GSC Futbol Nöbeti | Hedef #24

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nasıl FT'yi istemeyen yoktu FT'nin ilk dönemi istifa tezahüratları, Fatih Terim'in istifası Faruk Süren'in kabul etmemesi bunu kendileri anlattı. Fener'e 4-0 yenildiği maçtan sonraydı sanırım. Bunu söyleyen de ben değilim Faruk Süren ve daha bir çok kişi söyledi bu durumu. Sen yanlış hatırlıyorsun belli ki.

96-97 senesinde 11-12 yasindaydim oralar flu olabilir
ama ondan sonrasini net hatirliyorum
ftye laf atmak dayak sebebiydi stadda

Valla açıkçası Okan hoca gitsin demem kolay kolay fatih hoca tehlikesi var ,kendisi bodrum bld baskani olsa ve futboldan uzaklassa çok iyi olur zira wrtik futbol namına birşey veremez

Hani burada yazıyorsunuz ya takımın bir planı yok ya da var

Siz kendinizi ne sanıyorsunuz. Nerden biliyorsunuz bir planı var ya da yok

Hiç bişey bildiğiniz yok. Eğer o kadar biliyor olsaydınız ya futbolun içinde olurdunuz ya da medyanın içinde (belki olursunuz, açın bir blog belki keşfedilirsiniz)

Önde baskı var başka bir şey yok diyorsunuz. Nerden biliyosunuz. Bu oyunun bölge bölge adama baskısı, topa baskısı, alan kapatması, rakibin pas opsiyonlarını kapatma, bazılarını bilerek açma, top sendeyken takım arkadaşlarının alacağı pozisyon, senin tercihlerin vs. vs. Bir dünya opsiyon var bir dünya konu var ben de bilmiyorum nerden bileyim yahu. takımı yönetebilme var neler neler.

Futbol sonuç oyunudur, siz destek verin boş yapmayın. Sonuç gelmezse zaten sonucu getirecek adamlar gelecektir. Hepiniz pep oldunuz a…..
Her takımın oyun planı vardır ama sahaya yansıtabileceğin kadar değerlidir.

Buradaki oyun planı yokun genel karşılığı bu. Sahaya yansıtmak da oyuncuyu ikna etmek, doğru oyuncu kadrosu vs ile mümkün.

Herkes kafasındakini sahaya yansıtabilse herkes büyük hoca olurdu zaten.

Şu an sahaya yansıma konusunda sıkıntı olduğu açık, geçen sene de vardı. Yoksa her maç hücumda kolay top kaybedip, geri koşmak zorunda kalmazsın.

basket subesine erden timur el koydu demek ozaman iyi haber :)
Timurun Okan Buruka tav olması beni şaşırtmıştı geçen yıl açıkcası. Ya da yeni geldiler pek vakitleri yoktu rose falan olmayınca vakit kaybı olmasın diye kabul etti metin öztürkü dinledi.
Şimdi de ses etmiyor şamp olduk diye. Ama memnun olduğunu sanmıyorum. İcardiler zahalar çeken adam vizyon sahibi bir td getirmeyi çok istiyordur eminim.
Okan Buruk şampiyonlar liginden çok yara alacak ve muhtemelen bu lige de yansıyacak. Ben sezonu tamamlayabileceğini düşünmüyorum. Erden Timur td hamlesinde de sırf ismi var diye içi geçmiş bir ihtiyarın peşine gitmez umarım.

Bence gelmezlerdi daha doğrusu arkada açık vermezlerdi, Kopenhag kalite olarak iyi olmasa da kompakt bir takım, herkes çok koşup sürekli pas kanallarına girdiler ve dribbling yapan takımlara da biz karşı koyamıyoruz.

Belki pozisyonları yok ama pozisyon olabilecek ve kalitesizlikten giremedikleri bolca pozisyon var.

En basit Nelssonla bire bir kaldı oyuncu, geçse karşı karşjya kalacaktı geçemedi, bu tarz 4e4 3e4 pozisyonlar oldu ve sayıları az değildi zaten her maçta veriyoruz bunları.

