Çok net birşey var öncelikle, şu anda yapmakta olduğumuz transferler kesinlikle bu sene Avrupaya yönelik değil, en başından beri, yani bu teknik ekibi kurduğumuzdan beri hala anlayamadığımız sandığım bir nokta var. Rijkaard ilk geldiğinde hepimiz dedik ki, bu seneyi feda edelim, geleceğin, Aslantepenin kadrosunu kuralım, bunun için de ne kadar sabır gerekiyorsa gösterelim, şimdi soruyorum ne bu seneki Avrupa macerası önceliğimiz haline mi geldi, sırf bu seneyi kurtaralım diye geleceğin takımını kurmaktan vaz mı geçelim?
Santos, Jo gibi gelecek vadeden, genç yaşlarında isim yapmış ve şu an kelepir durumda olan oyuncularla ilgilenmeyeceğiz de kiminle ilgileneceğiz?
Ortada risk te yok, kiralıyorsun, tutmadı kullanmazsın opsiyonu, ancak yarın bu adamlar parladığında vah vah diye arkalarından ağlarız eldeki fırsatı kullanamazsak.
Çoğumuz elbetteki farkındayız, bu takımın öncelikli ihtiyacı hücuma dönük değil, ancak transferi sadece ihtiyaçlar belirlemez, hedefler, imkanlar, fırsatlar da bir o kadar önemlidir. Hangimiz sanıyoruz ki ihtiyacımız olan bölgeye çok iyi bir transfer yapma imkanımız var da bunu es geçip Santosa yöneliyoruz? Emin olun ki böyle bir oyuncu bulunur ve imkanlarımız dahilinde olursa, Haldun Abi tutup getirir kolundan, yani yabancı sayısıymış, yaptığımız transfer sayısıymış, hikaye bunlar.
Biraz da olaya bence şöyle bakmakta fayda var, bu isimler nispeten riskli, henüz kendilerini ispatlama ihtiyaçları var ve önümüzde dünya kupası, kendini gösteren bir Santosu nasıl alacağız, münkün değil şimdi olmazsa. Bunlar transferin bir yüzü, ihtiyacımız dediğimiz noktaya gelirsek, hiç şüphem yok, sezon sonunda şimdiye kadar gelen isimlerden daha öte, kendini ispatlamış, kimsenin itirazı olmayan bir adamı getireceğiz, yönetim anlayışı olarak ta Aslantepeye böyle bir giriş yapacağımıza inanıyorum, yani şu an ihtiyaç değil diye böyle adamlara burun kıvırma lüksümüz yok.