Genel Sağlık Sigortası Borcu

Doruk Ata TANRIVERDİ

DoͣRͭuͣK
Tek Yumruk
merhaba arkadaşlar

bu lanet olası borcu sorgulattım 2bin tl civarı çıktı !! hiç bir nedenim olmadan devlete 2 bin tl borcluyum

bu aptal sisteme bunun arkasına sığınıp gençliği borç psikolojisiyle hayata atılmalarını sağlayan sisteme lanet kusuyorum..

2002 ve günümüzde halktan alınan haksız vergi oranı ve gereksiz sağlık sigortası, telsiz telefon kullanım bedeli en pahalı internet en pahalı vize işlemleri dünyada petrol hızla düşerken bizde zerre kımıldamaması..

otobüs fiyatlarının yerinde durması.. ürünün fiyatını %50 artıran vergiler özellikle elektronik ürünlerde bu geçerli..

gerçekten yazıklar olsun.. uçak bileti alıyorsunuz yurt dışına biletten pahalı vergi koyuyorlar.

kaçak elektirk yansıtma payları biz niye ödüyoruz ulan bu vergileriii niye ???

su faturası bilmem kaç kaç litre kullanırsanız %10 indirimmiş.. 10 kişiye sorsanız 10 ailede bu oranın üstünde su tüketiyor.. he bu oranı geçersenizdee % 70 zamlı bir su fiyatı çekiyorlar size...

bu da zammın halka başka bir biçimde sununmasıdır..

kimse gelişiyoruz demesinler dünya teknoloji gelişiiyor.. vergiler eskiye oranla daha hızlı toplanıyor.. asya ve avrupada köprü olan bir ülkede yol yapılmasını dev şirketler istemekle kalmaz size zorla yaptırırr..

körfeze yapılan köprüyü misal devlet yapmıyor.. yap işlet sistemiyle firmalara yaptırılıp kdv hariç 30 dolara bu geçiş hakkını sağlıyor.

vs vs vss.... ohh be:hat:

sosyal devlet bla bla. çalışmayan insanı durduk yere ne diye borçlandırıyorsunuz lan. elin suriyelisi beleşe her haltı yapabilirken sen bu gerizekalı zırvası primi ödemeden sağlık hizmetlerden yararlanamıyorsun. bu gss denilen saçmalığı bulunan, uygulayanın.

Öğrenciysen öğrenci belgenle sgkya gitmen gerekiyor dostum
yok öğrenci değil ve herhangi bir işte çalışmıyorsan kaymakamlığa gidip gelir testi yaptırman gerekiyor sonra sgkya gidip başvuruda bulunacaksın
sağlık haklarından yararlanabilmen için 2 ay kadar beklemen gerekecek ve doktora gidemeyeceksin
ama gelir testi sonucu belli olduğunda doktora gidemediğin zamanların da parasını faizle alacaklar

Öğrenciysen öğrenci belgenle sgkya gitmen gerekiyor dostum
yok öğrenci değil ve herhangi bir işte çalışmıyorsan kaymakamlığa gidip gelir testi yaptırman gerekiyor sonra sgkya gidip başvuruda bulunacaksın
sağlık haklarından yararlanabilmen için 2 ay kadar beklemen gerekecek ve doktora gidemeyeceksin
ama gelir testi sonucu belli olduğunda doktora gidemediğin zamanların da parasını faizle alacaklar

gelir testi yaptırmak bu borcu kabul ediyorum.. yapılandırın demektir. hiç kullanmadığım bir hizmeti ödemem arkadaş....

Bir ay önce benim borç 5 bin küsürdü, şuan kaç bilmiyorum ve merakta etmiyorum açıkçası...

gelir testi yaptırmak bu borcu kabul ediyorum.. yapılandırın demektir. hiç kullanmadığım bir hizmeti ödemem arkadaş....
Evet maalesef öylr olduyo ozaman özel hastaneye gideceksin zamanında bende yaptırmıştım çok boktan bir sistem

mesela haziranda mezun oluyorsun ve hastalanıyorsun doktora gideceksin gidemiyosun 3 ay bekliyosun sonra sana hazirandan itibaren paranı alıyolar

ee be gerizekalılar madem parasını alacaksınız ozaman bırakında adam hastaneye gitsin rahatça

dediğin gibi suriyelilere doğudakilere sigorta yaparken elektrik su faturası ödetmezken iyi kendi halkına gelince kes cezayı

İşe girerken problem oluyor mu prim borcu? Alakalı alakasız insanları haberdar ediyorlar mı? Mesela işverene bu adamın prim borcu var diye uyarı veriyor mu sistem?

Bu borcu nereden öğreniyonuz internet sitesine giriyorum borç falan görünmüyor :D

10 yıldır içinde askerlikte dahil hastaneye yolum düşmedi ama borcum var başkası hastaneden çıkmaz işten askerlikten kaçıyım diye onların borcu yok haram zıkkım olsun kime gidiyosa paralar

https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf

Sorgu türü : DİĞER ÖDEMELER

Sorgu tipi : GSS PRİM

Bu şekilde bakabilirsiniz, e-devlet şifresine gerek yok.

[TABLE="width: 928"]
[TR]
[TH="class: ui-state-default ui-resizable-column, align: center"]Borc Türü[/TH]
[TH="class: ui-state-default ui-resizable-column, align: center"] TC KIMLIK NO[/TH]
[TH="class: ui-state-default ui-resizable-column, align: center"] Sorgulama Tarihi[/TH]
[TH="class: ui-state-default ui-resizable-column, align: center"] Borc Detay[/TH]
[TH="class: ui-state-default ui-resizable-column, align: center"] Borc Tutar[/TH]
[TH="class: ui-state-default ui-resizable-column, align: center"]Ödeme[/TH]
[/TR]
[TR="class: ui-widget-content ui-datatable-even"]
[TD]GSS PRİM TAHSİLATI[/TD]
[TD]241**********[/TD]
[TD]03.02.2015[/TD]
[TD]Borçlu Dönem Sayısı, 5Toplam Ana Borç Tutar, 652.21Toplam H. Faiz Tutar, 25.45

[/TD]
[TD]677.66[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Bu neyin borcudur ya ? Devlet kendine borçlu insanlar mı yaratıyor kafasına göre 27 senedir doğumumdan beri hastaneyle falanda işim olmamıştır.

Bu nedir aga ?

ohaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dediğiniz gibi sorguladım 2316 tl borç çıktı bu ne arkadaş ????

[TABLE="width: 928"]
[TR]
[TH="class: ui-state-default ui-resizable-column, align: center"]Borc Türü[/TH]
[TH="class: ui-state-default ui-resizable-column, align: center"] TC KIMLIK NO[/TH]
[TH="class: ui-state-default ui-resizable-column, align: center"] Sorgulama Tarihi[/TH]
[TH="class: ui-state-default ui-resizable-column, align: center"] Borc Detay[/TH]
[TH="class: ui-state-default ui-resizable-column, align: center"] Borc Tutar[/TH]
[TH="class: ui-state-default ui-resizable-column, align: center"]Ödeme[/TH]
[/TR]
[TR="class: ui-widget-content ui-datatable-even"]
[TD]GSS PRİM TAHSİLATI[/TD]
[TD]241**********[/TD]
[TD]03.02.2015[/TD]
[TD]Borçlu Dönem Sayısı, 5Toplam Ana Borç Tutar, 652.21Toplam H. Faiz Tutar, 25.45
[/TD]
[TD]677.66[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Bu neyin borcudur ya ? Devlet kendine borçlu insanlar mı yaratıyor kafasına göre 27 senedir doğumumdan beri hastaneyle falanda işim olmamıştır.

Bu nedir aga ?

sen gene 27 600 ben ? 21 yeni bitti 2300 borç var bu ne saçmalık ?

üni öğrencisiyim öğrenci belgesi ile sıfırlanır diyorlar doğrumu ?

Yaşıyoruz diye borçluyuz, 491.29TL de benim var gelir tespiti yaptırdığımda ne değişecek.

Bu neyin borcudur , yani devletle hiçbir işim olmamasına rağmen nasıl borçlanırım :D

Geri
Üst Alt