Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Altyapıyı geç ustat.Bizim altyapıdan daha bırak super ligi, bir alt lig topçusu bile çıkmıyor hemde senelerdir.İşte Ozan çıktı Arda çıktı.Onlar da bireysel diyelim.Anca scouting ve yerli gençleri yakalamak lazım.Uzgunum ama Fener altyapıda da bizim önumuze geçecek.Kurtuluş diye bir hesap var twitterda yazıyor işte tum ulkede olan genç yetenekleri toplamaya başlamışlar.Ha onlar oynatmayı beceremez o ayrı.

Bence bizim altyapıda da yetenekli gençler vardır. Yani yetenek anlamında Galatasaray'da yoksa, kimse de yoktur zaten bu ülkede. Ama işte kafaca büyük takım oyuncusu olabilecek yetkinlikte oyuncu bir elin parmaklarını geçmiyor. Bu biraz insanın içinde olan bir şey, çoklukla da insanlara öğretilen. Mehmet Güven vardı bir ara hatırlarsan. Oğlan altyapılarda 10 numara gibi oynuyor, sürekli risk alıyor, sonuç getirecek pasları filan kovalıyormuş. O zamanın altyapı hocası bunu almış, sen paslarda fazla sıkıntı yaratma diye önliberoya devşirip oğlanın yeteneğini ve özgürlüğünü elinden almış. Sonra da vasat bir kariyer işte. Bizim insanlar hala Paf ligindeki şampiyonluğa filan seviniyorlar, 2 maç izleyim diyorum sahada rakibinden gol yememek için 9 kişi kendi yarı sahasında bekleyen, top ayağına gelince de ne yapacağını bilmeyen takımlar görüyorum. Son birkaç yıl içinde hasbelkader izlediğim altyapıdaki hücumcularda Ali Yavuz dışında gram sorumluluk alanı görmedim. Zaten o yüzden o çocuk 2. ligde de olsa bir takımın direkt 11'i haline gelebiliyor 20 yaşında. Belki Kerem'de de öyle bir potansiyel vardır çünkü genç yaşına rağmen Gümüşhane'de miydi neydi, takımını sürükleyen adamdı. Gerisini açıkcası at çöpe. O, voo Mustafa Kapı dedik herif hazırlık maçlarında bile 2 metre sağına soluna al verden başka bir şey yapamadı. Bugünün Galatasaray'ında sorumluluk almaktan kaçan adam yarının Adanaspor'da şans bulur anca.

Derbide Emre Kılınç'ın titreyen ayaklarını gördükten sonra genç oyunculara daha mesafeliyim. Biz genç topçulara oyundan önce Galatasaray'da oynamanın sorumluluğunu ve kafaca oturmuşluğunu öğretmeliyiz. Türkiye Kupası maçlarında bile kendini öne çıkarmaktan aciz Atalay Babacan, Yunus Akgün gibi tipler isterse Ronaldinho kadar yetenekli olsunlar bu seviyede fark yaratamazlar. Arda daha 18 yaşındayken Avrupa'da tek kanattan oynayıp maç aldırıyordu. Ozan Kabak aynı şekilde sonu abuklukla bitmesini göze alarak riskli oynayıp takımı adına fark yaratıyordu. Kerem'i filan hiç izlemedim ama bu oyuncular antrenmanlarda sinik kafada devam edip sadece top kendine geldiklerinde oyuna katılıyorlarsa hocanın da onları ilk aşamada düşünmemesine çok şaşırmam. Bizim çapta kulübe lider tipli oyuncu lazım. Muslera gibi, Marcao gibi, Luyi gibi, Saracchi gibi, Taylan gibi. Yoksa isterseniz adınız Falcao olsun, istediğiniz yerde topla buluşmuyorsunuz diye oyundan kaçarsanız Adem Büyük'e rahmet okutturacak bir oyuna razı olursunuz.
keremi bilmiyorum ama ali yavuz özgüvenli abi arda gibi.yeteneginin farkında ve ben bu takımı sırtıma alıp hucuma tasırım diyen biri

Derbide Emre Kılınç'ın titreyen ayaklarını gördükten sonra genç oyunculara daha mesafeliyim. Biz genç topçulara oyundan önce Galatasaray'da oynamanın sorumluluğunu ve kafaca oturmuşluğunu öğretmeliyiz. Türkiye Kupası maçlarında bile kendini öne çıkarmaktan aciz Atalay Babacan, Yunus Akgün gibi tipler isterse Ronaldinho kadar yetenekli olsunlar bu seviyede fark yaratamazlar. Arda daha 18 yaşındayken Avrupa'da tek kanattan oynayıp maç aldırıyordu. Ozan Kabak aynı şekilde sonu abuklukla bitmesini göze alarak riskli oynayıp takımı adına fark yaratıyordu. Kerem'i filan hiç izlemedim ama bu oyuncular antrenmanlarda sinik kafada devam edip sadece top kendine geldiklerinde oyuna katılıyorlarsa hocanın da onları ilk aşamada düşünmemesine çok şaşırmam. Bizim çapta kulübe lider tipli oyuncu lazım. Muslera gibi, Marcao gibi, Luyi gibi, Saracchi gibi, Taylan gibi. Yoksa isterseniz adınız Falcao olsun, istediğiniz yerde topla buluşmuyorsunuz diye oyundan kaçarsanız Adem Büyük'e rahmet okutturacak bir oyuna razı olursunuz.
Arda çok farklıydı ya Manisa performansını geçiyorum 60'da oyuna girdiği Ankaraspor deplasmanından başlamak üzere oynadığı ilk dakikadan itibaren takımın, çoğu zaman da sahanın en iyi topçusu olduğu belli oluyordu. Bir de o dönem tanımıyorlardı çalım stilini her maç 3-4 kişinin arasından çıkardı ey gidi. Liverpool falan da dinlemiyordu.

