Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Diyanet yanlis cevirmis. Oldu ben de inandim (: Kadin konusunda da gene Ingilizce ve Almanca ve Danca ceviriler ile Diyanet'in cevirileri de yanlis. (:

Diyanet yanlış çevirmemiş inanmamak için kasarsan o türkçe kelimeyle pekala 40 çeşit manaya ulaşırsın. İngilizcesinde anlaman gereken kelimeyi işaret ettim sadece ;) Yoksa ben türkçesinden anlamam gerekeni anlıyabiliyorum çünkü tek bir ayeti alıp evirip çevirip milletin kafasını kurcalamaya çalışmıyorum. Ben bütün halinde bakıyorum, kadın konusunda da tek ayeti değilde diğer ayetleride alırsanve konuya bütün olarak bakarsan sorunu çözersin. Dün daha gerçekçi sorular soruyordun bugün havanda değilsin sanırım. Sonuçta ben fikrini değiştirmek için değil merakını gidermek için yazıyordum. Fikrini değiştirecek daha alim insanlar ararsan yardımcı olurum ;)

Lan ben din felsefesinden kaçmaya çalışıyorum siz 38 sayfa yazmışsınız. :D Hepsini okudum ama benim de kafamda bazı sorular var:

Dönen tartışmalar sonrası liseli sorusu gibi olacak ama yine de sorayım Allah madem bilinmek için yaratıldı ve insanlardan bunu istedi, bunun için 3 tane kutsal kitap gönderdi; neden illa Kuran-ı Kerim'e inananlar gidiyor cennete? Bu gibi konularda kendini bir insan olarak tanrının yerine koyup empati yapmak yanlış ama düşünsenize ben size 3 tane rehber gönderiyorum ama son gönderdiğimi kullanmazsınız sizi yakarım sonucu çıkıyor ortaya. Tabi sadece 3 ilahi din üzerinden değerlendirmek de yanlış bir de Allah'a inanıp dinlere inanmayan insanlar da var(deist deniyor galiba bilmiyorum) ve bu insanların çoğu dinlerin insanların sömürülmesi için bir araç kullanıldığı için inanmıyorlar ki bu da yanlış bir şey değil. Din uğruna ölen bir çok insan da cabası. Neyse zaten konu dışında bir şey sordum fazla uzatmayayım.

Kuran-ı Kerim indikten sonra illaki sadece Kuran'a inananlar gidecek. Çünkü diğer kitaplar bozulduğu için Allah Kuran'ı göndermiş. Fakat Kuran gelmeden önce İncil'e, daha öncesinde Tevrat'a veya Zebur'a veya daha öncesinde Hak peygamberlere inen sahifeler ışığından Allaha iman edenler gidecek. Fakat bugün Kuran hariç tüm kitaplar kul kelamıyla karışmış olduğundan o inancın doğruluğunun olmaması kadar doğal birşey olabilirmi? Dinlerin sömürü olarak kullanılmasından ötürü iman edenler sömürülmeye mahkumlar gibi otomatik bir sonuçda ilk senden duyuyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Lan ben din felsefesinden kaçmaya çalışıyorum siz 38 sayfa yazmışsınız. :D Hepsini okudum ama benim de kafamda bazı sorular var:

Dönen tartışmalar sonrası liseli sorusu gibi olacak ama yine de sorayım Allah madem bilinmek için yaratıldı ve insanlardan bunu istedi, bunun için 3 tane kutsal kitap gönderdi; neden illa Kuran-ı Kerim'e inananlar gidiyor cennete? Bu gibi konularda kendini bir insan olarak tanrının yerine koyup empati yapmak yanlış ama düşünsenize ben size 3 tane rehber gönderiyorum ama son gönderdiğimi kullanmazsınız sizi yakarım sonucu çıkıyor ortaya. Tabi sadece 3 ilahi din üzerinden değerlendirmek de yanlış bir de Allah'a inanıp dinlere inanmayan insanlar da var(deist deniyor galiba bilmiyorum) ve bu insanların çoğu dinlerin insanların sömürülmesi için bir araç kullanıldığı için inanmıyorlar ki bu da yanlış bir şey değil. Din uğruna ölen bir çok insan da cabası. Neyse zaten konu dışında bir şey sordum fazla uzatmayayım.

