Gözlüğün Burnumu Ağrıtması Hakkında

Onur Adıbelli

Büyük Kaptan
Arkadaşlar selamlar. Yaklaşık 6 aydır düzenli olarak gözlük kullanıyorum. İlk gözlüğüm plastik çerçeveli idi. Bir türlü gözlüğe alışamadığım için takmadım ve 1 sene sonra göz numaram 2.25 olunca mecburen artık takıyorum. Kaliteli ve hafif bir metal çerçeveli gözlük aldım. Papuçlarını da ayarladım. Tam oturuyorlar. Lakin şu burnumu rahatsız etmesine bir türlü alışamadım gitti. Gerçekten rahatsız ediyor. Takmasam hiçbir şey göremiyorum. Benden daha uzun süre gözlük kullananlar belki bunun bir çözümünü vs biliyordur diye danışayım dedim.

Yaklaşık 17 senedir gözlük kullanıyorum. Çerçeven kemik çerçeve ise zaten normalden ağır oluyorlar. Ek olarak inceltilmiş cam kullanmakta gözlük camının ağırlığını azaltıyor. Bunlara rağmen yine burundaki şikayet geçmiyorsa çare lens veya çizdirme gibi. Bide psikolojik olarak da ağrıyor hissi de yapıyor olabilir.

imkanin varsa lasik ameliyati yap kurtul. hayat kaliten direkt 2-3 seviye yukari cikiyor. benim gözler sadece -1,5 du ama ona ragmen inanilmaz fark var. baya kör geziyormusum ortalikta.

Yaklaşık 17 senedir gözlük kullanıyorum. Çerçeven kemik çerçeve ise zaten normalden ağır oluyorlar. Ek olarak inceltilmiş cam kullanmakta gözlük camının ağırlığını azaltıyor. Bunlara rağmen yine burundaki şikayet geçmiyorsa çare lens veya çizdirme gibi. Bide psikolojik olarak da ağrıyor hissi de yapıyor olabilir.
Yok renktaş, dediğin gibi kemik çerçeve daha ağır olduğu için bu sefer metal çerçeve aldım. Hafif bir şey. Ağırlıktan dolayı değil de şu papuç kısmı rahatsız ediyor bence, temas etmesi yani. Bir gözlükçüme de danışayım, belki daha kaliteli bir papuç takılmasını vs önerir.

Artık olmuyorsa da mecburen diğer renktaşlarımın dediği gibi lense geçeceğim.

Geri
Üst Alt