GSC Futbol Nöbeti | Hedef #23

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Madem beyin fırtınası yaptık, bir başka seçenek:

Abdülkerim defansif bek, Emin/Metehan ve Nelsson tandem. Boey zaten sağ kanadı otoban gibi kullanıyor. Üçlü varyasyonu gibi bir şey olur. Torreira ve Midtsjö'nün varlığı da rakip sahada +1 kişi oynatır. Sol kanada Rashica'yı atabilirsin mesela.

Son transfer nöbetine attığım son mesaj. (y)

Ekli dosyayı görüntüle 179698

Halil Dervişoğlu, Ali Akman, Umut Bozok, Kaan Ayhan (ucuza).

1-2 alternatife daha taktik esneklik açısından ihtiyacımız vardı.
Umut Bozok çok istemiştim tam santrafor gol mü istiyorsun atıyor vuruş kalitesi düzgün bu kadar topu getirdiğimiz ortamda Gomis yerine bugün 11'de olsa maç 0-3 filan biterdi. Diğerleri çok önemli değil ama Umut önemliydi.

yasin öztekin o formayı aldı,hamza hoca da vermekten cekinmedi.kerem ve yunus formayı almamak için mücadele ediyo.barıs alper bu ikisinden daha çok hakediyo formayı

En azından kale ya da sol bekte bir tane yerli kullanmamız lazım yoksa kerem ve yunus ile daha çok 1 puan da iyidir deriz.

Ayrıca herkes bi yerlerden fedakarlık yaparak oynatıyor yerli oyuncuları..Bjk salih necip ve ersin i fb emre mor u ts eren elmalı yı başak volkan babacan ı çok beğendikleri için oynatmıyorlar.Yabancı sınırı olmasa bu oyunculardan hiçbiri oynamaz.Herkes bi yerlerden kısıyor bu sorunu aşmak için genelde de kale ve savunma oluyor.

Biz de muslera ya da sol bekte bunu mecburuz yapmaya..

Abdülkerim defansif bek, Emin/Metehan ve Nelsson tandem. Boey zaten sağ kanadı otoban gibi kullanıyor. Üçlü varyasyonu gibi bir şey olur. Torreira ve Midtsjö'nün varlığı da rakip sahada +1 kişi oynatır. Sol kanada Rashica'yı atabilirsin mesela.
Muslera
Emin - Nelsson - Abdülkerim
Boey - Midtsjö - Torreira - Oliveira - Barış
Mata
Icardi​

emin formsuz ve riskli oynuyo,sorun orda.kadir subasıyi inşallah kesfeder okan buruk.15 yasındaki berki gördük.kadir bu ülkenin en iyi solbeki.çok yetenekli ve genc cocukları kaliteli oyuncularla oynatırsan kazanırsın

Zaten yazdik bunlari renkdasim :) Ama iste bu durumda da Abdul'un yeri degisiyor. Ofans katkisi muamma olacak defansta da agirligi dezavantaj olusturabilir.

Bence de tek alternatif yerli solbek.
Emre'yi sakatlanmadan once begenirdim fakat neredeyse 2 sene izlemedim.
Kazimcan'i bilmiyorum
Berkan solbek?
Veya Abdulkadir solbek, ve cocugun ismini unuttum ama Nelson + yerli solbek

Bizim sorunumuz bence Kerem ve Yunus'un merkeze kayan kısmıyla bu ikisi çizgiye oynadığı zaman etkili oluyoruz bunlara basit oynatmayı öğretim 1'e 1 çizgiyi zorlamaları gerekiyor. Biri çizgiye inecekse diğeri de arka direkte boşluk arayacak başka türlü bu 2'li olamaz.

bu cocuk solbekte kurtulusumuz

illa 16-17 yasında emre belezoglu gibi ortasaha mı sart?solbek neden oynamasın 16-17 yasında.

dene kardeşim ya en azından denedim olmadı beceremedim dersin. bura gs camiası, cesur olmazsan boğarlar adamı.

barışı forvete koy dene, okanı kaleye çek dene, berkandan sol bek çıkar, en kötü kazımı koy. mertensi santrafor yap, arkasına yunusu koy.

birşeyler yap işte. bu kanatlarla gol atamıyoruz. kör müsün??? sırf o niye oynamadı felan demesinler diye suya sabuna dokunmazsan puan kaybında x neden oynamadı diyenlerin hepsi bu sefer neden oynadı diyecek.

eşşek bile aynı çukura iki kere düşmüyor. bu maçla birlikte 2. kez düştün.

Biraz önce aynı şeyi düşündüm. Geçtiğimiz sezon Marsilya buna yakın bir düzende oynuyordu.

lineup (11).webp

Tabi bunlar acil durum planı. Kerem ve Yunus çeki düzen vermeli kendisine.

barışı forvete koy dene, okanı kaleye çek dene, berkandan sol bek çıkar, en kötü kazımı koy. mertensi santrafor yap, arkasına yunusu koy.

birşeyler yap işte. bu kanatlarla gol atamıyoruz. kör müsün??? sırf o niye oynamadı felan demesinler diye suya sabuna dokunmazsan puan kaybında x neden oynamadı diyenlerin hepsi bu sefer neden oynadı diyecek.

eşşek bile aynı çukura iki kere düşmüyor. bu maçla birlikte 2. kez düştün.
yunusu 10 numaraya cekmek de bi alternatif bak.cocuk merkezden delmeyi seviyo

Bence kötü futbol oynamıyoruz sadece uyum sorunu yaşıyoruz bunu Kerem ve Yunus aşamadı. Kasımpaşa maçında atılan gollerde 1. golde Yunus çizgiye indi çevirdi gol oldu. 2. gol de Oliveira çizgiye doğru pası attı karşı karşıya kaldı golü attı. Antep maçı Yunus içeri çizgiye indi çevirdi Gomis golü attı. 2. gol de Boey çizgiden geldi Yunus'a verdi gol oldu. Konyaspor maçı 1. gol Boey çizgiye indi çevirdi Oliveira golü attı. 2. gol Dubois çizgiye indi çevirdi gol oldu.

Bence sorun tam olarak burada başlıyor hoca bence çizginin fazlasıyla kullanılmasını istiyor ama maç esnasında Kerem ve Yunus merkeze gelip 30'a yakın top kaybı yapıyorlar çizgiye oynadıklarında yapacakları top kaybı en fazla taç olur ya da rakip geriye dönmek zorunda kalır. Bugün tam tempoyu arttırdık Oliveira merkezde 3 top kaybı yaptı bizim ne yapıp ne edip merkez de top kaybı sayısını çok azaltmamız lazım.

4-3-3'e de dönebiliriz Kerem ve Yunus'u direk çizgi de oynatabiliriz. İkisi de kötü futbolcu değil ama yanlış tercih ve bencil oynuyorlar basit oynasalar verkaç yapsalar sahte koşu gösterseler çok daha farklı bir seviyede takım izleyeceğiz ama yapmıyorlar basite kaçıyorlar.

Bizim sorunumuz bence Kerem ve Yunus'un merkeze kayan kısmıyla bu ikisi çizgiye oynadığı zaman etkili oluyoruz bunlara basit oynatmayı öğretim 1'e 1 çizgiyi zorlamaları gerekiyor. Biri çizgiye inecekse diğeri de arka direkte boşluk arayacak başka türlü bu 2'li olamaz.
bu ikisi sorunun yuzde 60ı zaten umut.yoksa okana laf edilmez

Yabancıyı kaleden kesemeyiz Muslera iyi durumda. Nelsson'u kesemeyiz çok iyi. Boey'i kesemeyiz muazzam. Merkez bence Torreira Midtsjö Oliveira/Mata olmalı. Forvetlerimiz yabancı. O zaman tek seçenek kalıyor o da sol bek. Kazımcan yetersizse Emre Taşdemir rezerv lig maçlarında oynuyordu. Risk alacaksak oradan alalım derim. Kerem, Yunus ve Barış Alper de birbiriyle rekabet etsin. Başka türlü kuramıyorum kadroyu. Midtsjö yerine Berkan olabilir ama Midtsjö çok rahatlatıyor orta sahayı.
Aklin yolu birde hocamızın ellerini çözmemiz lazım. Elleri bağlı napsin

bu ikisi sorunun yuzde 60ı zaten umut.yoksa okana laf edilmez
Ben Okan hocanın bunu gördüğünü düşünüyorum ilk 8 maçta Yunus ve Kerem'in merkeze kaydığı hiçbir atakta sonuçlandıramadık hoca ısrarla söylüyordur muhtemelen de kesik yiyecekler kadro da değişim olacak bugün oradan Kerem son dakika Seferovic'e attı ki gol olabilirdi onun hariç orayı kullanmadık. Boey'in Mertens'e çevirdiği de buna dahil edebiliriz.

ali turapı solbeke mi koysak acaba?cocuk soldan da topla gidiyo,sagdan da gidiyo.onun için farketmez.her türlü hücum yapar ali

aslında hiçbi sorun yok yerli konusunda.yunus ve keremden kurtulmak istiyor,berkandan şüphen varsa

--------------------muslera----------------

boey---------nelson---abdulkerim-----emre taşdemir

rashica---------baran/hamza)------torreira----yusuf demir

-----------------------oliveira---------------------

----------------------mertens---------------------

icardi hazır olana kadar mertens forvet oynar.mata fiziken hazır olan kadar sonradan oyuna girer.kerem ve yunus sonradan girince kıcını yırtar.

böyle olur kadro.gider baran veya hamza konusunda bi risk alırsın.baran,torriera ile rahatlar.daha rahat pas yapar,oliveira ile uyum saglar.ya da hamzayı koyarsın,torreira işin savunma kısmını çözerken,hamza öne top tasır.sana midsönün yaptıgı driplinglerin bikaç katını yapar maç boyunca,özgüven kazandıkca....gaza geldikçe ucar hamza.sadece risk alacaksın biraz,sorun çözmek istiyosan.baktın olmuyor denemezsin bi daha.sonradan oyuna girerler,maç rahatladıgında
.
Dünya Kupası arasına kadar bjk ve başak'la da oynayacağız. Bence Torreira ve Midtsjö sabit olmalı. Orta sahada kuracakları üstünlük diğer bölgelerde kim oynarsa oynasın müthiş bir rahatlık sağlar. Önlerinde de Oliveira veya Mata gibi bir pasör olursa rakibi domine edersin. Kanatlar ne kadar top kaybederse kaybetsin dönenleri sürekli topladılar mesela ADS karşısında. Ne zaman ki bu ikili bozuldu rakibi oyuna ortak ettik.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt