Cevap: Giovani Dos Santos Ramirez Galatasaray'da!
Antudan alinti.
Hep kötü örnekleri almamiza gerek yok,birde iyi niyetli olanlari gösterim.
Bu adamin yazisini begendim,ve bence dogrulari söyleyen cikti Antudan Nihayet!
Avrupa mı lig mi konusunu bir tartışalım isterseniz.
Galatasaray´ın rakibi A.Madrid.Sağı solu belli olmaz.Muhteşem bir hücum hatları var‚ yavaş yavaş toparlanıyorlar.Galatasaray´ı elemeleri muhtemel.Hadi oldu da elediler diyelim A.Madrid´i.Sonra Everton‚ o da taş gibi bir takım.Bunları eleseler bile finale kadar gitmeleri tamamen mucize.İmkansız desek yeridir.
Peki biz?Rakip takım oyununu yalayıp yutmuş Lille.Bana kalırsa Avrupa Ligi´nin sürprizlerinden birini gerçekleştirebilir.Elememiz bana göre düşük bir ihtimal.Oldu da eledik‚ sonra kim?Liverpool.Şimdi Liverpool çalkantıda‚ sarsılıyor diyenleriniz olabilir ama Liverpool´un ölüsü herhangi bir Türk takımını elemeye yeter.Bizde muhtemelen en fazla 1 tur geçeriz.
Şimdi Avrupa kupalarındaki bu koşulları göz önüne aldığımızda lige daha fazla önem vermek yapılacak en mantıklı iştir.Lig şampiyonunun CL´ye direk katılacağını‚ lig ikincisinin birbirinden zor eleme maçları oynayacağını ve bu elemeleri geçmesinin çok zor olduğunu düşünecek olursak; hem CL´den gelecek ve fazlasıyla ihtiyacımız olan paralar‚ hem de CL prestiji nedeniyle bizim bu ligi şampiyon bitirmemiz şart.
O nedenle yok Avrupa Ligi´nde final‚ yok biz Avrupa takımıyız havalarını bırakalım.Bizim için şu anda en önemli kulvar TSL´dir.Avrupa´da başarılı olmak için kadromuzun çok daha iyi olması lazım‚ bunun yolu da lig şampiyonluğundan geçiyor.Bu da bugün için imkansız bir olay.
Galatasaray transferlerine gelirsek lig şampiyonluğu için yapılmış transferler oldukları apaçık ortada.Dos Santos´un opsiyonu bulunduğu için bu transferi yatırım olarak değerlendirsek de Jo transferi tamamıyla lig için yapılmış transferdir.Bunlara bir de en çok sıkıntı yaşadıkları bölgeye yaptıkları Neill transferini eklersek bence gayet başarılı bir transfer dönemi geçirdiler.Eksiklerini görerek‚ bu bölgelere ihtiyaçlarını karşılayacak adamlar aldılar.Bu noktada bize yakışan rakibimize çamur atmak değil‚ başarılı hamlelerini kutlamak olacaktır.
Son söz olarak da bu ligi takım olmayı başarabilen kulübün şampiyon tamamlayacağını söylemek gerekir.Galatasaray bunca transferle takım olma yolunda bizim gerimizde gibi görünüyor.Bakalım önümüzde uzun bir 2. yarı var.Hayırlısı.
Tabi ben Avrupaya inaniyorum bu senede,ancak kendi takiminida elestirebilen bir Fenerbahceliyi burdan kutlamak istiyorum!