Gitsin Denilen Adamlara Bel Bağlamak

Umut Işık

Tek Yumruk
Geçen sene %90 çoğunluk Falcao(Gitti), Feghouli, Babel ve Yedlin gitsin diyordu hatta hazır yapılanma yapıyorsak bu adamları kadrodan uzaklaştırma gerekliliğini konuşmuştuk. Bu adamlar geçen sene yürümeye dahi durumları yokken herkes tarafından tepki koyulurken bu adamlardan 2 tanesi 11'de oynuyor 1 tanesi de yedeklerde halen forma bekliyor. Burada işin komik tarafı Alanyaspor maçından sonra çok ciddi tepkiler gösterildi o maçtan sonra Kayseri maçında da berbat oynadıkları halde halen forma şansı buluyorlar.

Yedlin- Hücum yapma diyorsun defans yap diyorsun onu da yapamıyor sürekli soldan hücum etmek zorunda kalıyoruz pas istatistiği çıkarsalar %85 paslarını Nelsson'a basit şekilde aktarıyordur. Sabri, Linnes şu an gelseler bu adama forma yüzü göstermezler ama adamda nasıl bir kredi varsa her mevkiye devşirme adam yapıyoruz sağ beke hiç devşirme oyuncu koymuyoruz. Koskoca Galatasaray'ın sağ beki Anadolu'da dahi oynamayacak sağ bekle oynamaya çalışıyor hücum yapmayan bek mi olur koy Luyindama'yı maç boyu savunsun gelişine ileri vursun bundan daha çok katkı verir.

Feghouli- Loko maçında bomboş pas vermeyip gol atamamış olsa şu an kulüpten yollanmış dahi olurdu maçlarda sürekli yürüyor adam gibi yaptığı tek bir iş yok Trabzonspor'la kritik maça çıkıyoruz dakika 30 da kırmızı görüyor tek iyi oynadığı sezon 18-19 sezonunun 2. yarısıdır onun hariç adam gibi katkı verdiği doğru düzgün bir sezon yok genel de iç saha topçusudur deplasmanlarda sorumluluk almaz o tarz işleri sevmiyor.

Babel- Bi ara hocanın vazgeçilmezlerindedi kazancağız kazanacağız diye diye önde olduğumuz maçları verince kenara çekildi o gün bugündür sol taraf adam gibi hücum yapıyoruz tek kalemiz orası kaldı o da Babel oynamadığından beri maden gibi işliyoruz yakın zaman da hoca bu kadar soldan hücum edilmez diyip Babel'i tekrar 11'e monte eder.

Yapılanma dedik onu dedik geçen seneden oynamasın dediğimiz 3 futbolcu halen bir şekilde forma buluyor Babel ve Feghouli yüzünden 2 şampiyonluk verdik yetmedi 3'ü de verdik bir de Feghouli ile sözleşme uzatılması konusuluyordu bi an önce umarım yaka paça bu takımdan atırlar.

o mevkilerde uygun oyuncularımız yok
Her mevkiye devşirme yapıyoruz Cicaldau 10'dan 8'e kayıyor Taylan 8'ken 6'ya kayıyor Oğulcan kanattan forvete kayıyor daha bir çok şey sayılır bunlar tutunca hoca bu konuda övülürken oraya bir tane mi devşirme adam bulamıyor. Hiçbir şey yapamıyorsan koyarsın Alpaslan'ı sağ beke önüne de Halil'i atarsın bu şekilde oynarsın.

Her mevkiye devşirme yapıyoruz Cicaldau 10'dan 8'e kayıyor Taylan 8'ken 6'ya kayıyor Oğulcan kanattan forvete kayıyor daha bir çok şey sayılır bunlar tutunca hoca bu konuda övülürken oraya bir tane mi devşirme adam bulamıyor. Hiçbir şey yapamıyorsan koyarsın Alpaslan'ı sağ beke önüne de Halil'i atarsın bu şekilde oynarsın.
cicaldau'yu 8 diye almadık mı üstat

10 numara mıymış

eğer öyleyse hata yanlış yerde oynatmak değil yanlış transfer yapmaktır

cicaldau'yu 8 diye almadık mı üstat

10 numara mıymış

eğer öyleyse hata yanlış yerde oynatmak değil yanlış transfer yapmaktır
Bence 8 numaraya en baştan beri Gedson düşünüldü o olmayınca 10 numaradan geriye çektik her geçen günde orada oynamaya devam ederse performansı düşecek orada mutlu olmadığını düşünüyorum kimi futbolcu kaleye yakın oynamayı sever bence Gedson planı olmuyorsa en azından Harroui planını devreye sokup almak lazımdı ama sonuç olarak Cicaldau 8'e kaydı ve kaleden uzaklaştığından beri performansı diplere indi. Umarım devre arası takviye gelir de 10 numaraya geri döner.

