Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

neyse, ben kaçıyorum renktaşlar

hadi selametle

Verdiğim ayeti kerimelerin mealinde ALLAH'u teala Ruh'un varlığını bize bildirmiştir...

“Hani Rabbin meleklere demişti: "Ben, kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan bir beşer yaratacağım. Ona bir biçim verdiğimde ve ona ruhumdan üfürdüğümde hemen ona secde ederek (yere) kapanın." (Hicr, 15/28 - 29)

“Sonra onu 'düzeltip bir biçime soktu ve ona ruhundan üfledi. Sizin için de kulak, gözler ve gönüller var etti. Ne az şükrediyorsunuz?”(Secde, 32/9

Müslüman Ruh'un varlığına iman eder...

"Allah, insanların ruhlarını ölüm anında alır. Ölmeyenleri de uykusu sırasında alır. Böylece ölümüne hükmettiğini yanında tutar. Ötekilerinin (ruhlarını) de belli bir süreye kadar salıverir. Şüphesiz ki, bunda düşünen bir toplum için ibretler vardır.”(Zümer, 39/42)

Ruh'un varlığını bildiren bir başka ayeti kerime'nin meali...

Evrene sonsuzluga geldik. Evet dusunmek lazim. Nasil dusunecegiz Tanri yaratti evreni. Tanri yapti etti. Gezegenleri o yaratti dunyanin gunese olan uzakligini o yaratti. O herseyi bilir ve gørur.

Dunyada olan køtulukler sonlanmayacak mi ? Kusursuz degilki Tanrin sonlansin. Tanrin da bizim gibi kusurlu. Sorun bu. Farki ne Tanri'nin adalet duygusunu benden ayiran. Fark yok iste cevap sana o duygulari Tanri verdi. Eeee inanmiyorum verdigine ne yapacagiz simdi ? Burdan Tanri var ya da yok onun tartismasina mi girecegiz?

Adalet duygusunu tartisiyoruz zaten bunu sana veren Tanri. Tamam Tanri verdi. Nerede onun adaleti ? Cennet ve cehennem. Adaletli ve sirf otoriteye tapinmadigindan dolayi cehenneme gønderiyor eee nerde yapilan iyilikler, iyi insan olma vs. vs. Inan ne olursa olsun gel cennete eninde sonunda. Inanmazsan dunyanin en iyi insani da olsan cehennmeme. Nerede adalet.

Cevap zaten bize o duygulari Tanri vardi.

Herseyi Tanri yaratti herseyin asil sahibi o cevabin kisaca bu. Yani ???? Sorgulama, sus konusma, Tanri algilanamaz otoriteyi kayitsiz kabul et tap inan mantigi cikar burdan. Zaten o mantigi gøre gitsem onu bunu sunu Tanri'nin verdigine inansam birseyleri sorgulamam gøzlerim kapali ibadet ederim degil mi ?

Su dediklerin køtuluklerin karsiligi kalmayacak cennet ve cehennem vs. vs. Zaten sorun oraya gidis biciminin belirlenen sartlari. Oraya neden ihtiyac duyuldugu ? Neden kan uzerinden døndugu bu islerin. Cevap biz bilemeyiz ya da herseyi Tanri yaratti zaten. Gereken cezayi da verecek. Cezanin verilis bicimi ve evrenin bu duzende iddaa ugruna bu hale gelmesi zaten asil problem olan sey.

Køtulukler karsilik bulmayacak mi ? Eee bulacak cennet ve cehennem ile. Tamam da ben køtu degilim. Yani køtu ve iyilik kriteri otoriteye itaat etme ve etmeme ( taniyip tanimama ) uzerinden mi kuruluyor. Duygulari o verdi tamam da ben nasil ondan daha insancil dusunebilip onun yarattigi Evren modelini ve ceza hukununu sorgulayip daha iyisi olabilirdi diyorum. Dememem lazim degil mi ? Insan bøyle ? Niye bøyle yaratti ? Seytan ? Niye bøyle bir iddaaya girdi? Mitolojik bir cevap. Eee diger mitolojilere niye inanmiyoruz ? Onlardaki bu mitolojik anlatilari sorguluyoruz da niye diger anlatilari sorgulamiyoruz ?

Tabu derler buna sorgulamamin yasak oldugunun øgretilmesi derler. Yoldan cikarsin. Zalimdir onlar. Kim ben mi zalimim ? Ne yaptim da zalim oldum ? Beni niye zalim sinifina soktu ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
“Ruhlar, toplanmış cemaatler gibidir. Onlardan önceden birbiriyle tanışanlar, iyi anlaşırlar. Tanışmayanlar ayrılırlar pek anlaşamazlar.” (bu Buhariden hadis)

“Sana ruh hakkında soru sorarlar. De ki: “Ruh, Rabbimin emrindedir. Size ilimden ancak, az bir bilgi verilmiştir.”(İsra, 17/85)

“Bir vakit Rabbin Âdemoğullarından, onların bellerinden zürriyetlerini almış ve onları kendileri hakkında şâhit tutarak: “Ben sizin Rabbiniz değil miyim? demişti. Onlar da: “Evet biz şâhidiz.” demişlerdi. Bunu, kıyâmet günü, “bizim bundan haberimiz yoktu” dememeniz için yaptık.”(Araf, 7/172).(Burda bahsedilen yine ruh ve kalü bela hadisesi)

alemdar kardes bazi seyleri yanlis biliyorsun ama burada aciklamasi cok zor ve uzun olur, bakarsin bir gün bire bir karsilasir bu konuyu tartisiriz, bu konu yaza yaza bitmez.

Yanlis derken eksik demek istedim, yani bazi konularda bilgi eksik olursa konu yanlis anlasiliyor.

Aman Tanri herseyi duyar o istese simdi biz burda konusamazdik, sana herseyi veren Tanri vs. vs. Eeeeeeeee farkli birsey ?

Evrene sonsuzluga geldik. Evet dusunmek lazim. Nasil dusunecegiz Tanri yaratti evreni. Tanri yapti etti. Gezegenleri o yaratti dunyanin gunese olan uzakligini o yaratti. O herseyi bilir ve gørur.

Dunyada olan køtulukler sonlanmayacak mi ? Kusursuz degilki Tanrin sonlansin. Tanrin da bizim gibi kusurlu. Sorun bu. Farki ne Tanri'nin adalet duygusunu benden ayiran. Fark yok iste cevap sana o duygulari Tanri verdi. Eeee inanmiyorum verdigine ne yapacagiz simdi ? Burdan Tanri var ya da yok onun tartismasina mi girecegiz?

Adalet duygusunu tartisiyoruz zaten bunu sana veren Tanri. Tamam Tanri verdi. Nerede onun adaleti ? Cennet ve cehennem. Adaletli ve sirf otoriteye tapinmadigindan dolayi cehenneme gønderiyor eee nerde yapilan iyilikler, iyi insan olma vs. vs. Inan ne olursa olsun gel cennete eninde sonunda. Inanmazsan dunyanin en iyi insani da olsan cehennmeme. Nerede adalet.

Herseyi Tanri yaratti herseyin asil sahibi o cevabin kisaca bu. Yani ???? Sorgulama, sus konusma, Tanri algilanamaz otoriteyi kayitsiz kabul et tap inan mantigi cikar burdan. Zaten o mantigi gøre gitsem onu bunu sunu Tanri'nin verdigine inansam birseyleri sorgulamam gøzlerim kapali ibadet ederim degil mi ?

Su dediklerin køtuluklerin karsiligi kalmayacak cennet ve cehennem vs. vs. Zaten sorun oraya gidis biciminin belirlenen sartlari. Oraya neden ihtiyac duyuldugu ? Neden kan uzerinden døndugu bu islerin. Cevap biz bilemeyiz ya da herseyi Tanri yaratti zaten. Gereken cezayi da verecek. Cezanin verilis bicimi ve evrenin bu duzende iddaa ugruna bu hale gelmesi zaten asil problem olan sey.

İşte kaçırdığın asıl nokta bu ALLAH'ın verdiği akılla onu düşünürken onu kendin gibi düşünüyorsun...

Cevabım şu...

ALLAH'ı bilen onu tarif etmez etmeye yeltenmez...

Onu tarif eden onu bilmez...

Ona inanmaz...;)

alemdar kardes bazi seyleri yanlis biliyorsun ama burada aciklamasi cok zor ve uzun olur, bakarsin bir gün bire bir karsilasir bu konuyu tartisiriz, bu konu yaza yaza bitmez.

Yanlis derken eksik demek istedim, yani bazi konularda bilgi eksik olursa konu yanlis anlasiliyor.

Eksik olan nedir açıklamanı isterim...

Öyle eksik diyip geçmemek gerekir...

Eksik olan nedir açıklamanı isterim...

Öyle eksik diyip geçmemek gerekir...

bir kac konu var ama burada yaza yaza bitmez, tabi biraz da bakis acisiyla alakali, yani yanlis dogru demek tabi ki sübjektif bisey..

o degil de bence insanin en büyük özelliklerinden biri Sükretmeyi bilmektir, eger sükretmeyi biliyorsan cok cok avantajlisiniz. Cok basit bisey gibi duruyor ama sükretmeyi bilmek gercekten büyük bir meziyet..

bir kac konu var ama burada yaza yaza bitmez, tabi biraz da bakis acisiyla alakali, yani yanlis dogru demek tabi ki sübjektif bisey..

İstediğimiz kadar subjektif olalım...

Konunun cevabı objektifse sorun yoktur benim için...

Ben cevap verirken kendi düşüncemden değil Ayetlerden cevap veriyorum...

Bu konuda özellikle...:)

Aman Tanri herseyi duyar o istese simdi biz burda konusamazdik, sana herseyi veren Tanri vs. vs. Eeeeeeeee farkli birsey ?

Allah'ın kimsenin tapınmasına ihtiyacı yok. Diyorki aklı verdim, ölç tart varlığımı kabul veya inkar et. Kabul edersen benim kurallarımla yaşa ki fiziksel olarak tapınmasanda varlığıma inandığın müddetçe senin için kurtuluş var. Inkar ediyorsan kendi kurallarınla yaşa ki varlığıma inananlardan haberdarsan ve beni inkar ettiysen ne kadar iyi olursan ol o verdiğim akıl seni doğru yola sevkedebilirdi. Keza Hz.Ibrahim sadece aklı ile hiçbir kaynak olmadan benim varlığımı bulmuştu.

Müslüman Ruh'un varlığına inanır...

Müslüman buna inanır ve bilir...

Kişisel görüşünce yoktur...

Ona saygı duyarım...

Ama Müslümanım diyen biri Ruh yoktur inanmıyorum diyemez...

Derse İmanı bozulur...

İnkar'a girer...

ve dinden çıkar...

Bizim inancımıza göre bu dünya zaten imtihan meydanıdır.Sınavdır bu yaşadıklarımız.Eğer sen bu kötülüklerin olduğu dünyada saflığını koruyamazsan inancını kaybedersen evet sınavı geçemezsin ve cezanı çekersin.Yapacak birşeyin yok çünkü yaratana sana verdiği nimetlerden dolayı şükretmelisin.Sen bugün evinde oturup etrafında tehlikeler olmadan buraya fikirlerini yazıyorsan sabah kalktığında kahvaltını edebiliyorsan nefes alabilecek oksijenin varsa işte bu Allah sayesindedir.

Bazı şeyler sorgulanmaz sorgulanamayan yerde de din devreye girer.Allah seni yaratmıştır ve senden sadece belli başlı şeyler istemiştir.Sen bunları yapamıyorsan ve senin gibi birçok insan bunu yapamıyorsa evet kötülükler başlar.Sen iyi bir insansındır ama herkesin kalbi seninki gibi değildir.Allahın senden istediği şeylerin toplamında zaten bu dünyada iyi olmanı sağlamak vardır.Bunları gerçekleştire bilmekte bu imtihana dahildir...

nietzsche'yi okurmusunuz?

Eeee ********. Onlari ne yapacagiz. Onlar lanetli gibi dinde. Eee simdiki arastirmalar da gøsteriyorki bazilarinda fiziksel bir durum bu. Hani hormonlarla alakali. Onu hormonal olarak o sekilde yaratan kim Tanri ? Tanri niye onlari o sekilde yaratip sonra o yarattiklarini disladi lanetli hale getirdi? Niye fiziksel øyle yaratip onlari bize karsi daha bahsettigi gunahlara acik hale getirdi ? Eee niye burda yaratilista bile esitlik yok ? Yoksa insanlar bilmiyor muydu bunu son yillara kadar ********ligin bir bølumunun de hormonal oldugunu. Evet son yillara kadar bunun yaratilistan gelen hormonlarla da alakali oldugunu bilmiyorlardi bazi es.cinseller icin insanoglu.

sükretmek demisken:

-----

Deniz kiyisinda bir ihtiyar tasci kayayi yontmaktadir.

Gunes onu yakip kavurur.

O da Tanriya yakarir keske gunes olsaydim diye.

"Ol" der Tanri. Gunes oluverir.

Fakat bulutlar gelir orter gunesi, hukmu kalmaz.

Bulut olmak ister. "Ol" der Tanri. Bulut olur.

Ruzgar alir goturur bulutu, ruzgarin oyuncagi olur.

Ruzgar olmak ister bu kez. Ona da "Ol" der Tanri.

Ruzgar her yere egemen olur, firtina olur, kasirga olur.

Hersey karsisinda egilir.

Tam keyfi yerindeyken koca bir kayaya rastlar.

Ordan eser burdan eser, kaya banamisin demez!

Bildiniz, Tanri kaya olmasina da izin verir.

Dimdik ve guclu durmaktadir artik dunyaya karsi....

Sirtinda bir aci ile uyanir....

Bir ihtiyar tasci kayayi yontmaktadir...

-----

Kaderini sev-belki seninki en iyisidir

Amor Fati- Nietzsche

dipnot: tabi herseye kader deyip gecmemek gerek, cabalamak gerek bazen, emek vermek gerek, yilmamak gerek, gerisi Allah'a kalmis.

Kuranda ruh olarak bahsediliyor, hadislerde de keza öyle. Cebrail olsa Cebrail yazardı, Allah gönderdiği kitabı gizlemeden apaçık yazdığını düşünüyorum. Sadece kelime anlamlarıyla net okumak yeterli bence. Orda ruhtan Cebraili kastetmediği açık. Ayrıca hangi ayet birisi koyarsa sevinirim, ruhlar alemi var. Yani bedenin yokken sen vardın ben vardım. Ruhların yaratılışı var. Cebrailde ruhtur sadece dünya üzerinde beden bulmamıştır dersen tamam da ruh yok demenin mantığı yok.

Geri
Üst Alt