İbrahim Ethem Yüksel
Cezalı
- 30 Temmuz 2009
- 18.022
- 5
- 1.363
Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...
göremedim...
bkz. yukarida
göremedim...
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
bkz. yukarida
talihsiz bir yorum olmus, özellikle ikinci kismi dogru degil, lütfen bu konuda bilgili kisiler, bilgi versin.
mahir hepimizi hipnotize etmek mi istiyorsun?
bu ne arkadaş, hep yanar dönerli avatarlar![]()
Allah bu dünyada adalet vaadetmiyor dedim ama adaletinden bir tutam göndermiş kutsal kitaplar vasıtasıyla. Uygulansa mutlak adalet sağlanır demiyorum, zaten dünya üzerinde şeytan varoldukça mutlak adalet sağlansada mutlak adalet olmadığını iddia eden birileri çıkardı.
Simdiki dediklerin ile daha ønceki yazdiklarin farkli ki burda adaletinden bir tutam verdi diyorsun. Tanri cezalandirirsa insanlari kendisine inanmayanlari kutsal kitabinda kendisi adina savasi isterse bir sekilde ølumleri ve cezalari kendisi yapacakken insanlara yaptirip onlarin elini kana bulatirsa ( ki kendisi de der zaten biz istesek vs. vs. diye ayetlerde ) neyin adeleti zaten. Insanin eli øyle ya da bøyle kanla kirlenmis. Tanri'nin eli de kanla kirlenmis. Seytan vs. vs. hepsine hakimken kanli bir yolu tercih etmis.
Simdiki dediklerin ile daha ønceki yazdiklarin farkli ki burda adaletinden bir tutam verdi diyorsun. Tanri cezalandirirsa insanlari kendisine inanmayanlari kutsal kitabinda kendisi adina savasi isterse bir sekilde ølumleri ve cezalari kendisi yapacakken insanlara yaptirip onlarin elini kana bulatirsa ( ki kendisi de der zaten biz istesek vs. vs. diye ayetlerde ) neyin adeleti zaten. Insanin eli øyle ya da bøyle kanla kirlenmis. Tanri'nin eli de kanla kirlenmis. Seytan vs. vs. hepsine hakimken kanli bir yolu tercih etmis.
kismen dogru sayilir ama daha önceki mesajinda bu yorumuna zit seyler yaziyordu, o yüzden uyarma geregi duydum.Yanlis anlama.
2.Yasam'a inanan var mi?yani tekrar dünyada yasamayi kastediyorum..
bence insan elindeki bir adalet asla mutlak adalet olamaz
insanın olduğu her yerde hata, eksiklik olur
insanin oldugu her yede hata olur olmasina da, Allah hicbir zaman adaleti insanin eline birakmaz, biz sadece öyle sanariz. Yani Allah bize "adaleti kendiniz kurun" diye bisey demiyor. Cünkü yer yüzündeki hicbir insan adaleti saglayamaz, her insanin icinde bir seytanlik vardir, hatta benim düsüncem her insan icinde seytanliklarla hayat'a baslar ve icinde seytanliklari yenen insan iyi insan yenemeyen kötü insandir, kötü demeyelim de cevresine zararli insandir. Ama cogu kisi insanlar temiz saf düsünceli hayata basladiklarina inanir, ben bu konuda tam tersini düsünüyorum.
reenkarnasyon denilen zımbırtı değil mi?
islam inancına komple ters
iste senin ceza olarak gordugun seyin aslinda sonuc oldugunu anlarsan bunuda anlayacaksin
Allahin ceza dedigi sey aslinda onun sana verdigi sey degil
sen olerek karanliga gideceksin ruhun hapsolacak
ama inanarak bu karanliktan kurtuluyorsun allah cennetine aliyor seni
simdi anne acisindan dusun
eger cocuk katilse sonu belli hapis idam
anne kurtarmaya calisir bakti olmadi sonuc belli (peygamberler)
sevmek sevememk olayi degil yani
sev gene cocugunu idam edilsin neye yarar
ama cocugun sana inanirsa zaten kurtulur
ben Allah'ın adaleti dünyada insana bıraktığını düşünüyorum, aksi taktirde dünyada bu kadar adaletsizlik olmazdı
ahirette tabi ki Allah mutlak adaleti sağlayacaktır
ayrıca hayata temiz başladığımızı düşünüyorum
zaten çocukken ölenler direk cennete gidiyor diye biliyorum
Islam inancine komple ters diye "öyle birsey yok" diyemeyiz, hatta ben ciddi ciddi böyle biseyin olduguna inaniyorum.
Hatta ve hatta bazi dejavulerin nedenini buna bagliyorum. Cogu insanlar bir seyi tekrar gördüklerinde, "bunu biryerden hatirliyorum" ama nereden olduklarini cikaramiyorlar, bence bu insanlar bilinc altinda bir önceki hayatini hatirliyor, bu konuda gayet ciddiyim, her ne kadar bazilarina tuhaf gelse de.
Bizim okulda bir ögretmen vardi, bize önce yasamindan hikayeler anlatirdi, hemde en ince detayina kadar, hey gidi günler hey...
ben Allah'ın adaleti dünyada insana bıraktığını düşünüyorum, aksi taktirde dünyada bu kadar adaletsizlik olmazdı
ahirette tabi ki Allah mutlak adaleti sağlayacaktır
ayrıca hayata temiz başladığımızı düşünüyorum
zaten çocukken ölenler direk cennete gidiyor diye biliyorum
müslümansak deriz
ayrıca çok saçma geliyor bana
Zaten asil problem olan sonuc. Neden-sonuc olarak anne bir Tanri'dan daha ustun. Zaten anne acisindan dusundum. Cocuk katilse diyorsun benim orda yazdigim ørnekte oldurmemek ve iyi olmak vs. vs. 'den bahsettim. Gelip kurtulusu ( iyi olmaya degil ) sadece otoriteye tapinmaya bagliyor Tanri. Yani verdigim ørnekten cocuk katilseye geldik. Onun otoritesi disinda da iyi olma sansi var hatta inananlardan da iyi olma sansi var. Fakat burda ne olursa olsun onun otoritesine tapinmaya bagliyor cennete gitmeyi iyilige køtuluk yapmamaya falan degi. Bu egoistlik bence. Verdigim ørnekte zaten ilk yazida idam edilecek bir kisi degil ørnek o hale getirilince adalet varmis gibi dusunuluyor fakat diger turlu iyi olmasi, oldurmemesi, adaletli olmasi ve buna karsin cehennemi boylamasi adalet duygusunu sorgulamaya yol aciyor. Zaten o yuzden o ørnegi verdim ilk basta.
Islam inancine komple ters diye "öyle birsey yok" diyemeyiz, hatta ben ciddi ciddi böyle biseyin olduguna inaniyorum.
Hatta ve hatta bazi dejavulerin nedenini buna bagliyorum. Cogu insanlar bir seyi tekrar gördüklerinde, "bunu biryerden hatirliyorum" ama nereden olduklarini cikaramiyorlar, bence bu insanlar bilinc altinda bir önceki hayatini hatirliyor, bu konuda gayet ciddiyim, her ne kadar bazilarina tuhaf gelse de.
Bizim okulda bir ögretmen vardi, bize önceki yasamindan hikayeler anlatirdi, hemde en ince detayina kadar, hey gidi günler hey...