Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Hesaplarima gøre 50.000 li yillardan ønce kiyamet kopmaz.

Hesaplarima gøre 50.000 li yillardan ønce kiyamet kopmaz.

Bu mesajını görmesem konuyu baştan okumayı düşünüyordum. Neredeyse her iki mesajdan birisi senin ve geline nokta buysa gerenk yok..

Meleklerin Cebrail falan dunyaya gelmesi 50.000 yil olan bize gøre bir gun zarfinda oluyormus. Dinler ilk teblig edildikten sonra melekler Tanri katina ciktilarsa zaten ordan dunyaya gelmeleri bir 50.000 yil alir. Eger daha øncesinden de dunyadalarsa bu durum degisir tabi fakat dunyada degiller buyuk ihtimal. Tabi Cebrail'in dunya zarfi ile 50.000 ya da 1000 yil bazilari bin yil diyor geliyorsa zaten olacaklarini ønceden gørmus demektir ve Isa'ya birseyleri getirdigi gibi Tanri katina cikmamistir. Zaten ciktiysa Tanri katindan geri dønusu 50.000 yil olacagi icin celiski cikiyor iki din arasinda 50.000 yil olmasi gerekiyor. Cebrail buyuk ihtimal surekli dunyada idi ve dunyanin kaderi cizildi. Dunyanin kaderinde Tevrat'in degistirilecegi sonrasinda Incil'in degistirilecegi ve yeni bir din Islam'in gelecegi belli. Fakat ilginc de bir sey var. Tanri diyorki ben size Tevrat'ta haram kilinan bazi seyleri helal kiliyorum falan diyor. Aslinda Cebrail haberleri ordan alip geliyorsa bir iletisim agi yoksa ve iletisim sadece Cebrail ile Tanri arasinda gidip gelmekle oluyorsa Cebrail'in cikmasi gerekir Tanri katina Tevrat'tan sonra ve yeni emirleri almasi gerekir Tanri'dan Muhammed'e søylemek icin. Fakat bu dogru degildir o zaman cok buyuk farklar cikiyor yillik olarak. Buyuk ihtimal bir iletisim bagi var aralarinda hiz sinirlarindan bagimsiz anin hizinda olan.

Bu mesajını görmesem konuyu baştan okumayı düşünüyordum. Neredeyse her iki mesajdan birisi senin ve geline nokta buysa gerenk yok..

Niye boyle birsey soyler ki bir insan?

Meleklerin Cebrail falan dunyaya gelmesi 50.000 yil olan bize gøre bir gun zarfinda oluyormus. Dinler ilk teblig edildikten sonra melekler Tanri katina ciktilarsa zaten ordan dunyaya gelmeleri bir 50.000 yil alir. Eger daha øncesinden de dunyadalarsa bu durum degisir tabi fakat dunyada degiller buyuk ihtimal. Tabi Cebrail'in dunya zarfi ile 50.000 ya da 1000 yil bazilari bin yil diyor geliyorsa zaten olacaklarini ønceden gørmus demektir ve Isa'ya birseyleri getirdigi gibi Tanri katina cikmamistir. Zaten ciktiysa Tanri katindan geri dønusu 50.000 yil olacagi icin celiski cikiyor iki din arasinda 50.000 yil olmasi gerekiyor.

MHP'nin 40. yılı kutlu olsun...

Yusuf Köse sürekli orta laf atıp kaçana kadar, ender bilgilerini uzun uzun yaz da, bir görelim. Her zaman yaptığın gibi içeriği tahrik ve provoke olan 5 kelimelik yazılar yazıp kaçmandan sıkıldım ben. Bunu da normal bir üye gözüyle söylüyorum. Herşeyi biliyorsun madem, yaz da üyeler de okusun değil mi? :ask:

MHP'nin 40. yılı kutlu olsun...

Kilit soru Israfil nerde ? Suru ufleyecek olan Israfil. Onun su anda nerde oldugunu bilirsek ya da tarih icerisinde dunyaya gelmesi ya da ayetlerden falan nerde oldugunu hangi tarihte takip edebilirsek hesaplama yapabiliriz. Tabi kesin hesap cikmaz fakat kiyametin en azindan kac sene zarfinda kopmayacagini bilebiliriz.

hayri cund üyeleri provoke etmekten başka bişey yapmıyor,lütfen konudan atılsın.plz.

Kilit soru Israfil nerde ? Suru ufleyecek olan Israfil. Onun su anda nerde oldugunu bilirsek ya da tarih icerisinde dunyaya gelmesi ya da ayetlerden falan nerde oldugunu hangi tarihte takip edebilirsek hesaplama yapabiliriz. Tabi kesin hesap cikmaz fakat kiyametin en azindan kac sene zarfinda kopmayacagini bilebiliriz.

İsrafil'in Dünya üzerinde boruyu üfleyeceği ne malum? :)

Yusuf Köse sürekli orta laf atıp kaçana kadar, ender bilgilerini uzun uzun yaz da, bir görelim. Her zaman yaptığın gibi içeriği tahrik ve provoke olan 5 kelimelik yazılar yazıp kaçmandan sıkıldım ben. Bunu da normal bir üye gözüyle söylüyorum. Herşeyi biliyorsun madem, yaz da üyeler de okusun değil mi? :ask:

Senin sıkılıp sıkılmaman benim yazılarımın içeriğini enterese etmez dostum. Eğer tahrik ve provoke içerikli mesajlar arıyorsan adres ben değilim ;) Ayrıca kimisi 1 sayfada anlatır istediğini, kimisi bir cümlede. Türkçemizde özlü söz diye bir şey vardır. Az kelimeyle çok şey anlatır, bildin mi? Ha işte anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az misali ;)

Soyutlamada bile zorlandığımız kavramları somutlaştırmaya çalışırsak işin içinden çıkamayız bence :)

İsrafil'in Dünya üzerinde boruyu üfleyeceği ne malum? :)

Arstan uflerse zaten o sesin dunyaya gelmesi cok zaman alir. Melekler bile 50.000 yil icinde geliyorsa. Fakat mucizeler var Muhammet mesala Tanri'yi gørur. Bu sekilde de orda ufledigi sur aninda dunyaya gelebilir. Beyin firtinasi yapiyoruz. Melekler 50.000 bin yil icinde gelebiliyorsa o zaman sur sesinin gelmesi daha uzun olabilir. Tabi yakinda bir yerden olup suru da ufleyebilir.

O zaman Israfil icin iki secenek var. Ya dunyada ufleyecek ya da dunya disinda. Simdi nerde ufleyecegini bulmak gerekiyor (:

Tabi mucizeler var. Ibrahim'in ( ismi farkli da olabilir ) atese atilmasi meselesi. Her ne kadar 50000 yil sure soylendiyse de Ibrahim icin anin hizina cikar Cebrail. Orda 50.000 rafa kalkar her ne kadar Kuran'da yazsa da bu 50.000 yil melekler icin. Gerci farkli alimler farkli da yorumlayabilirler. Yorum meselesi.

Kiyamet alemetlerinden de gidebiliriz. Fitne ve fesat artacak falan deniliyor. Yecuc ve Mecuc kavimleri falan. Mesala bu kavimler Israil ve Amerika olabilir mi ? Bir de fitne fesat tarih icerisinde ne kadardi simdi ne kadardi ? Burdan aslinda oran kurulup fitne fesat ( tabi Islam alimlerine gøre fitne ve fesatlarin neler oldugu da arastirilmali ) ordan da takip edilebilir.

Tanri Kuran'da bunu siz bilemezsiniz diyor tarihi. Eger zaten sadece o ayeti veri alirsak herkes atip tutuyor kiyamet su tarihte ya da su surecte kopacak diye. Kiyametin yakin oldugunun søylenmesi falan. Ya hic kimsenin atip tutmamasi gerekir ki Tanri bunu siz bilemezsiniz diyor ya da atip tutuluyorsa kiyamet alametleri falan burdan biz de beyin firtinasi yapabiliriz ne zaman kopacagina dair.

Arstan uflerse zaten o sesin dunyaya gelmesi cok zaman alir. Melekler bile 50.000 yil icinde geliyorsa. Fakat mucizeler var Muhammet mesala Tanri'yi gørur. Bu sekilde de orda ufledigi sur aninda dunyaya gelebilir. Beyin firtinasi yapiyoruz. Melekler 50.000 bin yil icinde gelebiliyorsa o zaman sur sesinin gelmesi daha uzun olabilir. Tabi yakinda bir yerden olup suru da ufleyebilir.

O zaman Israfil icin iki secenek var. Ya dunyada ufleyecek ya da dunya disinda. Simdi nerde ufleyecegini bulmak gerekiyor (:

Tabi mucizeler var. Ibrahim'in atese atilmasi meselesi. Her ne kadar 50000 yil sure soylendiyse de Ibrahim icin anin hizina cikar Cebrail. Orda 50.000 rafa kalkar her ne kadar Kuran'da yazsa da bu 50.000 yil melekler icin. Gerci farkli alimler farkli da yorumlayabilirler. Yorum meselesi.

Kiyamet alemetlerinden de gidebiliriz. Fitne ve fesat artacak falan deniliyor. Yecuc ve Mecuc kavimleri falan. Mesala bu kavimler Israil ve Amerika olabilir mi ? Bir de fitne fesat tarih icerisinde ne kadardi simdi ne kadardi ? Burdan aslinda oran kurulup fitne fesat ( tabi Islam alimlerine gøre fitne ve fesatlarin neler oldugu da arastirilmali ) ordan da takip edilebilir.

İsrafil'in borusu ve üflemesi tamamen soyut içinde soyut bir kavram. Üflediği şeyden ses mi çıkacak yoksa daha güçlü bir dalga mı çıkacak orası pek tabi ki bilinmiyor, bilinemez de... Üflediği şey boru mu yoksa kasıt farklı mı orası da bilinmiyor. Ayrıca İslam dininde kıyamet sadece insanlar üzerinde değil, evren üzerinde kopacak şekilde ele alınıyor. Yani senin deyiminle İsrafil Allah'ın yanında ya da farklı bir bölge de işini görecektir.

50.000 yıl meselesi de aynı bu şekildedir. İnsanların zaman birimine ne kadarı uyuyor bilinemez. Belki de oradaki kasıt geliş hızıyla alakalıdır.

Bütün ibrahimi dinlerde her şey kasıt üzerine kuruludur. O zamanın ve bu zamanın insanlarının anlayacağı ortak dilde yazıldığını düşünüyorum.

İsrafil'in borusu ve üflemesi tamamen soyut içinde soyut bir kavram. Üflediği şeyden ses mi çıkacak yoksa daha güçlü bir dalga mı çıkacak orası pek tabi ki bilinmiyor, bilinemez de... Üflediği şey boru mu yoksa kasıt farklı mı orası da bilinmiyor. Ayrıca İslam dininde kıyamet sadece insanlar üzerinde değil, evren üzerinde kopacak şekilde ele alınıyor. Yani senin deyiminle İsrafil Allah'ın yanında ya da farklı bir bölge de işini görecektir.

50.000 yıl meselesi de aynı bu şekildedir. İnsanların zaman birimine ne kadarı uyuyor bilinemez. Belki de oradaki kasıt geliş hızıyla alakalıdır.

Bütün ibrahimi dinlerde her şey kasıt üzerine kuruludur. O zamanın ve bu zamanın insanlarının anlayacağı ortak dilde yazıldığını düşünüyorum.

Gelis hizi degil. Suresi. Ayetin birinde yaziyor.

Burda da ønumuze su sorun cikiyor. Tanri kiyamet hakkinda cok fazla da sey søylemiyor. Søyledikleri genelde neler olacagi inanmayanlarin cezalandirilacagi falan. Burda belirli hadislerden ya da dini yorumluyanlardan hareket edersek hadisler dogru mu sorusunu sormak gerekir. Cunku mesala iki din yorumcusu da ki isimleri ønemli Tevrat ve Incil'in degismedigini søyluyor hatta bir hadiste de recm vardi fakat kaldirildi falan deniliyor buna diger din bilginleri itibar etmiyor. Dini yorumlayip bir surec verenler ya da ahir zamandayiz diyenler icin de bunlari Kuran'da hangi ayetlere dayandirmislar ya da hangi din bilginlerinin yorumlarina ve din bilginleri de bunu hangi hadislere ya da Kuran'daki ayetlere dayandirmis.

Kiyamet ile ilgili ayetleri tasiyalim buraya. Bakalim Tanri Kuran'da ne demis bunun icin ?

Gelis hizi degil. Suresi. Ayetin birinde yaziyor.

Burda da ønumuze su sorun cikiyor. Tanri kiyamet hakkinda cok fazla da sey søylemiyor. Søyledikleri genelde neler olacagi inanmayanlarin cezalandirilacagi falan. Burda belirli hadislerden ya da dini yorumluyanlardan hareket edersek hadisler dogru mu sorusunu sormak gerekir. Cunku mesala iki din yorumcusu da ki isimleri ønemli Tevrat ve Incil'in degismedigini søyluyor hatta bir hadiste de recm vardi fakat kaldirildi falan deniliyor buna diger din bilginleri itibar etmiyor. Dini yorumlayip bir surec verenler ya da ahir zamandayiz diyenler icin de bunlari Kuran'da hangi ayetlere dayandirmislar ya da hangi din bilginlerinin yorumlarina ve din bilginleri de bunu hangi hadislere ya da Kuran'daki ayetlere dayandirmis.

Kiyamet ile ilgili ayetleri tasiyalim buraya. Bakalim Tanri Kuran'da ne demis bunun icin ?

Tamam geliş süresinden hızını düşün demek istiyordur. Hızın zamanla olan ilişkisinden bahsetmeme gerek yok sanırım. Ki bu sadece bir ihtimal zaten, böyledir demiyorum.

sayfalarca okudum notlarınızı veriyorum :D (ben kim oluyosam)

alemdar ibaret : baya bilgiliymişsin abi din konusunda

selen olsen : Allah hidayet versin, seni bu yoldan ancak Allah döndürür

mahir kaya : senin o reenkarnasyon anlatan hocanın şizofren olma ihtihmalini sevdim

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst Alt