Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Fikirlerimi belirttim simdi buna cevap ordan øtekisine cevap ordan øtekisine cevap vs. vs. Sadece inanilan Tanri'nin adalet duygusunu sorguladim hepsi bundan ibaret. Ben Tanri'dan daha iyiyim o zaman. Sorun bu hicbirinizde hayir iyi degilsin diyemezsiniz. Su olsa bu olsa sen de øldurursun vs. vs. ørnekleri gelebilir o zaman da Tanri'nin benden bir farki yok. Yani insani duygulardan bagimsiz degil. Dunyevi bir otoritenin yansimasi var orda da. Kral Tanri itaat ceza vs. vs. Otorite, tapinma vs. vs. bunlari sorguladim. Bunlari yazarken tabi onlarca yazi yazilmis da olabilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Peki benden bir soru, kıyamet, yok oluş, komple mi? Söz gelimi, kıyamet denilen şey mevcudun yok oluşu olabilir mi? Nuh Tufanı gibi.

Dünyanın sonu. Ötesinde bedensel hayat dünya üzerinde yok. Net yani.

Peki benden bir soru, kıyamet, yok oluş, komple mi? Söz gelimi, kıyamet denilen şey mevcudun yok oluşu olabilir mi? Nuh Tufanı gibi.

Nuh tufanı sadece dünya'da olmuştur...

Kıyamet tüm evren'de hatta tüm Alemlerde olacaktır...

Hiç kimse canlı kalmayacaktır...

Tanri anne degildir kendini Tanri yerine koy diye bir ørnek geldi. Tanri anne olsa zaten bu kadar sorun olmazdi dunyada. Guzel gene tartisma onlarca alinti vs. vs. Fikirlerimi belirttim simdi buna cevap ordan øtekisine cevap ordan øtekisine cevap vs. vs. Øyle bir varliga inanmiyorum ki merhamet edeyim. Sadece inanilan Tanri'nin adalet duygusunu sorguladim hepsi bundan ibaret. Ben Tanri'dan daha iyiyim o zaman. Sorun bu hicbirinizde hayir iyi degilsin diyemezsiniz. Otorite, tapinma vs. vs. bunlari sorguladim. Bunlari yazarken tabi onlarca yazi yazilmis da olabilir.

Allah dünya üzerinde adalet vaad etmez. Etseydi dünyanın anlamı olmazdı.

edit: Alemdar abi cevap vermiş.

Allah dünya üzerinde adalet vaad etmez. Etseydi dünyanın anlamı olmazdı.

O zaman niye dinleri gønderip bu dunyaya dair de birseyler dedi. Ticaret hakkinda cezalar hakkinda vs. vs. Demekki dunyanin o kitaplar ile daha adaletli olacagina inandi. Bir sekilde dunya isleyisine ve adaletine de mudahale etti ki etttiyse onun yolu dunyada da adalet vaat eder o zaman.

Sadece ruhani yasantiyi duzenlerdi kitaplarla eger dedigin gibi olsa.

edit: Alemdar abi cevap vermiş.

Orasını bilemem ama kıyamet sadece insanlar için değil cinler içinde geçerli, cinlerde yaptıklarından dolayı hesaba çekilecekler. Cinlerinde Hz.Süleyman kıssalarından bildğim kadarıyla sadece dünyada yaşamadıklarını bildiğim üzere Evrensel olur cevabım.

Tanri anne degildir kendini Tanri yerine koy diye bir ørnek geldi. Tanri anne olsa zaten bu kadar sorun olmazdi dunyada. Guzel gene tartisma onlarca alinti vs. vs. Fikirlerimi belirttim simdi buna cevap ordan øtekisine cevap ordan øtekisine cevap vs. vs. Sadece inanilan Tanri'nin adalet duygusunu sorguladim hepsi bundan ibaret. Ben Tanri'dan daha iyiyim o zaman. Sorun bu hicbirinizde hayir iyi degilsin diyemezsiniz. Su olsa bu olsa sen de øldurursun vs. vs. ørnekleri gelebilir o zaman da Tanri'nin benden bir farki yok. Yani insani duygulardan bagimsiz degil. Dunyevi bir otoritenin yansimasi var orda da. Kral Tanri itaat ceza vs. vs. Otorite, tapinma vs. vs. bunlari sorguladim. Bunlari yazarken tabi onlarca yazi yazilmis da olabilir.

hayır, iyi değilsin

Allah'ın adaletini sadece bu dünya bağlamında düşünmek yanlış olur, zatn islam inancına göre bu dünyada adalet yoktur, tam ve eksiksiz olan adalet ahirette yerini bulacaktır

Ve dünya dışı varlıklar varsa, hayvan zekasında veya daha üstün, kıyamet onlara da etki eder mi, yani gezegen üzerine midir? Evren üzerine mi? Yoksa sadece insan ırkına has mı? Hayvanlar ve bitkiler dünyada yaşamaya devam eder, belki başka bir tür doğar mı ne bileyim.

kiyamet yok olus gezegen üzerine, evren üzerine degil ve sadece insan irkina has da degil dünyadaki tüm varliklar üzerine, hayvanlar bitkiler yasamaya devam etmez, bu cok net ve acik.

O zaman niye dinleri gønderip bu dunyaya dair de birseyler dedi. Ticaret hakkinda cezalar hakkinda vs. vs. Demekki dunyanin o kitaplar ile daha adaletli olacagina inandi. Bir sekilde dunya isleyisine ve adaletine de mudahale etti ki etttiyse onun yolu dunyada da adalet vaat eder o zaman.

Allah o kitapları kendi adaletinden bir tutam vererek insanlara yol göstermesi için gönderiyor. Allahın adaletinden feyz alıp uygulayan insanlar, hatalarıyla da olsa zaman zaman olmuştur, fakat şimdi uygulayan yoksa bunun suçlusu Allah değil inanmayan ve uygulamayan insanlardır. Elinde uygulama şansı olan diyerek daha spesifik hale getireyimde kimse alınmasın.

koyuyla vurguladığım sözcükten sonrakiler senin yorumun

ve sınırlı bilgimle şunu söyleyebilirim ki, bu yorum yanlış

Allah, "benim kouyduğum kurallara göre dünya hayatını idame ederseniz dünyada mutlak adalet olur" demiyor hiçbir yerde

sadece "benim koyduğum kurallar bunlar, bana inananlar bu kurallara göre yaşasın" diyor

bunu anlamak çok da zor olmamalı

dinlerin varligini ve kiyamet 'tedhit'ini' anlamak icin önce insan psikolojisini anlamak gerekir...

Allah o kitapları kendi adaletinden bir tutam vererek insanlara yol göstermesi için gönderiyor. Allahın adaletinden feyz alıp uygulayan insanlar, hatalarıyla da olsa zaman zaman olmuştur, fakat şimdi uygulayan yoksa bunun suçlusu Allah değil inanmayan ve uygulamayan insanlardır. Elinde uygulama şansı olan diyerek daha spesifik hale getireyimde kimse alınmasın.

talihsiz bir yorum olmus, özellikle ikinci kismi dogru degil, lütfen bu konuda bilgili kisiler, bilgi versin.

yaratıcının varlığını anlamak için insanın şöyle bir etrafına bakması yeterli

dinlerin varligini ve kiyamet 'tedhit'ini' anlamak icin önce insan psikolojisini anlamak gerekir...

günümzdeki en büyük sorunlardan bir tanesi bu zaten gökaycigim. Cogumuz kendi kendimizi anlamiyoruz ki kiyamet nedir bilelim.

Simdiki dediklerin ile daha ønceki yazdiklarin farkli ki burda adaletinden bir tutam verdi diyorsun. Tanri cezalandirirsa insanlari kendisine inanmayanlari kutsal kitabinda kendisi adina savasi isterse bir sekilde ølumleri ve cezalari kendisi yapacakken insanlara yaptirip onlarin elini kana bulatirsa ( ki kendisi de der zaten biz istesek vs. vs. diye ayetlerde ) neyin adeleti zaten. Insanin eli øyle ya da bøyle kanla kirlenmis. Tanri'nin eli de kanla kirlenmis. Seytan vs. vs. hepsine hakimken kanli bir yolu tercih etmis.

Dunyevi adelet anlayisinin o dønemki adalet anlayisinin bir sekilde kitaplarda yansimasi. Tanri varsa bile sizin kafanizda kurdugunuz bir Tanri degil. Eger kafanizda kurdugunuz Tanri ise sizin dusundugunuz gibi adaletli falan da degil bizim gibi bizden farki yok. Dusunce olarak hem adalet hem høsguru vs. vs. onu benden ustun kilan bir yan da yok. Otorite ve guc var kralda da ya da simdiki sistemlerde de otorite ve guc var. Farkli bir otorite kurma anlayisina sahip degil Tanri dunyada bu gune kadar kurulanlardan.

günümzdeki en büyük sorunlardan bir tanesi bu zaten gökaycigim. Cogumuz kendi kendimizi anlamiyoruz ki kiyamet nedir bilelim.

mahir hepimizi hipnotize etmek mi istiyorsun?

bu ne arkadaş, hep yanar dönerli avatarlar :)

Geri
Üst Alt