Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Üstad,Kuran da açıkca beyan ediliyor bu zaten cin suresi var diğer birçok ayette de geçer hangi ayet olduğunu hatırlamıyorum ama '' ben ,insanları ve cinleri ancak bana kulluk etmeleri için yarattım'' şeklinde bir ayet var aklıma gelen.

Ben Kurandan bağımsız bir dinsiz gözüyle dedim. Mantıken bile manasında.

O zaman şu şekilde sorsam Emre; daha önceden cehennemlik olarak yazılmış kişi buluğ çağına ermeden Allahın takdiri ile ölse nereye gider?

takdir ettigi yere gider.

simdi bu konuda bir alim soyle der ikinci dunya savasi sirasinda ,muslumanliga inamayan bir cok insanin cennete gidebilecek olmasi yonunde yazisi var.bu bir dusunce oncelikle ,sebebide bu dunyada gereginden fazla aci gormus olmalari,Cunku islamiyet inancina gore ki inananlar diye biliyorum aslinda ,dunyada bazi gunahlarina kefaret olarak istirap cekebilecegi on gorulur .

arkadaslar bugün cok düsünceliyim, yavas yavas sinav'a hazirlik döneminin sonuna geliyorum, yarin kim ölür kim kalir bilemeyiz ama aklima takilan bir soruyu daha sormak istiyorum burada sahsimla ilgili.

Beni nasil bilirsiniz? Lütfen samimi ve dürüst cevap verin. Hersey'e acigim, burada olanlar cevaplarsa cok cok memnun olurum.

edit: refik, özgür, emre bu soruyu pas gecmeyin, ayrica bizim xeyri de cagirin bu konuya.

Calısken,dürüst,sevecen,iyikalpli,nazik,fedakar,kimseyi kırmayan,iyi huylu,dürüs,zeki biri olarak bilirim:D

Saka bir yana renkdas,Gercekten tanıdıgım kadarıyla cok iyi bir kisiligin var,su ana kadar senden hic bir kırıcı mesaj görmedi,Sakacı bir yanın var ve renkdaslarına deger veren bir arkadasssın:)

Yine asık mı oldun yoksa bana:D:D

Ben Kurandan bağımsız bir dinsiz gözüyle dedim. Mantıken bile manasında.

Orayı atlamışım kusura bakma:)

takdir ettigi yere gider.

simdi bu konuda bir alim soyle der ikinci dunya savasi sirasinda ,muslumanliga inamayan bir cok insanin cennete gidebilecek olmasi yonunde yazisi var.bu bir dusunce oncelikle ,sebebide bu dunyada gereginden fazla aci gormus olmalari,Cunku islamiyet inancina gore ki inananlar diye biliyorum aslinda ,dunyada bazi gunahlarina kefaret olarak istirap cekebilecegi on gorulur .

Takdiri zaten cehennemlik olması.

O alim kimdir nasıl alim olmuştur?

O zaman şu şekilde sorsam Emre; daha önceden cehennemlik olarak yazılmış kişi buluğ çağına ermeden Allahın takdiri ile ölse nereye gider?

Orkun renkdasım zaten böyle birsey olamazki,Bu kisi eger cehennemliksse kesinlikle ne yaptıgını bilen bir yasa kadar yasar,yani daha cocukken ölecigine dair bir alın yazısı yazmamıstır Allah...

Orkun renkdasım zaten böyle birsey olamazki,Bu kisi eger cehennemliksse kesinlikle ne yaptıgını bilen bir yasa kadar yasar,yani daha cocukken ölecigine dair bir alın yazısı yazmamıstır Allah...
Daha anne karnında yada hristiyanlar dan bluğ cağına ermeden ölen o kadar çok insan varki Allah'ın onları cennet ehlinden yazmadığını nereden biliyoruz.

Orayı atlamışım kusura bakma:)

O alim kimdir nasıl alim olmuştur?

Hocam bunu bir dusunce olarak yazmistir,yani aslinda Allah"in merhameti uzerine yazmistir.Cunku bazi insanlar(orn.Sehid kavramina girenler) bu dunyadan zamansiz ayrilmistir,bu onlarin kaderinde vardi biliniyordu ,ama zamansiz ayrilik olmustur.

Calısken,dürüst,sevecen,iyikalpli,nazik,fedakar,kimseyi kırmayan,iyi huylu,dürüs,zeki biri olarak bilirim:D

Saka bir yana renkdas,Gercekten tanıdıgım kadarıyla cok iyi bir kisiligin var,su ana kadar senden hic bir kırıcı mesaj görmedi,Sakacı bir yanın var ve renkdaslarına deger veren bir arkadasssın:)

Yine asık mı oldun yoksa bana:D:D

asik olmak da ne demek, tapiyorum su an sana :D

saka bi yana.

bazi arkadaslarin kalbini burada bir cok kez kirdim, bir cok kez de MYC yedim. Deger miydi? Asla.

Insanoglu basini yastiga koydugunda bazi seyleri daha iyi anliyor. Su üc günlük yalan dünyada birbirimizi kirmaya deger mi. Güzel Memleketin dört bir yani sorunlarla dolu, herkes elini vicdanina koysa, kimseyi kirmasa hayat ne kadar tatli olur. Yarin bir gün bu dünyadan göcüp gidecegiz arkamizdan ne diyeceklerini kestirmek icin hayatimiz boyunca yaptiklarimiza bakmak yeterli. Bu dünya ne bana kalir ne Emre Akkaya'ya ne de Refik'e... Birbirimizi kirmamaya özen gösterelim arkadaslar.

Daha anne karnında yada hristiyanlar dan bluğ cağına ermeden ölen o kadar çok insan varki Allah'ın onları cennet ehlinden yazmadığını nereden biliyoruz.

Zaten onların hepside cennete gidecek renkdas:)Hristiyan olsa dahi,Ergenlik cagına girmeden ölürse cennete gider...

Arkadaslar Cin falan demeyin bu saatte,icim ürperdi:lol:

Hocam bunu bir dusunce olarak yazmistir,yani aslinda Allah"in merhameti uzerine yazmistir.Cunku bazi insanlar(orn.Sehid kavramina girenler) bu dunyadan zamansiz ayrilmistir,bu onlarin kaderinde vardi biliniyordu ,ama zamansiz ayrilik olmustur.

Düşüncede olsa kuran baz alınmasında fayda var. Günümüzde islamiyeti kabul ve iman etmemiş lakin hayat boyunca dürüst ve iyilik içersinde olan bir vatandaş son nefesinide kafir olarak verirse yapılan yorumlara göre cehenneme gidecek fakat yaptığı iyi işler dolayısıyla azapları hafifletilecek doğrusunu tabiki Allah bilir.

asik olmak da ne demek, tapiyorum su an sana :D

saka bi yana.

bazi arkadaslarin kalbini burada bir cok kez kirdim, bir cok kez de MYC yedim. Deger miydi? Asla.

Insanoglu basini yastiga koydugunda bazi seyleri daha iyi anliyor. Su üc günlük yalan dünyada birbirimizi kirmaya deger mi. Güzel Memleketin dört bir yani sorunlarla dolu, herkes elini vicdanina koysa, kimseyi kirmasa hayat ne kadar tatli olur. Yarin bir gün bu dünyadan göcüp gidecegiz arkamizdan ne diyeceklerini kestirmek icin hayatimiz boyunca yaptiklarimiza bakmak yeterli. Bu dünya ne bana kalir ne Emre Akkaya'ya ne de Refik'e... Birbirimizi kirmamaya özen gösterelim arkadaslar.

:tiphat:

Renkdas cok güzel yazmıssında ,sanki yarın ölecekmis gibi yazmıssın:D(Allah gecinden versin)

bazen kendi kendime düsünüyorum, bir gün yok olup gideceksin, hicbir varligin olmayacak, hersey bitecek diye.

Aslinda bakarsaniz Insanoglu hayati boyunca iskence cekiyor, her an ölümle karsi karsiya kalabilirsiniz. Siz de bir gün herseyin biteceginden korkuyormusunuz?

Ölüm ne kadar dogalsa bi o kadar da korkunc birsey, siz hic bu konuda kafa yordunuz mu?

Zaten onların hepside cennete gidecek renkdas:)Hristiyan olsa dahi,Ergenlik cagına girmeden ölürse cennete gider...

Allah kendi zatı dışında birşey yaratmadan evvel kader defterine herşeyi yazdı.Orada olan hükümler biz insanlar tarafından yaşanır.'' ...Ömür sürene, ömür verilmesi ve onun ömründen kısaltılması da mutlaka bir kitapta (yazılı)dır. Gerçekten bu, Allah'a göre kolaydır.(Fatır Suresi, 11) '' yani kişiler daha dünya ya gelmeden evvel cennetlik ve cehennemlik oldukları evvelinden yazılmış.Kişi cehennemlik olup bluğa ermeden ölürse olabilir mi kesinlikle olur, cehenneme gider.

:tiphat:

Renkdas cok güzel yazmıssında ,sanki yarın ölecekmis gibi yazmıssın:D(Allah gecinden versin)

usta onu kimse bilemez allahtan gayri.

her sabah uyandiginda o günü son gününmüs gibi yasa. Icinde mutluluk olsun, güller acsin, hayata hep güleryüzlü bakmaya calis ve en önemlisi sükretmeyi bil, cünkü senin su an ki kaderin belki senin icin en iyisi.

Bir an Nietzsche'nin Tasci hikayesi aklima geldi, dün de buraya koymustum, biliyormusun o hikayeyi emre?

Mahir, içtin mi ne yaptın? :)

Moderatör tarafında düzenlendi:

Arkadaslar benim sehitler konusunda söyle bir düsüncem var;Bu vatan ugruna öldürülen sehitlerimiz,Cennete gidecek buna hic süphe yok.Ama bana göre bu Sehit olanlar zaten normaldede cok iyi insanlar,yanii Allah kötü kisilerin sehit olmasına izin vermez.Düsünsenize sehit olmadan önce zina,hİRSİZLIK V.B. SEYLER YAPIYOR VE HİC SORGULANMADAN CENNETE GİDECEK.cOK Sacma olur bence.Bilmiyorum ne dersiniz bu konuda....

Yazım kötü oldu kusura bakmayın:)

Geri
Üst Alt