Cevap: Giovani Dos Santos + Jo | Kadir Çetinçalı haberi
Cim-Bom’un da Dos Santos’u var
Galatasaray, Lucas Neill’den sonra ikinci bombasını patlattı. Sarı-kırmızılı yönetim Rijkaard’ın Barcelona’da A takıma aldığı 21 yaşındaki Meksikalı yıldızı Tottenham’dan kopardı. Dos Santos’a yıllık 1.7 milyon euro, kulübüne 3 milyon euro ödenecek
Lucas Neill’i renklerine katan Galatasaray transferde bombaları üst üste patlatmaya devam ediyor. Yönetim, Tottenham’lı Giovani Dos Santos ile kesin olarak anlaşma sağladı. Buna göre oyuncu için kulübüne 3 milyon euro bonservis verilecek. Futbolcuya da yıllık 1.7 milyon euro ödenecek.
RİJKAARD’DAN ÖĞRENCİSİ
Rijkaard’ın Barcelona’yı çalıştırdığı dönemde alt yapıdan A takıma çıkardığı 21’lik Dos Santos, geleceğin yıldızları arasında gösteriliyor. Yurt dışında bulunan Haldun Üstünel, oyuncunun transferi için yoğun çaba harcayıp işi bitirdi. Rijkaard genç olduğu için bu oyuncuyu önce istemezken, yönetimin çabasıyla ikna oldu.
ARDA’NIN VELİAHTI
Galatasaray Yönetimi orta sahanın sağında ve solunda oynayabilen Dos Santos’u hem gelecek vaadetmesi hem de Arda Turan’ın önümüzdeki sezon takımdan ayrılma ihtimali bulunması nedeniyle renklerine bağlayacak. Böylece Dos Santos bu sezon takıma alışacak ve Arda’nın gitmesi halinde de bu oyuncunun yerinde görev yapacak... • ALPER MERT
Linderoth&Nonda yolcu
Galatasaray Yönetimi, Dos Santos ve Jo ile kesin olarak anlaşmasına rağmen resmi açıklamayı yapmadı. Bu iki oyuncunun alınabilmesi için Teknik Direktör Rijkaard’ın gözde çıkardığı Tobias Linderoth ve Shabani Nonda’nın gönderilmesine karar verildi. Fakat oyuncularla yapılan pazarlıklar etkilenmesin diye yönetim bu transferleri şimdilik açıklamıyor. Nonda ve Linderoth ile yollar ayrıldıktan sonra resmi siteden bu transferlerle ilgili açıklama yapılacak.
Barcelona’da yetişti
Dos Santos 1989 doğumlu. Meksika Milli Takımı’nda 22 kez forma giydi. 1.74 m boyunda. 2002’de Barcelona alt yapısına geldi. 2007-08’de Barça’da 27 maç oynadı 3 gol attı. Daha sonra Tottenham’a transfer oldu ve 2013 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.
star