Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Galatasaray savunma yapmaz yaptirir mantigini deplasmanlarda rafa kaldirabiliriz
Maganda gibi saldirip geriyi bos birakinca rakiplerin de armut toplamadigini ve ebemize hallendikleri son senelerde malumdur
Kadromuz da ekseriyetle kontra oynamaya musait bir kadro oldugundan hocanin holiganligi birakip biraz daha takimi kontrollu oynatmasinin shart oldugu tarafimizca gozlenmistir

Galatasaray savunma yapmaz yaptirir mantigini deplasmanlarda rafa kaldirabiliriz
Maganda gibi saldirip geriyi bos birakinca rakiplerin de armut toplamadigini ve ebemize hallendikleri son senelerde malumdur
Kadromuz da ekseriyetle kontra oynamaya musait bir kadro oldugundan hocanin holiganligi birakip biraz daha takimi kontrollu oynatmasinin shart oldugu tarafimizca gozlenmistir
Bu mantık işletilseydi en kötü 4 puan alırdık diye düşünmekteyim... Son iki deplasmanda yani.

Kesinlikle! Oyun planı olarak hücum oyuncularımızı sahaya yıkıyoruz, rakip kapanınca savunmayı açabilecek oyuncular var mı emin olamıyoruz. Üstüne kaptırdığımız toplarla kalemizde tehlike yaşıyoruz. Bu tablo son 2 deplasman maçlarında da açıkça görüldü.

Konuyu konuşurken karşıma son maçın analiz yazısı çıktı, iyi oldu. Sebepleri detaylı açıklanmış yazıda.

Ben son iki deplasmanında çok açık oynadığımız için kaybedildiğini düşünmüyorum. Trabzonspor maçında zaten hücum oynamaya zaman kalmadan 3 oldu.

Mesele bir oyun planımız olmadığından oyuncular maç içersinde dönem dönem adeta sahada yok oluyorlar, afallıyorlar. Bu Alanya ve Kasımpaşa'ya karşı da oldu hem de iç sahada ama ilk golü biz atınca ve taraftar desteği gelince toparladık.

Savunma yapmaz yaptırır mantığı ancak fenerlilerde olabilir. Savunmada yapılır. Savunmasız haldır küldür saldırılmaz.

Ben son iki deplasmanında çok açık oynadığımız için kaybedildiğini düşünmüyorum. Trabzonspor maçında zaten hücum oynamaya zaman kalmadan 3 oldu.

Mesele bir oyun planımız olmadığından oyuncular maç içersinde dönem dönem adeta sahada yok oluyorlar, afallıyorlar. Bu Alanya ve Kasımpaşa'ya karşı da oldu hem de iç sahada ama ilk golü biz atınca ve taraftar desteği gelince toparladık.

Çok açık oynamak değil aslında mevzu

Trabzon maçına kontrollü başlamamız gerekiyordu direk maçın başında dengesiz yakalandık, eğer kontrollü başlasak takımı daha geride kurardık zaten.

Akhisar maçındaki temel problem Musleraydı zaten ilk golü de oturmuş savunmanın hatasıyla buldular lakin o maçtaki sıkıntı da topu bizim kullanmıyor oluşumuzdu.

Eleştirilse de Belhanda yokken onun kadar bile pas atabilen çıkmıyor, Feg zaten Mariano ile birlikte takımdaki en iyi pasör, ee bu adamlar yokken boş boş top çevirdik en fazla, maçın başında Garry ile bir iki pozisyona girebildik.

Şok pres yapmayı da beceremiyoruz gerçi deplasmanda.

trabzon macinda ilk golu kaleden pas yaparak cikmak istedigimiz icin yedik, 2.yi de bariz kontradan garip bir sekilde yedik, defansimiz orta sahadayken sosa topa rastgele bam diye vurdu ve pozisyon oldu. 1-0ken daha acik oynamamiz dogal ama ilk golu top bizde kalsin uzun vurmayalim heriflere vermeyelim askiyla yedik.

Gerçekleri yüzümüze fışkırtan 1 post doğru söylemek gerekirse.

