Melih Peker
Şef Gümüş Kıvrım
- 21 Ocak 2010
- 70.082
- 48.598
- 4.843
Evet renkdashlar balıkçılıktan anlayan , amatör balıkçılıkla uğraşan arkadaşlar ile muhabbet etmek , birbirimize tavsiyede ve fikir alışverişinde bulunmak hatta organize olabilirsek beraber ava çıkmak için bu konuyu açtım.
Ayrıca yemek olarak balık severler de katkıda bulunabilirler.
* * *
Ben istanbul'dayım.
Deniz balıkçılığında çok tecrübeli değilim , bir iki kere tekne ile avlanmışlığım var.Daha çok tatlı su ve dere balıkçılığında tecrübem var.
Elimdeki setler :
1.) Tatlı su ve göl :
Kamış : Kastking Blackhawk 210 cm 7-20 gr atarlı Medium kamış
Makine : Kastking stealth baitcasting ( sanırım bunun da atarı 20 civarı )
Misina : Kastking 0,20mm braid (ip ) ve suffix duraflex 0,25mm monofilament + sipariş verdiğim flurocarbon ve ipler mevcut
Yem : Yapay yem kullanıyorum , ağırlıklı olarak silikon ve yüzey yapay yemlerim var
2.)Deniz, Shore Jig ve Spin :
Kamış : Savage Gear MPP 274cm 90gr atarlı kamış
Makine : Okuma Azores 5500
Misina : Daiwa j braid 0,20mm
Yem : Yapay yem her türlü kaşık , mepps , 20-60 gr arası jig ve lrf için de silion wormlar var , ayrıca 2-3 tane de çaparim mevcut.
Henüz kapsamlı ava çıkmadım ama setlerim tamamlandı sayılır , tecrübe kazandıkça paylaşırım.
Siz de setlerinizi , avlak yerlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Ayrıca yemek olarak balık severler de katkıda bulunabilirler.
* * *
Ben istanbul'dayım.
Deniz balıkçılığında çok tecrübeli değilim , bir iki kere tekne ile avlanmışlığım var.Daha çok tatlı su ve dere balıkçılığında tecrübem var.
Elimdeki setler :
1.) Tatlı su ve göl :
Kamış : Kastking Blackhawk 210 cm 7-20 gr atarlı Medium kamış
Makine : Kastking stealth baitcasting ( sanırım bunun da atarı 20 civarı )
Misina : Kastking 0,20mm braid (ip ) ve suffix duraflex 0,25mm monofilament + sipariş verdiğim flurocarbon ve ipler mevcut
Yem : Yapay yem kullanıyorum , ağırlıklı olarak silikon ve yüzey yapay yemlerim var
2.)Deniz, Shore Jig ve Spin :
Kamış : Savage Gear MPP 274cm 90gr atarlı kamış
Makine : Okuma Azores 5500
Misina : Daiwa j braid 0,20mm
Yem : Yapay yem her türlü kaşık , mepps , 20-60 gr arası jig ve lrf için de silion wormlar var , ayrıca 2-3 tane de çaparim mevcut.
Henüz kapsamlı ava çıkmadım ama setlerim tamamlandı sayılır , tecrübe kazandıkça paylaşırım.
Siz de setlerinizi , avlak yerlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.