Barış Gürler
Cezalı
- 30 Ocak 2011
- 3.276
- 0
- 996
Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...
neyse, ben kaçıyorum renktaşlar
hadi selametle
neyse, ben kaçıyorum renktaşlar
hadi selametle
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
rüya/dejavu tarzı bir şeyler olabilir
ben şahsen çok dejavu yaşadım
rüya/dejavu tarzı bir şeyler olabilir
ben şahsen çok dejavu yaşadım
“Hani Rabbin meleklere demişti: "Ben, kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan bir beşer yaratacağım. Ona bir biçim verdiğimde ve ona ruhumdan üfürdüğümde hemen ona secde ederek (yere) kapanın." (Hicr, 15/28 - 29)
“Sonra onu 'düzeltip bir biçime soktu ve ona ruhundan üfledi. Sizin için de kulak, gözler ve gönüller var etti. Ne az şükrediyorsunuz?”(Secde, 32/9
"Allah, insanların ruhlarını ölüm anında alır. Ölmeyenleri de uykusu sırasında alır. Böylece ölümüne hükmettiğini yanında tutar. Ötekilerinin (ruhlarını) de belli bir süreye kadar salıverir. Şüphesiz ki, bunda düşünen bir toplum için ibretler vardır.”(Zümer, 39/42)
Aman Tanri herseyi duyar o istese simdi biz burda konusamazdik, sana herseyi veren Tanri vs. vs. Eeeeeeeee farkli birsey ?
Evrene sonsuzluga geldik. Evet dusunmek lazim. Nasil dusunecegiz Tanri yaratti evreni. Tanri yapti etti. Gezegenleri o yaratti dunyanin gunese olan uzakligini o yaratti. O herseyi bilir ve gørur.
Dunyada olan køtulukler sonlanmayacak mi ? Kusursuz degilki Tanrin sonlansin. Tanrin da bizim gibi kusurlu. Sorun bu. Farki ne Tanri'nin adalet duygusunu benden ayiran. Fark yok iste cevap sana o duygulari Tanri verdi. Eeee inanmiyorum verdigine ne yapacagiz simdi ? Burdan Tanri var ya da yok onun tartismasina mi girecegiz?
Adalet duygusunu tartisiyoruz zaten bunu sana veren Tanri. Tamam Tanri verdi. Nerede onun adaleti ? Cennet ve cehennem. Adaletli ve sirf otoriteye tapinmadigindan dolayi cehenneme gønderiyor eee nerde yapilan iyilikler, iyi insan olma vs. vs. Inan ne olursa olsun gel cennete eninde sonunda. Inanmazsan dunyanin en iyi insani da olsan cehennmeme. Nerede adalet.
Cevap zaten bize o duygulari Tanri vardi.
Herseyi Tanri yaratti herseyin asil sahibi o cevabin kisaca bu. Yani ???? Sorgulama, sus konusma, Tanri algilanamaz otoriteyi kayitsiz kabul et tap inan mantigi cikar burdan. Zaten o mantigi gøre gitsem onu bunu sunu Tanri'nin verdigine inansam birseyleri sorgulamam gøzlerim kapali ibadet ederim degil mi ?
Su dediklerin køtuluklerin karsiligi kalmayacak cennet ve cehennem vs. vs. Zaten sorun oraya gidis biciminin belirlenen sartlari. Oraya neden ihtiyac duyuldugu ? Neden kan uzerinden døndugu bu islerin. Cevap biz bilemeyiz ya da herseyi Tanri yaratti zaten. Gereken cezayi da verecek. Cezanin verilis bicimi ve evrenin bu duzende iddaa ugruna bu hale gelmesi zaten asil problem olan sey.
alemdar kardes bazi seyleri yanlis biliyorsun ama burada aciklamasi cok zor ve uzun olur, bakarsin bir gün bire bir karsilasir bu konuyu tartisiriz, bu konu yaza yaza bitmez.
Yanlis derken eksik demek istedim, yani bazi konularda bilgi eksik olursa konu yanlis anlasiliyor.
Eksik olan nedir açıklamanı isterim...
Öyle eksik diyip geçmemek gerekir...
bir kac konu var ama burada yaza yaza bitmez, tabi biraz da bakis acisiyla alakali, yani yanlis dogru demek tabi ki sübjektif bisey..
Aman Tanri herseyi duyar o istese simdi biz burda konusamazdik, sana herseyi veren Tanri vs. vs. Eeeeeeeee farkli birsey ?
Evrene sonsuzluga geldik. Evet dusunmek lazim. Nasil dusunecegiz Tanri yaratti evreni. Tanri yapti etti. Gezegenleri o yaratti dunyanin gunese olan uzakligini o yaratti. O herseyi bilir ve gørur.
Dunyada olan køtulukler sonlanmayacak mi ? Kusursuz degilki Tanrin sonlansin. Tanrin da bizim gibi kusurlu. Sorun bu. Farki ne Tanri'nin adalet duygusunu benden ayiran. Fark yok iste cevap sana o duygulari Tanri verdi. Eeee inanmiyorum verdigine ne yapacagiz simdi ? Burdan Tanri var ya da yok onun tartismasina mi girecegiz?
Adalet duygusunu tartisiyoruz zaten bunu sana veren Tanri. Tamam Tanri verdi. Nerede onun adaleti ? Cennet ve cehennem. Adaletli ve sirf otoriteye tapinmadigindan dolayi cehenneme gønderiyor eee nerde yapilan iyilikler, iyi insan olma vs. vs. Inan ne olursa olsun gel cennete eninde sonunda. Inanmazsan dunyanin en iyi insani da olsan cehennmeme. Nerede adalet.
Herseyi Tanri yaratti herseyin asil sahibi o cevabin kisaca bu. Yani ???? Sorgulama, sus konusma, Tanri algilanamaz otoriteyi kayitsiz kabul et tap inan mantigi cikar burdan. Zaten o mantigi gøre gitsem onu bunu sunu Tanri'nin verdigine inansam birseyleri sorgulamam gøzlerim kapali ibadet ederim degil mi ?
Su dediklerin køtuluklerin karsiligi kalmayacak cennet ve cehennem vs. vs. Zaten sorun oraya gidis biciminin belirlenen sartlari. Oraya neden ihtiyac duyuldugu ? Neden kan uzerinden døndugu bu islerin. Cevap biz bilemeyiz ya da herseyi Tanri yaratti zaten. Gereken cezayi da verecek. Cezanin verilis bicimi ve evrenin bu duzende iddaa ugruna bu hale gelmesi zaten asil problem olan sey.
Cevap zaten bize o duygulari Tanri vardi.