Zaten dediklerin benim de problemim. Digerleri degisti o yuzden en son din indi inananlar gidecek Musluman olmayanlarda søyle bir cehennemi ziyaret ettikten sonra vs. vs. Tanri bir de niye diger kitaplari korumadi mesala ? Niye sadece Kuran'i korudu. Ekstra Kuran'da Tevrat'in degistirildigine dair veri olacak tek ayet var. O da anlami zorlarsan hatta Kuran'da Tevrat okuyanlara sorun falan diyor yani okuyanlar var o dønemde de o dønemde yanlis olsa bu Tevrat Tanri niye okuyun desin vs. vs. Tevrat'i okuyanlar ve Tevrat ile ilgili dedikleri genelde degismedigine dair sadece tek ayet var iste bu konuda. Siz sayfalari tersyuz ettiniz gibi birsey diyor fakat burda degisimi mi yoksa o kurallara uymadigini mi anlatiyor orasi problem. Mesala cok ønceki caglardan Tevrat'i buluyorlar. Misir da falan . Ve bunlar simdiki yazilan Tevratlar ile ayni. Milattan ønceki dønemlerde Grek cevirileri falan bazi ceviri hatalari haric tam olarak tutuyor. Misir da onlarca el yazmasi bulunuyor Tevrat'a dair bunun bazilari eski tarihlere kadar gidiyor vs. vs. Ve bunlar uyumlu. Yahudilikten ayrilan bir grup var. Ilk ayetleri zaman icerisinde ayrilmalarina karsi koruyorlar ve onlarin yazdiklari ile simdiki yazilanlar hatta o dønemki yazilanlar ayni.

Ekstra Incil var mi onun degistirildigine dair Kuran'da ayetler yoksa bu sonradan mi olustu. Incil hakkinda ne diyor hatirlamiyorum.

Ekstra hic Tanri'nin ugramadigi yerler. Onlara ne olacak ? Halen ilkel kabileler var bir Tanri'ya inanmayan ya da agaca gunese tapan ki bunlar gecmis yuzyila kadar yaygindi. Onlara ne olacak vs. vs. ?

üniveristeye yeni başlayan beren : inanmıyorum ama bi güç vaaaaaaaaaaar sanırım hmmmmps

Bilgim dahilinde cevaplamaya çalışayım:

İlla Kuran-ı Kerim'e inananlar gitmiyor Cennet'e. Diğer kitapların orjinal haline inanıp (ki bu insanlar günümüzde yoktur, zira o kitaplar değiştirilmiştir), imanın şartlarını yerine getirenler (o kitaplardan sonra gelen Peygamberlere inanmak vs) de Cennet'e alınacak, zira Allah "kalbinde ufacık bir iman bulunan da Cennet'e girecektir" buyurmuştur. Bu arada 4 kutsal kitap gönderildi. Tevrat, Zebur, İncil, Kuran. 4 tane rehberden 3 tanesi değiştirilip sadece birisi orjinal kalıyorsa, orjinal olana itaat etmek, onu okumak, ona göre davranmak en doğrusu değil midir? Orjinalliğini geçtim, en son gönderilen kitap Kuranken, neden diğer kitaplar okunur ki? Fifa 98'i şimdi oynamak ne gibi bi zevk verebilir Fifa 12 varken. Fifa 12'de şu andaki oyuncular varken, kalite daha iyiyken, sorunlar giderilmişken, neden 98'i oynarsınız ki? Çok iyi bi örnek değil kabul ediyorum. Arada bir açıp nostalji yapılır Fifa 98'le belki, aynı şekilde İncil de açılıp, okunabilir daha geniş bilgi sahibi olmak için. Ama burada da İncil'in orjinalliği devreye giriyor. Bir sürü değişik versiyonu var İncil'in, bunlar birbirinden farklı. Meshepler gibi de değil, tamamen farklı. O yüzden Kuran'ın okunması en doğrusudur. Önceki kutsal kitapların indirildiği dönemlerde, kitap indirilen Peygamberler, başka Peygamberlerin geleceğine işaret etmişlerdir. Bu da demek oluyor ki son Peygamber'e kadar hepsine iman etmelidir kutsal kitapları kabul eden kimse.

Kalbinde ufacık bir iman olan biri bile girecektir Cennet'e buyurmuş Allah. Bunun koşullarının ne olduğunu tam olarak bilemiyorum tabi ki. Allah'a inanmakla bitiyor mu iş onu da bilmiyorum. Eğer yanlış bilgi verdiysem Allah affetsin, ancak bildiklerim bunlar.

Pek iyi bir anlatım olmadı, ama bu kadarı geliyor elimden.

Diyanet yanlış çevirmemiş inanmamak için kasarsan o türkçe kelimeyle pekala 40 çeşit manaya ulaşırsın. İngilizcesinde anlaman gereken kelimeyi işaret ettim sadece ;) Yoksa ben türkçesinden anlamam gerekeni anlıyabiliyorum çünkü tek bir ayeti alıp evirip çevirip milletin kafasını kurcalamaya çalışmıyorum. Ben bütün halinde bakıyorum, kadın konusunda da tek ayeti değilde diğer ayetleride alırsanve konuya bütün olarak bakarsan sorunu çözersin. Dün daha gerçekçi sorular soruyordun bugün havanda değilsin sanırım. Sonuçta ben fikrini değiştirmek için değil merakını gidermek için yazıyordum. Fikrini değiştirecek daha alim insanlar ararsan yardımcı olurum ;)

Bak ekledim diger tefsirleri de var. Hatta daha fazlasini da bulurum Elmali disinda tefsirlere dair ve bazi noktalarda ayrisiyorlar. Kadin konusunda bakalim tum ayetlere de sorun degil. Mirastan gidelim mesala. Bu o dønem icin gecerli idi sartlar oydu dersen neden zamanda sonsuz degil kurallar ve simdiki dønemleri de kapsamiyor ? Simdi kadinin konumu daha farkli. Evi ben de gecindirebilirim hatta cogu erkekten daha fazla maas alabilirim. Orduda da var kadinlar, tarlalarda da. Miras simdi degisir ama cunku simdi bir erkegin egemenligine ihtiyaci olmadigi durumlar ulkeler vs. vs. de var.

Hatta cok istersen Incil ve Tevrat'in degismedigine dair de tefsirler yazan din adamlari var. Ne yapacagiz tefsirleri. Neden cogu birbirinden farkli? Niye hepsi ayni yorumlamamis ? Niye Tanri kelami farkli farkli yorumlaniyor ? Sadece Kuran'a bak dersen ona bakiyorum zaten bosver diger yazanlari falan ki bu da deniliyor o zaman iste su tefsire bak øyle anlasilmaz. Sonra ona bak sonra digeri farkli yaziyor ? Neden ? Kim gunahkar kim degil ? Birisinin dedigini digeri yikiyor zaten ? Niye hepsi ayni yorumlamiyor ? Niye Iran Kumkent dinin farkli bir yorumunu getiriyor da Diyanet farkli bir yorumunu getiriyor ? Neden Kuran bu tur sorunlari doguran bir metin ?

Tanri'dan lufutfur imana gerek yoktur vs. vs. Ørnek versene su ilkel topluluklardan hangisi peygamber ya da din misyonerleri oraya gitmeden Tek Tanri'ya ulasmis. ?

üniveristeye yeni başlayan beren : inanmıyorum ama bi güç vaaaaaaaaaaar sanırım hmmmmps

2urpmp3.jpg

kim bu sansli kiz

Bak ekledim diger tefsirleri de var. Hatta daha fazlasini da bulurum Elmali disinda tefsirlere dair ve bazi noktalarda ayrisiyorlar. Kadin konusunda bakalim tum ayetlere de sorun degil. Mirastan gidelim mesala. Bu o dønem icin gecerli idi sartlar oydu dersen neden zamanda sonsuz degil kurallar ve simdiki dønemleri de kapsamiyor ? Simdi kadinin konumu daha farkli. Evi ben de gecindirebilirim hatta cogu erkekten daha fazla maas alabilirim. Orduda da var kadinlar, tarlalarda da. Miras simdi degisir ama cunku simdi bir erkegin egemenligine ihtiyaci olmadigi durumlar ulkeler vs. vs. de var.

İnsanoğlunun bir yılı diğerine eşit değilken, her şey değişmekteyken, 1400 yıl öncesinde bugünün cevaplarını bulabilmek imkansızdır. Evet Allah için zaman kavramı yok, ama bu demek değil ki, Allah 1400 sene önce, insanlara gezegenleri anlatsın (sadece bi örnek).

Şimdiki dönemleri kapsamıyor konusundan bahsedeyim bilgim dahilince. Allah Peygamber Efendimiz (sav) vefat ettikten sonra, Peygamber olmasa da alimler (farklı birşey deniyordu ama tam hatırlamıyorum) göndereceğini buyurmuştur. Bu zatların da Peygamber soyundan olacağını aktarmıştır. Bu kişiler, zamanla yaşam tarzlarının değişecek olduğundan, insanlara doğru yol göstermeleri için gönderilmiştir, gönderilecektir. Kıyamet gününe kadar devam edecektir bu. 100-200 yılda bir bu kişiler gönderilerek, güncel sorular cevaplanacaktır. Bunlardan birisi de Mevlana Celaleddin Rumi'dir (eğer yanlış hatırlamıyorsam). Zamanımıza en yakın olanı. Şimdiki dönemi kapsamayan şeyler için gönderilmiştir bu kişiler. Değişik sorulara cevaplar için.

edit: Ayrıca alimler tarafından yakın zamanda bir başka kişinin de gönderileceğine/gönderilmiş olduğuna inanılıyor.

Ben konuya Fransız kaldım konu nedir:DDin islerini mi tartısıyoruz burada:)

Alimlerin dedikleri de birbiri ile cakisiyor. Turkler Maturidi geleneginden Ahmet Yesevi geleneginden de gelirler. Kader anlayislari Araplar kadar guclu degildir. Ilk zamanlarda Turklerin dinsel inanci Ebusuud'a kadar tam bir Sunni Hanefi anlayista degildir. Digerleri var farkli geleneklerden. Bunlar niye zaman icerisinde ayrismislar vs. vs. Sabit tek bir Muslumanlik yokki. Tek Tanri'ya inanmakla da bitmiyor bu is. 3 din ? Acaba hangisi ? Sonra tek din ? Gene acaba hangi kolu bunun ? Sonrasi tefsirler gene o kollar arasinda vs. vs. Simdi icin Fethullah dersek ona karsi olanlar da var. Yani gene yorumlayacak metni alimler ve her dønem farkli sonuclara cikacaklar ki cikiyorlar zaten. Mesala yabanci egemenliginde itaat ve isyan Islami hukukta var farkli ayetlerden hareket edip farkli sonuclara cikiyorlar.

Hristiyanlarda alkol serbest,fuhuş serbest ama ALLAH katında bunlar yasaklanmış.Şimdi sen bunları günah değil değerek yaparsan ALLAH'ın kurallarına karşı gelmiş bir nevi yoldan çıkmış olursun.Arada ince bir çizgi var.

aaa yeter ama yeter yaeni elim ayağım titriyor şu anda konumuz ahir zaman ve kıyamet alametleri atesitler uzak dursun plss

şimdi sakinim iştee

Daha yildirimi anlamiyorlar bir seyler arasinda neden ve sonuc iliskileri kuramiyorlar nasil Tek Tanri'ya ulassinlar. Var mi dunyada bøyle bir ilkel kabile ? Ya da dinin gitmeyip peygamber ya da fetihler araciligi ya da misyonerler araciligi ile ve kendiliginden Tek Tanri'ya ulasan uluslar var mi ? Neden tek Tanrili dinler eksen caginda ortaya cikti genel olarak dunyada? Bunun o dønemki sehirlesme ve farkli toplumsal bir formasyona gecisle alakasi olabilir mi ?

Neden peygamberlerin gitmedigi cogu mit anlatimlarinda da Tek Tanrili dinler øncesinde cennet ve cehennem dahil belirli anlatilar var ? Neden hep tek Tanrili dinler Ortadogu'da cikti. Cikti diyelim o zaman medya falan da yok. Hristiyanlar gitti Latin Amerika'yi kesfetti ve onlari da tek Tanri inancina inandirdilar. Diyelim inandilar fakat ellerinde Muhammet'in geldigine dair bir verileri ve bilgileri de yok. Internet falan arastirma falan da yok. Onlarin sonu ne olacak ? Onlar da mi yanacak vs. vs.

Onlarca sorular vs. vs. Neyse kendinize iyi bakin (:

Vs. vs.

alkolu yaratan da allah ?¿

@ Ertuğrul

Dinlerin sömürü olarak kullanılmasından ötürü iman edenler sömürülmeye mahkumlar gibi otomatik bir sonuçda ilk senden duyuyorum.

Yanlış bir şey değil derken tüm inananlar diye genelleme yapmamıştım abi. Tabi bu benim görüşüm ama insanların saf din duygularıyla oynayanlar var -tekrar söylüyorum bana göre-.

@ Selen

Aynı soruları ben de soruyorum kendime ama her yeni cevap yeni bir soru oluşturuyor. Sonu gelmiyecek bu soruların galiba. :D

@ Talha

Reis bir insanın seçtiği dinde en etkili olan şey aile ve çevredir. Yani insanları son kitap Kuran-ı Kerim ona neden inanmıyorsun diyemezsin çünkü onlara da çocukluklarından beri Hristiyanlık veya başka bir din öğretiliyor. Onların doğrusu da Hristiyanlıktan başka dine inanırsan yanarsın çünkü diğerleri değiştirilmiştir veya başka bir şeydir diyebilir. Sonuçta ne bileyim insanlar yapısı itibariyle inandığı şeylerin değiştirilmiş şeyler olduğunu idrak edemeyebilir meraklı biri değilse. Açıkça söyleyim yani Hristiyan bir aileden ve çevreden doğsam büyük ihtimalle Hristiyan olurdum çünkü pek meraklısı değilim ve bayıyor bir zamandan sonra. Sonuçta öbür dünyada affedersin k.çı kurtarma derdi var bugün evrim teorisi kanıtlansa ve her insanın aklına yatacak şekilde açıklansa İslamiyet inancın bir anda biter mi yoksa bu seneler mi alır?

ALLAH sana birini gönderiyorum ona uy diyor.

Geri
Üst Alt