Emrah Duvar
Taçsız Kral
- 5 Ocak 2011
- 114.641
- 101.837
- 5.238
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Geçen sene lig biterken bu takım Torreira hariç Oliveira ve Mertens yerine 2 tane net orta saha diye bas bas bağırmıyor muydu ben mi yanlış hatırlıyorum. Peki dün ki kadrodaki orta sahaya bakınca güçlendik mi yoksa yerimizde mi sayıkladık hatta geriledik mi bunun cevabı transfer politikasını eleştirmek için bile yeterli bir gösterge olur. Geçen Aralık-Ocak dönemindeki orta sahamız > bu dönem orta sahamız o zaman güçlenmek yerine güç kaybetmiş
Transfer döneminde çok istedim keşke 1 tane orta sahayı ortalamada olsa bir görev adamını Temmuz ortası gibi alıp en azından Amrabat kovalayacaksak da Eylül ayında kovalasaydık Amrabatı bende isterdim ama o bile gelse hazır gelmeyecekmiş 1-1.5 ay sakatlığı konuşuluyor yine bir plan hatası olacakmış gerçi Ndombele de hazır değil muhtemelen Amrabat dönene kadar Ndombele de anca form tutar yine plan hatası yaptık.Torreira iyi değildi neredeyse mart ayına kadar, şu anda da çok iyi sayılmaz.
Sergio ise marta kadar iyi sonra kötüydü, yani öyle çok iyi bir orta saha yoktu o dönemde de.
Kadronun güçsüzleştiği falan yok, eğer hoca çok istiyorduysa 3-5 milyona bir adam aldırsaydı orta sahaya, çok istedide mi almadılar, Amrabat isteyip sonra hazır olmayan adam aldık diye şikayet etmekle olmuyor.
10da 1imiz bütçeli takımlara karşı bahane bulmaya gerek yok, rakipteki oyuncular o bizde beğenilmeyen Berkan seviyesindeydi en fazla.
Ben bu kaçırdıklarımızı atsak olayına biraz fazla takılıyorum açıkçası, ortada sürdürülebilir bir durum yoktu. 30dan 80e kadar pozisyona giremedik. Bu da ya tempo sorununu ya da baskıyı kaldıramamayı gösteriyor.Transfer döneminde çok istedim keşke 1 tane orta sahayı ortalamada olsa bir görev adamını Temmuz ortası gibi alıp en azından Amrabat kovalayacaksak da Eylül ayında kovalasaydık Amrabatı bende isterdim ama o bile gelse hazır gelmeyecekmiş 1-1.5 ay sakatlığı konuşuluyor yine bir plan hatası olacakmış gerçi Ndombele de hazır değil muhtemelen Amrabat dönene kadar Ndombele de anca form tutar yine plan hatası yaptık.
Berkan'ın kalmasını hep isterdim Torreira - Berkan en azından yan yanayken fena oynamıyorlardı Torreira arkayı Berkan ise ön alan presinde çok işe yarıyordu beraber bir denge getiriyorlardı ama tribünler bu sene çok agresif çocuğu küstürdüler o da ayrılmak istedi bence gitmeliydi taraftar değerini bilmiyorsa gitmeliydi sürekli en ufak şeyde haa, huu deniyor bir gün yerli kalmayınca tribünler oynatacak adam bulamaz.
Dün bahane üretilecek bir durum yok ilk yarı 5-0 olacak maç 0-1 ile girdik 0-2 bitecek maçta 2-2 bitti o da bizim futbol şansımızdı bugün Brugge - beşiktaş maçı da 7-0 bitmesi gerekirken 1-1 bitti futbolda yakalıyorsan atacaksın atamazsan illa ki ceza kesiyorlar.
Bu kadar para harcayip, Brugge kadar ezememiz cok can sikici gercekten.
Taktikle mi alakali, nerden alakali anlamadim.
@Umut Işık
@Emre Zeytinli
En büyük eksigimiz bu zaten, okan hoca fatih termin ögrencisi oldugu icin benzer oyun oynatiyor. Yüksekte bekleyip sok presle rakibi bogup pozisyon bulmak. Bu süper ligde tutabilir ama avrupada daha dengeli oyun gerekir. Örnegin rakibi daha cok 2 ci bölgede karsilayacagin, presi yerine göre yapacagin, orta sahada gecis vermeyip güclü olacan ve en önemlisi o söyledigin set oyununu yani top sendeyken oynayabilmen. Ister verkaclarla veya ara pas ve savunma arkasina atilan paslarla. Yerine göre sifira inmesini bilecen yerine göre ortadan da gitmesini bilecen. Bu oyun cesitliklerin oldugu zaman rakip care bulamaz oyununda güzel görünmeye baslar.Bir sorum var, biz neden brugge gibi bir futbol oynayamiyoruz ? Bunu Okan hoca x hoca bazında söylemiyorum, bizim takimlarimiz neden bu şekilde set oyunu, duvar pası, sıfıra inme gibi organizasyonlar yapamıyorum, Arsenal City olalım demiyorum ama biz neden brugge gibi akıp giden bir futbol oynayamiyoruz ? Mesele yenmek yenilmek değil, belki brugge ile karşılaşsak yenerdik. Hep olayı kadrolarda arıyoruz, ama değil işte.
@Keramettin TANRIVERDİ görüşlerini merak ediyorum kral
Maçı izlerken öyle bir başladık ki dakika 20 olduğunda etrafımdakilerle konuşurken bir tanıdığım bu kadar kaçırdık gelir şimdi gol atarlar 0-1 olur o an direk maçı kesin çeviririz dedim ama golü yedikten sonra takım yok oldu. Hem enerji harcayıp hem ilk pozisyonda 0-1 olunca direk kırıldık bu kadro 90 dakika pres yapamayacağına göre daha dengeli oyuna dönmemiz şart Angelino, Zaha, Ziyech, Tete set futboluna dönüp kompakt oynamazsak bu geçişleri daha çok yeriz gibi geliyor.Ben bu kaçırdıklarımızı atsak olayına biraz fazla takılıyorum açıkçası, ortada sürdürülebilir bir durum yoktu. 30dan 80e kadar pozisyona giremedik. Bu da ya tempo sorununu ya da baskıyı kaldıramamayı gösteriyor.
Ortalama bir adam olarak Demirbay alındı işte, Torreira profilinde iyi bir adam alıp yedek bırakamazsın, oynatsan takım ön arka kopuk bir hal alır.
İyi orta sahaların hemen hepsi iyi fiyatlara satıldı yazın, öyle pek seçenek de yoktu. Manssverk gibi birine 8 versek de sabaha kadar eleştirilirdi herkes.
Manssverk gibi birisi de bence bize gelmezdi zaten.Maçı izlerken öyle bir başladık ki dakika 20 olduğunda etrafımdakilerle konuşurken bir tanıdığım bu kadar kaçırdık gelir şimdi gol atarlar 0-1 olur o an direk maçı kesin çeviririz dedim ama golü yedikten sonra takım yok oldu. Hem enerji harcayıp hem ilk pozisyonda 0-1 olunca direk bittik bu kadro 90 dakika pres yapamayacağına göre daha dengeli oyuna dönmemiz şart Angelino, Zaha, Ziyech, Tete set futboluna dönüp kompakt oynamazsak bu geçişleri daha çok yeriz gibi geliyor.
Demirbay biraz daha hücumcu 8-10 karışımı bize sanki 6-8 karışımı daha iyi olurdu ondan dolayı dediğiniz gibi Manssverk daha iyi olabilirdi ama taraftar bu sefer yerden yere vururdu. Keşke şu 8 numara beklentilerini yaz ayında arşa çıkarmayıp daha doğru bir profil alsaydık.
okan hoca pek cok hocadan etkılendım diyor oyun tarzı icin ama cok bariz belli en cok fatih hocadan etkılenmış maalesef diyorumOynamaya çalıştığımız futbol orta sahada eldeki oyuncu grubuna kıyasla gereksiz sayılabilecek derecede riskli bu arada, buna gerek var mı ciddi şüphelerim var. FB yarım pozisyona girmeden 2 gol attı mesela. Sadece şans mevzusu değil. Kaliteli ayakların olunca bir şey oynamasan bile kazanabiliyorsun işte.
Doldurt boşalta dönelim demiyorum ama daha az riskli, daha dengeli bir oyun planı bulsak sanki daha iyi.
Dikine dikine gidiyorlar biz şeyine şeyine gidiyoruzBruggeun yarisi kadar oynasak yeter herifler tıkır tıkır oynuyor vallahi helal
Hoca sezon başında 4-4-2 oynayacağımızı söylüyordu ama bir dönüş bekliyorum 2 orta saha ile bu sistem kaldırmıyor 4-3-3'e geçiş yapabiliriz hatta yapmalıyız 9.5 numara yok 4-2-3-1 formasyonunda ısrar etmelik durum yok Talisca olsa hocanın istediği formasyonda devam edilebilirdi ama bu sefer Torreira yanına uygun profil yok gene sorun yaşayacaktık en temizi 4-3-3 Avrupa'da da 5-4-1Manssverk gibi birisi de bence bize gelmezdi zaten.
O profilde bir adam bulabileceğimizi de pek sanmıyorum ki gelen Norveçlilerin geneli de iş yapmadan geri dönüyor.
Çok eleştirilen Vecino kısa vadede pozitif olabilirdi artık biraz o kafaya girdim ama 3lü orta saha oynamamaya da yemin etmiş bir hoca var.
Dünkü oyunla oyuncularin dili cikti disari 30 dk. Sonra. Bu oyunu ko maclarda ilk maci rakip sahada 2 0 kayip ettigin zaman rövans macinda oynarsin. Mecbursun cünkü o presi yapmaya ozaman maci cevirmek adina. Öbür türlü dengeli oyun cok daha önemli heleki avrupa maclarinda. Top bizdeyken kiymetini bilmemiz gerek cok daha üretken olmamiz gerek top bizdeyken. Asil öyle pozisyona girebilmemiz gerek her zaman rakibi hataya zorlayarak degil.Maçı izlerken öyle bir başladık ki dakika 20 olduğunda etrafımdakilerle konuşurken bir tanıdığım bu kadar kaçırdık gelir şimdi gol atarlar 0-1 olur o an direk maçı kesin çeviririz dedim ama golü yedikten sonra takım yok oldu. Hem enerji harcayıp hem ilk pozisyonda 0-1 olunca direk kırıldık bu kadro 90 dakika pres yapamayacağına göre daha dengeli oyuna dönmemiz şart Angelino, Zaha, Ziyech, Tete set futboluna dönüp kompakt oynamazsak bu geçişleri daha çok yeriz gibi geliyor.
Demirbay biraz daha hücumcu 8-10 karışımı bize sanki 6-8 karışımı daha iyi olurdu ondan dolayı dediğiniz gibi Manssverk daha iyi olabilirdi ama taraftar bu sefer yerden yere vururdu. Keşke şu 8 numara beklentilerini yaz ayında arşa çıkarmayıp daha doğru bir profil alsaydık.