Eskiden alt yapı oyuncularını baya yakından takip ederdim ama şu ankiler hakkında net bir fikrim yok, o kadar bilmiyorum. Çok yüksek potansiyelli olmasalar dahi insan şu Babel'den bile vasat olamazlar diye düşünüyor. Özellikle Ali Yavuz'un şu ana kadar süre bulamaması üzücü. Hani süper top oynasak zaten kimse talep etmez böyle bir şey ama bu şartlarda görmek istiyorum ben.

rodop piyasaya çıkmış

falcao ya da diagne yerine burak olsa şimdi 12 puandaydık

Arda çok farklıydı ya Manisa performansını geçiyorum 60'da oyuna girdiği Ankaraspor deplasmanından başlamak üzere oynadığı ilk dakikadan itibaren takımın, çoğu zaman da sahanın en iyi topçusu olduğu belli oluyordu. Bir de o dönem tanımıyorlardı çalım stilini her maç 3-4 kişinin arasından çıkardı ey gidi. Liverpool falan da dinlemiyordu.

Eskiden alt yapı oyuncularını baya yakından takip ederdim ama şu ankiler hakkında net bir fikrim yok, o kadar bilmiyorum. Çok yüksek potansiyelli olmasalar dahi insan şu Babel'den bile vasat olamazlar diye düşünüyor. Özellikle Ali Yavuz'un şu ana kadar süre bulamaması üzücü. Hani süper top oynasak zaten kimse talep etmez böyle bir şey ama bu şartlarda görmek istiyorum ben.

Potansiyel anlamında sıkıntı yok abi. Yunus Akgün mesela sorumluluk alan bir tip olsa hangi özelliğiyle Feghouli'den daha kötü görünecek sahada? Akhisar mıydı neydi Süper Kupa maçında girdi soluna çekip 30'dan yapıştırd mesela. Ama işte Feghouli keli top ayağına her geldiğinde fark yaratacak bir iş yapmaya çalıştığı için sahada. İş ahlakından nasibini almamış, eski yeteneğini ve keskinliğini muhafaza etmeye gram çaba harcamamış olsa da hala o farkı yaratacak zihniyette takımdaki 2-3 adamdan biri olduğu için hoca da 10'da 1 sonuç veren bu girişiminlere tamah etmek durumunda kalıyor ne yazık ki. Dediğin gibi Arda 20 yaşından gün alırken Anfield Road'da Liverpool'un sağbekini sırtına alıp Karan'ın kafaya ortalar atıyordu.

Bence de yetenek anlamında Babel'den, Feghouli'den en azından şu aşamada çok geride değillerdir ama Feghouli'nin her maç denediği, %90 sonuç da alamadığı 5-6 iş bitiren hareketi yapmaya, Babel'in Kasımpaşa maçındaki gibi savunmacıyı sağa yatırıp düşük yüzdeli bir şutu zorlamaya ne kadar gönülüler acaba? Sahaya çıkıp abilerim oynasın da ben kötü gözükmeyeyim diye beklerlerse isterlerse Ronaldo olsunlar yine bu keşmekeşin içinde kalite ve karakterle sıyrılamazlar. 33 yaşında, kıçını kaldırmaktan aciz Arda, her şeyiyle bozmaya çıkan bir Fenerbahçe'ye karşı takımın en iştahlı ve sonuca dönük oyuncusu olup çıkıyorsa sadece futbolda değil, sporun genelinde karakterin işlenmiş ya da işlenmemiş yetenekleri göstermede ne denli önemli bir nokta olduğunu anlaşılabiliyor.

Muslera
Omar Luyindama Marcao Saracchi
Taylan Etebo
Sekidika EmreA EmreK
Ali

Kurtuluş bu takım.​
tam da düşündüğüm kadro brova kanatları da Kerem Aktürkoğlu ve Oğulcan Çağlayan yedeklemeli Feghouli, Babel, Belhanda, Arda, Falcao ve Diagne kızağa çekilmeli biraz burunları sürtünsün

1602163017709.webp

Her sene ayni hikaye...

Hiçte hikaye değil , yanlış mühendislik yapıldı geçen sene yoksa 3 sene üst üste bizdeydi.. Teoride tutmuş oluyordu.

Kendi kendimize ilk yarıda ki sonuçlar ve pandemi döneminde verdik.

Şimdi koz sahibi başakşehir onlar da çok verimli kullanamadı gibi bu durumu.

Yoksa çok rahat seri yaparsın bu ligde.

Bu nöbeti tutmanın yönetim değişene kadar bir anlamı yok. Yani Babel, belhanda, feghouli falan gidene kadar ve genç, gelişime açık heyecan veren transferler gelene kadar hiçbir anlamı yok. Leş futbolumuzun berbat oyunumuzun nöbetini tutarız anca.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt