Genel Sağlık Sigortası Borcu

Ya merak etmeyin başvuru yapın zaten borcun faizlerini siliyorlar. Veya taksitlendirme seçeneği sunuyorlar size sıkıntı yok yani.

Bu neyin borcudur , yani devletle hiçbir işim olmamasına rağmen nasıl borçlanırım :D

1 ocak 2012'den itibaren, eğer öğrenci değilsen, 25 yaşını doldurmuşsan ve çalışmıyorsan, önce gelir testi yaptırman gerekiyor sonra da çıkacak sonuca göre aylık olarak GSS primi ödemen gerekiyor, eğer gelir testi yaptırmazsan, zengin kabul edilip en yüksek prim seviyesinden borçlandırılıyorsun falan filan... Tuhaf bir şey valla, bu haliyle sürdürülebileceğini sanmıyorum açıkçası.

Ayrıca gelir testi yaptırmamış olanlar, 31 mart'a kadar gelir testi yaptırmaları halinde, borçları gelir testi sonucuna göre tekrar hesaplanır ve borç istendiği taktirde taksite bağlanır.

5326Tl de bende var bi kez sildirmeye gittim 3200lerdeydi tm dediler snra bakmadım bi sure bi arkadasla gittik gene sordurayim bi dedim borcunuz silinmiş dedi ama uzerine bi 400kağıt daha işlenmişti. :)
Pişkin pişkin suratıma gulerek dosyayı arsive yolladık tekrar getirin dedi ilk işlemi yapan salak kadın. Bidahada ugrasmadım
Genel saglık sigortası yazılıp hiçbiboka yaramayan bu salak sistemi başımıza acanlara sevgilerimi iletiyorum.

Sent from my RM-846_eu_turkey_282 using Tapatalk

Olmayan borcu çıkartıp sonrasında da af, yapılandırma falan getiriyorlar.

Ölünce siliyorlar alternatif olarak.

Olmayan borcu çıkartıp sonrasında da af, yapılandırma falan getiriyorlar.

Ölünce siliyorlar alternatif olarak.

GSS borcu gerçekten yapılanıyor da mesela KYK borcum vardı gittim yapılandırmaya taksite bağlanınca af edilen tutarı yine ödemiş oluyorsun :LOL:

Sadece peşin verirsen bir işe yarıyor.Ülkenin bir çok şeyi böyle kelime oyunu yapıyorlar

GSS borcu gerçekten yapılanıyor da mesela KYK borcum vardı gittim yapılandırmaya taksite bağlanınca af edilen tutarı yine ödemiş oluyorsun

Sadece peşin verirsen bir işe yarıyor.Ülkenin bir çok şeyi böyle kelime oyunu yapıyorlar
KYK için faiz affı falan mı geldi?

Gerçi 1 yılı kaldı benim de yüzde 20 civarı faiz ödemiş olacağım sanırım.

KYK için faiz affı falan mı geldi?

Gerçi 1 yılı kaldı benim de yüzde 20 civarı faiz ödemiş olacağım sanırım.

Ödememiştim eve mektup geldi yapılandırma için son fırsat diye gittim taksite bağladım.O faizi alıyorlar işte anlatmak istediğim o

Siliniyor gibi gözüküyor taksite bağlayınca yine aynı paraya denk geliyor

Baya oluyor ben yapılandıralı 1 sene olmuştur sanırım

Bir de şey saçma mesela ben her ay ödemek istiyordum ama o seçenek yok 2 ayda bir ödemek zorundasın öyle olunca da 400 fln ödemek zorunda kalıyorsun süreç uzuyor

Ben borcu yapilandirip 500 lira odedim sonrasinda aff cikti sonra :)

Paramida geri vermediler mal gibi odedigimle kalmistim.

Benim de 2.250 TL borcum görünüyor da ödeyeni sevsinler.

Mart'ta 2000 küsür primimi ödeyip cebimde bir hafiflik hissettirmişlerdi sağolsunlar. Çok şükür şu an borcum harcım kalmadı.

Vallaha ödemeyin nasıl olsa silinecek diyen çok kişi gördüm de ödemeyince korku filmi gibi gecikme zammı uyguluyorlar. Bir ara son ödeme tarihinin 1 ay öncesinde (artık yanlışlıkla mı olmuştu bilmiyorum Mart ayıydı) fragmanını izletmişlerdi de millet küfretmekten yorulmuştu.

Winrar gibi borç... Winrar'ın premiumunu indirince 30 gün bittikten sonra deneme süresi tamamlandı uyarısı veriyor, tamam'a tıklayıp kullanmaya devam ediyorsun. Bu da onun gibi, her 6 ayda 1 borçlular yıl sonuna kadar provizyon alabilir diyorlar, 4 yıldır falan böyle yanılmıyorsam.

2-2.5 yıl önce borcun tamamını kapatmayı düşünmüştüm çünkü safra kesesi ameliyatı olacaktım, sigortasız bir şekilde özelde 8-10 bin liraya mal oluyordu, borç ise yanılmıyorsam 4 bin lira idi. bir de 2 bin lira falan hoca farkı çıkıyordu sonuç olarak 2-4 bin tl arası kar etmiş olacaktım. Sonra devlet ve üni hastanelerinin en erken 4 ay sonrasına ameliyat tarihi verebileceğini öğrenince sigortasız hallettim. Safra kesesi tıkalı şekilde 4 ay gezecek halim yoktu neticede :D

Bu da böyle bir anımdır.

Hürmetler.

Üniversiteden mezun olduktan sonra 10 ay işsiz dolayısıyla “sigortasız” takıldım. Şu zıkkımın dibi GSS denen şeye otomatik girmişim! Çok konuşuldu devamlı artar dendi. Bir ara SGK önünden geçerken sorayım dedim 4 bin liradan fazla borç çıkmış! Memura iyi çalışmalar ödemeyeceğim dedim çıktı. 7 sene önceydi bu muhabbet. Şu an ne durumda bilmiyorum!

Bu arada o muhabbetten bir ay sonra işe başladım.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Geri
Üst Alt