gelmiş geçmiş en iyi teknik direktör

Berat Ulucan

"Milli maçlar vakit kaybıdır"
Berlin Panteri
Böyle bir şeyin belirlenmesi veya bir isim söylemek ne kadar kolay bunu bilemiyorum.

Sürekli değişen futbol, her sene çıkan şampiyonlar göz önüne alınınca imkansız gibi.

@Arif Çelik'in bir mesajına denk gelince kafamda canlandı bu soru, Ancelotti çok büyük bir hoca, çok fazla büyük kupası var, peki en iyi hoca denilebilir mi?

Hocalık kupa sayısına göre mi belirlenir? Veya 60-70-80'lerdeki bir hoca, en iyisi olabilir mi?

En büyük ve iyi hoca illa günümüzde mi aranır? Kazandırdığı kupalara göre mi yargılanır?

Bence kazandığı kupalar ve bunları farklı takımlarda liglerde kazanması en iyi en sağlıklı değerlendirme kriteridir.

Çünkü tek bir takımda elde edilen başarılar kupalar, o takımın iyi bir jenerasyon yakalaması veya yönetimin çok büyük desteğine de bağlanabilir.

Burda tüm kriterlere Ancelotti uyuyor bence.

Benim için Barcelona'daki Guardiola'dır. Sahada sanat yapılan o oyunun tadı hala damağımda.

bazı hocalar var kupa sayısı az ama futbolu inanılmaz değiştirmiş, dönüştürmüş

bazı hocalar var büyük taktiksel buluşu yok ama kupa canavarı

her iki kategoride de olduğu için guardiola benim için en iyisi

Galatasaray özelinde bir dönem FT 2000 sonrasını saymazsak, ama oyun anlayışı en çok keyif veren gerets ve tudordu.

Düşünmeden söylüyorum guardiola düşünürsen Fatih terim

alex ferguson ve ancelotti diğerlerinden ayrılır bence.

alex ferguson aynı takımda 3-4 farklı jenarasyonla büyük başarılar elde etti adam ayrıldığından beri man. utd 900 milyon euroluk transfer yapmış ortada başarı adına sadece bir tane uefa kupası başarısı var.

ancelotti'de gittiği 5 farklı ligde şampiyonluklar yaşadı. feneri reddetmesi adamın kariyerinde verdiği en mantıklı adım olmuş :ROFLMAO: :ROFLMAO:

pep'in artı bir şey yaptığı yok rinus michels ve johan cruyff'un temellerini attığı bir sistemi devam ettirdi en büyük şansı çok iyi bir jenerasyona ve futbol tarihinin en iyi oyuncularından birine denk gelmesi. city tarafını saymıyorum her sene 400-500 milyon euro harcayıp CL de nal topluyor!

Çok zor soru. Mesela Mourinho'nun İnterle kazandığı CL'yi Ancelotti de Ferguson da kazanamaz gibi geliyor bana. Keza Klopp'un yaptıklarını da bu 3 isim de yapamaz gibi. Kan uyuşması da önemli hasılı.

Totalde Ancelotti, 5 büyük ligde şampiyon oldu adam.

80 öncesi hk. pek bir bilgim yok. Günümüze kadar bir çok devrimsel iş yapılmış futbolda. Ama TD'lik olarak bakmak lazım olaya.

Bence Sir Alex Ferguson 1 numaradır benim için.

Tek takımda 4 farklı jenerasyonla başarı diye düşünürsek Sir Alex Ferguson
Batmakta olan Dortmund'da yaptıklarıyla, üzerine bir de Liverpool'u alıp getirdiği yerle Kloop
Türkiye'de net İmparator Fatih Terim

Dünya'da da 5 büyük ligin içinden geçip bir de Avrupa Kupalarının içinden geçen Ancelotti

Mourinho. Porto'yla Cl aldı modern dönemde bu tarz bir takımla mümkün değil yapamazsın.

Pep ve Jurgen su an tartisilmaz.

Ancelotti bir baska efsane

Bizde ise Fatih Terim denilir ve konu acilmadan kapanir.

Geri
Üst Alt