Genel Sohbet

yeni
o da bugün bağlandı
Enteresan, şuan son durum anladığım kadarı ile wifi 5 GHz ağına baglisin ama maksimum 30 mbps gibi bir hiz alıyorsun. Peki iki ağı da denediğinde aynı hız mi oluyor? Yani telefon gibi 2.4 GHz ağına bağlandığında aynı mı durum

Enteresan, şuan son durum anladığım kadarı ile wifi 5 GHz ağına baglisin ama maksimum 30 mbps gibi bir hiz alıyorsun. Peki iki ağı da denediğinde aynı hız mi oluyor? Yani telefon gibi 2.4 GHz ağına bağlandığında aynı mı durum
evet ahbert
onu da denedim
daha düşük oldu :)

Tabi tabi
Telden 2.4 GHz -> 45 mbps
5 GHz-> 52 mbps görüyor zaten

sıkıntı yok telde
O zaman donanımsal bir durum var gibi ahbab, modem hızını veriyor, o konuyu check etmiş olduk, geriye laptop kısmı kalıyor, wifi alıcısı 2.4 GHz imiş gibi davranıyor, modelin yılı kaç peki? Bir de driver güncel mi?

O zaman donanımsal bir durum var gibi ahbab, modem hızını veriyor, o konuyu check etmiş olduk, geriye laptop kısmı kalıyor, wifi alıcısı 2.4 GHz imiş gibi davranıyor, modelin yılı kaç peki? Bir de driver güncel mi?
driver güncel gözüküyor
model yılı da 2019-2020 olsa gerek

50 mbps internet aldım
telefonda hız testi yaptığımda sıkıntı yok ama pc'de yapınca 28-29 mbps çıkıyor hep
bilgisi olan var mı nasıl düzelir bu durum
Ahbert çoğu şeyi denemişsin yazdıklarından anladığım kadarıyla

Ata bey’in dedigi gibi bence de pc’deki wireless kartı sorunlu. 5’e bağlansan bile arkaplanda sanki 2.4 olarak bağlanıyor gibi

Lenovo premium olmayan serilerde çok adi malzemme kullaniyor.
Tabi çok etken olabilir. İsletim sistemi güncelleme yüklüyor olabilir, steam vs senkronizasyon yapıyor olabilir. Arka planda internet kullanimini yapan bir zararli vs de olabilir.
2. Ya wifi card problemli yada cihazın wifi anteni ya tek anten yada o da çok kalitesiz. Şöyle düşünün her ne kadar cihazin dibinde olsan da anten çok önemli. Bir cihazdan anteni sök modemin üzerinde direkt öyle çaıştır 2 diş sinyal seviyesi 2 diş falan olacaktır.

3- her ne kadar üreticinin sitesinden driveri indirip kurmuş olsan da bazen orada o seri icin verilen driver de uyumsuz olabiliyor.

4- Bazen windows kendisi driver yüklüyor ona bakarak güncel diyebiliyoruz o da hata olabilir üreticinin verdiği driver de uyumsuz olabilir.

Hata çözüm adımları.
Önce laptop üreticinin sitesinden wifi driverini indirip yükleyip denemek lazım. Değişen yoksa bu sefer Kablo ile bağlanarak aynı işi windowsa bırakmak olmali.

Bunlar da çözmediyse önce kablolu bağlanıp hız testi yapmalı basarılıysa wifi'den bağlanıp modemin dibindeyken sinyal seviyesine(hız testi değil bağlantı sinyal seviyesi) bakıp sorun için adım atmalı.

Burada kişisel tecrübelerime dayanarak wifi card değistirdiğimde aynı problemlerin giderildiğine de çokça şahit oldum.

driver güncel gözüküyor
model yılı da 2019-2020 olsa gerek
İnternet değişimi olmadan önce aynı kullanım şartlarında kablosuz 36 mbps hızları görüyorsun, ancak değişimden sonra aldığın hız hep düşük, çok enteresan, en kötü ihtimal yine o seviyelerde hız alabilmeliydin, daha da düşmesi garip. Keşke yardımım dokunabilse idi ahbabım, aklımda ama, bir çözüm ile denk gelir isem ulaşayım tekrar :hat:

Geri
Üst Alt