Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

ALLAH'a ve Hz.Muhammed (s.a.v)'in onun kulu ve elçisi olduğuna inanıyorsan sorun yok.Gerisi ALLAH'la senin aranda olan birşey.Ama sadece kendi başına yolu bulmazsın.Herşey kitapta yazmaz.Mesela kitapta namazın kaç rekat olduğu orucun ne kadar zaman tutulacağı yazıyor mu yazmıyor.

Ama Müslüman olarak bildiğimiz bilgiler, İmanın ve İslam'ın şartları... Bunları uygulamamak münafıklığa kadar gitmez mi?

islamın şartı 5

kelime i şahadet getirmek

namaz kılmak

oruç tutmak

hacca gitmez

zekat vermek

imanın şartı 6

allahın birliğine inanmak.

meleklere inanmak.

kitaplara inanmak.

peygamberlere inanmak.

ahiret hayatına inanmak.

hayır ve şerrin allahdan geldiğine inanmak.

bu da böledir işte

İslam'da İslam'ı kabul etmenin esasları bellidir...

Bunada Amentü denir...

İslam'ın Amentü'süde bellidir...

Biz Müslümanlar ALLAH'ın birliğine,Hz.Muhammed S.A.V'in Onun Kulu ve elçisi olduğuna inanırız...

Bunuda Kelime-i Şehadet getirerek ifade eder Kalb ile ifade eder dil ile tasdik ederiz...

Müslümanlığın ilk şartı Kelime'i şehadet etmektir...

Bu Beyaz kadar kesin ve nettir...

İslam ile ilgili Alim değilse o olmaz bu olur diye sabit görüşler ifade etmemen gerekir...

Bilmediğimi söylemekten sakınır ve ALLAH'a sığınırım...

Moderatör tarafında düzenlendi:

mumkunse tutarli ve mantikli ol

beyler bu işin sonunu bulamayız

"Âdem hata işlediği zaman. ‘Ya Rabbi! Muhammed’in hakkı için beni affetmeni istiyorum’diye yalvardı. Allah ‘Ey Âdem! Kendisini daha yaratmamışken, sen Muhammed’i nereden öğrendin?’ diye sordu. Âdem: ‘Ya Rabbi! Sen beni elinle yaratıp ruhundan bana üflediğinde, başımı yukarıya kaldırdım. Arşın sütunlarında “La ilahe illellah, Muhammedurresulüllah”yazılı olduğunu gördüm ve bundan anladım ki, ismini kendi isminin yanında yazdığın kimse yarattıkların arasında sana en sevgili olandır.’ Bunun üzerine Allah şöyle buyurdu: ‘ya Âdem, doğru söyledin; hiç şüphesiz Yarattıklarımdan bana en sevimli olan Odur. Onun hakkı için istediğinden ötürü seni bağışladım. Bilesin ki, eğer o olmasaydı, seni yaratmazdım.”
(bk. Hâkim, Mustedrek, II/615; Suyuti, ed-Dürrü'l-Mensûr, 1/116. Yusuf Nebhanî, Hucetullahi ale’l-âlemin, s. 210).

Ayrıca Hz. Adem aleyhisselamın tövbesi ve o tövbenin kabülü anlatılırken, Hz. Adem (as) cennette iken, cennetin her tarafında "Lâ ilâhe illallah Muhammedün rasûlullah" yazısını gördüğü bildirilir. (Hakim, Müstedrek, a.g.e; Kadı Iyaz, Şifa, 1/138) Bu rivayetlerde bizce bir çelişki yoktur. Çünkü Hz. Adem (as)’in, Muhammed ismini hem yaratıldığında Arşın üzerinde görmesi, hem de cennet kapılarında ve cennetin diğer yerlerinde görmesi biribirine aykırı şeyler değildir. Ancak Muhammed ismini ilk olarak görmesi yaratıldığı zamanda olmuş, sonra cennette de görmüştür denilebilir. (Bu konuda geniş bilgi için bk. Mevahibu Ledünniyye, s., 2-3./Osmanlıca)

Peygamberler arasinda da esitlik yok. Bazilari bazilarindan ustun.

17/55- Hem Rabbin göklerde ve yerde kim varsa daha iyi bilir. Andolsun, peygamberlerin bir kısmını bir kısmına üstün kıldık. Dâvûd’a da Zebûr’u verdik.10 10

2/253- İşte peygamberler! Biz onların bir kısmını bir kısmına üstün kıldık. İçlerinden, Allah’ın konuştukları vardır. Bir kısmının da derecelerini yükseltmiştir. Meryemoğlu İsa’ya ise açık deliller verdik ve onu Ruhu’l-Kudüs (Cebrail) ile destekledik. Eğer Allah dileseydi, bunların arkasından gelen (millet)ler, kendilerine apaçık deliller geldikten sonra, birbirlerini öldürmezlerdi. Fakat ayrılığa düştüler. Onlardan inananlar da vardı, inkar edenler de. Yine Allah dileseydi, birbirlerini öldürmezlerdi. Lakin Allah dilediğini yapar.

influence 20

determination 20

consistency 4

Peygamberler arasinda da esitlik yok. Bazilari bazilarindan ustun.

17/55- Hem Rabbin göklerde ve yerde kim varsa daha iyi bilir. Andolsun, peygamberlerin bir kısmını bir kısmına üstün kıldık. Dâvûd’a da Zebûr’u verdik.10 10

2/253- İşte peygamberler! Biz onların bir kısmını bir kısmına üstün kıldık. İçlerinden, Allah’ın konuştukları vardır. Bir kısmının da derecelerini yükseltmiştir. Meryemoğlu İsa’ya ise açık deliller verdik ve onu Ruhu’l-Kudüs (Cebrail) ile destekledik. Eğer Allah dileseydi, bunların arkasından gelen (millet)ler, kendilerine apaçık deliller geldikten sonra, birbirlerini öldürmezlerdi. Fakat ayrılığa düştüler. Onlardan inananlar da vardı, inkar edenler de. Yine Allah dileseydi, birbirlerini öldürmezlerdi. Lakin Allah dilediğini yapar.

Bunda sakıncalı olan senin mantığına ters olan durum nedir...?

İnsanlar arasında üstünlük yoktur...

Üstünlük takvadadır...;)

*Selen gibi sen de Kelime-i Şahadet getirip bize katıl kardeşim.*:bayrak:

الشهادتان في الإسلام هما الشهادة بأن "لا إله إلا الله" والشهادة بأن "محمدا رسول الله". بحسب الشريعة الإسلامية فإن الشخص يدخل الإسلام بمجرد شهادته بهذا القول أي قوله لا إله إلا الله" و"محمد رسول الله" موقنا بمعناها.

محتويات

[أخف]

1 الشهادتان اصل كل شيء

2 معنى الشهادتين

3 شروط الشهادة

4 الشهادتين عند طوائف أخرى

5 مواضيع متعلقة

6 وصلات خارجية

[عدل] الشهادتان اصل كل شيء

الشهادتان هما أصل كل شيء للمسلم فهي مجمل الإيمان ,نطق باللسان وإقرار وتصديق بالجنان فبدونها لا يصح أي عمل للمسلم ولا يؤجر عليه أبدا فلا تصح صلاة ولا يصح صوم ولايصح نكاح شرعي بدون تحقيق أصل الإيمان المتمثل في الشهادتين. فقوله تعالى في سورة محمد (فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَاسْتَغْفِرْ لِذَنْبِكَ وَلِلْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَاللَّهُ يَعْلَمُ مُتَقَلَّبَكُمْ وَمَثْوَاكُمْ (19)) قال الشافعي بأولوية علم التوحيد المتمثل بالشهادتين ،بعدها تكون الصلاة كفارة للذنوب ويكون الوضوء كفارة والزكاة تطهير للمال طبعا كله بعد تحصيل الأصل الشهادتين, فلا ينوب عنها شيء فمن مات من المسلمين على اعتقاد سليم محققا لمعنى الشهادتين ولم يأتي بشيء مخالف يحكم له قطعا بالجنة

تصح...

refik...?

Aslında hepimiz bosa tartısıyoruz,Kıyamet kopunca hepimiz anlıyacaz neyin ne oldugunu.O zaman bazılarımız cok pisman olacak ama ne yazıkki is isten gecmis olacak...

Kıyamet meselesine gelince...

Kişinin Kıyameti Ölüm'dür beyler...

Herkesin Kıyameti kopacak...

Ha Genel manadakinide biz görmeyiz zaten...

Çünkü henüz ortam ve şartlar oluşmadı...

Kıyamet meselesine gelince...

Kişinin Kıyameti Ölüm'dür beyler...

Herkesin Kıyameti kopacak...

Ha Genel manadakinide biz görmeyiz zaten...

Çünkü henüz ortam ve şartlar oluşmadı...

Aynen renkdas,kisi öldügü zaman kıyameti kopmus demektir,Diger büyük kıyametin zamanınıda Allah tan baska hic kimse bilemez.

kiyamet koparsa da saglik olsun

Senin için zor olacak be Hayri...:)

Makara yok...

Gscimbom yok...

Refik yok...

Alemdar Reis yok...:)

Muhammet icin evreni yaratmasi sacmalik. Fakat insanlar acisindan esitseler bile Tanri acisindan esit degiller. Tanri peygamberlerinin bazilarini bazilarina ustun kiliyor. Bazisina gørunuyor bazisina gørunmuyor ): Birsekilde orda da bazilarinin bazilarindan ustun olma durumu var. Tabi bu durum beni rahatsiz etmiyor mu (: Hep Muhammet Muhammet digerleri cok geri planda kaliyor. Halbuki onlar da peygamber. Fakat onlar cok fazla anilmazlar ):

Kıyamet alemetleride bir bir ortaya cıkıyor;

[video]https://www.seyfislam.com/forum/image-vp122450.html[/video]

Kıyamet alemetleride bir bir ortaya cıkıyor;

[video]https://www.seyfislam.com/forum/image-vp122450.html[/video]

Bu hadisin dogrulugundan emin miyiz ? Satih mi salih mi ne tam hatirlamiyorum o kelime gecmisti ondan mi yani ?

Geri
Üst Alt