- 4 Ağustos 2009
- 90.403
- 71.409
- 5.188
20de ekran basinda olacağız.biraz da futbol konuşalım
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
20de ekran basinda olacağız.biraz da futbol konuşalım
biraz da futbol konuşalım

Sizce bugun maci Kazimcan yüzünden mi kaybettik ?Kazımcan oynasın canım, 2-3 maç daha kaybedersek o zaman oturur düşünürüz...
Kazım ın Kayseri oyuncularını tutamadığını söylüyorum. Bir bek oyuncusunun pozisyon alması, rakibi karşılaması defansif özellikleri çok iyi olmalı hele ki Galatasaray seviyesinde tartışmasız olmalıkazimi maglubiyetin sorumlusu tuttuğunu anladim burdan, dogru mudur?
Fener 10 senedir şampiyon olamıyor önümüzde güzel örnek varken bence taraftar profili olarak aynı yolda ilerlemeye çalışıyoruz sabretmiyoruz her defasında ihale hocalara kalıyor istikrar sağlayamıyoruz her sene oyuncular değişiyor adapte olmasına fırsat vermeden tekrar değiştiriyoruz hiçbir türlü istikrar yok en ufak olumsuzlukta daha da yakıp yıkıyoruz. Adamlar her sene hoca değiştiriyor her transfer dönemi 15 tane adam alıyorlar sonuç olarak senelerdir şampiyon olamıyorlar bizde bu yola doğru girmeye başladık 2019/20 sezonundan itibaren hep sil baştan kadrolar yapıyoruz.
Bunca senedir onlarla bizi ayıran en önemli özellik bizim camianın daha sabırlı en azından hocalarına karşı sene sonuna kadar sabırlı olmasıydı ve son düzlükte meyvesini almamızdı şimdi tamamen yıkıcı eleştirilere varan eleştiriler yapıyoruz yapıcı eleştiriler olabilir mesela bugün için değişikliler, saha içi, organizasyon, maç kadrosu, oyuncular hepsi rezaletti.
9 maçın 6'sı iç sahada olsa 20 gol atsak bugün çok övülmesi de yanlış olacaktı sonuçta futbol uzun maraton kötü olduğumuz durumlardan ders çıkarıp önümüze bakmalıyız gelişerek devam etmeliyiz ne çok övmeli ne de çok indirmeliyiz. Bugün bu sezonun en kötü futbolunu oynadık skor olarak da belki 4-5 olabilirdi ama önümüzdeki maçlarda 4'de 4 de yapabiliriz bunu kimse bilemez bu sefer de hocayı yukarılara çekmemek lazım.
Mancini döneminde iç sahada gelene gidene 4-5-6 atıyorduk her hafta beklentiye giriyorduk ve deplasman da ya beraberlikle biten ya da yenildiğimiz bir maç oluyordu. Kadıköy deplasmanını hatırlıyorum adam gibi 1 tane pozisyonumuz yoktu. Aynı şey Tudor'da da geçerliydi muhteşem gidiyor diyorduk içeride fenere karşı pozisyona giremedik Trabzon, Başakşehir deplasmanlarını söylememe bile gerek yok beşiktaş deplasmanında 3-0 bitmesi mucizeydi. O yüzden 1 maçla göklere çıkarıp 2 maçla indirmeye gerek yok önce uzun vadede istikrar sağlansın gerisi bir şekilde olur ama istikrar yerine kaosu seçersek kulübün sonu diğer rakiplere benzeyecek. Mancini belki 1 sene daha kalsa daha farklı olacak ya da Tudor da kalsa farklı olacaktı ama artık düzeni kırıp sabretmeliyiz bir şeyler istiyorsak istikrar istiyorsak sabretmek gerekiyor. Okan hocada öyle defansif oynatan bir hoca değil istikrar sağlarsak herkes keyif alır.Taraftar olarak muazzam bir sabırsızlık var.
Üç sene az buz değil tabii. Ama o dönem gayet sabırlı olan kesim de vardı. Ben bunun faturasının yalnız Okan'a kesilmesini doğru bulmuyorum. Bu hikayenin hiçbir yerinde o yok çünkü. Bizler bu döngünün içindeyiz adam daha yeni girdi. Hataları yok mu var ama işte kredisi yok, ondan bu asıp kesmeler. Zaten başaramazsa ben kendisinin bu işi zorlayacağını ve bizi zor durumda bırakacağını düşünmüyorum. Biz bir risk aldık evet ama Okan da aldı. Üç sene şampiyon olmamış, bir sene önce kümeye düşmekten son anda kurtulan ve efsane TDsinin de kovulduğu yani taraftarın yangınının büyük olduğu bir dönemde evet dedi bize. Bu cesareti bile aslında bir şeyleri başarmak istediğinin kanıtı. Zor şartlarda meydan okuduğunu düşünüyorum. Üstelik rakiplerinden biri de sekiz yıldır şampiyonluk yaşamamış bir ekip...TSnin bile hasretine son verdiği yerde bir sürü dümenin döneceği de belliyken. O yüzden diyorum kolay harcamayalım amaç zaten harcatmak. Onlar Bello da bunu yaptı. Şimdi ilerisi için pusudalar. Başak ile işler tabii büyük takımdaki gibi değil. Taraftar yok, dolayısıyla baskısı da yok, destekli kasası var. Arka bahçesi güçlü...Orada başardıkları şeyi burada şak diye yakalamaları mümkün değil. Tüm bunlara rağmen gelmiş birine de kapı orada demeye dilim varmıyor, henüz...
Bir şansı hak ediyor ondan kendi adıma.
Umarım başarır ve bizi zırt pırt değişen döngüden kurtarır.
Okan hocanın da oynatmak istediği futbol bu değil. Vücut dili, değişiklikleri, denemeleri zaten bunu yansıtan cinsten. Aslında çok oynuyor diye kızdığımız şey onun doğru futbolu yakalamak adına verdiği savaş. Tek hatası o da birden her şey olsun, bitsinci gibi davranıyor. Diğer söylediklerine de harfiyen katılıyorum. Juve'yi sepetlemiş adamı başarısız diye yedik. O adam gitti İtalya ile kupa aldı bir de. Tudor da öyleydi, derbilerde cakılınca dedik olmaz. Rijkaard keza neredeyse ikinci UEFA geliyordu, Bülo konacaktı bir deMancini döneminde iç sahada gelene gidene 4-5-6 atıyorduk her hafta beklentiye giriyorduk ve deplasman da ya beraberlikle biten ya da yenildiğimiz bir maç oluyordu. Kadıköy deplasmanını hatırlıyorum adam gibi 1 tane pozisyonumuz yoktu. Aynı şey Tudor'da da geçerliydi muhteşem gidiyor diyorduk içeride fenere karşı pozisyona giremedik Trabzon, Başakşehir deplasmanlarını söylememe bile gerek yok beşiktaş deplasmanında 3-0 bitmesi mucizeydi. O yüzden 1 maçla göklere çıkarıp 2 maçla indirmeye gerek yok önce uzun vadede istikrar sağlansın gerisi bir şekilde olur ama istikrar yerine kaosu seçersek kulübün sonu diğer rakiplere benzeyecek. Mancini belki 1 sene daha kalsa daha farklı olacak ya da Tudor da kalsa farklı olacaktı ama artık düzeni kırıp sabretmeliyiz bir şeyler istiyorsak istikrar istiyorsak sabretmek gerekiyor. Okan hocada öyle defansif oynatan bir hoca değil istikrar sağlarsak herkes keyif alır.
Maci tekrar izleyip Kazimcan'i daha dikkatli takip edicem ama bence Kayseri'nin tehlikeli ataklarının sebebi kolay top kaybedip orta sahayı kolay gecmelerine fırsat vermemizdi.Kazım ın Kayseri oyuncularını tutamadığını söylüyorum. Bir bek oyuncusunun pozisyon alması, rakibi karşılaması defansif özellikleri çok iyi olmalı hele ki Galatasaray seviyesinde tartışmasız olmalı
Ben Kazımcan ın pozisyon almasını, defansif katkısını geçtim adamın sol bek olduğundan bile emin değilim. Kazımcan ı çok beğeniysek ön tarafta oynasın sol bek olarak çok başarılı olacağına inanmıyorum. Kazımcan oynasın denilmesinin tek sebebi Yunus veya Kerem den biri oynamasın diye bunu anlayabiliyorum ama Kerem yerine Kazım oynayınca bişeyler kazanmıyoruz
Bizim takım bu maça kadar iyi puan toplayıp geldiyse yaptığımız iyi savunma ve kalemizde az gol gördüğümüz içindi, tutup Kazımcan oynasın diye bundan vazgeçmeye niyetim yok. Bir daha sakin kafayla Kayseri sağ kanadından hücum ederken Kazımcan ı dikkatli izlemeni tavsiye ederim. Özellikle merkezden hücum edip sağ kanada çevirdikleri topların hepsinde yanlış yerde kalan bir Kazımcan dan bahsediyoruz
Onur un da önündeki Ramazan ın da bu kadar iyi maç çıkarmasında doğrudan Okan Buruk un yaptığı Kazımcan & Mertens sol kanadının etkili olduğuna inanıyorum @Stefan Ergun @Can Karabacak