GSC Futbol Nöbeti | Hedef #24

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X8tSwrg.png

9wwNS18.png

kbRMduo.png
fener bize 5 atıp 3 sayacak gibi

Hadi o sakat diye istatistiğe katmıyorum muhtemelen şut çekerken acı çekiyordur diğeri kafadan sakat muhtemelen, top kendine çarpsa 10 tane golü vardı. Stad dışına nasıl gönderiyor hayret verici :asd:
Kerem e söylediğin sözleri sana yakıştıramadım. Kerem in first touch olayı hep zayıftı ve öyle kalacak; sonradan bunu geliştirebilen topçu görmedim, galiba alt yapı eğitimi ile ilgili bir şey. Kaçırdığı gollerin çoğunluğu da bu sebeple.
Icardi ağrısı, sızısından büyük ihtimalle hatayda kaçırdığı gol hariç: bok gibi zemin ve kaleci biçer gibi üstüne atlıyor. Icardi topa vurmak için yattığı anda top zeminde sekiyor.

Kerem'in 10 no'da olmadı işi biraz ezber gibi geliyor artık. Zaten 10 no değil 2. forvet gibi oynuyor. Ve istatistiklere baktığımızda 2. forvette asist ve gol beklentisi de artmış yani daha çok pozisyona girmiş ve sokmuş burada asıl mesele İcardi'nin sakat sakat oynayıp o karşı karşıya pozisyonları yapamaması yada bildiğimiz servisleri yapamaması ve Kerem'in bence yorgunluktan çünkü sezon başından beri sürekli oynadı bir de bunu 3 sezondur durmadan oynuyor hani fizikselden çok mental yorgunluğun da etkili olduğunu düşünüyorum. Kerem kanatta oynadığında orada çok boşluklar oluşuyor çünkü orada oynarken de kendini ortaya atıyor. O yüzden 2. forvette oynamaya devam etmeli bu bitirememe sorununu da aşacaktır bir de top kontrolü ve biraz sakinleşmeyi öğrendiğinde başka bir şey konuşuruz.

Kerem e söylediğin sözleri sana yakıştıramadım. Kerem in first touch olayı hep zayıftı ve öyle kalacak; sonradan bunu geliştirebilen topçu görmedim, galiba alt yapı eğitimi ile ilgili bir şey. Kaçırdığı gollerin çoğunluğu da bu sebeple.
Icardi ağrısı, sızısından büyük ihtimalle hatayda kaçırdığı gol hariç: bok gibi zemin ve kaleci biçer gibi üstüne atlıyor. Icardi topa vurmak için yattığı anda top zeminde sekiyor.
Yok yav herif geçen sene attığı gollerin alayını bu sene kaçırıyor.
Tamamen mental bir durumdan kaynaklı. Kaçırmasını bulunduğu bölgeden kaynaklı olmasına yoruyorum.
Forvet arkası oynamak kolay değil ne kadar yıldız olursan ol yetenek sahibi olursan ol bölgenin oyuncusu olup golü koklamakla sonradan entegre etmek arasında dağlar kadar fark var. Koca city bile kdb ve ilkayın yerini doldurabilmiş değil. Kimi koyarsan koy olmuyor.
Kerem net olarak oynadığı yerde eziliyor farkedersen maç içinde hep eski oynadığı yere gelip oyunu yönlendirmeye çalışıyor sonra yeni yerine koşarak gidiyor ve bu arada geçirdiği zigzag nedeniyle vücut yoruluyor. Üzerine press ile de topu al yaptırıyoruz. Geriden geniş görerek hamle yapmak ile kısa alanda hamle yapmak arasında dünyalar kadar fark var.
Keremi sol harici bir yerde değerlendirmek istiyorsak o bölge 3lü orta sahanın solu olmalı. Böylece hem ortadan dikine gidecek oyuncuya sahip oluruz hemde keremden maximum verim alırız.
Atağa çıkamıyoruz.
Kısa alanda adamı mala çevirecek zaha var. Bu adam eski zaha değil koşmuyor. Koşan adam forvet arkasında enerjisini bitiriyor.
Sahanın attığı goller hep forvet bölgesinde beklerken yapılanlar.
E o zaman kerem sola zaha forvet arkasına geçerse bu sorun çözülür.

İhtiyaçlarımız ve çözümler elimizde.
Ceza sahası dışından şut çekecek adama ihtiyacımız var. Topa sahip olarak frikik de alır.
Takımda ters koşu atan kanat yok geçtiğimiz yıllarda keremin en önemli avantajı da buydu. Kerem koşarken icardi, icardi koşarken kerem boş kalıyordu, zaten saniyelik patlamayla rakip artık tutamayacak bir pozisyona geliyordu. Bu sene bunu sen press yap abicim diyerek öldürmüş bulunmaktayız.

Ya 4-3-3 oynayıp sahayı kanat forvette oynatmalıyız yada aynı oyunu oynayacaksak sahayı forvet arkasına çekip oynamalıyız. Press olmayında orta sahanın düşme ihtimali var ama zaha sol beke yaptığı yardımı düşününce ortayı rahatlatır gibime geliyor.
Tam hazır hale gelene kadar yer değiştirmeleri hayrımıza.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt