GSC Balık Kulubü

Melih Peker

Şef Gümüş Kıvrım
Evet renkdashlar balıkçılıktan anlayan , amatör balıkçılıkla uğraşan arkadaşlar ile muhabbet etmek , birbirimize tavsiyede ve fikir alışverişinde bulunmak hatta organize olabilirsek beraber ava çıkmak için bu konuyu açtım.

Ayrıca yemek olarak balık severler de katkıda bulunabilirler.

* * *

Ben istanbul'dayım.

Deniz balıkçılığında çok tecrübeli değilim , bir iki kere tekne ile avlanmışlığım var.Daha çok tatlı su ve dere balıkçılığında tecrübem var.

Elimdeki setler :

1.) Tatlı su ve göl :
Kamış : Kastking Blackhawk 210 cm 7-20 gr atarlı Medium kamış
Makine : Kastking stealth baitcasting ( sanırım bunun da atarı 20 civarı )
Misina : Kastking 0,20mm braid (ip ) ve suffix duraflex 0,25mm monofilament + sipariş verdiğim flurocarbon ve ipler mevcut
Yem : Yapay yem kullanıyorum , ağırlıklı olarak silikon ve yüzey yapay yemlerim var

2.)Deniz, Shore Jig ve Spin :
Kamış : Savage Gear MPP 274cm 90gr atarlı kamış
Makine : Okuma Azores 5500
Misina : Daiwa j braid 0,20mm
Yem : Yapay yem her türlü kaşık , mepps , 20-60 gr arası jig ve lrf için de silion wormlar var , ayrıca 2-3 tane de çaparim mevcut.

Henüz kapsamlı ava çıkmadım ama setlerim tamamlandı sayılır , tecrübe kazandıkça paylaşırım.

Siz de setlerinizi , avlak yerlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Tüp+Tava+Mısır unu+Yağ benden..... Getirin yakaladıklarınızı..

Heves edip kaliteli bi takım yapmıştım. İstavritten başka bir şey yakalayamadım. Hevesim kaçtı sonra.
Takım gardrobun üstünden her gün bana bakıyor ağlamaklı.

Nerde avlandın?

Sanırım İstanbul’da shore jig pek randımanlı değil

Tekne ile açılmak lazım

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

İstanbul'da 1 defa çıktım onda da zaten balık gelse estafurullah der geri atardım. Kuzen saçma sapan bi yere götürmüştü.

Bandırma'nın istavritleri beni iyi tanır ama :D Biraz da zarganaları. Zargana avlamak kadar zevkli az şey var şu hayatta.

Nerde avlandın?

Sanırım İstanbul’da shore jig pek randımanlı değil

Tekne ile açılmak lazım

İstanbul'da 1 defa çıktım onda da zaten balık gelse estafurullah der geri atardım. Kuzen saçma sapan bi yere götürmüştü.

Bandırma'nın istavritleri beni iyi tanır ama :D Biraz da zarganaları. Zargana avlamak kadar zevkli az şey var şu hayatta.

Bakalım ben de Şile tarafına sonda da sarosa gideceğim

Kendine yenilik arayan çok. Yeter ki oltadan evvel göze gelen balık deryası olsun..

Yada klasik oltanızı canlı olta ile değiştirmeyi düşünün..

Ben klasik adamım standartlarımı değiştiremem diyen de yeminin cazibesini artırmayı denesin derim...

Kendine yenilik arayan çok. Yeter ki oltadan evvel göze gelen balık deryası olsun..

çok yaratıcı ,acana yay kendi yapımı mı yoksa ticari olarak satılıyor mu , zıpkın gibi ip makarası var üzerinde.

okçuluğa da çok meraklıyım , alabalık havzası olsa etrafta bu işe de girişebilirdim.

images

Ege'nin kıyı şeridinde yaşıyor olsaydım kesinlikle her hafta yapacağım bir aktivite olurdu. Şu an ise İzmit Körfez'e ne oltası atayım bilemedim. Hadi attın balık da geldi diyelim de o denizden çıkan balık yenir mi o da muamma. Arada Youtube videolarında balık avı videolarına falan bakarım keyifli bir şeydir. Meraklıyımdır aslında lakin lokasyon pek uygun değil gibi.

Bu arada standart bir olta takımı kaça patlar bilen var mı? Doktor sen fiyatlara da aşinasın belli ki bir deyiver hele :)

Ege'nin kıyı şeridinde yaşıyor olsaydım kesinlikle her hafta yapacağım bir aktivite olurdu. Şu an ise İzmit Körfez'e ne oltası atayım bilemedim. Hadi attın balık da geldi diyelim de o denizden çıkan balık yenir mi o da muamma. Arada Youtube videolarında balık avı videolarına falan bakarım keyifli bir şeydir. Meraklıyımdır aslında lakin lokasyon pek uygun değil gibi.

Bu arada standart bir olta takımı kaça patlar bilen var mı? Doktor sen fiyatlara da aşinasın belli ki bir deyiver hele :)
ne amaçlı alacağına bağlı.

mesela önüne 7li 10 lu çapari takacaksaın 50-80 gr kurşun atabilen bir kamış + makine max 500 liraya iyi bir takım kurabilirsin.

misina fiyatları monoıfilaman , ip ve flurocarbon olarak değişiyor.Decathlondan idare eden bir misina 50 tlye alabilirsin.

çapari takımı zaten 5 lira birşey.

böylece iyi bir avlak bulursan istavrit avlayabilirsin.

bu takımı 200 liraya da mal edebilirsin ama biraz kısa ömürlü olur yada konforu düşük.

spin at çek yapayım hem tatlı su hem denizde avlanırım dersen yine 500 tl ye bence takım yapılabilir , burda sahte yemler kalitesine göre biraz tutabiliyor 10 liradan 100 liraya kadar değişiyor.Yada kendi organik yemini kullanırsın.

eğer surf kamış ile kıyıdan uzağa atmak istersen 4 m civarı kamış alman lazım yine bu fiyatlara takım kurabilirsin ama makine daha pahalı olursa iyi olur.daiwa ve shimanonun bu klansmandaki takımları 500 liradan 5 bin liraya kadar çıkıyor.

edit : sana tavsiyem facebook ve aktif forumlarda amatör balıkçı gruplarına girip orda fazla set satanlardan alman.
ben mesela dün bir takım aldım sıfır ayarında , kuran kişi fazlalıktan satıyor.1000 küsür liralık seti bana 500 e bıraktı.

yani 2.el az kullanılmış almak daha mantıklı , hem işi bilen adamdan iyi bir takım almış olursun.

Av ve silah mağazalarında 500 ile 5000 TL arası çeki kilosu ve iskelet malzemesine göre değişen alternatifler mevcut.

Ok un üzerine hareket edebilen boru ya da halka takılabiliyor. halkaya da misina benzeri bişey bağlanıp zıpkın gibi geri çekiliyor. İstersen yayın üzerine sarma aparatı da monte edebilirsin. Anadoludaki nehirlerde çok kullanan var, hemde dal kesmesi yay kullanıyolar Takii ki pro ok larını yanında ayrıca taşıyolar ava giderken.. Nede olsa yay kolayda dengeli ok her zaman sıkntı. En iyisi 3-4-6-8 mm lik aliminyum boruların bir ucuna uygun çapta vida pasolayıp ağzını sivriltmek gerek...

Ben 4-5 sene evvel 800 TL civarı tek makaralı 65 KG/çeki bulmuştum ama uğraşamam diye almadım..

Son düzenleme:

Balıkçılık oklarını hazırlamayı anlatıyor. Ama biraz amatör ve eski model...

Balık deryasını bulduğunda adamlar botla MÜBALAĞASIZ bir varil balık dolduruyolar

İlla da ben olta tarftarıyım diyenler için youtube da silikon minik balık yapılış teknikleri mevcut. Dışını da simli boya veya öje ile parlakça renklendiriyolar. Suyun içinde ye beni diye bağıran çok cazibeli ve tekrar takrar kullanılabilen 3-5 cm lik içi iğneli balık yemler ortaya çıkıyor..

Geri
Üst Alt