GSC Futbol Nöbeti | Hedef #23

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
En önemli sorunumuz duran top değil bitiricilik ama yine de kendileri bilir tabiki.
Takımda 15 senedir üst düzey futbol oynayan duran top ustası isimler var.

Hayır misal kornerde ne öğretebilir bunu öğrenmek istiyorum.
Şu adamlara ne öğretebilirsin.
Korneri oliviera kullandı diyelim takımda tecrübesiz satabileceğin adamlar şunlar.
Yunus, kerem, nelsson, boey geri kalanlar bölgesinde üst düzey oynamış olan oyuncular. Nelsson da danimarka altyapısında eğitim almış bir oyuncu.
Ha elbette sığ düşünceyle kornerde şunu yapsın bunu yapsın diye öğretmeyecek farkındalık geliştirecek hangi bölgelerde ne yapılması gerektiğini söyleyecek ancak bu bana kalsa net ikinci planda olan bir durum.
Konya'da duran top antrenörü mü vardı da Abdül o kadar gol attı.

Bence en aciliyetimiz futbolcuların baskı anında ne yapacağının yada yaptığının ölçümlendirilmesi ve işin içine sinir bilimini de kayıp bu konuda ön beyinde bir miktar eğitme ve karar mekanizması geliştirici eylemler yapılmasını öğretmek olmalı. Ha bu değildir ki oturtalım test çözdürüp eğitelim.
Bugün haaland dediğin herifi maç içinde izlesen bu ne lan yürüyor dersin ama herif topla temas ettiği anda çalışmalarını direkt olarak uyguladığını hissettiriyor.
Bize bakınca takım bitiricilik olarak çalışma yapmadığı fikri oluşuyor. Kimi zaman çok amatörce ataklar yapıp duruyoruz. Geçen sene de aynı durum vardı morutanı ezdik cicaldauyu gömdük, halile sövdük ofans hattında 1 kişi hariç herkes değişti şimdi de tüm sorumlu o değişmeyen ve atak olarak o bölge yerine diğer bölgeyi kullanmamıza rağmen geçen seneki tek değişmeyen adamı suçlu ilan ediyoruz. Geçen sene en azından bireysel de olsa oyuncular bir farkındalık yaratıyor antrenmanda gösterdiğini maçta da uyguladığını görüyorduk bu sene maç boyunca ceza sahasına 30 kere girip takdir diyoruz.

Dediğim gibi planlama hatası var bence net olarak ilk ceza sahası içinde ne yapmamız gerektiğiyle ilgili bir ekip gelmeliydi. Duran top konusu belki 2-3 maça etki eder ancak diğer konu sezona etki eder. Onları yapsak zaten duran topu kimse sallamaz bile.

Dünya kupasına kadar 3 anterenor daha katılacakmis. Pozisyon uzmanı antrenörler diyorlar. Hayırlısı olsun

Doğru yoldayız hadi bakalım.Okan hocanın en çok gelişime açık olmasını ve özeleştiri yapabiliyo olmasını beğeniyorum oyuncu yönetiminde de sıkıntı yaşamazsa uzun vaadede büyük işler yapacaktır.

Screenshot_20221010_151928.jpg

Galatasaray'sızlıktan çıldırdım.

hqdefault.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt