Gomis'in Satış Bedeli Belli Oldu!

Josef, Fernandao transferlerinde başka işler var ama 6 milyon da Gomis gibi biri için az. Sorun çözülemeyecek kadar büyüktü sanırım. Ulan dursun senin ben.

yeri modeste, welbeck gibi oyuncular ile dolmadigi taktirde gecmis olsun bize.

UEFA FFP kuralları sebebiyle, bir kulübün; ''ben dışarıdan zengin adam buldum, istediği kadar parayı basıp borcu kapatır ve transfer yapar'' mantığını yok etti.

Şimdi bu saçma kural sebebiyle, çoğu kulüp alternatif illegal yöntem geliştirdi.

Futbol branşında hiç bir sportif başarısı olmayan ve yıllarca futbol branşından para kazanmayan camialar, yöntemi, zengin iş adamlarının uyduruk zengin ülkelerin futbol kulüpleriyle dostluk kurup; ''xxx oyuncu normal size 4 milyon ancak ben sana 6 milyon daha vereceğim ve sen bu oyuncuyu 10 milyona alacaksın'' tarzında bir sistem geliştirildi. Her şey legal bir hâl aldı. 4 milyon edecek adam 10 milyon ediyor, bu sayede zengin iş adamı kaynağı belirsiz parasını sisteme sokuyor, kulübüne fayda sağlıyor alan kişi zaten işine geliyor.

3 kişi faydalanıyor bu sistemde kısaca.

UEFA denen şaibeli kurum bu aptal FFP'yi kaldırmaz veya adil uygulamaz ise, futbol 30 yıl içinde izlenme oranı ilk 2 içinde olmayan bir sport aktivitesi haline gelecektir Avrupa'da.

Normalde tam benim tarzim yorum , aynilarini dusunurdum fakat Ffp devreye girdiginden beri bu bahsettigin (ve benim de mantikli buldugum) gibi islememis

Avrupadaki kuluplerin acik pozisyonlari (mali anlamda) hizla kapanmis , bunla ilgili cok veri ve grafik inceledim

Yani kisaca biz fiyatlar artti derken , kulupler daha cok borclaniyor etmeyecek adamlara paralar veriliyor diye derken , tam tersi borcluluk hizla dusmus

Tabi turkiye haric . Bizde tam tersi olmus ve bu yuzden de ffp ile ilgili cezalardan en cok turk kulupleri nasiplenmis

Yav gomis geldiğinde euro 4.5 lira olsa
4.5x2.5=11,250.000 TL
4.5x2.5=11,250.000 TL (imza parası)

22.500.000 TL olarak patlamış bize.

6x7=42.000.000 TL olarak satıldı.
Yaklaşık olarak kurdan dolayı 20.000.000 TL kârdayız.
Hain ve paragöz olması da piyasasını düşüren etmenler tabii. Yerine adı geçen isimlerden biri geldi mi esamesi okunmaz.
Türk lirasının ne kadar değer kaybettiğinden haberin yok heralde? Bilgin olmadığın konularda ekonomist gibi davranmana gerek yok!

SM-G930F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bu adam çok büyük bir ihtimalle bu sene takımı karıştıracaktı. Son zamanlarda paylaşımlarıyla trübine oynamaya başlamıştı zaten.

Kangren olan bölgeyi kesip atarsın, güzel bir operasyon oldu.

Şu FFP kurallarının da taraftar profillerini bir hayli değiştirdiği de açık. Saçma sapan karşılaştırmalar yapıp bonservis bedelleri üzerinden sidik yarıştıran bir taraftar kitlesi oluştu.

SM-A710F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

adam iki sene sonra futbolu bırakacak arablar da mal değil heralde daha fazla versin gözden çıkarılmış oyuncuya.

Gözden kaçan bir nokta daha var. Josef ile Giu ne kadar maaş alacak Gomis ne kadar maaş alacak. Gomis 7-8 alacaksa maaş için bonservisin düşük olması çok da anormal değil.

Evet ayrica hangisinin ne kadar sure sozlesmesi kaldigi da bir kriter

Hem oyuncunun ayrilma istekliligi hem de alan kulubun ayrildigi kulupten gelecekte alacagi parayi kac sene guvenip sozlesme suresine bolecegi gibi

O kadar kolay meseleler degil

Risk var , yas var , sozlesme suresi karari var , ucret var ... tonla degisken var

Bir diğer konu ise önceki yıl Fransa'da 21 gol atan adamı bize 2.5 kağıda satmışlardı ki yaşı da daha gençti o da gerizekalılıktı o zaman. 33 yaş üstü oyunculara tarihte bile çok yüksek meblağ verildiği yok.

Adamlar senin satmak istediğini biliyordu yani tok satıcı rolünü de oynayamadık.

Kısacası 10 üstü rakamlar hayaldi, yapacak bir şey yok artık yeri de dolmayacaktır.

2,5 a gelmesi de su an 6 ya gitmesi kadar ilginc

Turk piyasasi arap piyasasi gibi degil ama yine de daha yasli iken 6 milyon , gencken 2,5 milyon

Bir de bu yas atma 18-19 arasinda baska degerdedir ama 33-34 arasinda daha farklidir

Sonra ali koç ve fikoyu övünce bazilarinin oturma organi yaniyor. Adamlar oyuncu satisindan tabiri caizse bok gibi para kazaniyorlar, bizimkiler kaziklanmaktan baska bi halt yemiyorlar. Ayip be.

Sonra ali koç ve fikoyu övünce bazilarinin oturma organi yaniyor. Adamlar oyuncu satisindan tabiri caizse bok gibi para kazaniyorlar, bizimkiler kaziklanmaktan baska bi halt yemiyorlar. Ayip be.

Dostum fiko evet ama ali koc bir sey yapmadi , ya da yaptiysa bizim kadardir

Josef 12 ye gitti ama 8 e gelmisti , e gomis de 2,5 a geldi 6 ya gitti (imza parasini negatife ya da alacaklarini birakti ise pozitife yazmadan soyluyorum)

Keza gui de 10,5 a gitti ama 7 ye gelmisti

Bizde de ndiaye , bruma alindigi fiyata veya uzerine satildi

Burada onemli olan atinc ersan fabri tosic ve tabi ki cenk orneklerinde , bizim arda orneginde oldugu gibi masraf etmedigin adami yuksek paraya satmak

Dostum fiko evet ama ali koc bir sey yapmadi , ya da yaptiysa bizim kadardir

Josef 12 ye gitti ama 8 e gelmisti , e gomis de 2,5 a geldi 6 ya gitti (imza parasini negatife ya da alacaklarini birakti ise pozitife yazmadan soyluyorum)

Keza gui de 10,5 a gitti ama 7 ye gelmisti

Bizde de ndiaye , bruma alindigi fiyata veya uzerine satildi

Burada onemli olan atinc ersan fabri tosic ve tabi ki cenk orneklerinde , bizim arda orneginde oldugu gibi masraf etmedigin adami yuksek paraya satmak

O 2 oyuncunun alinan paraya bakilirsa haklisin ama adam daha ilk sezonunda 2 oyuncu icin toplam +20m avro aldi. Bunu bizim Cengizle kiyasla.

6 mio + alacaklarından vazgeçmiş diye bir haber okudum. Yani yaklaşık 9 mio'ya yakın bir bedel kazandık gibi..

Gui hadi neyse de souze 8e geleli yillar oluyor.Taksitleri coktan odenmistir dusuk kurdan..

8 e geldi 12ye gitti mevzusunu mantikli bulmuyorum.Mis gibi kilciksiz 12m kazandi adamlar

6 mio + alacaklarından vazgeçmiş diye bir haber okudum. Yani yaklaşık 9 mio'ya yakın bir bedel kazandık gibi..
Adam paragöz, bonservisten bile pay istediği söyleniyor, utanmasa kurban derilerini toplayacak, sen parasını bıraktı diyon.

Alnitak Alnilam Mintaka

Türk lirasının ne kadar değer kaybettiğinden haberin yok heralde? Bilgin olmadığın konularda ekonomist gibi davranmana gerek yok!

SM-G930F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Ula bunun ekonomistlikle ne alakası var? Yatırım tavsiyesi mi verdim ben, 2 adet keraat işlemi yaptık.
Bilgimin olmadığına nasıl vardın? Wallstreet çalışıyanı mıyız yoksa Merkez Bankası mı?

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt