etrafı seyrettinmi? Günlük vs hayattan uzak etrafı seyrettiğinde ne düşündün? En az bir kere de olsa etrafındaki herşeyi yaratan gizli bir güç(spagetti canavarı bile olabilir) olduğunu düşünmedinmi? Şuna eminimki hiç kimse öyle bir durumda "Ne kadar da güzel evrimleşmiş kendi kendine xD" dememiştir. İşte o içinden geçen sese kulak ver sonra istersen git amipe tap. Kendi iradenle kendi tanrına ulaş. Benim düşünceme göre herkes bir kere içinden, bu kadar şeyi yaratan birşey olmalı demiştir veya diyecektir.

Mantıklı bir acıklama yap o zaman renkdas,seni bekliyorum:D

sorun da orada emrecigim ama acikcasi ölümden sonra ruhunun baska bir bedene göc etmesi pek de mantikdisi gibi durmuyor.

Lise döneminde bir ögretmenim önceki hayatini anlatirdi hep bize :)

hemde en ince detayina kadar, ayrica reenkarnasyon dedigimiz olayda bence ruhunun baska bir insan bedenine göc etme zorunlulugu yok, herhangi yasayan varlik olabilir. Saka yapmiyorum, reenkarnasyon cok sacma degil bence..

hey gidi schwarting hoca hey.

yasiyorsan allah uzun ömür versin ... ilginc bir kisilikti kendisi.

Aklim beni agnostik ile ( daha cok ) ateizm arasinda bir yere getiriyor. Yani burdan uzatirim da dediklerine cevap yazip ki yeterince uzadi. Yani cevaplarim sorularini sonra bu neden bøyle senin tarafindan sonra ben cevaplarim sonra sorarim bu neden bøyle. Fikirlerin falan degistigi yok. Ozan'in dedigi seye døndu iyice tartisma.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Aklim beni agnostik ile ( daha cok ) ateizm arasinda bir yere getiriyor. Yani burdan uzatirim da dediklerine cevap yazip ki yeterince uzadi. Yani cevaplarim sorularini sonra bu neden bøyle senin tarafindan sonra ben cevaplarim sonra sorarim bu neden bøyle. Fikirlerin falan degistigi yok. Ozan'in dedigi seye døndu iyice tartisma.

Selen seninle bulusmamiz gerek.

Moderatör tarafında düzenlendi:

sorun da orada emrecigim ama acikcasi ölümden sonra ruhunun baska bir bedene göc etmesi pek de mantikdisi gibi durmuyor.

Lise döneminde bir ögretmenim önceki hayatini anlatirdi hep bize :)

hemde en ince detayina kadar, ayrica reenkarnasyon dedigimiz olayda bence ruhunun baska bir insan bedenine göc etme zorunlulugu yok, herhangi yasayan varlik olabilir. Saka yapmiyorum, reenkarnasyon cok sacma degil bence..

Mahir renkdasım,Düz bir mantıkla düsünürsen cok basit bir sekilde insan böyle birseyin olabilecegini düsünür.ama kuranda söyle yazıyor, tam hatırlayamadım ama Ömer Celakın söyle diyordu;İnsan öldükten sonra pismadım,beni bir daha dünyaya gönderin diyecek(kötü insanlar böyle diyecek).Ama hayır denilecek.diye bir bölüm okudu kurandan.

Kurandaki bölümü tam yazamadım,Assagı yukarı böyle birseydi:)

Mahir renkdasım,Düz bir mantıkla düsünürsen cok basit bir sekilde insan böyle birseyin olabilecegini düsünür.ama kuranda söyle yazıyor, tam hatırlayamadım ama Ömer Celakın söyle diyordu;İnsan öldükten sonra pismadım,beni bir daha dünyaya gönderin diyecek(kötü insanlar böyle diyecek).Ama hayır denilecek.diye bir bölüm okudu kurandan.

Kurandaki bölümü tam yazamadım,Assagı yukarı böyle birseydi:)

Kuran'da yazmasi böyle biseyin olmadigini kanitlamaz Emrecigim..

Zaten dikkat edersen din de bir nevi nufus cuzdani gibi. Dogustan geliyor cogu sey. Hristiyanliktan Islama ya da Islam'dan Hristiyanliga gecenler var. Fakat bu oran az. Geneli cevresinden ailesinden edindigi dini anlayisi tasir.

Allah herkese akıl vermis,Tamam cevreden etkilenipte kendi dinine saygı gösterebilirsin ama Ergenlik cagına geldigi zaman,Birazda aklının yolunu dinleyerek dogruyu bulabilirsin:)

Ya uzatmak istemiyorum bahsettigim de biraz bu zaten. Aklin yolunu bulup Islam'a dønmek senin inanisin ile alakali cunku sana øgretilen ve kabullendigin din o. O zaman onca Hristiyan ya da Budist akilsiz. O da senin icin aynisini dusunuyordur merak etme.

deja vu bana göre bi nevi reenkarnasyonun olduguna dair bir isarettir, dün de demistim cok deja vu gören insanlar. Derin derin düsünsünler daha önce baska biri olarak yasamislar mi. Gayet ciddiyim bu konuda.

Ayrica ne zaman deja vu görürseniz bu mesajim akliniza gelsin :)

Refik Ford ben de senin gøzlemciyim. Kim kazanir ? Mahir mi Emre mi ? Kavga cikar mi ?

Geri
Üst Alt