GSC Futbol Nöbeti | Hedef #24

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
okan buruk'tan yeni karar ;

* kaan ve demirbay'ın katkı verememesi nedeniyle oliveira bundan sonra 11’deki yerini alacak.

* orta alanda torreira-oliveira ikilisine dönecek.

* buruk, sergio'ya yer açabilmek için de abdülkerim'i sol bekte oynatacak.

[milliyet]
Kaan efsane top oynadı 6 numarada, milliyetteki hırbo maçları izlemiyor herhalde

Bu tespiti ben de yapmıştım. Favori dizilişlerinin 4-2-3-1 ve 4-3-3 olduğunu söylemesine rağmen neredeyse hiç denemedi. Ancak bir ihtimal orta saha oyuncularının yetersizliğinden mi diye de düşünüyorum. Ndombele transferi öncesinde 8-10 oynayabilecek bir oyuncu düşündüğünü söylemişti, transferine onay verdiğine göre, beklediği performansı gösterse Ndombele ile 4-3-3 düşünüyordu belki de...

ligde yerli sınırından kerem'i kesemeyeceği için her türlü 4-2-3-1 devam edecekti zaten. dombele topçu çıksa belki avrupa'da denerdi ama demirbay'in eforsuzluğu ve dombele'nin patlaklığından sonra o da taca çıktı.

4-4-2 gibi oynadığımız için Kerem'in yeni mevkisi geçirdiğimiz başarılı süreçte önemli bir pay sahibi her ne kadar çok gol kaçırsa bile çok kritik bir rolü var.

Rakibin 1 stoper ve kalecisine direk Kerem sürekli pres yapıyor Icardi 1 stoperi alıyor kanat oyuncularıda beklerle olan arayı kapatıyor 4-3-3'e dönersek ya da 4-2-3-1'de Oliveira 10 olursa sistem işlemez.

Zaten Kerem kadar ön alanda efektif baskı yapabilen başka oyuncumuz yok geçen sene Mertens vardı o da fiziksek olarak artık son 30-35 dakika hariç kaldıramıyor.
Bir kere bence pressin kralini Icardi yapiyor, press icin illaki deli dana gibi kosmaya gerek yok, Icardi direk pas yollarini kapatiyor. Uzerine deli dana gibi kosan oyuncudan kurtulmak cok kolay.
Ikincisi bu sistemin ise yaradigi filan yok. 90 dakika yaparsan işe yarar. Bayern macinda 45 dakika denedik, Rize macinda kosamadik. En azindan press harici oyunumuz da olmali.

ligde yerli sınırından kerem'i kesemeyeceği için her türlü 4-2-3-1 devam edecekti zaten. dombele topçu çıksa belki avrupa'da denerdi ama demirbay'in eforsuzluğu ve dombele'nin patlaklığından sonra o da taca çıktı.
Anlayamadım. Kerem' i kesecekti demedim ki, 4-3-3 de kanat forvet oynayacaktı...

Bir kere bence pressin kralini Icardi yapiyor, press icin illaki deli dana gibi kosmaya gerek yok, Icardi direk pas yollarini kapatiyor. Uzerine deli dana gibi kosan oyuncudan kurtulmak cok kolay.
Ikincisi bu sistemin ise yaradigi filan yok. 90 dakika yaparsan işe yarar. Bayern macinda 45 dakika denedik, Rize macinda kosamadik. En azindan press harici oyunumuz da olmali.
Zaten oynamaya çalıştığımız o futbolu 90 dakikaya çıkarmaya çalışıyoruz tek sorun kenardan girenler eğer Bayern maçında dakika 65'de kenarda Berkan + Lemina/X kişi olsaydı Bakambu, Ziyech normal bir formda olsa yapacağımız değişikliklerle zaten kazanabilme ihtimalimiz yüksekti. Aynı futbola devam edip girenlerden de 35-40 dakikalık yüksek pres gücü sağlayabilirdik.

Dakika 55-60 arası
Kerem > Barış(Aynı pres mantığı devam)
Tete > Ziyech

Dakika 60-70 arası
Torreira > Lemina/X
Kaan > Berkan

Dakika 75-80 arası
Icardi > Bakambu

O gün sorun sistem ya da taktik değil 70 dakikaya 1-1 girdiğimiz maçta kenardan Kerem D, Oliveira, Ndombele, Ziyech, Angelino, Bakambu bunlar girdikten sonra kazanabiliriz demek yerine oyunu tutamayıp kaybetme ihtimali daha fazlaydı.

