Mahir Kaya
Cezalı
- 17 Ocak 2010
- 5.585
- 0
- 1.171
Cevap: Geleneksel Beyin Fırtınası-29 l Ahir Zaman ve Kıyamet Alametleri...

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Üstad,Kuran da açıkca beyan ediliyor bu zaten cin suresi var diğer birçok ayette de geçer hangi ayet olduğunu hatırlamıyorum ama '' ben ,insanları ve cinleri ancak bana kulluk etmeleri için yarattım'' şeklinde bir ayet var aklıma gelen.
O zaman şu şekilde sorsam Emre; daha önceden cehennemlik olarak yazılmış kişi buluğ çağına ermeden Allahın takdiri ile ölse nereye gider?
arkadaslar bugün cok düsünceliyim, yavas yavas sinav'a hazirlik döneminin sonuna geliyorum, yarin kim ölür kim kalir bilemeyiz ama aklima takilan bir soruyu daha sormak istiyorum burada sahsimla ilgili.
Beni nasil bilirsiniz? Lütfen samimi ve dürüst cevap verin. Hersey'e acigim, burada olanlar cevaplarsa cok cok memnun olurum.
edit: refik, özgür, emre bu soruyu pas gecmeyin, ayrica bizim xeyri de cagirin bu konuya.
Ben Kurandan bağımsız bir dinsiz gözüyle dedim. Mantıken bile manasında.
takdir ettigi yere gider.
simdi bu konuda bir alim soyle der ikinci dunya savasi sirasinda ,muslumanliga inamayan bir cok insanin cennete gidebilecek olmasi yonunde yazisi var.bu bir dusunce oncelikle ,sebebide bu dunyada gereginden fazla aci gormus olmalari,Cunku islamiyet inancina gore ki inananlar diye biliyorum aslinda ,dunyada bazi gunahlarina kefaret olarak istirap cekebilecegi on gorulur .
O zaman şu şekilde sorsam Emre; daha önceden cehennemlik olarak yazılmış kişi buluğ çağına ermeden Allahın takdiri ile ölse nereye gider?
Daha anne karnında yada hristiyanlar dan bluğ cağına ermeden ölen o kadar çok insan varki Allah'ın onları cennet ehlinden yazmadığını nereden biliyoruz.Orkun renkdasım zaten böyle birsey olamazki,Bu kisi eger cehennemliksse kesinlikle ne yaptıgını bilen bir yasa kadar yasar,yani daha cocukken ölecigine dair bir alın yazısı yazmamıstır Allah...
Orayı atlamışım kusura bakma
O alim kimdir nasıl alim olmuştur?
Calısken,dürüst,sevecen,iyikalpli,nazik,fedakar,kimseyi kırmayan,iyi huylu,dürüs,zeki biri olarak bilirim
Saka bir yana renkdas,Gercekten tanıdıgım kadarıyla cok iyi bir kisiligin var,su ana kadar senden hic bir kırıcı mesaj görmedi,Sakacı bir yanın var ve renkdaslarına deger veren bir arkadasssın
Yine asık mı oldun yoksa bana![]()
Daha anne karnında yada hristiyanlar dan bluğ cağına ermeden ölen o kadar çok insan varki Allah'ın onları cennet ehlinden yazmadığını nereden biliyoruz.
Hocam bunu bir dusunce olarak yazmistir,yani aslinda Allah"in merhameti uzerine yazmistir.Cunku bazi insanlar(orn.Sehid kavramina girenler) bu dunyadan zamansiz ayrilmistir,bu onlarin kaderinde vardi biliniyordu ,ama zamansiz ayrilik olmustur.
asik olmak da ne demek, tapiyorum su an sana
saka bi yana.
bazi arkadaslarin kalbini burada bir cok kez kirdim, bir cok kez de MYC yedim. Deger miydi? Asla.
Insanoglu basini yastiga koydugunda bazi seyleri daha iyi anliyor. Su üc günlük yalan dünyada birbirimizi kirmaya deger mi. Güzel Memleketin dört bir yani sorunlarla dolu, herkes elini vicdanina koysa, kimseyi kirmasa hayat ne kadar tatli olur. Yarin bir gün bu dünyadan göcüp gidecegiz arkamizdan ne diyeceklerini kestirmek icin hayatimiz boyunca yaptiklarimiza bakmak yeterli. Bu dünya ne bana kalir ne Emre Akkaya'ya ne de Refik'e... Birbirimizi kirmamaya özen gösterelim arkadaslar.
Zaten onların hepside cennete gidecek renkdasHristiyan olsa dahi,Ergenlik cagına girmeden ölürse cennete gider...
:tiphat:
Renkdas cok güzel yazmıssında ,sanki yarın ölecekmis gibi yazmıssın(Allah gecinden versin)