Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Bir müslüman olarak herkese tavsiyem Kelime-i Şahadet getirin konu kapansın renkdaşlar sonra öbür tarafta beni uyarmadın demeyin bana.

"dinlerin kardesligi" ekseninde bulusalim :happy0025:

Konu tatlıya bağlandı o zaman.

Dinlerin Kardeşliği Wins [Perfect]

Ilerleyen dakikalarda kilit gorebiliriz o zaman•

Eshedu enna ilahe illallah ve eshedu enne muhammedin resullullah.

Tamam Refik Ford'un uyarisina uydum ve ben de dogru yolu buldum.

Konu kilit +cøp.

Eksik olmuş biraz Selen abla ama yine de bir gelişmedir kendimi de tebrik ediyorum.

Tanri iste adalet ve zaman veriyor. Beni cennetine almiyor seni aliyor iste. Tanri'nin adaleti bu. Tapinma ve otorite farkli bir derdi yok. Egoist ki sende kabul ediyorsun. Sen egil diyorsun ønunde ben hayir diyorum. Tabi burdan ben de salak oluyorum degil mi ?

Simdi insanin inanis øykusu de ilginc. Insan birseyler arasinda baglanti kuramazsa neden ve sonuc olarak inanir. Ilk yildirima tapar gunese tapar cunku kavrayamamistir ve bunlar aciklanamaz. Aciklamalar geldikce yeni sorular gelir. Gunes neden bøyle sonra o aciklanir sonra yeni yeni yeniden sorular. Su da aciklansin bu da aciklansin. Siniri yokki bunun.

(: Adalet duygusuna cevap iste Tanri tabiki yapacak. Diyorsunki egoist bir Tanri'ya sahibim. Eee sorun ne ben adaletini sorguladim sen o buyuk ne yaparsa yapar diyorsun.

Tanri iste foklar icin zaman falan veriyormus. Ne guzel savaslar var onlar icin de zaman veriyor. Bak diger yerde elini insanlarin kana bulattirmasi ve bencilligi søz konusu olmustu.

Tanri var. Varsa herseyi yapar. Kabul edin tapinin vs. vs. Hayranim gercekten adalet duygusu tartismasindan nerelere.

Eee sonraki ne olacak ? Duygularin nerden geldigi neden elektronun oldugu. Duygularla ilgili bulacagim sonra elektron sicim teorisi diyecegim. O niye øyle o zaman.

Tanri'yi kim yaratti ? O nasil olustu. Cevap belli gene sonsuzdan beri var. Enerjinin dønusumu yasasi da var.

Moderatör tarafında düzenlendi:
sonucta senin inanmaman sana bir getirisi olan bir hareket degil

benim inanmamin benden goturdugu bisey yok:)

matematiksel olarak inanmak cok mantikli

bu kadar logic yetmezmi?

yazin maya tapinaklarina gittim uzaylilar kesin ugramis arkadas buralara

Ya bilmem ne cagindaki denizin dibindeki canavara Tanri olarak tapanlar hakliysa ?

Deger mi onca seye kendinizin urettigi Tanri adaletine. Zaten yakarsa ve denizin dibindekine inananlar hakliysa o zaman sen de yanarsin ben de yanarim.

Iste ya varsa mantigi cevaplanmis bir soru gerci (: Tanri bunu da bilir herseyi biliyorsa ya varsa mantigi ile inandigini ve bir sekilde Tanri'yi mi aldatacagiz o zaman. Herseyi biliyorsa aldatamayiz ve o zaman gene birlikte yanariz.

Ya bilmem ne cagindaki denizin dibindeki canavara Tanri olarak tapanlar hakliysa ?

Deger mi onca seye kendinizin urettigi Tanri adaletine. Zaten yakarsa ve denizin dibindekine inananlar hakliysa o zaman sen de yanarsin ben de yanarim.

Iste ya varsa mantigi cevaplanmis bir soru gerci (: Tanri bunu da bilir herseyi biliyorsa ya varsa mantigi ile inandigini ve bir sekilde Tanri'yi mi aldatacagiz o zaman. Herseyi biliyorsa aldatamayiz ve o zaman gene birlikte yanariz.

ben her inananin en basta ya dogruysa diye inandigini savunuyorum

mantikli

cunku teslim olmak sonra gelir(islam)

kayitsiz sartsiz teslim olmak insan dogasina aykiri once sorgulamak dusunmek normal olani.

oyle olsaydi ne mucizelere gerek kalirdi ne kitaplara ne peygamberlere.

allah neden sorguladin demiyor cevabini aldin inanmak durumundaain diyor zekice:)

cevap kitapta diyor seni ben yarattim diyor:)

ha simdi o deniz yaratiginin insanlikla dogruyla yanlisla ilgili mesajlarini ileten olduysa onada bakalim

belki fikrimiz degisir

ha boyle bir yayin yoksa ben olanlari consider edeyim

Tanrinin varligina inanan, ancak Namaz kilmayip, dua etmeyen, ama kendini yine Müslüman sayan ve Bu adamin karakteride süper iyi ve diger insanlara karsida hep iyiligi dokunan, kumar oynamayan, Alkol icmeyen, küfür etmeyen, son kurusuna kadar herkezle paylasan bir adama nolur?

Cehennem? Cennet?

Insanlarin nerden geldigi surekli cevaplanmis bir soru zaten. Mitolojilerden falan beri bu konuda cevaplar bulmaya calismis insanoglu. Viking mitolojisine gøre insalari Odin, Vili ve Ve yaratiyor. Bu daha cok aciklayamama ile ilgili bir durum. Gerci simdi evrim ilerledi ama onu da yadsiyoruz. Hepsi yalan søyluyorlar zaten.

Teslim evet Islam kelimesi teslimden geliyor. Ve bak konudan sapiliyor. Tanri var ya da yok tartismasina getiriyorsunuz. Ben de diyorumki Tanri varsa bile beni Muslumanlar gibi 5 vakit namaz kilmadim hacca gitmedim diye yargilamaz. Bu o kitaptakileri baglar ona inananlari onun dogruluguna inananlari. Hristiyan ya da Budistleri daha farkli seyler baglar.

Islam'in Tanri'ya dair bictigi seye kayitsiz kabul edip o noktada bir tapinma bekliyorsunuz. Ben de diyorumki bu dinlerde cizilen mukemmel Tanri kavramindan ve hosgorulu ile adaletli Tanri kavramindan uzak bir kavram. Tanri'nin derdi senin ona tapinman olamaz. Tek derdi bu olamaz. Cok basit bir iddaadan dunyayi bu hale getirmez. Mesala mitoloji okur ama insanlar inanmaz. Simdi inaniyorlar. Bu o dinlerin tarih icerisinden geldigi gucle alakali.

Seytan-Tanri anlatisinin Ymir ve ondan dogan devler sonra Odin'in o devlerle savasi anlatisindan farki yok. Burdaki problem inanisinizi dayatiyorsunuz 3,5 milyar Hristiyan salak oluyor. Ya da Budistler. Onlara gøre de Muslumanlar.

Tabi burda biraz din tarihine de gitmek gerekir. Tek Tanrili inanclara evrim uzun bir surecin sonunda. Ve gecmise dair kulturlerden cok fazla sey aliyor. Kendini direk ortaya koymuyor. Kurban etme, cennet ve cehennem ( cok Tanrili inanislarda da var ) øldukten sonra yasam bunlar Tek Tanrili dinler øncesinde de gelismis kavramlar.

Akil yoluyla inanilir falan da hikaye. Akil yolu ile gercek teknik olarak ayni bir Tanri kavramina ulassaydik su anda dunyada tek bir dinin olmasi gerekirdi. Fakat onlarca din var arti inanmayanlar da var.

Gene asil sorun iste bunlardan birisinin dayattigi Tanri adaletine inanmasini beklemek. Ve Tanri'yi insana benzer betimlemek. Ordaki adalet duygusunu insanin kurduguna benzer bir sekilde kurmasina inanmak. Bu durum kurulan egemenlik bicimleri ile cok alakali. Tapinma ve otoriteye karsi cikanin cezalandirilmasi. Bu dunyevi adaleti tek Tanrili dinlerin olmadigi cagdan beri gøruruz. Tek Tanrili dinlerle beraber bu anlayis da o dinlerin icine gecer form degistirerek.

Burdan Tanri adaleti Tanri kavrami tek degil. Ve gene tek bir dinin dayattigi Tanri kavramina inanmasini beklemek insanlardan biraz abes. Dedim ya akil yolu uzay yolu falan olsaydi hepimiz ayni olan øzellikleri ayni olan Tek Tanri kavramina cikardik. Burda sunulan mukemmel Tanri ile onun adalet anlayisi seytan ve Tanri iddaasi falan mitolojik bir anlatidan øte gecmiyor.

Inanan inanir bu mitolojik anlatiya kimi de gider Odin'in falan bizi yarattigina inanir. Ikisi de mitolojik bir anlatim. Ispatlanamaz.

biri bana burda yazılanlar kopyala yapıştır desin?

Geri
Üst Alt