gelmiş geçmiş en iyi teknik direktör

Her ne kadar sevmesemde Ancelotti.

Mourinho ikinci sırada diyebiliriz.

Domenec Torrent
Hamza Hamzaoğlu
Cesare Prandelli

(Rahmetli Coşkun Özarı' nın kemikleri sızlıyor!..Yaşı yetmeyenler bilemez tabii ''Şerefli mağlubiyet'' lerin değerini!..)

Burada ismi geçen Shankly, Cruyff, Michels, Ferguson gibi adamlar kendi dönemlerinin büyük efsaneleridir. Ancak 'modern futbol dönemi' için konuşmak gerekirse, Pep-Klopp ikilisiden ötesi yok benim için. Mourinho ve Angelotti kupalar kazanmış olsalar da futbola pek de yeni bir şeyler katabildiklerini düşünmüyorum...

İki tip antrenör var

1. taktiksel dahiler ve çığır açanlar
2. insan ilişkisi ve duygu yönetim kompetanları

1. Tür için:

Kloop
Cruyf
Sacchi
Sarri
Bielsa
Conte
Nagelssman
Tuchel
Wenger

2. Tür için

Terim
Lucescu
Simeone
Ferguson
Mourinho
Ancelotti
Trapattoni
Zidane

Örnek verilebilir.

Ama her ikisini de en iyi yapan tek kişi var o da Guardiola açıkçası. Ya da taktik açıdan hepsinden o kadar ileride ki duyulan saygı ile motivatörlüğü de kazanıyor belki de.

onceki sayfalardan birinde 'bi renkdasimizin da dedigi gibi ; bence de *donemsel bakmak gerekir.

tek bir isme indirgemek digerlerine haksizlik olur kanimca. goreceli elbette secimler begeniler vb .

nazarim da her birinin kendi denklemin de degeri var tarafim da.
<=>

*kovacs hocaya dunya futbolu bolumunde bi baslikta nacizane deginmistim .
*sacchi
trapattoni
lippi
capello
ancelotti
yenilerden ; conte

ottmar hitzfeld
heynckes
rehhagel
happel
bobby robson
shankly
wenger
benitez
lucescu
bielsa
yenilerden ; klopp, guardiola ,simeone

bir cirpi da nacizane listem den ilk aklime gelenler....

2000 li yıllara oldukca mütavazi bir kadro ile avrupa devlerine cehennemi yaşatan. Günümüz Guardiola ve klop larına idol olan Fatih Terim der görevimi yaparım.

İki tip antrenör var

1. taktiksel dahiler ve çığır açanlar
2. insan ilişkisi ve duygu yönetim kompetanları

1. Tür için:

Kloop
Cruyf
Sacchi
Sarri
Bielsa
Conte
Nagelssman
Tuchel
Wenger

2. Tür için

Terim
Lucescu
Simeone
Ferguson
Mourinho
Ancelotti
Trapattoni
Zidane

Örnek verilebilir.

Ama her ikisini de en iyi yapan tek kişi var o da Guardiola açıkçası. Ya da taktik açıdan hepsinden o kadar ileride ki duyulan saygı ile motivatörlüğü de kazanıyor belki de.
Emin misin? Pep insan ilişkilerinde sorunlu bir adam. İbrahimovic pep için müthiş taktisyen ama insan olarak karaktersizin teki demişti.

İkili ilişkiler,oyuncu yönetimi
Transferlerde başarı oranı
Doğru kadro mühendislikleri
İyi kötü çoğu oyuncudan max verim alabilme
Liderlik
Wnnerlık
Futbolun gelişiminde katkısı olması
Hep en zor ligde çalışması ve başarılı olması
Oynattığı oyunun keyif vermesi yahut oyunu çirkinleştirme çabası içinde olmaması

Vs vs tabiki ferguson

Şu ana kadar yaptıklarıyla Guardiola. Ama bundan sonra Xavi hepsini geçecektir.

Fletcherla, Carrick’le şampiyonluklar, CL’ler kazanan Sir Alex tabiki.

Emin misin? Pep insan ilişkilerinde sorunlu bir adam. İbrahimovic pep için müthiş taktisyen ama insan olarak karaktersizin teki demişti.

Zlatan kendisine baksın ya önce.

Pep hem methdolojist hem de çok iyi motivatör. Şampiyonluk maçında 2-0’dan son 15 dk 3-2 çevirmek için futbolcunu iyi motive etmen gerekir ne olursa olsun.

Geri
Üst Alt