Gol atsak özgüven gelirdi ama fizik kalitemizle yine geriye düşebilirdik.
Ee yani Muslera'nin yumurtlamayacagini kim garanti edebilir, o bakimdan dogru. Zaten ondeyken geri cekilip gol yeme konusunda da top ten takimlardaniz. Ama su Kopenhag takimini mac baslayana kadar ben dahi bayagi buyuttuk gozumuzde. Superlig'de oynasalar Konf Kupasina belki katilma hakki kazanirlar. Samsun'dan bile iki gol yedik. Pendik'ten hallice su takimdan da gol yememiz pek garipsenm3zdi.

Seneye seçimde Özbek devam ederse ki edecek gibi görünüyor yönetimde olmayacak kişilerden biriydi yönetime hiç bir katkısı olmadığı gibi amatör şubedeki görevini kötü yaptığı için zararı vardı. Özbek duruma müdahale etti o da istifa etti yada direk istifasını istemişte olabilir. Geç bile kaldı Dursun başkan bu konuda.

Orası öyle de şu takıma Fred ve Szymanski yada benzer profilde muadillerini eklesen Kopenhag maçı ilk yarıdan handikap olurdu bu da bir gerçek. Ben en büyük eleştiriyi yönetime yaparım. Zamanı gelirse konuşuruz şuan erken.
Icardi ve Demirbay'a bonservis verilince harcama limiti için 1 eylülü beklemek zorunda kaldılar. Fred, Szymanski gibi adamlara verecek bonservis yoktu doğrusu. Ve o fiyatlara alınması istemezdim ayrıca. Onların da orta sahasi eksik. Dos aldirmadik, sabote ettik transfer politikalarını. Forvetleri sıkıntılı. Cengiz sakatlaniyor. Herkes mükemmel transfer dönemi gercirdi de bir biz mi eksikleri tamamlayamadik?

Ee yani Muslera'nin yumurtlamayacagini kim garanti edebilir, o bakimdan dogru. Zaten ondeyken geri cekilip gol yeme konusunda da top ten takimlardaniz. Ama su Kopenhag takimini mac baslayana kadar ben dahi bayagi buyuttuk gozumuzde. Superlig'de oynasalar Konf Kupasina belki katilma hakki kazanirlar. Samsun'dan bile iki gol yedik. Pendik'ten hallice su takimdan da gol yememiz pek garipsenm3zdi.
Kuzey takımları çok klasik şekilde bize ters geliyor. Galatasaray’a yani, diğerleri bu kadar zorlanmıyor.

Ama fizik olarak bizden iyi olacakları barizken ben olsam takımdaki fizik kalitesi yüksek adamlarla maça başlar, baskıyı kaldırabilecek kalitelilerle yedeklerdim.

Tete ve Barış ile başlamak gibi. Fizik kalite yeterli olmayınca 50-70 arası bizim için çok sıkıntılı oluyor genelde o dilimde rezalet oynuyoruz, yeni girenler toparlıyor toparlarsa.

Kadromuz taş gibi ayrıca, Fenerden falan çok daha iyi. Fred gibi bir 8 numara almak iyi olurdu evet ama 40 m euro maliyete girmek de riskliydi adam 5 yıllık ömürlük sözleşme yaptılar da aldılar, onu alınca 6 no’ya bütçeleri kalmadı.

3-5 milyona düşük maaşlı biri alınsa da net boşa para denilecekti.

Neyse şu an konuşmak kolay, 3 ay sonra göreceğiz kim doğru kim yanlış yapmış.

şu an kağıt üstünde 250 milyonluk takımız ama kadronun ederi yarısı kadardır anca bence. ziyech-zaha'nın yarım saat eforlu oynayacak mecali yok, icardi 60 dakika kadar belli düzeyde oynuyor, davinson-dombele'den hiç faydalanamadık.

yuhlansalar da takımı taşıyan mertens-kerem-apo filan. takımın piyasa değerini fırlatan 6 tane adam aldık, zannedersem toplam verdiğimiz bonservis 20 milyonu az aşkın. senin cebinde bu kadar para varsa tabii ki yanında defolarıyla geliyor. herif isimli topçusu her şeyiye tam olsa zaten ne diye sana 3 kuruşa bıraksın?

şl sezonunda bunu yapmak çok mu mantıklı değil ama 1 mantıklı transfer sezonu bizim takımların makus talihini değiştirir mi değiştirmez. bu sene bu 6 adamdan 4'ünü kazanıp ziyech-dombele'den de belki 1'ini tutarsak, seneye 1-2 nokta transferle yeniden şampiyonlar ligine gidip bu kez çok daha oturaklı ve mantıklı 1 takım yapabiliriz.

bu sene önemli olan ligi kazanmak ve en önemli rakip de cebinde parası olduğu için bizim hazırlıksız ama çok potansiyelli ekibe karşı cebinden 60 milyon euro safi bonservise harcayıp nispeten vasat ama hazır topçular alan fenerbahçe. hoca 1 ayda neden dombele'yi, ziyech'i kendine getiremedi diye kızmam, şl'de sonuçlardan dolayı da çok yargılamam ama sene sonu kaçacak şampiyonluğun hayal kırıklığı çok çok büyük olur benim adıma.

fener kötü hali elle tutulur bir takım yaptı ama geçen seneki gibi bu sene de biz işleri raylarına oturtursak kadro kalitemizin yanına lale orta gibi rambo okan'ın manitasıyla bile yaklaşamazlar. bunu görmek için de biraz sabır ve zaman lazım. o sürece kadar hocamızdan da özellikle eldeki malzemeye göre mantıklı ve oturaklı hamleler.

prandelli geldigi gun yazdigim sey gerceklesmeyen bir kehanet herhangibi bir degerlendirme degil :)

ki 3 kupayida aldik o sezon :)

3 kupayi takimin basinda olmayan prandelli’nin basarisi sayiyorsun

Ama gecen sezonun sampiyonlugunu Okan hoca’nin basarisi olmadigini iddia ediyorsun

Olumsuz bir sonucta ise basarisizlik hoca’ya yaziyor yine

Celisiyorsun her türlü

Isine nasil geliyorsa öyle ceviriyorsun

dogru zamanda oyuncu degisiklikleri
farkli oyun planlari gelistirmesini

görsek zaten kimse elestirmez

rakip tdler bile dalga geciyor artik oyun planimizi anlatirken

yönetimin dogru kaliteli adam alma politikasi sayesinde ayakta duruyoruz sadece
Aynen kopenhag maçı ilk yarı takım berbattı. Tek eksik goldü olsun Sen beğenme şekil oldun

Onlar puan kaybında online hocam
3 kupayi takimin basinda olmayan prandelli’nin basarisi sayiyorsun

Ama gecen sezonun sampiyonlugunu Okan hoca’nin basarisi olmadigini iddia ediyorsun

Olumsuz bir sonucta ise basarisizlik hoca’ya yaziyor yine

Celisiyorsun her türlü

Isine nasil geliyorsa öyle ceviriyorsun

Kuzey takımları çok klasik şekilde bize ters geliyor. Galatasaray’a yani, diğerleri bu kadar zorlanmıyor.

Ama fizik olarak bizden iyi olacakları barizken ben olsam takımdaki fizik kalitesi yüksek adamlarla maça başlar, baskıyı kaldırabilecek kalitelilerle yedeklerdim.

Tete ve Barış ile başlamak gibi. Fizik kalite yeterli olmayınca 50-70 arası bizim için çok sıkıntılı oluyor genelde o dilimde rezalet oynuyoruz, yeni girenler toparlıyor toparlarsa.
Bak simdi sen bahsedince aklima geldi yeniden. 0-2 olunca once Baris'i aldi oyuna hangi akla hizmet bilemiyorum sonra ayni yere Tete'yi koydu. Biraz garip gelmedi mi sizlere de?

Genel tartışmaya nazaran, 8 ve 10 numaraya iki sağlam hamle lazımdı ve yapılmadı katılıyorum. Ndombele son gün alındı ve hazır değil. Özellikle 8 numaraya dinamik bi adam alınması lazımdı. Torreira tek başına her yere yetişmeye çalışıyor. Suanki form durumlarına göre oliviera en iyi tercih ve bu bile bu durumu kanıtlıyor. Ziyechin 10 numaraya evrilmesini ve ndombelenin form tutmasını bekleyerek takimimizi destekleyeceğiz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt