Genel Sohbet

@Murat Ünsal flood olmaması için özel mesaj göndermek istedim ama galiba o kısım kapalı sende. Modem ayarlarına baktın mı peki hiç? Genelde 192 ile başlayan modem arayüzü, oradan kablosuz bölümünün ekran görüntüsü atabilir misin uygun bir vaktinde ahbab?

Lenovo premium olmayan serilerde çok adi malzemme kullaniyor.
Tabi çok etken olabilir. İsletim sistemi güncelleme yüklüyor olabilir, steam vs senkronizasyon yapıyor olabilir. Arka planda internet kullanimini yapan bir zararli vs de olabilir.
2. Ya wifi card problemli yada cihazın wifi anteni ya tek anten yada o da çok kalitesiz. Şöyle düşünün her ne kadar cihazin dibinde olsan da anten çok önemli. Bir cihazdan anteni sök modemin üzerinde direkt öyle çaıştır 2 diş sinyal seviyesi 2 diş falan olacaktır.

3- her ne kadar üreticinin sitesinden driveri indirip kurmuş olsan da bazen orada o seri icin verilen driver de uyumsuz olabiliyor.

4- Bazen windows kendisi driver yüklüyor ona bakarak güncel diyebiliyoruz o da hata olabilir üreticinin verdiği driver de uyumsuz olabilir.

Hata çözüm adımları.
Önce laptop üreticinin sitesinden wifi driverini indirip yükleyip denemek lazım. Değişen yoksa bu sefer Kablo ile bağlanarak aynı işi windowsa bırakmak olmali.

Bunlar da çözmediyse önce kablolu bağlanıp hız testi yapmalı basarılıysa wifi'den bağlanıp modemin dibindeyken sinyal seviyesine(hız testi değil bağlantı sinyal seviyesi) bakıp sorun için adım atmalı.

Burada kişisel tecrübelerime dayanarak wifi card değistirdiğimde aynı problemlerin giderildiğine de çokça şahit oldum.
Lenovo'nun önerdiği win 11 'e uygun güncel driverleri yükledim değişen bir şey yok

Şu kısmı anlamadım tam kablo ile bağlanınca windows kendisi mi driver güncelliyor

@Ata B. Oğuz 'un bahsettiği modem arayüzündeki ayarları değiştirmek bir çözüm sağlayabilir mi @Tuna Köse ?
O şekilde bir çözüm olsa bu sefer telefon tablet gibi cihazlardan da max alacağın hız aynı olurdu. Arada dengesizlik varsa problemin kaynağının cihaz olduğuna yönlendiriyor bu bizi.

Çok uzun zamandır windows kullanmadığım için tam olarak nerede olduğunu yazamayabilirim.
Bilgisayarım ->Yönet -> Aygıt yöneticisi buradan wifi driverlerini bulup direkt sağ tıklayarak kaldır.

Cihaza takacağın kablolu bir bağlantı ile windowsun update bölümünü bulup manuel olarak güncelleme başlat. Bu Wifi diriverlerini kullandığın cihaz ve donanım ayak izine göre windowsun en uygun ve stabil driveri bulmasını sağlayacak sorun eğer Driver kaynaklıysa otomatik çözülecek (tabi üretici kaynaklı yazılımsal bir hata yoksa zaten öyle bir sorun varsa şu yaptığımız tüm çaba boşa olacaktır. )

Bu cihazlarda gördüğüm en stabil wifi kartları marka olarak intel.

@Danyal Artemis admin bir tane çıkma intel card göndersin :asd:

Technopat'a baktım büyük çoğunluk eğer donanımda veya yazılımda bir problem yoksa bluetooth'un sebep olduğunu söylemiş. Dün akşamda yazmıştım denedin mi?

O şekilde bir çözüm olsa bu sefer telefon tablet gibi cihazlardan da max alacağın hız aynı olurdu. Arada dengesizlik varsa problemin kaynağının cihaz olduğuna yönlendiriyor bu bizi.

Çok uzun zamandır windows kullanmadığım için tam olarak nerede olduğunu yazamayabilirim.
Bilgisayarım ->Yönet -> Aygıt yöneticisi buradan wifi driverlerini bulup direkt sağ tıklayarak kaldır.

Cihaza takacağın kablolu bir bağlantı ile windowsun update bölümünü bulup manuel olarak güncelleme başlat. Bu Wifi diriverlerini kullandığın cihaz ve donanım ayak izine göre windowsun en uygun ve stabil driveri bulmasını sağlayacak sorun eğer Driver kaynaklıysa otomatik çözülecek (tabi üretici kaynaklı yazılımsal bir hata yoksa zaten öyle bir sorun varsa şu yaptığımız tüm çaba boşa olacaktır. )

Bu cihazlarda gördüğüm en stabil wifi kartları marka olarak intel.

@Danyal Artemis admin bir tane çıkma intel card göndersin :asd:
Üstad benimde ilk yöneldiğim kısım laptop için donanımsal bir durum olduğu idi, ancak şöyle bir detay var; daha önceki kullanım senaryosunda internet değişimi yapılmadan önce laptop ile şuan aldığı hızdan daha fazla alıyormuş, yani iki cihaz arasında bir uyumsuzluk var gibi geldi bana, çünkü laptop hız düşüşü değişimden sonra olmuş öncesinde şuan aldığı hızdan daha fazlasını alabiliyor imiş. Garip bir durum

Üstad benimde ilk yöneldiğim kısım laptop için donanımsal bir durum olduğu idi, ancak şöyle bir detay var; daha önceki kullanım senaryosunda internet değişimi yapılmadan önce laptop ile şuan aldığı hızdan daha fazla alıyormuş, yani iki cihaz arasında bir uyumsuzluk var gibi geldi bana, çünkü laptop hız düşüşü değişimden sonra olmuş öncesinde şuan aldığı hızdan daha fazlasını alabiliyor imiş. Garip bir durum
Hee bak benim beyin orayı okuyup hiç sallamamış :asd: :asd:

O zaman bir şeyler çakışıyor.

Dns değiştirip deneme yapmalı.
@Murat Ünsal l

Hee bak benim beyin orayı okuyup hiç sallamamış :asd: :asd:

O zaman bir şeyler çakışıyor.

Dns değiştirip deneme yapmalı.
@Murat Ünsal l
Murat ahbabım ile pek çok çözümü denedik, driver güncellemesi yapıldı, farklı bir ağ ile hız testi denendi, modem arayüzü değerleri normal, tüm denemeler çözüm olmadı, hız yine düşük çıkıyor, benim önerim wifi 5 destekli bır USB wireless alması bence kökten çözüm olacaktır diye düşündüm, sen ne dersin?

Geri
Üst Alt