Hocanın şu yıldız takıntısını artık bırakması lazım bırakamıyorsa da görevi bıraksın iyi oynadığımız maçların hiçbirinde Feghouli ve Babel yok Lazio iç saha, Marsilya dep, Loko dep bu maçların hiçbirinde Babel ve Feghouli 11'de oynamadı çatır çatır top oynadık 7 puan aldık. Bu adamlardan halen beklentisi olması beni üzüyor yeni gelmiştir piyasa yaptırıp yollamak istersin de öyle bir durumda yok sözleşmeleri bitiyor gittiği takımdan daha fazla imza parası almaları için mi uğraşıyoruz çünkü bu adamlar gamsız yüz ifadelerinden bile umularında olmadığı anlaşılıyor.

Yedlin yerine kimi oynatacağız ki? Luyindama demişsin de Luyindama stoperden top çıkarırken bile ciddi sıkıntı yaşıyor. Sağ bekte sağ tarafı kapalıyken nasıl saçmalayacağını düşünmek bile istemiyorum. Yalnız Boey'in tam iyileşmeden Marsilya maçında oynatılması net olarak Terim'in hatası.

Katılıyorum ama bunun sorumlusu yönetim, Terim değil. Hocanın formsuzluğu konusunda hemfikirim ama Burak Elmas'ın iyi takım kuramadığı da bir gerçek.

Takım mühendisliği nedir bilmiyo

Bilmiyo derken götümden sallamıyorum belgelerle kanıtlayalım

Sene başı kurduğu geniş kadro sezon sonu geldiğinde değişmiş oluyo,yani kendini tekzip ediyo

Sene başı kurduğu ilk 11le sezon sonundaki 11 ciddi erezyona uğramış oluyo,yani hatasını gözler önüne seriyo

Maçlara başladığı kadroyu süratle ve sıklıkla değiştiriyo,yani yanlış takım çıkardığını ispatlıyo

Dediğin gibi taylan,kılınç,belhanda,morutan,oğulcan,cica,jese,eski diğer topçular,1 maçlık gedson vs sürekli oyuncuları devşiriyo,yani buda yanlışın ispatı demek

Babeli bu seneden örnek vermeye gerek yok 2 sene önce devre arası takımı yavaşlatıyo diye ilk şutladığı adamdı,iyice yavaşlamış halinden medet umuyo,cagne falçato feg arda vs liste uzarda gider

Yedlin yerine kimi oynatacağız ki? Luyindama demişsin de Luyindama stoperden top çıkarırken bile ciddi sıkıntı yaşıyor. Sağ bekte sağ tarafı kapalıyken nasıl saçmalayacağını düşünmek bile istemiyorum. Yalnız Boey'in tam iyileşmeden Marsilya maçında oynatılması net olarak Terim'in hatası.
Luyindama örneği biraz uç nokta oldu o kadar kötü demek istemiştim oynatabileceğimiz adamlar Barış Alper, Oğulcan, Taylan Antalyalı olabilir çözüm bulmak çok zor değil bu kadar yetersizlik varken çözüm üretmemek bence ciddi sıkıntı diye düşünüyorum. Yenilen ilk gol de sadece Yedlin'e bakın havadan giden topu izledikten sonra geriye dahi koşmuyor aynı hizadan başlayan futbolcu Mesut'un dibine geliyor. Bugün Fener'de Nazım sağ bekken neden Ferdiyi oynatıyorsa bizim de aynı konularda çözüm bulmamız gerekiyor.

Geçen sene şampiyonluk maçı olan Malatyaspor maçını hatırlayın hem ofsayt bozmuş hem de golü yedirmişti ikinci yarı yerine giren Şener maçın havasını nasıl değiştirmişti hatta baya sağdan hücuma katkı vermişti kötü dediğimiz Şener bile Yedlin'e oranla bu kadar fark yaratıyordu sadece hücum yapan bek bile bize yeter Nelsson o bölgeyi bir şekilde süpürürdü.

Luyindama örneği biraz uç nokta oldu o kadar kötü demek istemiştim oynatabileceğimiz adamlar Barış Alper, Oğulcan, Taylan Antalyalı olabilir çözüm bulmak çok zor değil bu kadar yetersizlik varken çözüm üretmemek bence ciddi sıkıntı diye düşünüyorum. Yenilen ilk gol de sadece Yedlin'e bakın havadan giden topu izledikten sonra geriye dahi koşmuyor aynı hizadan başlayan futbolcu Mesut'un dibine geliyor. Bugün Fener'de Nazım sağ bekken neden Ferdiyi oynatıyorsa bizim de aynı konularda çözüm bulmamız gerekiyor.

Dediğin 3 isimde de kısa vadede sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum. Oğulcan Bursa hazırlık maçında etkiliydi ama 2. lig takımıydı ve karşısındaki de yedek oyuncuymuş. Barış Alper ilerleyen yıllarda belki olabilir şu an olmaz. Taylan'a zaten devre arasına kadar orta sahada ihtiyacımız var. Şu anda Yedlin'den sonra en makul isim Alpaslan gibi geliyor bana.

Plansiz programsiz transfer yaparsan ozaman elin ayagin karisir, ya 6 numarayi son günlere birakmak zaten koca bir skandal dir. Adam gibi yerli bir kaleci olmayinca yabanci siniri yüzünden yedek kadroya normalde oturmamasi gereken adami ilk 11 alirsin. Cok mu zor acaba 5-6 ay önce yerli bir kaleciyi arayip bulmak? Neden yani alt liglerde iyi oyuncu cikmiyormu sanki Keremi Ingiltere liginden mi getirdik? Kabul edin terim transferden anlamiyor, hangi bölgeye oyuncu gerekli nasil bir tarzi olmali sorulur sonra gidilip her istenilen bölgeye bir kac oyuncu terime sunulur ve ona göre transfer yapilir ama Terimin oldu yerde böyle birsey imkansiz ve onun icinde her yil Transferde basarisiz oluyoruz, herzaman gereksiz bir kac oyuncu alinir ne icin gelmis bunlar kim aldirmis kimse bilmez. Sezon baslayincada eksiklerimiz bir bir ortaya cikar ama is isden gecti icin Ocak ayi sinyali verilir.

Dediğin 3 isimde de kısa vadede sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum. Oğulcan Bursa hazırlık maçında etkiliydi ama 2. lig takımıydı ve karşısındaki de yedek oyuncuymuş. Barış Alper ilerleyen yıllarda belki olabilir şu an olmaz. Taylan'a zaten devre arasına kadar orta sahada ihtiyacımız var. Şu anda Yedlin'den sonra en makul isim Alpaslan gibi geliyor bana.
Uzun vade olarak bakmamak lazım 1 ay sonra oraya Omar gelir Boey gelir düzenli bir rotasyonumuz olacak ama Galatasaray'ın sağ kanadı bu kadar hücum yönünden kısır kalmamalı neden gol atamıyoruz ya da kapanan takımlara karşı açamıyoruz diyoruz da rakipler bizi çözdü sürekli soldan gelmeye çalışıyoruz bugün Fener'in sol arka tarafı tamamen boşlukken sadece 1 pozisyonda yararlanabildik koşan çizgiyi kullanan geçici bir sağ bek olsa bugün skor tamamen farklı olurdu ilk yarıdan maç biterdi.

Plansiz programsiz transfer yaparsan ozaman elin ayagin karisir, ya 6 numarayi son günlere birakmak zaten koca bir skandal dir. Adam gibi yerli bir kaleci olmayinca yabanci siniri yüzünden yedek kadroya normalde oturmamasi gereken adami ilk 11 alirsin. Cok mu zor acaba 5-6 ay önce yerli bir kaleciyi arayip bulmak? Neden yani alt liglerde iyi oyuncu cikmiyormu sanki Keremi Ingiltere liginden mi getirdik? Kabul edin terim transferden anlamiyor, hangi bölgeye oyuncu gerekli nasil bir tarzi olmali sorulur sonra gidilip her istenilen bölgeye bir kac oyuncu terime sunulur ve ona göre transfer yapilir ama Terimin oldu yerde böyle birsey imkansiz ve onun icinde her yil Transferde basarisiz oluyoruz, herzaman gereksiz bir kac oyuncu alinir ne icin gelmis bunlar kim aldirmis kimse bilmez. Sezon baslayincada eksiklerimiz bir bir ortaya cikar ama is isden gecti icin Ocak ayi sinyali verilir.
Başarılı olduğumuz dönemlere bakarsak zaten 6 numara, sağ bek ve sol bek bunlar olmazsa olmaz şampiyonluklarımız da hücum oyuncularından daha çok konuşulan isimler oluyorlardı. Bence bu yönden dediğiniz gibi sınıfta kalındı. Muslera PSV maçlarında ben bu sene eskisi gibi değilim sinyalini veriyordu şu an 2 yedek kalecimiz de PTT 1'lig seviyesinde onları da oynatıp Muslera'da kesemiyoruz. Gitsin denilen adamların tecrübelerinden yararlanmaya çalışırken hiçbir şekilde katkı alamıyoruz hatta tamamen zarar veriyorlar. Çok konuşulacak konu var umarım bu yapılanma senemizde kalan sürelerde doğru bir şeyler görürüz de en azından Avrupa'da bari bir şeyler yapalım.

Uzun vade olarak bakmamak lazım 1 ay sonra oraya Omar gelir Boey gelir düzenli bir rotasyonumuz olacak ama Galatasaray'ın sağ kanadı bu kadar hücum yönünden kısır kalmamalı neden gol atamıyoruz ya da kapanan takımlara karşı açamıyoruz diyoruz da rakipler bizi çözdü sürekli soldan gelmeye çalışıyoruz bugün Fener'in sol arka tarafı tamamen boşlukken sadece 1 pozisyonda yararlanabildik koşan çizgiyi kullanan geçici bir sağ bek olsa bugün skor tamamen farklı olurdu ilk yarıdan maç biterdi.
İşte Omar ve Boey döndüğünde zaten Yedlin oynamayacak. Zaten FT de Alanya maçından sonraki toplantıda bunu söyledi. Onlar dönene kadar söylediğin isimleri oynatmanın çözüm olacağını düşünmüyorum. Demek istediğim bu.

hocayın transferde çok ii olmadığı 1 hakikat olsa da, yedlin konusunda eleştirmek pek makul olmaz. feguli ya da babel de böyle maçlarda panik yapmayacak oyuncu olması açısından gerekli olarak düşünülebilir. örn morutan bugün baya top ezdi. genel olarak ise o heriflersiz oynamayı ilke edinmek lazım

İşte Omar ve Boey döndüğünde zaten Yedlin oynamayacak. Zaten FT de Alanya maçından sonraki toplantıda bunu söyledi. Onlar dönene kadar söylediğin isimleri oynatmanın çözüm olacağını düşünmüyorum. Demek istediğim bu.
Yedlin'le daha ne kadar oynarsak bence psikolojik ve sıralama olarak daha da geriye gideceğiz Anadolu takımları senin sol tarafını 5-6 oyuncuyla kapattığı zaman tamamen maç kitlenecek kontradan veya duran toptan yersen 3 puan kaybı olacak. Sağ çizgide hücum desteği olmadığı sürece bu takım her zaman Kerem'in ayağına bakacak.

hocayın transferde çok ii olmadığı 1 hakikat olsa da, yedlin konusunda eleştirmek pek makul olmaz. feguli ya da babel de böyle maçlarda panik yapmayacak oyuncu olması açısından gerekli olarak düşünülebilir. örn morutan bugün baya top ezdi. genel olarak ise o heriflersiz oynamayı ilke edinmek lazım
Morutan merkez yerine Taylan - Berkan yapıp Cicaldau öne atsa Kerem - Diagne - Halil ileri hattı da yapılabilirdi ya da Morutan'ı sağ çizgide serbest oynatıp bir şekilde rakibin sol bekinin üstüne oynatabilirdik çok alternatif var sağ çizgiyi kullanan 1 tane oyuncumuz yok bence asıl sıkıntı oradan başlıyor mesela sağ da feghouli topu kaptırınca sağ kanat - sağ bek arası mesafe 60 metre rakip o boşlukta nefes alabiliyor. Merkez futbolcusu yerine düşünsene sağdan kimse bindirmiyor maç boyu sola oynuyorsun tek seçenek bu oluyor diğer taraf işlemediği için rakip seni kitliyor.

Geri
Üst Alt