Depreme şişlide 6 katlı 30+ yıllık binanın çatı katında maruz kaldım

Değişik bir deneyimdi

Kusadasinda yasiyordum orda 5.8 6 aralığında depremlere alışığım Ege'nin depremleri değişik oluyor sallanmadan ziyade koltuk altından sanki aşağı doğru çekiliyor boşluğa düşme hissi veriyor inanılmaz korkunç bir his

İstanbul'dayım işten dolayi bu deprem hiç korkutmadi beni tabi bulundugum konum ve binada etkiledi herkese geçmiş olsun

112. Papa ölünce 7 tepeli şehir yıkılacak diyen oe kimdi dün okudum bi yerde

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan deprem bildirimleri.

12:13 - 4.0

12:49 - 6.1

12:55 - 2.7

12:56 - 2.6

12:59 - 4.2

13:01 - 4.3

13:03 - 5.2

Yaşananlar büyük depremin bir küçük ön izlemesi sadece.

Bu şehri 20 milyon yapanlar hala her şeyi bu şehre taşıyanlar ne zaman akıllanacak bilmiyorum.

Marmara bölgesi nufusu resmi 26 milyon gayriresmi 30 milyon deprem oldugu anda telefona sarılan deprem eğitimi olmayan cahil bir halka sahibiz sonra kalkıp GSM operatorlerine salliyoruz neden ?

Japonya'da arkadaşım vardi deprem olduğunda ve deprem sonrası yaklaşık 3 dk kimse ulaşamadı 9 şiddetinde depremde sistem 2 dk tüm hatları kapattı
Sonra iletişim açıldı ve 15 dk sorunlu devam etti

Kimse Japonya'da boykot yapmadı telefona sarılıp dedikodu yapmadı insanlar
Bilinçli bi halk özellikle kimse kullanmıyor çoğu internet aramasi kullanıyor
Amerika starlinki bu gibi durumlar için kullanıyor çözüm üretiyor

Ama bizim halkımız binası sağlam mı ?
Çürük mu umrunda değil mutahit malzemeden çaldı mi umrunda değil
Ama elindeki iPhone calismadimi dünyayı ayağa kaldirir bizim insanımız cahildir kabul edelim

Telefonu kullanmayayim iki dakika şebekeyi mesgul etmiyim demezler zaten deprem olmuş iki dakika bekle o hat gerekli kurumlara lazım zaten sevdiklerin depremde yara aldıysa araman yarar değil zarar getirir

Mevcut teknoloji ile baz istasyonu kapasitesi artabilir ama yinede çözüm olmaz
Devlete ben neden 30+ yaş binada oturuyorum neden depreme hazır değiliz diyen olmaz ama telefonu kestinmi

Ulke birbirine girer sende bir starlink gönder uydu interneti uydu telefonu kullan ama yok turkcele dünya para oduyormus deprem olunca calismaliymis

Tamam paşam oldu

İlk defa telefonumun android uyarı sistemi bir depremde çalıştı biraz kestiriyordum uyarı sesine uyandığımda sallantıda devam ediyordu muhtemelen 10-15 saniye öncesinde telefonum uyarı vermiş tüm hissedenlere geçmiş olsun

Marmara bölgesi nufusu resmi 26 milyon gayriresmi 30 milyon deprem oldugu anda telefona sarılan deprem eğitimi olmayan cahil bir halka sahibiz sonra kalkıp GSM operatorlerine salliyoruz neden ?

Japonya'da arkadaşım vardi deprem olduğunda ve deprem sonrası yaklaşık 3 dk kimse ulaşamadı 9 şiddetinde depremde sistem 2 dk tüm hatları kapattı
Sonra iletişim açıldı ve 15 dk sorunlu devam etti

Kimse Japonya'da boykot yapmadı telefona sarılıp dedikodu yapmadı insanlar
Bilinçli bi halk özellikle kimse kullanmıyor çoğu internet aramasi kullanıyor
Amerika starlinki bu gibi durumlar için kullanıyor çözüm üretiyor

Ama bizim halkımız binası sağlam mı ?
Çürük mu umrunda değil mutahit malzemeden çaldı mi umrunda değil
Ama elindeki iPhone calismadimi dünyayı ayağa kaldirir bizim insanımız cahildir kabul edelim

Telefonu kullanmayayim iki dakika şebekeyi mesgul etmiyim demezler zaten deprem olmuş iki dakika bekle o hat gerekli kurumlara lazım zaten sevdiklerin depremde yara aldıysa araman yarar değil zarar getirir

Mevcut teknoloji ile baz istasyonu kapasitesi artabilir ama yinede çözüm olmaz
Devlete ben neden 30+ yaş binada oturuyorum neden depreme hazır değiliz diyen olmaz ama telefonu kestinmi

Ulke birbirine girer sende bir starlink gönder uydu interneti uydu telefonu kullan ama yok turkcele dünya para oduyormus deprem olunca calismaliymis

Tamam paşam oldu
Super panik moduyla zirve yapan bir cehalet/ben totyu kurtarayim/nasil olmaz nasil calismazlar zirveye vuruyor dedigin gibi.

Esas cehalet yollari tikama etme...herifler diyorki arabaya zorunda degilseniz binmeyin, 5 dk da tum yollar kilit. Allah korusun beteri olsa ozellikle Avrupa yakasi hic bir niktaya yardim ambulans o su bu gidemez ihtiyac aninda.

Geri
Üst Alt