Yönetim bu sene riske girdi doğru ya da yanlış zaman gösterecek umarım şu an katkı alamadığımız oyunculardan ligin zor bölümünde ciddi fayda alırız en azından o dönem yükselişe geçerler ama sonuçta 1 ay sonrasını değil anı konuştuğumuz için hocanın hatası kadar yönetiminde hazır olmayan oyuncuları alması sorunun parçasıdır.

Son düzenleme:
Anlayamadım. Kerem' i kesecekti demedim ki, 4-3-3 de kanat forvet oynayacaktı...

zaha'yı kesemezsin. sağda da tete-ziyech aynı anda oturtulmaz sağlıklı oldukları sürece. 4-2-3-1 zaha alındıktan sonra kerem'i oynatmak için zorunluluk halini aldık artık. normal şartta 2 kanat forvet ve 10 numarasız oynasak dışarda kalması gereken adam kerem olurdu benim gözümde.

zaha'yı kesemezsin. sağda da tete-ziyech aynı anda oturtulmaz sağlıklı oldukları sürece. 4-2-3-1 zaha alındıktan sonra kerem'i oynatmak için zorunluluk halini aldık artık. normal şartta 2 kanat forvet ve 10 numarasız oynasak dışarda kalması gereken adam kerem olurdu benim gözümde.
Buna asla katılmıyorum. Ziyech şu ana kadar hiç yok gibi bir şey, kaç dakika süre aldı?..Mevcut performanslarla Kerem' i net Zaha ve Tete' nin önünde tutarım...

Ha, herkes tam umulan form düzeyine gelirse o zaman işler kolay zaten. Duruma göre ister dönüşümlü oynat, ister 4-2-3-1 den devam et...

Oğlanı antrenmana getirdim 7-8 sene sabrederseniz iyi bir ortasaha oyuncusu olabilir çok iyi basıyor topa
00e5bfec02fd6a5f7403bf22156e9ffb.jpg

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sol bek yap doktor. Ülkede sol bek kitligi var.

Takım formsuz ve hımbıl topçu limitini çoktan doldurdu. Devre arası 2 adam şart gibi.

Buna asla katılmıyorum. Ziyech şu ana kadar hiç yok gibi bir şey, kaç dakika süre aldı?..Mevcut performanslarla Kerem' i net Zaha ve Tete' nin önünde tutarım...

Ha, herkes tam umulan form düzeyine gelirse o zaman işler kolay zaten. Duruma göre ister dönüşümlü oynat, ister 4-2-3-1 den devam et...

ziyech sahada olduğu her an faydalı oldu. kerem bence de zaha'dan faydalı ama zaha hiçbir şekilde kenarda oturtabileceğin adam değil. o kadar yatırıma sağlıklıysa oturtma da bi zahmet. tete hücumda verimsiz ama takımı genel anlamda hücumda rahatlatıyor bence rachica gibi. 2 isimli yabancı, 1 büyük yatırım toplam 4 kanatla 4-3-3 çok zor geliyor bana. bi ihtimal icardi'yi dinlendirdiğimiz senaryoda zaha'yı öne atıp olabilir yoksa hiç zannetmiyorum görebileceğimizi.

ziyech sahada olduğu her an faydalı oldu. kerem bence de zaha'dan faydalı ama zaha hiçbir şekilde kenarda oturtabileceğin adam değil. o kadar yatırıma sağlıklıysa oturtma da bi zahmet. tete hücumda verimsiz ama takımı genel anlamda hücumda rahatlatıyor bence rachica gibi. 2 isimli yabancı, 1 büyük yatırım toplam 4 kanatla 4-3-3 çok zor geliyor bana. bi ihtimal icardi'yi dinlendirdiğimiz senaryoda zaha'yı öne atıp olabilir yoksa hiç zannetmiyorum görebileceğimizi.
Ziyech çok istesen de daha fazla süre alamazdı, adam sakattı, tercihen dışarıda kalmadı yani.

Form durumunu yükseltemezse Zaha bal gibi de kesilir.

Tete belki daha az süre alırdı. Ayrıca kanat forvet olarak çok da iyi performans vaad ediyor gibi gelmedi bana, oyun tarzı bakımından...Tete için Kerem' den vazgeçilmez.

Ndombele-Sergio-Demirbay dan bir veya ikisi hocanın beklentilerini karşılayabilseydi formasyon değiştirip değiştirmeyeceğini görebilirdik. Onlar böyleyken olmaz o iş.

Şu ana kadar ki performanslar üzerinden konuşuyorum; sen ise isim üzerinden gidiyorsun hala. Dediğim gibi form durumlarına göre hareket edilir. Anlaşamayacağız sanırım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt