GSC Futbol Nöbeti | Hedef #24

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu kadar para harcayip, Brugge kadar ezememiz cok can sikici gercekten.

Taktikle mi alakali, nerden alakali anlamadim.

@Umut Işık
@Emre Zeytinli
Brugge 24.8 beşiktaş 27.6 arada 3 yaş fark var ve Belçika futbolu genelde oynamaya yönelik bir lig sürekli hareket halindeler boşa kaçıyorlar boş koşu atıyorlar yorulmuyorlar tek eksiklikleri genç olmalarından dolayı tecrübe eksikliği zaten bugünki maç 6-0 yerine 1-1 bitti.

Bizim lig genelde daha çok ayağına isteyen futbolcular üzerine kurulu bir lig hem beşiktaş hem biz hem de fener daha çok topu ayağımıza istiyoruz çok topsuz koşu atan futbolcu göremezsin çünkü koşmayı sevmeyen bir ligiz biri boş koşu açıp alan açacak ki o sırada başka hareketli oyuncu oralara sarkacak tempo kazanacak. Torreira ve Kerem bizde bunu sağlıyor tempo yaptığımız çok etkili oluyorlar ama en çok eleştiren oyuncuda genelde Kerem oluyor.

avrupada beklentiye gerek yok. hedef seneye de cl'de olmak olmalı.
ben kopenhag'ı danimarka'da yenebileceğimizi sanmıyorum.
grubu 1 ya da 2 puan ile bitiririz. gerçi duruma göre 2 puan ile 3. bitirme ihtimali doğabilir.

fiziksel olarak toparlamasını beklediğimiz oyuncular toparlarsa ligde geçen sene olduğu gibi fenerle kapışırız.

Hoca sezon başında 4-4-2 oynayacağımızı söylüyordu ama bir dönüş bekliyorum 2 orta saha ile bu sistem kaldırmıyor 4-3-3'e geçiş yapabiliriz hatta yapmalıyız 9.5 numara yok 4-2-3-1 formasyonunda ısrar etmelik durum yok Talisca olsa hocanın istediği formasyonda devam edilebilirdi ama bu sefer Torreira yanına uygun profil yok gene sorun yaşayacaktık en temizi 4-3-3 Avrupa'da da 5-4-1
433 ya da 343 olmalı, eldeki tüm kanatlar buna uygun.

Diğer türlü ya geridekiler ekstra efor sarfedecek ya da dengeziz bir takım olacağız.

Oynamaya çalıştığımız futbol orta sahada eldeki oyuncu grubuna kıyasla gereksiz sayılabilecek derecede riskli bu arada, buna gerek var mı ciddi şüphelerim var. FB yarım pozisyona girmeden 2 gol attı mesela. Sadece şans mevzusu değil. Kaliteli ayakların olunca bir şey oynamasan bile kazanabiliyorsun işte.
Doldurt boşalta dönelim demiyorum ama daha az riskli, daha dengeli bir oyun planı bulsak sanki daha iyi.

Sergenli Beşiktaş da böyleydi, ligde önde baskı press ile şampiyon oldular, Avrupa'da da aynısı yapmaya çalıştılar, hatta dortmund maçında yaptılar da ama atamadilar

Artik turk hocalarin onde press yap, topu kap ve skor yap, taktiginden vazgecip

yeni seyler ogrenilmeli

433 ya da 343 olmalı, eldeki tüm kanatlar buna uygun.

Diğer türlü ya geridekiler ekstra efor sarfedecek ya da dengeziz bir takım olacağız.
3-4-3 de fena durmuyor Angelino daha serbest bırakabiliriz Sanchez de sağdan oyun kurar tabi her maçını takip etmediğim bir oyuncu olduğu için oyun kurulumunu tam bilmiyorum ama Abdülkerim bek özellikli olduğu için bunu çok iyi yapıyor eğer Sanchez'de yaparsa Nelsson çakılı stoper oynar baya başarılı olabiliriz. Kanat rotasyonunda Kerem - Zaha - Tete - Ziyech var dönüşmeli oynayabilirler. Kerem oynarsa Muslera, Kerem yokken Günay oynatabiliriz.

Günay/Muslera
Sanchez - Nelsson - Abdülkerim
Boey - Torreira - Kerem D - Angelino
xxx - Icardi - xxx​

Brugge 24.8 beşiktaş 27.6 arada 3 yaş fark var ve Belçika futbolu genelde oynamaya yönelik bir lig sürekli hareket halindeler boşa kaçıyorlar boş koşu atıyorlar yorulmuyorlar tek eksiklikleri genç olmalarından dolayı tecrübe eksikliği zaten bugünki maç 6-0 yerine 1-1 bitti.

Bizim lig genelde daha çok ayağına isteyen futbolcular üzerine kurulu bir lig hem beşiktaş hem biz hem de fener daha çok topu ayağımıza istiyoruz çok topsuz koşu atan futbolcu göremezsin çünkü koşmayı sevmeyen bir ligiz biri boş koşu açıp alan açacak ki o sırada başka hareketli oyuncu oralara sarkacak tempo kazanacak. Torreira ve Kerem bizde bunu sağlıyor tempo yaptığımız çok etkili oluyorlar ama en çok eleştiren oyuncuda genelde Kerem oluyor.
Keremin bile bosa kacmalarini sifira indirdiler. Halbuki bunlari cok iyi yapabiliyor ama bizde bu pasi atacak adam yok. Ha pasida kendi atiyor artik savunmanin arkasina örnegin icardi'ye yaptigi gibi.

Keremin bile bosa kacmalarini sifira indirdiler. Halbuki bunlari cok iyi yapabiliyor ama bizde bu pasi atacak adam yok. Ha pasida kendi atiyor artik savunmanin arkasina örnegin icardi'ye yaptigi gibi.
Kerem dün şut çekmeyeceği yerde ilk kez şut çekti normalde Icardi bomboştu ona çıkarırdı dün hakikaten baya formsuzdu ama tribünlerden çıkan sesler 2.yarı tamamen bitirdi ayakları titremeye başladı. Başakşehir maçında tekrar düzelir en azından dinlendirmek lazım çok yoruyoruz.

kerem ligin babası ya
avrupa'da da oynayamasın bi zahmet, ligde bile 2 maç şov yapınca 3-4 maç aktif dinlenmeye geçiyor

4-2-3-1 pres futbolu oynayacaksak açık ve net söylüyorum 10 numarada Barış Alper oynamalı 4-4-2 gibi oynayıp ön bölgede deli gibi pres gücü istiyorsak başka çare yok fener maçında hava topunda Zaniolo'ya indirdi gol oldu, Molde maçında Icardi'ye indirdi gol oldu orada hava toplarını da süpürebilir eğer gerçekten bu formasyonda devam ediyorsak 4-4-2'nin net adamı Barış Alper'dir enerjisi bitmez, pres yapar, rakibi darlar, hava toplarını alır o mevkiye Mertens'den daha uygun olur.

Bizdeki diger sorun ozellikle 3.bolgede, oyunu surekli kanatlara dogru yonlendirmemizde. Bunun neticesinde;

a- Kanat oyuncusu sapkadan tavsan cikarack (bireysel yetenek)
b- Iceri orta acacak ve topu Icardi ile bulusturacak zira tek isim o icerideki
c- Beke ya da ortasahaya (bakin yay degil ortasahaya) ya da stoperlerden birine geri oynayacak

Bizdeki bana gore asil problem, 3.bolgede forvet ve ortasahalar arasindaki kurguda. Set oyunundayken cok daha fazla gorulebiliyor bu durum ve mecburiyetten topu surekli ceviriyoruz. Aslinda Oliviera'nin bir parca iyi gozukmesinin sebebi Demirbay'a gorece statik olup paslari yay cevresinde kabul etmesiydi halbuki bizim kanat oyunu birlikte yay cevresinde verkac, duvar pasi, calim/dribling ya da sut gibi opsiyonlara ihtiyacimiz var hatta 3'lu pas trafigine. Bu aslinda, Tete'nin de oyuna getirdigi cesitliligi de acikliyor ozellikle ilk gol oncesinde.

Oyun yapimiz, taktik refleksimiz kanatlara inmek oldukca ve o baglantiyi kuracak isimi (suan Mertens mesela) pres ve kanatlara indirirek yordukca bu isin icinden cikamayiz. Ancak, ilk 30dk icinde Mertens'deki enerji problemi olmadigindan orada gerekli eforu gosterdi Icardi ile birlikte ve Kerem'e pozisyonlar hazirladik bahsettigim sekilde bizim asil bu cesitliligi ve oyunu soz konusu set oyunu oldugunda aliskanlik haline getirmemiz gerekiyor.

Kerem dün şut çekmeyeceği yerde ilk kez şut çekti normalde Icardi bomboştu ona çıkarırdı dün hakikaten baya formsuzdu ama tribünlerden çıkan sesler 2.yarı tamamen bitirdi ayakları titremeye başladı. Başakşehir maçında tekrar düzelir en azından dinlendirmek lazım çok yoruyoruz.
Kafasinda zaten tepki ne olur sorusu oldugu icin hep yapabildigini de yapamiyor. Dünkü o direge carpan topu kafasi rahat olsa gözü kapali atar.

Kafasinda zaten tepki ne olur sorusu oldugu icin hep yapabildigini de yapamiyor. Dünkü o direge carpan topu kafasi rahat olsa gözü kapali atar.
Bir maç umarım çok kötü oynadığı gün tribünler çıkıp yine alkışlar biz senin arkadayız mesajını ve güvenini verir ondan sonra eminim bir kırılma anı olacak o güveni hissetse daha da iyi işler yapabilir.

Çok saçma yorumlar görüyorum. Kopenhag'a karşı çok rahat pozisyonları kaçıran bizdik. Kopenhag'ın gol dışında pozisyonları yoktu ki gollerde de en hatalı isimlerden Muslera. Her geçen gün takımın oyunu iyiye gidiyor. O yüzden yine gereksiz yangın yapılıyor. Eleştiri gelişmek için mutlaka olmalı lakin eleştirinin dozajı önemli bizim taraftarların derdi GS'nin iyiliği değil.
Gereksiz eleştiriler de var katılıyorum.
Ancak yenmen şart olan bir maça henüz fiziksel olarak ve uyum olarak hazır olmayan Ziyech ile başlıyorsun.

Kenarda tete var, pres oyununa uygun barış Alper var.
Sonra rakip kapanmış iken kurtarıcı olarak barış Alper alıyorsun. Halbuki tam tersi bay çıkıp Ziyech girmesi lazımdı.

Bazı tercihler bariz hatalı. Ek olarak önde baskı yaparken oyuncusunu takip etmeyen futbolcularımız da ya disiplinsizllik ya da antrenmansızlık göstergesi. Bunlar da hep hocaya yazar

SM-S901E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gereksiz eleştiriler de var katılıyorum.
Ancak yenmen şart olan bir maça henüz fiziksel olarak ve uyum olarak hazır olmayan Ziyech ile başlıyorsun.

Kenarda tete var, pres oyununa uygun barış Alper var.
Sonra rakip kapanmış iken kurtarıcı olarak barış Alper alıyorsun. Halbuki tam tersi bay çıkıp Ziyech girmesi lazımdı.

Bazı tercihler bariz hatalı. Ek olarak önde baskı yaparken oyuncusunu takip etmeyen futbolcularımız da ya disiplinsizllik ya da antrenmansızlık göstergesi. Bunlar da hep hocaya yazar

Samsunspor maçı Ziyech konusunda herkesi yanılttı Tete'de o gün ortalama oynayınca maç sayfasında bile Ziyech'siz kadro yoktu bende Ziyech koymuştum ama hata yapmışız. İşte uzun vadeli performanslarını bilmeyince muhtemelen herkes aldandı kötü tarafı yenmek zorundaydık iyi tarafı 0-2'den ikili averajı da alamazdık kötünün iyisi 2-2 bitti belki Manchester deplasmanı ekstra çıkarırız böyle telafi edilebilir.

Samsunspor maçı Ziyech konusunda herkesi yanılttı Tete'de o gün ortalama oynayınca maç sayfasında bile Ziyech'siz kadro yoktu bende Ziyech koymuştum ama hata yapmışız. İşte uzun vadeli performanslarını bilmeyince muhtemelen herkes aldandı kötü tarafı yenmek zorundaydık iyi tarafı 0-2'den ikili averajı da alamazdık kötünün iyisi 2-2 bitti belki Manchester deplasmanı ekstra çıkarırız böyle telafi edilebilir.
Biz oyuncuyu sadece maçta görüyoruz ama bunlar neredeyse her gün birlikte yatıp kalkıyor. Hoca bilmeyecek de kim bilecek, tete ayrı Ziyech apayrı profil. Bana kalırsa tete çok daha disiplinli oynuyor

Biz oyuncuyu sadece maçta görüyoruz ama bunlar neredeyse her gün birlikte yatıp kalkıyor. Hoca bilmeyecek de kim bilecek, tete ayrı Ziyech apayrı profil. Bana kalırsa tete çok daha disiplinli oynuyor

Antrenman performansları yanıltıcı olabiliyor zamanında biri söylenmişti hatırlarsam paylaşırım bazı futbolcular antrenmanda çok farklı maç günü çok farklı oluyor demişti. Muhabirler bile antrenmanları takip ediyordu Ziyech çoştu diyorlardı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt