Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

ne demisler

Abre los ojos

Ilk baslardan insanligin hepsinin cok Tanrili inanca sahip oldugunu biliyoruz. Dinsel Havva ve Adem mitinin disinda tek Tanrili dinlerin olusmasi eksen caginda olusmustur. Ohhhhhhh ne ala dunya haber verme birseyler yapma sonra o insanlar bana niye tapinmadi da cok Tanrilara tapindi diye onlari elestir. Mesala peygamberler tarihinde dinsel olarak ne kadar geri gidiyorsun ve bunun insanlik tarihi ile ne kadar uyusuyor ? Tek eksen cagini ki cogu peygamber Yahudi anlayisinda vardir o ekseni tum insanlik tarihine getirip dayatiyorsun ondan øncekine dair birsey yok.

Bu dinlerin kurduklari otorite ile de alakali bir durum. Mesala su anda kapitalizm cok sorgulanmaz cunku bir guctur bir otorite olmustur ve otoritesini ispatlamistir. Dinler de ayni durum søz konusu. Hatta bazi Tek Tanrili anlayislara benzer inanislar guclu olup bunlari fetih yoluyla diger yerlere gøturmedigi icin tarih sahnesinden silinmislerdir. Gucunu yayan tarih sahnesinde yer almistir.

Su anlatilarin kapitalist sistemin mukemmel oldugu konusunda anlatilardan cok farli degil ve tek tarafli bir inanisin getirdigi anlati.

Moderatör tarafında düzenlendi:

selen sen kocaman bir cilginsin

selen sen kocaman bir cilginsin

(: Bu konulara gøzlemci olarak katilmali aslinda. Sadece uzaktan gøzlemleyen. Icine girince birseyler yazilinca cikilmiyor isin icinden. Sonra bu bana daha fazla kahve icme cok fazla uyuyamama olarak katlanip geri dønuyor ):

kim okuyo ya :D

Ben yalana inanıyorum. Daha az çelişkili

(: Birseyler yazip kacma sansi sifir. Kesin birisine ebeleniyorsun. Yazik okuyanlara. Bana daha fazla yazik digerlerini de okumak zorunda kaliyorum. Gerci mod bahsetmis ya fikirlerin degistigi falan da yok. Bir ara Ozan da yazmisti fikir alisverisi falan da olmuyor. Ne bileyim Ahmet'in actigi konulari øzledik ya ): Haydi Ahmet haydiiiiiiiiii bir konu acsana. Gerci Arda gitti Ahmet de gørunmez oldu. Arda konusunda Azrail gibi bekliyordu (:

(: Birseyler yazip kacma sansi sifir. Kesin birisine ebeleniyorsun. Yazik okuyanlara. Bana daha fazla yazik digerlerini de okumak zorunda kaliyorum. Gerci mod bahsetmis ya fikirlerin degistigi falan da yok. Bir ara Ozan da yazmisti fikir alisverisi falan da olmuyor. Ne bileyim Ahmet'in actigi konulari øzledik ya ): Haydi Ahmet haydiiiiiiiiii bir konu acsana. Gerci Arda gitti Ahmet de gørunmez oldu. Arda konusunda Azrail gibi bekliyordu (:

Gördüm mü yine acımıyorum:D

Benim konularım bu kadar ilgi görmüyor yahu:) Sen ben Adem falan.

Ama üşenmedim okudum 5-6 sayfa geriye kadar(evet yaptım) güzel ama Özgür'ün dediği gibi amaçsız bir tartışma olmuş cidden kimsenin fikri değişmiyor sonuçta. Tabii amaç aslında bu da değil birşeyler paylaşmak lakin genelde bir cevap yetiştirmeye dönüyor olay illa ki. Asıl mesele:

Tanrı kaldıramayacağı taşı yaratabilir mi?

Eee en cok prim yapan din konusu. Ne yapsin insanlar tarihsel kisilikleri falan (: Reytingi az o konularin zaten o konularda din tartismasi falan da gecmezse reyting diplerde gezer.

Kocaman bir kedi :D

Bizim din hocası deccal televizyon olabilir demişti.Tek gözlü ya.

Güzel tartışma olmuş çoğu şeyi okudum.Ama birbirinizin fikirlerini değiştirmek imkansız.Sonuçta Yaradan'a inanıp inanmamak öyle basit bir şey değil bütün bir hayatı etkileyen bir şey.Onu geçtim birisinin siyasi fikrini bile değiştiremezsin nerede kaldı bunu değiştiresin...O yüzden Alemdar abi bu konuyu yönlendirirse daha oturaklı olur.

Güzel tartışma olmuş çoğu şeyi okudum.Ama birbirinizin fikirlerini değiştirmek imkansız.Sonuçta Yaradan'a inanıp inanmamak öyle basit bir şey değil bütün bir hayatı etkileyen bir şey.Onu geçtim birisinin siyasi fikrini bile değiştiremezsin nerede kaldı bunu değiştiresin...O yüzden Alemdar abi bu konuyu yönlendirirse daha oturaklı olur.

Vay.

Güzel bir tartışma olmuş, kaçırdığıma üzüldüm.

kimse kimseyi dislayamaz arkadasim, hangimiz dort dortluk uyguluyoruz?

Elhamdulillah Muslimanim ama onu demekle yetiniyoruz malesef, oruc tutuyoruz. namaz kilmiyoruz.. zaman akip gidiyor, enayi gibi yasiyoruz..

bu durumda digerini dislamak bizim haddimize degil, degil cunku nedemis Hz. Mevlana

Gel, neolursan ol yine gel !!!!! Mevlana bunu diyor, biz disliyoruz, ben hollandada yasiyorum, adamlar burda bize ayrimcilik felan yapiyor, yapmiyor degil.. ama varya bizim ulkemiz olsa bura, biz Hollandalidan daha irkci oluruz inanin bana.

Biz kendimizi gormuyoruz, adamlarin ulkesi ellerinden gidiyor adamlar gikini cikartmiyor..

Allah herkezin inancini, istedigi gibi yasatir umarim, allahim gunahlarimizi affeder. Cunku inananlar zaten Allaha inaniyor..

Gördüm mü yine acımıyorum:D

Benim konularım bu kadar ilgi görmüyor yahu:) Sen ben Adem falan.

Ama üşenmedim okudum 5-6 sayfa geriye kadar(evet yaptım) güzel ama Özgür'ün dediği gibi amaçsız bir tartışma olmuş cidden kimsenin fikri değişmiyor sonuçta. Tabii amaç aslında bu da değil birşeyler paylaşmak lakin genelde bir cevap yetiştirmeye dönüyor olay illa ki. Asıl mesele:

Tanrı kaldıramayacağı taşı yaratabilir mi?

İlkokul 1. sınıf klasik ateist sorusuyla bütün herşeyi çökerttin Ahmet tebrikler :005:

bi gün içinde nasıl 32 sayfa konuşuldu ya

oku oku bitmiyo

Geri
Üst Alt