Göksenin Köksal: "Curry olsa fark etmez"

yok ya ne ölmesi

bilinçsiz genelleme yapmayın yeter

ayrıca ülkenin her yerinde lazlarla ilgili yapılan esprilere alınmıyoruz da kimin laz olduğunu bilerek yapın bari diyoruz

bir laz olarak yüksek mühendisim sen lazların kim olduğunu bilmiyorsun bence o yüzden afkurma , derler bizim burada

göksenin köksal trabzonlu olduğundan etkin kimliğinin bizimle bir alakası bulunmamaktadır he kendisini çok severim o ayrı

biz mahlukları kökenine göre yargılamayız ama yaptığın yorumları hoş karşılamam da mümkün değildir
Çingenler > lazlar
Kürtler > lazlar

Benim nazarımda budur lazlarla çok ahbablık yaptım ayrıca genel olarak kafa bazı şeylere basmıyor lazlarda bunu kabul etmemek çok iyimserlik

Lazları övmeyin lütfen yarın öbür gün ülke karışsa ilk bunlar tekme vurur bize trabzonun tamamı laz değil max %30 filandır bunuda belirteyim

Lazları övmeyin lütfen yarın öbür gün ülke karışsa ilk bunlar tekme vurur bize trabzonun tamamı laz değil max %30 filandır bunuda belirteyim

sen bu düşüncelerinle hakkaten kafası çalışmayan bir laza denk gelmiş olsaydın çoktan gazi olmuştun çünkü o kafası çalışmıyor dediklerin şiddete meyilli olurlar

trabzonun %30u falan da laz değildir çok daha azdır bari bilgin olsa da öyle ahkam kessen

nazarının gram ehemmiyeti yok dolayısıyla yukarıda attığın mesajın da bir kıymeti yok

benim gibi dünya insanına da nasyonalistlik yaptırıyorsun şu lüzumsuz foşik postlarınla

sen bu düşüncelerinle hakkaten kafası çalışmayan bir laza denk gelmiş olsaydın çoktan gazi olmuştun çünkü o kafası çalışmıyor dediklerin şiddete meyilli olurlar

trabzonun %30u falan da laz değildir çok daha azdır bari bilgin olsa da öyle ahkam kessen

nazarının gram ehemmiyeti yok dolayısıyla yukarıda attığın mesajın da bir kıymeti yok

benim gibi dünya insanına da nasyonalistlik yaptırıyorsun şu lüzumsuz foşik postlarınla
Lazların beni böyle konuşurken bulup vurması zaten kafa basmadığına işaret kendin söylüyorsun komiksin cidden

Max %30 yazdım görmüyormusun laz dediğin şey 500 bin bile değil bu ülkede ülkenin %20 si bile laz olsa emin ol bir ton uğraşırdık bunlarla ufak azınlık olduklarından sesleri çıkmıyor

Neyse konuyu kapa sevmiyorum lazları giresunluyum ve bizim burda lazlar sevilmez trabzonda dahi birçok kişi şikayetçi bunlardan hersene adam vuran bir kabile

Egemen Bayrak

Espriden alınmıyorum diyorsun sonra lazlara laf geldi vay efendim diye feryad figan ağlıyorsun burda kardeşim burda başta hakan delikanlı türklere bir ton laf ediyor kimse bozulmuyor da sen espriyle karışık bir posta niye bu kadar bozuluyorsun lazların kafa basmadığını ilk söyleyen benim sanki sonra foşik oluyoruz

Hem suçlu hem güçlü yaw foşikliği yapan sensin burda nasyolistsen niye bozuluyorsun mağdem bariz foşiksin işte espri dahi kaldıramaz şekilde hemde yanında olsak vurmuştun şimdiye bizi heralde

Sinirden yazamıyor adam telefona/pcye ateş ediyor heralde şuan

Son düzenleme:
Hem suçlu hem güçlü yaw foşikliği yapan sensin burda nasyolistsen niye bozuluyorsun mağdem bariz foşiksin işte espri dahi kaldıramaz şekilde hemde yanında olsak vurmuştun şimdiye bizi heralde

benim "hayırdır lazlarla ilgili bir derdin mi var" postum da espri idi ama tutup lazların kafası çalışmıyor diye cevaplarsan ben de uzatırım kusura bakma

ben hayatımda elime silah almamışım bu arada kimseyi vuracağım yok ,milleti ve birbirini vuran lazları da savunduğum yok

ama tüm lazların kafası çalışmıyor dersen bu biyolojiye ve genetiğe dayanan temelleri olan bir söylem olarak anlaşılır ve ülkede yaşayan ve dediğin gibi epey bir azınlık olan toplumun mensuplarını aşağılamaya girer

ben de onlardan biri olarak cevap verme gereği duydum, yoksa nasyonalist falan değilim benim bazı türkler gibi "lazlar üstün ırktır" gibi düşüncelerim yok

he belki senin de öyle radikal bir görüşün yok espri yapıyorsun ama dediğim gibi espri tekrara girince ciddiye aldım

Son düzenleme:
Egemen Bayrak

Genelleme şöyle oluyor türk deyince aklına ne geliyor senin savaşçı mert cesur v.s ama hepsi öylemi? Hayır. ama yoğun şekilde böyle oldukları için genellemeye tabi tutuluyorlar benim 2.mesajımda bu tarz bir genelleme cümlesi ama lazların hepsi böyle değil içlerinde silah tutmayan kafa basan adamlarda var yazmammı lazım şimdi yanına lazların hepsinin değil ama genelinin böyle olduğunu sen zaten laz olarak biliyorsun

Laz derken neyi kastettiğiniz önemli şimdi önüne gelen trabzon kökenliye laz derseniz işin içinden çıkamayız. Ek olarak trabzon rum işgalinde kendilerini ve ülkeyi savunanlar laz diye yaftaladığınız trabzon yerlileridir. Aynı dönemde ermeni kökenliler babalarımız geldi diye sevinç gösterileri yapıp (içten yavşaklıkta yapmıştırlar) işgal sırasında kızlarına tecavüz edilen yine bu kesimdir.

Son olarak tarihte kürt isyanı olupta laz isyanı diye bir şey duymadığınıza göre yerinde tespit olan Kürtler > lazlara aynen katılıyorum.

Seversin sevmezsin bunun hakkında birşey yapmak kimsenin haddine değil ama iş iftira gibi yerlere girmemeli

Tuna dediklerin doğruda kimse bu dediklerini savunmadı burda araya girip konuyu çıkmaza sokmayın espriye dahi alınan foşik biriyle atışıyoruz şuan umarım yanlış anlaşılmalar düzelir gereksiz polemik çünkü

@Egemen Bayrak

Genelleme şöyle oluyor türk deyince aklına ne geliyor senin savaşçı mert cesur v.s ama hepsi öylemi? Hayır. ama yoğun şekilde böyle oldukları için genellemeye tabi tutuluyorlar benim 2.mesajımda bu tarz bir genelleme cümlesi ama lazların hepsi böyle değil içlerinde silah tutmayan kafa basan adamlarda var yazmammı lazım şimdi yanına lazların hepsinin değil ama genelinin böyle olduğunu sen zaten laz olarak biliyorsun

ben insanları birey olarak değerlendiriyorum mensubu oldukları etnik kökene göre değil

ama bunu yapıyorum diye kendi kültürümü ve kökenimi de unutacak değilim veyahut ona saldıranlara karşı susacak da , tabi fantikliğini de yapmam

ilk cümlede yazdığımdan dolayı ben insanlara genelleme yapmam bana kendi bakış açını empoze etmeye kalkma o yüzden bu konuda farklı düşündüğümüz ortada

neyse uzatmayalım sen genellemelerine devam et ne yapalım

Son düzenleme:
Bir millet diğer milletten üstündür gibi tespitleri nasıl yapıyorsunuz cidden merak ediyorum...

Elinizde millet üstünlüğü ölçücü gibi bir sistem falan mı var?

ben insanları birey olarak değerlendiriyorum mensubu oldukları etnik kökene göre değil

ama bunu yapıyorum diye kendi kültürümü ve kökenimi de unutacak değilim veyahut ona saldıranlara karşı susacak da , tabi fantikliğini de yapmam

ben o yüzden genelleme yapmam bana kendi bakış açını empoze etmeye kalkma o yüzden bu konuda farklı düşündüğümüz ortada

neyse uzatmayalım sen genellemelerine devam et ne yapalım
hayatında genelleme cümlesi kurmaman çok iyimser açıkcası
lazları savunabilirsin hakkındır ama kafa basmıyor lafının altındaki mizahı yakalayamaman ve beni foşiklikle suçlaman gülünç direk olarak sardırıya geçtin sen bastırılmış duygularını açığa vurdun kusura bakma ama foşik olan sensin aslında

hayatında genelleme cümlesi kurmaman çok iyimser açıkcası
lazları savunabilirsin hakkındır ama kafa basmıyor lafının altındaki mizahı yakalayamaman ve beni foşiklikle suçlaman gülünç direk olarak sardırıya geçtin sen bastırılmış duygularını açığa vurdun kusura bakma ama foşik olan sensin aslında

yaw he he bizden adam çıkar çünkü biz çepni türküyüz diyen benim dimi

türk deyince akla mert cesur savaşçı gelir bilmemne yazman bile senin ne olduğunu gösteriyor benim bir tane başka milllete laf ettiğim postu bul da ondan sonra bana foşik dersin

Egemen Bayrak

Benim lazları sevmemem beni ilgilendirir buna bozulup sardırıya geçen sensin hakaret savuran sensin vurulma göndermesi yapıp bilinçaltında güya tehdit eden de sensin

Geri
Üst Alt