Savunma yapmaz yaptirir olayi yabanci siniri varken kabul edilirdi ama suan olmaz. Kayseride kasimpasada malatyada bursada basaksehirde oynayan bazi oyuncular 3 büyüklerde rahat oynarlar. Lig icin sevindirici bir olay. Kasimpasanin hucum ikilisi diagne ve trezeguet bizde oynar mesela. Malatyadaki guilerme oynar. Kayseride mensah bursada sakho falan. Artık çöp takimlar yok. Ben gider ezer gelirim olayi hic yok.

Çok açık oynamak derken hücum bölgesinde buluşmayı seven oyuncuların fazla olduğu takım yapısıyla oynadık. Hücum oyuncularının fazla olduğu kadro demek hücumda etkili olmak demek değil ama, haklısın. Hücumda organize ataklar geliştirmeyip hücum bölgesinde oynamak isteyişimiz zaten sorun. Fazla hücum orijinli oyuncuyla oynuyoruz ama bu şekilde planlı, iradeli, güven verici oyun ortaya koyamıyoruz.

Süper Lig'de şampiyonluk oranları güncellendi.

Galatasaray: 2.20
Beşiktaş:3.00
Fenerbahçe: 5.50
Başakşehir: 6.00
Kasımpaşa: 25.00
Trabzonspor: 40.0

trabzon macinda ilk golu kaleden pas yaparak cikmak istedigimiz icin yedik, 2.yi de bariz kontradan garip bir sekilde yedik, defansimiz orta sahadayken sosa topa rastgele bam diye vurdu ve pozisyon oldu. 1-0ken daha acik oynamamiz dogal ama ilk golu top bizde kalsin uzun vurmayalim heriflere vermeyelim askiyla yedik.

Takımda dağınıklık var ama bu hücum oynamaya çalışmaktan mı emin değilim. Daha çok maç içerisinde duruma göre oyun tarzını değiştirme yetisi yok. Geçen seneki Trabzon maçında da rakip önde basarken Muslera ya da savunmadan birisi topu uzun oynamayı akıl edemedi bu sene de. Üstelik geçen sene golü daha geç yedik ama o gole kadar rakip sürekli savunmaya baskı yapıp hataya zorladı. Bu sene de aynı.

Ama diğer yandan da geçen sene BJK maçı ve bu sene Akhisar ve Trabzon maçlarında deli danalar gibi öne koştuğumuz söylenemez ama bir anda dağılıyor takım. Bu senenin geçen seneden farkı ise iç sahada da aslında aynı dağınıklık var ama henüz geri düşmedik.

Savunma yapmaz yaptirir olayi yabanci siniri varken kabul edilirdi ama suan olmaz. Kayseride kasimpasada malatyada bursada basaksehirde oynayan bazi oyuncular 3 büyüklerde rahat oynarlar. Lig icin sevindirici bir olay. Kasimpasanin hucum ikilisi diagne ve trezeguet bizde oynar mesela. Malatyadaki guilerme oynar. Kayseride mensah bursada sakho falan. Artık çöp takimlar yok. Ben gider ezer gelirim olayi hic yok.

Bunu geçen sene de yazmıştım deplasman fobisi başlığına. Artık ligde farklar çok kapandı. Biz de maddi olarak City veya Real olamadığımız için bu farkı açamıyoruz.

Lakin yine de deplasmanda bu kadar kolay dağılmak hoş değil.

that's right

Bunu geçen sene de yazmıştım deplasman fobisi başlığına. Artık ligde farklar çok kapandı. Biz de maddi olarak City veya Real olamadığımız için bu farkı açamıyoruz.

Lakin yine de deplasmanda bu kadar kolay dağılmak hoş değil.
Bence o kadar da kapanmadı fark.

Yani Akhisarla kıyaslarsak mesela bizden daha iyi oyuncuları yok hiç bir mevkide belki Yevhen ki o da yoktu zaten.

Sonuç : 3-0 mağlubiyet.

Emre Mor :''Fatih Hoca gelmeden bir sezon önce Galatasaray bana resmi teklif yaptı. Ama Galatasaray'a değil, o dönemki mevcut teknik direktör ile anlaşamayacağımı düşünerek Celta'yı tercih ettim. Pişmanım. Keşke zamanı biraz geriye döndürebilsek ama olmuyor. Kadro dışıyım şuan.''

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt